|ייעוץ| הקצפה לא מספיק חמה LAVAZZA FAVOLA

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
S_Y_B פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברים,

קניתי לפני כשבועיים את המכונה של יילו LAVAZA FAVOLA CAPUCHINO ואני ומשפחתי נהנים ממנה כל יום היא ממש טובה בשבילנו.
אבל יש לי איתה שתי בעיות- האחת חוסר אפשרות לשלוט בכמות הקצף שאיתה כבר השלמתי. באותו נושא גם העניין של לשים חלב בדיוק עד לקו, זה מגביל אותה בכוס בגודל אחד בלבד, אחרת יוצא מוקצף מדי או לא מוקצף כמעט. גם עם זה כבר השלמתי :)
הבעיה היחידה שלי היא שההקצפה לא מספיק חמה, הכוונה הקיטור לא מחמם מספיק את החלב. לאחר בדיקה עם מד טמפ' ראיתי שהחלב עומד על בערך 60 מעלות מקסימום, וזה די פושר חמים.
אנחנו נאלצים להכניס למיקרו לעוד 10-20 שניות כדי לחמם את הקפה-ואז הקצף יוצא מעט צמיגי.
חשבתי על דרך לחמם את החלב לפני כ 10 שניות ואז להכניס להקצפה-זה מביא את החלב ל 70 מעלות שזה מושלם מבחינתי. אבל בהוראות ההפעלה של המכונה כתוב אך ורק חלב בטמפ' מקרר.
זה משנה? זה יכול לפגוע במכונה או בהקצפה?
בעיקר רציתי לשמוע מכם אם יש דרך להאריך את זמן הקיטור. או אם יש אפשרות לפרק את הסליל הקצפה ושרק הקיטור יעבוד כשאני רוצה חימום (ניסיתי לפרק את הסליל לא הצלחתי ופחדתי לשבור-יש אפשרות כזאת?) את הצינורת קיטור הצלחתי לפרק.
יש לכם עוד הצעות לחימום נכון?

תודה רבה על העזרה :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אין בעיה להתחיל להקציף עם חלב חם יותר.
זאת מכונה בסיסית - מה שיש עם זה צריך להסתדר...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

S_Y_B פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה
אז בעצם אין טרמוסטט או משהו שיפסק את ההקצפה לפני הזמן בגלל שהחלב חם או משו

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #4 

לא - זה נמצא רק במכונות מסחריות היי אנד

eranzi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

הייתה לנו מכונה כזו ועם הזמן כשהתמלאה באבנית , טמפ' ההקצפה אכן ירדה , אבל זה קרה אחרי חודשים רבים של שימוש אינטנסיבי.
מה שמשונה אצלך זה שאתה מציין שהמכונה חדשה.
אצלנו ניקוי אבנית (השתמשתי בדורגול) החזיר את המכונה לטמפ' הקצפה מצויינת.
אולי המכונה שלך לא תקינה, בכל מקרה ההקצפה אמורה לצאת מספיק חמה, עוד לא היה לי אורח שהגשתי לו קפה מהמכונה הזו שהתלונן שהקפה לא מספיק חם.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

אין באמת קפוצינטור שעובד טוב. הדרך היחידה לקבל הקצפה טובה כמו שאתה אוהב זה עם הקיטור ישירות. אם זה לא אפשרות אז חמם את החלב קלות לפני השימוש. אגב לירידה באיכות ההקצפה אין לרוב קשר לאבנית. החלב החם עצמו לאחר ההקצפה גורם לסתימות ומתייבש על כל נקודה חמה. כדי למנוע זאת חובה לנקות את המקציף אחרי כל שימוש. המינימום זה להקציף מים זה עושה את רוב העבודה. מבחינת אבנית יש לנסות למנוע ולא לנקות כך סתם. רק כך מכונה מחזיקה שנים רבות. המינימום זה קנקן בריטה. לא תמי 4 או כל מסנן ביתי אחר הם כלל לא מרככים אבנית.
what's next?

S_Y_B פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ערב טוב חברים,
עלתה לי שאלה נוספת וחשבתי שאצרף אותה לשרשור.
התחלתי בעקבות העצות שלכם לחמם את החלב לפני ההקצפה, אז מה שאני עושה זה ממלא את כד הפלסטיק בחלב לפי המידה, מעביר לכוס זכוכית, מכניס למיקרו לכ-10 15 שניות ואחר שוב מעביר לכד-קצת מסורבל.
את הכד אפשר להכניס למיקרו לזמן כמו 20 שניות? הכנסתי כמה פעמים לעשר ולא קרה כלום אבל אני מפחד שהוא ייהרס/ יימס. בעיקרון הכד עמיד לחום אני מאמין כיוון שהוא עמיד להקצפה עצמה. העניין הוא שיש גומיה שחורה למטה, מפחד שהיא תימס.

מה אתם אומרים?
במידה ונהרס/נשבר הכד יש אפשרות לקנות חדש במחיר סביר?
תודה על הסבלנות :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #8 

הגומייה יכולה להתייבש בחום אבל בטח אפשר להחליף.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”