התלבטות - חיבור לגז מרכזי או בלון גז
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
שלום
אני מתכוון לרכוש היום את ה- T2 של Grand hall.
כשנכנסנו לדירה לא התחברנו לגז מרכזי (אמישראגז), היות והלכנו על כיריים חשמליים.
קיימת תשתית לנק' גז במרפסת שמש, ואני מתלבט בין חיבור לגז המרכזי, או שימוש בבלון גז.
משיחה עם אמישראגז, הם מספקים בלון עד 5 ק"ג הוא ימוקם במרפסת, וההתלבטות היא בין חיבור לגז מרכזי.
אמנם לגז מרכזי יש עלות התקנה של 800 ש"ח + חודשית קבועה, אך היא איננה משמעותית, אבל הפתרון הרבה יותר אלגנטי מבלון גז, מה גם שמשיחה עם אמישראגז, אני אצטרך לגשת בעצמי להחליף את הבלון בכל פעם, וזה לא מתאים לי.
כך, אני די סגור על חיבור לתשתית, רק רוצה לוודא עלויות מבחינת כמות שימוש.
לא הצלחתי להבין מאמישראגז מהי עלות השימוש בתשתית מרכזית, כאשר הכמות תהיה כמו זו שיש בבלון של 5 ק"ג.
עלות קוב בחיבור המרכזי בבנין שלי היא 22 ש"ח,
אבל שתי נציגות ענו לי את אותו הדבר, שאי אפשר להשוות, ואם אני משתמש הרבה אז להתחבר לתשתית, ואם לא אז לקחת בלון.
אשמח להבין באיזו חיבור עלות השימוש תהיה גבוהה יותר, רק כדי לוודא שאין איזה פער שאינו מוצדק.
ובאופן כללי, אם יש שיקול קריטי בעד או נגד אחד מהחיבורים, אשמח לשמוע.
תודה
אני מתכוון לרכוש היום את ה- T2 של Grand hall.
כשנכנסנו לדירה לא התחברנו לגז מרכזי (אמישראגז), היות והלכנו על כיריים חשמליים.
קיימת תשתית לנק' גז במרפסת שמש, ואני מתלבט בין חיבור לגז המרכזי, או שימוש בבלון גז.
משיחה עם אמישראגז, הם מספקים בלון עד 5 ק"ג הוא ימוקם במרפסת, וההתלבטות היא בין חיבור לגז מרכזי.
אמנם לגז מרכזי יש עלות התקנה של 800 ש"ח + חודשית קבועה, אך היא איננה משמעותית, אבל הפתרון הרבה יותר אלגנטי מבלון גז, מה גם שמשיחה עם אמישראגז, אני אצטרך לגשת בעצמי להחליף את הבלון בכל פעם, וזה לא מתאים לי.
כך, אני די סגור על חיבור לתשתית, רק רוצה לוודא עלויות מבחינת כמות שימוש.
לא הצלחתי להבין מאמישראגז מהי עלות השימוש בתשתית מרכזית, כאשר הכמות תהיה כמו זו שיש בבלון של 5 ק"ג.
עלות קוב בחיבור המרכזי בבנין שלי היא 22 ש"ח,
אבל שתי נציגות ענו לי את אותו הדבר, שאי אפשר להשוות, ואם אני משתמש הרבה אז להתחבר לתשתית, ואם לא אז לקחת בלון.
אשמח להבין באיזו חיבור עלות השימוש תהיה גבוהה יותר, רק כדי לוודא שאין איזה פער שאינו מוצדק.
ובאופן כללי, אם יש שיקול קריטי בעד או נגד אחד מהחיבורים, אשמח לשמוע.
תודה
...
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

תודה..hagai147 כתב:בדוק היטב מה העלות החודשית הקבועה וחוץ מזה, 800 שקל התקנה זה לא כסף?!
בלון גז למנגל יספיק לך, העיקר לא להשתעבד לחברת הגז...
לא ציינתי אבל:
1. גם לבלון גז יש עלות ראשונית .רכישת בלון גז + וסת - 429 ש"ח
2. כל החלפת בלון גז 5 ק"ג - 112 ש"ח..
...
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
אני לא חושב שיש פה מקום להתלבט, חיבור לתשתית גז יקר מאוד ההתקנה והעליות החודשיות(ללא קשר לשימוש) גבוהות מאוד לשימוש יחסית קטן ל-BBQ, בלון גז קטן יספיק לך להמון זמן (לפחות שנה אם לא שנתיים) והעלות פחות מ-150 ש"ח כולל שירות עד הבית- אתה לא צריך לסחוב איתך את הבלון למרכז שירות כל שהוא.
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

