אז איזו מכונה מוטי צריך לקנות?

מנהל: מנהלי קפה

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 375
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

אז איזו מכונה מוטי צריך לקנות?

לינק להודעה #1 

@moti_r מתכוון למכור את הגברת ועולה השאלה איזו מכונה תחליף אותה?

למרות שהוא לא שאל אני חושב שחברי הפורום צריכים להביע את דעתם בנושא כה גורלי.
אז לפי מה שנכתב הסיבה למכירה היא הרצון להתמקד באספרסו, ופחות ביכולות הקצפה.
אני אשמח לראות עוד מכונה מיוחדת בארצנו בסגנון Slayer.
או שאולי הכיוון הוא בכלל מנוף בסגנון הStraga.
מה אתם אומרים.

amiir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 191
הצטרף: אפריל 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

לינק להודעה #2 

ממה שני זוכר מהתגובות של מוטי - הוא מעדיף קפה "דומיננטי" וחזק ולכן לא יבחר מכונות מנוף (אלא אם כפיר הצליח להכניס לו את חיידק המנוף). אם הוא רוצה להשקיע באספרסו אז באמת מחליף חום עלול להוות מכשול מבחינת התנהגות הטמפרטורה. אם הכוונה לא להשקיע יותר מטווח המחירים של עד 5-6K אני ממליץ על סינגל בוילר טוב עם PID (באצרה, isomac). או לחלופין בהשקעה גדולה יותר גם דאבל בוילר טוב שניתן להפעיל/לכבות את הדוד הקצפה - ככה גם יקבל דוד רק לחליטה עם שליטה טובה בטמפ' וגם תהיה האפשרות להקציף לאורחים מבלי לפגוע כלל בחליטה.

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 391
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

לינק להודעה #3 

amiir כתב:ממה שני זוכר מהתגובות של מוטי - הוא מעדיף קפה "דומיננטי" וחזק ולכן לא יבחר מכונות מנוף (אלא אם כפיר הצליח להכניס לו את חיידק המנוף). אם הוא רוצה להשקיע באספרסו אז באמת מחליף חום עלול להוות מכשול מבחינת התנהגות הטמפרטורה. אם הכוונה לא להשקיע יותר מטווח המחירים של עד 5-6K אני ממליץ על סינגל בוילר טוב עם PID (באצרה, isomac). או לחלופין בהשקעה גדולה יותר גם דאבל בוילר טוב שניתן להפעיל/לכבות את הדוד הקצפה - ככה גם יקבל דוד רק לחליטה עם שליטה טובה בטמפ' וגם תהיה האפשרות להקציף לאורחים מבלי לפגוע כלל בחליטה.
...
·
למה מחליף חום מהווה בעיה לחליטת אספרסו טוב ולתנהגות טמפרטורה כפי שאתה מציין? אני הבנתי מכל הדיונים שהתקיימו בפורום שה- E61 משפר לאין שיעור את החליטות ומאפשר יצירת קביעות בטיב ובטעם.
(אם זה כך - אני כבר מבטל את הזמנת הצ'ליני... :) :)
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 20357
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 947 פעמים
קיבל תודות: 831 פעמים

לינק להודעה #4 

נספרסו
אבל עם חיבור ישיר :wink:
העם דורש..... כל מיני דברים

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #5 

גרמתם לי לחייך עם השרשור הזה :)
amiir, די שיחקת אותה, עם הניחושים שלך (Y)

האמת שכפי שכתבתי בשרשור המכירה של אניטה, אני באמת עדיין מתלבט לגבי המכונה. יש לי כיוון, אבל אני בהחלט לא סגור עליו עדיין.

בגדול, אלו הנחות היסוד שלי בבחירת המכונה הבאה:

- אני לא שותה קפוצ'ינו, בד"כ אין לי חלב בבית (רק כשמארח). לכן, הקצפת חלב היא בחשיבות נמוכה מאוד בשלב זה.
למען האמת, אני אפילו מוכן להגיע למצב שהקצפת חלב תעשה עם אירוצ'ינו, אם אארח הרבה אנשים ולא אוכל להקציף ולחלוט במקביל.
במידה ומדובר בכוס אספרסו וכוס קפוצ'ינו, אין לי בעיה להמתין קצת לטמפ' הקצפה.

