שאלת תם בנוגע לשידורי HD
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בוקר טוב ,
ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק מפרסם כי הוא עובר בהדרגה לשדר ב HD.
לאחרונה שמתי לב שישנן כמה תוכניות בערוץ שנראות פשוט נהדר על מסך הטלוויזיה הרגיל (CRT) שיש לי , שאלתי היא כזו - גם אם הערוץ עבר לשדר חלק מהתכנים ב HD - האם יתכן שאני כצופה אראה שיפור משמעותי באיכות התמונה גם ללא מפענח מתאים וללא אמצעי תצוגה שמסוגל להציג HD ?
ערן.
ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק מפרסם כי הוא עובר בהדרגה לשדר ב HD.
לאחרונה שמתי לב שישנן כמה תוכניות בערוץ שנראות פשוט נהדר על מסך הטלוויזיה הרגיל (CRT) שיש לי , שאלתי היא כזו - גם אם הערוץ עבר לשדר חלק מהתכנים ב HD - האם יתכן שאני כצופה אראה שיפור משמעותי באיכות התמונה גם ללא מפענח מתאים וללא אמצעי תצוגה שמסוגל להציג HD ?
ערן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כן.
ברגע שאיכות הצילום עולה, ואיכות הקידוד והקלטות שהערוץ משדר (גם ב-SDTV) לעיתים יש שיפור גם עבור לקוחות רגילים.
כמובן שזה לא HDTV, אלא רק SDTV בלבד - זה פשוט SDTV שמקורו היה ב-HDTV.
בקיצור, יתכן שיפור, אבל זה עדיין רחוק ממה שרואים אנשים עם HDTV.
ברגע שאיכות הצילום עולה, ואיכות הקידוד והקלטות שהערוץ משדר (גם ב-SDTV) לעיתים יש שיפור גם עבור לקוחות רגילים.
כמובן שזה לא HDTV, אלא רק SDTV בלבד - זה פשוט SDTV שמקורו היה ב-HDTV.
בקיצור, יתכן שיפור, אבל זה עדיין רחוק ממה שרואים אנשים עם HDTV.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6601
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 499 פעמים
- יצירת קשר:
siboni,
אין בכלל קשר. ערוצי ה HD הם ערוצים אחרים לגמרי והם עדיין לא משודרים אצלנו. בנוסף הערוצים משודרים בארץ ב bit rate יחסית נמוך, כך שדי מפליא שאתה מבחין בשיפור.
אין בכלל קשר. ערוצי ה HD הם ערוצים אחרים לגמרי והם עדיין לא משודרים אצלנו. בנוסף הערוצים משודרים בארץ ב bit rate יחסית נמוך, כך שדי מפליא שאתה מבחין בשיפור.
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התשובות המהירות.
אין ספק שלא יראו לעולם כמו HD.. אבל יחד עם זאת ישנן תוכניות ספציפיות שרואים שיפור דרמטי בתמונה - זה בא לידי ביטוי בצבעים חיים ובתמונה חדה הרבה יותר מהנורמל.
אני אפילו מרגיש שרואים יותר טוב מDVD (לפחות לדעתי).
אני אחפש את השם של התוכניות ושעת השידור ואציין אותן כאן בפורום כדי שאחרים יוכלו להתרשם ולחוות דעתם (ולוודא שאני לא שיכור..).
אין ספק שלא יראו לעולם כמו HD.. אבל יחד עם זאת ישנן תוכניות ספציפיות שרואים שיפור דרמטי בתמונה - זה בא לידי ביטוי בצבעים חיים ובתמונה חדה הרבה יותר מהנורמל.
אני אפילו מרגיש שרואים יותר טוב מDVD (לפחות לדעתי).
אני אחפש את השם של התוכניות ושעת השידור ואציין אותן כאן בפורום כדי שאחרים יוכלו להתרשם ולחוות דעתם (ולוודא שאני לא שיכור..).
