שוקל לקנות את הרומבה 870, כמה שאלות..
היי,
מחפש רובוט שינקה דירה של 4 חדרים בוגדל 100 מ"ר.
שמתי עין על ה 870 (בעיקר בגלל הבדל מחירים של 800 שקל מול הרומבה 880).
קראתי פה חוות דעת של אנשים שהם די מרוצים וגם באינטרנט בביקורות היו עלי דברים טובים.
השאלה העקרית שלי היא, האם בלי מגדלור הוא יצליח לנווט בין כל החדרים או שכל פעם אני אצטרך להפעיל אותו בחדר אחר?
כמו-כן האם ניתן להפעיל אותו בחדר מסויים בלי הבסיס? כלומר לשים אותו על הרצפה וללחוץ START ואז שפשוט יסיים את העבודה באמצע החדר..
תודה.
מחפש רובוט שינקה דירה של 4 חדרים בוגדל 100 מ"ר.
שמתי עין על ה 870 (בעיקר בגלל הבדל מחירים של 800 שקל מול הרומבה 880).
קראתי פה חוות דעת של אנשים שהם די מרוצים וגם באינטרנט בביקורות היו עלי דברים טובים.
השאלה העקרית שלי היא, האם בלי מגדלור הוא יצליח לנווט בין כל החדרים או שכל פעם אני אצטרך להפעיל אותו בחדר אחר?
כמו-כן האם ניתן להפעיל אותו בחדר מסויים בלי הבסיס? כלומר לשים אותו על הרצפה וללחוץ START ואז שפשוט יסיים את העבודה באמצע החדר..
תודה.
לי יש את הרומבה 780 .
ניתן להפעיל אותו בלי הבסיס.
אם אני שם אותו באמצע חדר ומפעיל (וסוגר את הדלת) אז כשהוא מסיים את הפעולה הוא חוזר לאותה נקודה .
אם אני אפעיל אותו באמצע חדר עם מגדלור אז כשהוא יסים את החדר המגדלור יתן לו לצאת מהחדר ולהמשיך הלאה .
אני בד"כ שם את הרומבה במטבח עם מגדלור ביציאה ואז לאחר שהוא מסיים - הוא יוצא לסלון ומשם לפינת אוכל .
כשהוא מסיים את שני אלה הוא מגיע למסדרון ושם נמצא גם הבסיס וגם קיר ווירטואלי (כדי שלא ימשיך לחדרים) וככה מסתיימת פעולת ניקוי מטבח-סלון-פ אוכל.
כשאני רוצה לנקות חדרים - אני שם את הרובוט באחד מהם עם מגדלור בכניסה וסוגר עם קיר ווירטואלי את המסדרון - כך שהוא יכול רק לטייל בחדרים ובמסדרון.
כשהוא מסיים הוא חוזר לבסיס ונטען .
אני מעריך שה-870 גם יעשה פעולה דומה - רק פשוט יטייל הרבה בבית.
לא משנה איפה תשים אותו הוא ירוץ לכל מקום שיוכל וכשיסיים לנקות יחזור לבסיס.
השאלה אם הסוללה תחזיק מעמד .
אבל אני חושב שהוא יודע לעבוד עם מגדלורים ולכן ממליץ לך לרכוש לפחות 2 .
מגדלור יכול גם לשמש כ-קיר ווירטואלי .
ניתן להפעיל אותו בלי הבסיס.
אם אני שם אותו באמצע חדר ומפעיל (וסוגר את הדלת) אז כשהוא מסיים את הפעולה הוא חוזר לאותה נקודה .
אם אני אפעיל אותו באמצע חדר עם מגדלור אז כשהוא יסים את החדר המגדלור יתן לו לצאת מהחדר ולהמשיך הלאה .
אני בד"כ שם את הרומבה במטבח עם מגדלור ביציאה ואז לאחר שהוא מסיים - הוא יוצא לסלון ומשם לפינת אוכל .
כשהוא מסיים את שני אלה הוא מגיע למסדרון ושם נמצא גם הבסיס וגם קיר ווירטואלי (כדי שלא ימשיך לחדרים) וככה מסתיימת פעולת ניקוי מטבח-סלון-פ אוכל.
כשאני רוצה לנקות חדרים - אני שם את הרובוט באחד מהם עם מגדלור בכניסה וסוגר עם קיר ווירטואלי את המסדרון - כך שהוא יכול רק לטייל בחדרים ובמסדרון.