נראית לי הערכה אופטימית מדי, בשימוש סביר.BreezeNET כתב:אני לא חושב שיש פה מקום להתלבט, חיבור לתשתית גז יקר מאוד ההתקנה והעליות החודשיות(ללא קשר לשימוש) גבוהות מאוד לשימוש יחסית קטן ל-BBQ, בלון גז קטן יספיק לך להמון זמן (לפחות שנה אם לא שנתיים) והעלות פחות מ-150 ש"ח כולל שירות עד הבית- אתה לא צריך לסחוב איתך את הבלון למרכז שירות כל שהוא....
לצד עלות התקנה של 800 ש"ח, יש עלות רכישת בלון גז חדש בסך 430 ש"ח.
אתה יכול להפנות לגורם שמגיע, מחליף בלון ומחבר מה שצריך?
בכל אופן, אני בעיקר רוצה להשוות עלות שימוש בתשתית מרכזית לעלות שימוש בבלון גז בהתאם לגודל של הבלון.
מה יקר מביניהם, או שזה פחות או יותר אותו המחיר..
...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בחיבור לגז מרכזי, העלות היא לא רק לקו"ב, יש גם דמי שימוש חודשי די גבוהים, אפילו אם לא השתמשת בכלל בגז. כנראה המוקדנית "שכחה" להגיד לך את זה. בדוק את העניין.
לדעתי זה חד משמעי - בלון גז משתלם יותר מחיבור לגז מרכזי. בטח ובטח בשביל שימוש למנגל בלבד...
לדעתי זה חד משמעי - בלון גז משתלם יותר מחיבור לגז מרכזי. בטח ובטח בשביל שימוש למנגל בלבד...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- BreezeNET
- חבר ותיק

הוא ציין שהחיבור מיועד ל-BBQ, אבל זה לא העניין, גם בשימוש מוגבר, בלון תמיד יהיה יותר זול מחיבור לתשתית משותפת.joj כתב:זאת מנין לך ?BreezeNET כתב:בלון גז קטן יספיק לך להמון זמן (לפחות שנה אם לא שנתיים)...
תלוי בכמות שמשתמשים !...
לא בעייה למצוא גורם שמחליף את בלוני הגז, רק לפתוח דפי זהב ולמצוא.
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

היא ציינה זאת, וגם ציינתי זאת בעצמי. לגבי העלות היא היא 14.90 לחודש.pixies כתב:בחיבור לגז מרכזי, העלות היא לא רק לקו"ב, יש גם דמי שימוש חודשי די גבוהים, אפילו אם לא השתמשת בכלל בגז. כנראה המוקדנית "שכחה" להגיד לך את זה. בדוק את העניין.
לדעתי זה חד משמעי - בלון גז משתלם יותר מחיבור לגז מרכזי. בטח ובטח בשביל שימוש למנגל בלבד......
ברור שכספית משתלם בלוני גז.
אבל !!!
אי אפשר להסתכל רק כספית. השאלה היא מה ההפרש, כי לזה צריך להוסיף חסרונות של בלון גז:
1. תמיד אפשר להיתקע.
2.אתה לא יודע כמה נותר לשימוש, אתה תמיד תחזיר אותו לפני שהוא יתרוקן, כי לא תרצה לקחת סיכון שיתרוקן באמצע השימוש הבא.
3. אתה כלל לא מתעסק בהחלפות.
4. הבלון הבא שתחליף כבר לא היה חדש, תמיד יכולות להתגלות תקלות. (הייתי עד לאחת כזו, אחרי שהזמינו 15 איש, ולאחר שהוחלף בלון באותו יום, לא ניתן היה להשתמש.)
בגלל כל אלה, אני דווקא חושב שחיבור מרכזי עדיף,
אבל בשביל להשלים את התמונה רוצה לוודא את עלות השימוש של אותה כמות בין שתי החלופות, ולזה לא הצלחתי לקבל תשובה מאמישראגז..
...
- BreezeNET
- חבר ותיק

נכון שבחיבור מרכזי יש לך פחות כאב ראש, אבל...
1. עם חיבור מרכזי גם ניתן להתקע ללא גז, קרה לנו במשפחה ביום שישי בשיא הבישולים לשבת.
2. יכולל לקרות גם בחיבור מרכזי (ראה סעיף1) , אפשר אולי לחבר מונה/שעון כל שהוא.
3. נכון
4. זה לא צריך לעניין אותך שהבלון חדש (גם בחיבור משותף לא מחליפים את המכיל בכל פעם שהגז נגמר), תקלות תמיד יכולות להיות.
1. עם חיבור מרכזי גם ניתן להתקע ללא גז, קרה לנו במשפחה ביום שישי בשיא הבישולים לשבת.
2. יכולל לקרות גם בחיבור מרכזי (ראה סעיף1) , אפשר אולי לחבר מונה/שעון כל שהוא.
3. נכון
4. זה לא צריך לעניין אותך שהבלון חדש (גם בחיבור משותף לא מחליפים את המכיל בכל פעם שהגז נגמר), תקלות תמיד יכולות להיות.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לאורך שנים החיבור לבלון פרטי יצדיק את עצמו כלכלית.
אתה משלם רק על מה שאתה צורך ולא כמו בחיבור מרכזי עם חיובים קבועים ותלות בשכנים שלך אם תרצה להחליף ספק גז.
מהנתונים שלך אם אתה לא מחובר לגז מרכזי ורק רוצה נקודה ליד המתקן החדש ולשם כך להתחבר לגז מרכזי זה עושק.
לפחות במישור הכלכלי אין צידוק במקרה שלך להתחבר לגז מרכזי. אין סיבה שתשלם "מס על האש" בסך 15 שקלים לחודש כל חודש.
אלו שני הסנט שלי אבל זה הכסף שלך ואתה יכול לעשות אתו מה שאתה רוצה
אתה משלם רק על מה שאתה צורך ולא כמו בחיבור מרכזי עם חיובים קבועים ותלות בשכנים שלך אם תרצה להחליף ספק גז.
מהנתונים שלך אם אתה לא מחובר לגז מרכזי ורק רוצה נקודה ליד המתקן החדש ולשם כך להתחבר לגז מרכזי זה עושק.
לפחות במישור הכלכלי אין צידוק במקרה שלך להתחבר לגז מרכזי. אין סיבה שתשלם "מס על האש" בסך 15 שקלים לחודש כל חודש.
אלו שני הסנט שלי אבל זה הכסף שלך ואתה יכול לעשות אתו מה שאתה רוצה
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