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

לכל מי שמעוניין מצ"ב הקישור לתוכנית "מדע הלחימה"
http://ngcisrael.co.il/explore/fightscience/show.aspx
מצויין שם כי התוכנית מצולמת ב HD. (יש עוד כמה תוכניות כאלו).
אני אישית חשתי בהבדל ניכר בהשוואה לערוצים רגילים ואשמח לדעת אם יש עוד אנשים שרואים את ההבדל.
http://ngcisrael.co.il/explore/fightscience/show.aspx
מצויין שם כי התוכנית מצולמת ב HD. (יש עוד כמה תוכניות כאלו).
אני אישית חשתי בהבדל ניכר בהשוואה לערוצים רגילים ואשמח לדעת אם יש עוד אנשים שרואים את ההבדל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
ride,
זה תלוי בשידור המקור. אם יס או הוט מקבלים STREAM טוב, הם בד"כ לא יכווצו אותו יותר אלא פשוט יכניסו אותו כמו שהוא למכווץ הסטטיסטי. לרוב, אם זה תוכן סביר, אז הוא יראה טוב.
בד"כ הבעיות של כיווץ נובעות בראש ובראשונה בכיווץ אגרסיבי מדי (או בבעיות רזולוציה או פילטרים) עוד בדרך ליס ולהוט.
שם זה כמובן עובר עוד כמה שלבים, אבל כמובן שאין מה לעשות אם המקור מגיע גרוע (ע"ע HALLMARK).
זה תלוי בשידור המקור. אם יס או הוט מקבלים STREAM טוב, הם בד"כ לא יכווצו אותו יותר אלא פשוט יכניסו אותו כמו שהוא למכווץ הסטטיסטי. לרוב, אם זה תוכן סביר, אז הוא יראה טוב.
בד"כ הבעיות של כיווץ נובעות בראש ובראשונה בכיווץ אגרסיבי מדי (או בבעיות רזולוציה או פילטרים) עוד בדרך ליס ולהוט.
שם זה כמובן עובר עוד כמה שלבים, אבל כמובן שאין מה לעשות אם המקור מגיע גרוע (ע"ע HALLMARK).
- פילפלון
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
הוט ויס מקבלים את הערוץ לא דחוס
עופר כתב:
חלק מהערוץ הם קולטים ישירות מהלויין,וחלק מהערוץ הם משדרים משרתים מקומיים.
את הערוץ הם שולחים בסיב אופטי אל הוט ואל יס ברמת קומפוזיט(סיב זול יותר).
ושם מתחילה הבעיה,הרי הערוץ כולו ברמת SDI ורק לפני שהוא נשלח לסיב הוא מומר
לקומפוזיט.
למה אתם חושבים שרואים את ערוץ 10 טוב יותר? הוא כמובן מגיע לרשות השנייה ב SDI.
את הדחיסה של הערוץ מבצעים הוט ויס אצלם במוקד השידורים(דרך אגב שניהם משתמשים באותה מערכת דחיסה).
חדר השידור של אולפני מימד מפיק את נשיונל גיאוגרפיק בישראל.
שם זה כמובן עובר עוד כמה שלבים, אבל כמובן שאין מה לעשות אם המקור מגיע גרוע (ע"ע HALLMARK...
חלק מהערוץ הם קולטים ישירות מהלויין,וחלק מהערוץ הם משדרים משרתים מקומיים.
את הערוץ הם שולחים בסיב אופטי אל הוט ואל יס ברמת קומפוזיט(סיב זול יותר).
ושם מתחילה הבעיה,הרי הערוץ כולו ברמת SDI ורק לפני שהוא נשלח לסיב הוא מומר
לקומפוזיט.
למה אתם חושבים שרואים את ערוץ 10 טוב יותר? הוא כמובן מגיע לרשות השנייה ב SDI.
את הדחיסה של הערוץ מבצעים הוט ויס אצלם במוקד השידורים(דרך אגב שניהם משתמשים באותה מערכת דחיסה).