bnaya_d כתב:מאילו מדינות, מאילו חוות, שטוף או ייבוש טבעי. כמה זמן עבר מהקטיף שלהם. אלו פרמטרים שיש להם השפעה אדירה על הטעם (ולכן הם מעניינים אותי, לא כי אני רוצה להכין את אותה תערובת בבית!) וכמובן גם על המחיר שהקולה משלם לחקלאי. בית קלייה שמשקיע כסף בחומר גלם שלו אמור להתגאות במוצר שיש לו, ולפרט בדיוק מה יש בשקית(מצ"ב תמונה של שני סוגי קפה שאני שותה עכשיו).
אם הוא מסתיר את זה אז או שאין לו במה להתגאות, או שאני לא מבין.
...
אם אתה כבר מראה, אז מה דעתך מבחינת הטעם על הווילה הקולומביאני מצד שמאל בתמונה?
וחוץ מזה לפחות בשקית הזו אני יודע שמדובר בסינגל אוריגן לא בבלנד, מישהוא שעושה בדיוק את מה שאני חושב שהרבה מגדלים צריכים לעשות, קולה ומוכר את מה שהוא מגדל כדי להרויח יותר.....לפעמים אלו כמה "שכנים" שמתאגדים ביחד כדי לקלות ולמכור. במקרה כזה ברור שהמגדל יספר על התהליך של עיבוד הקפה, הגובה, תנאי מזג האויר, וכיוב' כדי לשבח את תנובת החווה שלו.
צריך להבדיל בין תערובת לסינגל אוריגן בקפה בדיוק כפי שמבדילים בין ויסקי מעורב כמו לדוגמא רד לייבל או בלק לייבל של ג'והני ווקר או אולד פיר לסינגל מאלט כמו לדוגמא מקאליסטר או כל הסינגלים שמתחילים בגלן.
בתערובת אתה רוצה את אותו טעם של קפה טוב שאתה אוהב עם מגוון החוויות והטעמים שכוס קפה טוב ומאוזן נותת.
ובניגוד לכך
בסינגל אוריגן אתה מתנסה בתכונות של אותו זן מאותו קטיף מאותו מקום......לדוגמא אומרים שברוב הקולומביאניים (מלבד ווילה לכן שאלתי אותך על הטעם) התכונה הדומינאנטית תהייה חמיצות.