כשהוא מסיים הוא חוזר לבסיס ונטען .
אני מעריך שה-870 גם יעשה פעולה דומה - רק פשוט יטייל הרבה בבית.
לא משנה איפה תשים אותו הוא ירוץ לכל מקום שיוכל וכשיסיים לנקות יחזור לבסיס.
השאלה אם הסוללה תחזיק מעמד .
אבל אני חושב שהוא יודע לעבוד עם מגדלורים ולכן ממליץ לך לרכוש לפחות 2 .
מגדלור יכול גם לשמש כ-קיר ווירטואלי .
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9007
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
הי, לי אין רומבה אלא דגם של מותג אחר וקצת הלכתי לאיבוד עם מה שרשמת לגבי הקירות הוירטואליים והמגדלורים.
אני מניח שאתה מרוצה מהניקוי שהרובוט מבצע אבל זה לא מעיק קצת לעשות את טקס ההכנה לפני הפעלת הפעולה שלו ?
למה אי אפשר פשוט ללחוץ START ולשחרר אותו לדרכו ?
ועוד שאלה לגבי הניקוי בחדר אחד שבו אתה סוגר את הדלת וחוזר לאותה נקודה – האם הוא מנקה עד שנגמרת לו הסוללה באותו מתחם סגור ?
אני מניח שאתה מרוצה מהניקוי שהרובוט מבצע אבל זה לא מעיק קצת לעשות את טקס ההכנה לפני הפעלת הפעולה שלו ?
למה אי אפשר פשוט ללחוץ START ולשחרר אותו לדרכו ?
ועוד שאלה לגבי הניקוי בחדר אחד שבו אתה סוגר את הדלת וחוזר לאותה נקודה – האם הוא מנקה עד שנגמרת לו הסוללה באותו מתחם סגור ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
אני מניח שהתכוונת אלי - כי STAS12 עוד לא רכש.
הנה תשובתי:
גם כשאתה בעצמך שואב את הבית אתה מזיז רהיטים וכל מה שעל הרצפה כדי לשאוב .
אותו דבר עם השואב הרובוטי ולא משנה איזה .
אתה יכול ללחוץ START וזהו ובהנחה שאין איזה משהו חריג שיכול לתקוע את השואב-רובוט , הניקוי יתבצע בסדר גמור.
אבל לדוגמא: מתחת לשולחן בסלון - כיוון שלא הזזת אותו/פינית אותו - שם ישאר לכלוך .
הנה תשובתי:
גם כשאתה בעצמך שואב את הבית אתה מזיז רהיטים וכל מה שעל הרצפה כדי לשאוב .
אותו דבר עם השואב הרובוטי ולא משנה איזה .
אתה יכול ללחוץ START וזהו ובהנחה שאין איזה משהו חריג שיכול לתקוע את השואב-רובוט , הניקוי יתבצע בסדר גמור.
אבל לדוגמא: מתחת לשולחן בסלון - כיוון שלא הזזת אותו/פינית אותו - שם ישאר לכלוך .
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9007
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
הי, אכן גם אני מארגן את הבית (מפנה צעצועים ונעליים בעיקר) שינקה בכל המקומות ולא יתקע בהם.
אני התכוונתי לכל המיקום של המגדלורים והקירות הוירטואליים.
ואשמח לתשובה גם לנושא הניקוי בחדר הסגור
אני התכוונתי לכל המיקום של המגדלורים והקירות הוירטואליים.
ואשמח לתשובה גם לנושא הניקוי בחדר הסגור
התשובה היא - כן .
אם תשים את הרומבה בחדר כלשהו - הוא יעבור בין החדרים , סלון , מטבח וכו'.. ללא מגדלורים אבל - הסוללה תיגמר מהר יותר כיוון שהמסלול שלו הוא סוג של רנדומאלי וכביכול אין הגיון בצורת הניקוי שלו.
זו גם הסיבה למה הרומבה נחשב לרובוט שמנקה הכי טוב (היו מס' מבחנים ברשת).
אם תשים את הרומבה בחדר כלשהו - הוא יעבור בין החדרים , סלון , מטבח וכו'.. ללא מגדלורים אבל - הסוללה תיגמר מהר יותר כיוון שהמסלול שלו הוא סוג של רנדומאלי וכביכול אין הגיון בצורת הניקוי שלו.
זו גם הסיבה למה הרומבה נחשב לרובוט שמנקה הכי טוב (היו מס' מבחנים ברשת).