- אני מוכן להקריב הרבה בעבור איכות האספרסו. הרבה = נוחות, מראה, מחיר.

- חשובה לי החזרתיות והמטרה היא להגיע למצב של גאד-שוט פעם אחר פעם.

- אני רוצה לבדוק כמה נושאים משוגעים בדרך אל האפסרסו המושלם, ואני מעדיף מכונה פשוטה שאוכל לתחזק ולבצע בה שינויים בעצמי.
משחקים עם המשאבה, דיזות, טמפ' חליטה משתנות תוך כדי החליטה וכו'.


האפשרויות אינן רבות. באופן עקרוני, בדיוק כמו ש-amiir כתב, אני אוהב קפה דומיננטי. מוכרח לציין שהמכונה של כפיר היא מדהימה ממש, ואם יש סיכוי שתהיה אצלי מכונת מנוף באחד הימים, זו תהיה המכונה שלו, ללא ספק!

בינתיים בדקתי כל מני מכונות רלוונטיות. גם טעמתי קפה וגם מדדתי את פרופיל החליטה - טמפ' ולחץ - לאורך חליטה של אספרסו.
בדקתי גם חזרתיות ו-recovery time.
יש לי כל מני תובנות, אבל אני עדיין מגבש את הרעיונות לכדי החלטה.

כרגע מסתמן כיוון מעניין והוא ללכת על מכונת SBDU מבוססת E61, כמו הבצרה יוניקה, למשל. כמובן שהיא תגיע עם PID.
קצת מוזר, כי מדובר במכונה קטנה יותר ופשוטה יותר מהמכונה הקודמת שלי.

אני לא בטוח בשום דבר עדיין, ויתכן ואביא אחת כזו רק לניסיון ואמשיך משם.

ובינתיים אני אשתה הרבה מקינטה וקפה שחור על הגז :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Oferot
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 972
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

לינק להודעה #6 

מוטי לדעתי האישית זה מיותר לעבור ממכונה כמו האניטה למכונת דוד בודד שיגרע הרבה מהאפשרויות שהיו לך עד היום וללא באמת תועלת משמעותית, אני לא יודע עד כמה הטמפ' תהיה יציבה יותר אם בכלל ובוודאי שלאחר אימון של 6 שנים על אניטה.
לדעתי - אם אתה כבר מחפש אספרסו באמת טוב ומיוחד (ובלי שיש לי מושג מה התקציב) אז אולי איזו מכונה וינטג' כזאת עם אופי או אלקטרה יכולה באמת לספק אותה.
לפני שבוע הייתי בארצו באיטליה וממש במקרה נתקלתי בפאימה שנת 62 - שאין לי מושג מה היה מיוחד בה מבחינה מכנית - אבל מה שבטוח זה שהקפה שהיא הפיקה היה קרמי יותר מכל קפה אחר ששתיתי באיטליה והיה באמת מיוחד.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
מילה של אקסטרימיסט.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #7 

מוטי לצרכים שלך היוניקה תתאים בול, נכון שזו מעין חזרה לאחור בהקשר של יכולת ההקצפה במקביל אבל מבחינת חזרתיות ויציבות היא מעולה.

זו מכונה פשוטה מאוד, קל לנקות אבנית, קל לתקן בעצמך וקל לעשות מודינג כאהבת נפשך.
לדעתי אין לך מה להפסיד, אתה שותה מעט ולא מקציף ולכן זו בחירה שתתאים לך בול.
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 18/09/2014 6:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #8 

זה דיון מאוד מעניין (Y)

כפי שכתבתי אתמול, אמיר קלע אל השכל. פרטתי למעלה את המחשבות שלי בעד החלפה למכונת SBDU עם PID.
עופר, אתה קלעת *בדיוק* אל הרגש. חלק גדול מהחוויה שלי עם אניטה הגיע ממקום ריגשי. מכונה "עם נשמה" - על כל מה שמשתמע מכך.