תודה
הבלון אמור לשבת במרפסת שמש, בצד היותר מוצל שלה (צפון מערבי),
אך בין כה וכה יישב בתוך גומחה תחת הגריל.
האם יש פה היבט בטיחותי שצריך להתייחס אליו, או שבמצב שתיארתי זה תקין לשים בלון?
הבלון אמור לשבת במרפסת שמש, בצד היותר מוצל שלה (צפון מערבי),
אך בין כה וכה יישב בתוך גומחה תחת הגריל.
האם יש פה היבט בטיחותי שצריך להתייחס אליו, או שבמצב שתיארתי זה תקין לשים בלון?
...
באמצעות משקל מזוודות ניתן לשקול את הבלון, וכך לא להיתקע בלי גז כשמגיעים אורחים, ולוודא שקיבלת בלון מלא בעת ההחלפה.Gili_Regev כתב:היא ציינה זאת, וגם ציינתי זאת בעצמי. לגבי העלות היא היא 14.90 לחודש.pixies כתב:בחיבור לגז מרכזי, העלות היא לא רק לקו"ב, יש גם דמי שימוש חודשי די גבוהים, אפילו אם לא השתמשת בכלל בגז. כנראה המוקדנית "שכחה" להגיד לך את זה. בדוק את העניין.
לדעתי זה חד משמעי - בלון גז משתלם יותר מחיבור לגז מרכזי. בטח ובטח בשביל שימוש למנגל בלבד......
ברור שכספית משתלם בלוני גז.
אבל !!!
אי אפשר להסתכל רק כספית. השאלה היא מה ההפרש, כי לזה צריך להוסיף חסרונות של בלון גז:
1. תמיד אפשר להיתקע.
2.אתה לא יודע כמה נותר לשימוש, אתה תמיד תחזיר אותו לפני שהוא יתרוקן, כי לא תרצה לקחת סיכון שיתרוקן באמצע השימוש הבא.
3. אתה כלל לא מתעסק בהחלפות.
4. הבלון הבא שתחליף כבר לא היה חדש, תמיד יכולות להתגלות תקלות. (הייתי עד לאחת כזו, אחרי שהזמינו 15 איש, ולאחר שהוחלף בלון באותו יום, לא ניתן היה להשתמש.)
בגלל כל אלה, אני דווקא חושב שחיבור מרכזי עדיף,
אבל בשביל להשלים את התמונה רוצה לוודא את עלות השימוש של אותה כמות בין שתי החלופות, ולזה לא הצלחתי לקבל תשובה מאמישראגז.....
אין שום ספק שכלכלית בלון גז הרבה יותר משתלם.
השאלה האסטתית היא אינדיבידואלית.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
סליחה על ההקפצה, אבל מצאתי את הדיון הזה רלוונטי ורציתי להעלות נושא אחר, נושא הבטיחות.
נניח לרגע את נושא העלויות, מה יותר בטיחותי? לחבר את הדירה לתשתית גז, או להשתמש בבלון 5 ק"ג?
מהם התנאים במרפסת העלולים לגרום לפיצוץ הבלון? אילו תקלות ייצור עלולות לגרום לפיצוץ הבלון?
מה הנזק שעשוי לגרום בלון 5 ק"ג מלא שהתפוצץ (מבחינת גל הדק, עוצמה, טווח וכו')?
נניח לרגע את נושא העלויות, מה יותר בטיחותי? לחבר את הדירה לתשתית גז, או להשתמש בבלון 5 ק"ג?
מהם התנאים במרפסת העלולים לגרום לפיצוץ הבלון? אילו תקלות ייצור עלולות לגרום לפיצוץ הבלון?
מה הנזק שעשוי לגרום בלון 5 ק"ג מלא שהתפוצץ (מבחינת גל הדק, עוצמה, טווח וכו')?