אני מבצע כל מני מדידות של אחידות טמפ' ולחצים ולומד בדרך הרבה. אני גם טועם קפה מכל מכונה שנקרית בדרכי, ויודע לומר שיש הלימה בין המדידה הדיגיטלית למדידה "האנלוגית". זה קטע, כי מי שקרא אותי בעבר יודע שיש בי התנגדות בסיסית למדידות והתעסקות בגרפים, כשמדובר בקפה. המחשבה על שעון PID בתוך מכונה נראית לי מטורפת לגמרי, למרות שמסתבר שהעסק הזה באמת עושה עבודה מעולה מבחינת טעם הקפה בכוס.

וזה בדיוק הקונפליקט אצלי. מצד אחד אני רוצה לכוון למקום של מכונה "דיגיטלית", למדוד אותה, לבצע שינויים מדידים בעזרת מכשור, כאלו שאני אבין מראש למה הם ישפרו את הקפה. אבל מצד שני, תמונה כזו של Faema ישנה, כזו שראתה הרבה הרבה בחיים שלה - זה מרגש אותי ממש :) בא לי כזו.

אבל - אני צריך להיות גם פרקטי. אני לא יודע מה היה גודל הדוד של המכונה בשנים ההן, אבל היום היא עם דוד 6 ליטר. זו מכונה עם זמן חימום אופטימלי של לפחות שעה ועדיף שעה וחצי... לא משהו שאני יכול להשתמש בו בבית כדי להכין 2 ריסטרטו כפולים ביום :)
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 18/09/2014 7:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 375
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

לינק להודעה #9 

למרות שהיוניקה היא לכאורה ירידה ברמה לעומת האניטה יש לה הרבה יתרונות עבורך. הדוד הקטן שמאפשר חימום מהיר, היציבות , וכן גם הגודל הוא יתרון ועם כל הכבוד לאהבה שלנו הנדל"ן במטבח יקר.
אז אני רואה במעבר למכונה כזאת כמקבילה למעבר מרכב לקטנוע מנהלים מפנק. הרבה יותר קל בפקקים ולא קשה למצוא חניה אבל פחות מתאים למשפחה שלמה.
השאלה היא האם היוניקה תתן לך את הגוד שוטס שאתה מחפש.
את ההתפרעות עם מכונה משוגעת אפשר להשאיר למטחנה וללכת על משהו בסגנון hg one בשביל הנשמה.

פיון
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 40
הצטרף: מאי 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

לינק להודעה #10 

כבעליה של FAEMA LEGEND גוף החימום שלה הוא 4KW , זמן החימום סביב ה 20 דקות. כך שפסלת אותה מוקדם מידי :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #11 

פיון כתב:כבעליה של FAEMA LEGEND גוף החימום שלה הוא 4KW , זמן החימום סביב ה 20 דקות. כך שפסלת אותה מוקדם מידי :)
...
אהמממ, פאמה לג'נד בלי לשים לנו קצת תמונות ולספר חוויות? (או שפיספסתי)

4kw? וואו נשמע חתיכת גוף חימום, השאלה האם באמת הכל רותח מסביב אחרי 20 דקות? בדרך כלל עד שהראש ממש חם ובכלל כל המכונה חמה לוקח זמן אפילו במכונה קטנה יותר.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

לינק להודעה #12 

כפיר צודק לגמרי, 20 דקות זה ממש לא מספיק.
45 דקות מינימום, ברוב המכונות כולל אלו עם דוד פצפון כמו סילביה.

רק לאחר פרק זמן ממושך, מגיעה הטמפ' של הראש ליציבות כזו שתאפשר חזרתיות מקסימלית.
לא מספיק רתיחה של הדוד, כל חלקי המכונה שבאים במגע עם מים (באופן ישיר או עקיף) צריכים לשמור על טמפ' אידיאלית.

לדעתי האישית, אם אתה מחליף מכונה כמו אניטה, אז שתהיה לה יורשת ראויה.
דוד כפול כמו ALEX DUETTO או R58 או ויואלדי.
HX מסחרית כמו ELEKTRA T1 או לה צ'ימבלי ג'וניור.

אני יודע שזה רחוק מאוד מהתקציב המקורי , אבל לדעתי האישית כל מכונה אחרת בתקציב נמוך תהיה "שחלוף" (sidegrade) ולא שדרוג (upgrade).

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #13 

אם אקנה Faema זו לא תהיה Legend אלא E61 ישנה משנות השבעים. הבעיה שאני מבין שגם שם מדובר בדוד ענק (6 ליטר?) וזה לא פרקטי לשימוש ביתי. בכל אופן, גם ה-E61 היא HX ואני לא בטוח שאני מכוון למכונות כאלו כרגע. כאמור, הפוקוס הוא על אספרסו, ו-SBDU עם PID תתן יציבות וחזרתיות גבוהות יותר, לדעתי.

urich, אני דווקא ממש לא רואה את היוניקה כמו אופנוע מנהלים. אם אני מדבר רק על אספרסו, אז היוניקה נותנת פייט אדיר למכונות יקרות פי 4 ממנה. R58 של רוקט, למשל, לא תתן אספרסו יותר טוב מהיוניקה. היא תהיה יותר נוחה, שקטה, מחוברת ישיר וכו', אבל מבחינת נטו אספרסו בכוס - אין לה יתרון.

דאבל בויילר כנראה לא רלוונטיות עבורי כרגע. התוספת במחיר היא אדירה, והביצועים דומים ל-SBDU מבחינת האספרסו.

פיון, אתה מרגיש הבדל בחליטה של 20 דק' לבין כזו של אחרי שעה וחצי חימום?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

לינק להודעה #14 

יוניקה תהיה בחירה טובה בהתחשב בצרכים.
עדיף מאשר HX אם אתה רוצה להשתמש ב PID ...

Oferot
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 972
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

לינק להודעה #15 

מוטי יכול להיות שאני טועה, אבל זה לא היית אתה שהתקנת מד טמפ' בראש של האניטה ובסוף השתגעת והוצאת אותו כי נמאס לך מהמהעקב הזה? :) פתאום אתה עוקב אחרי כל פרטמר :P מוכר את אהבת חייך - מריח משהו פתולוגי שם :D
כתבת שאתה יכול לשים לב לשיפור בכוס בשינוי פרמטרים מסויימים בחליטה שיש לך עליהם שליטה - אבל זה מעלה כמה שאלות.
דבר ראשון האם באמת אפשר לקשר בין השינוי לתוצאה? זה עקבי? האם התוצאה היא באמת "טובה" יותר? אולי מחר זה יהיה לך טעים פחות?
בחליטה יש המון דברים שאין לנו שליטה עליהם, אולי חיך הברזל שלך יאהב חליטה שהיא לא לפי הספר.
אולי כדי להגיע למשהו עקבי אז צריך איזה טמפר כזה של מקאפ ולאו דווקא שינוי במכונה? זה לא יתחיל לשעמם? :)
אחד הדברים הכי כיפים לדעתי זה ההתמקצעות במכונה שלך והוצאה של שוטים מטורפים על אף מגרעותיה :) כל מה שצריך זה שלמכונה יהיה את הפוטנציאל. לפעמים רק השינוי זה כיף :)
מה עם רוקט קלאסיק V3? לא ניסיתי אך נראה לי שיש לה פוטנציאל טוב לחזרתיות.

לגבי הפאמה - יכול להיות דווקא שדוד גדול יחמם את המכונה עצמה מהר יותר לא? אולי הדוד יתחמם בקצב איטי יותר אך לאחר שהגיע לטמפ' שיא אז שאר החלקים יתחממו מהר יותר מאשר למשל בסילביה עם הדוד הזעיר שלה שצריך איזה אלף מחזורים כדי לחמם הכל כמו שצריך.
מילה של אקסטרימיסט.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”