פוסט של nirses בנושא.
פוסט והתרשמות של kosh מהרמקולים של nirses.
הפוסט הקודם שלי בנושא.
לפני כשבוע קיבלתי טיפ מחבר (תודה דניאל!
יש דברים שגם כשאני לא צריך אותם - אני לא מסוגל לא לשים עליהם את היד.
בקיצור, נסעתי לראות אותם כשהיה לי ברור מראש שהם חוזרים איתי הביתה. נראו במצב מצוין למעט המידים בהם נדרשו טבעות חדשות.
גם הזוג הזה נבנה מתישהו בשנות השבעים ע"י אברהם קדמוני המיתולוגי. ההשקעה בהם מדהימה - תראו בתמונות.
בנוכחיים שלי שידרגתי והחלפתי את הקרוס לקרוס שהוזמן במיוחד מפאלקון אקוסטיקס באנגליה ושנבנה במדויק על-פי התוכנית של קריס רוג'רס ומרכיבים איכותיים.
המידים נמסרו לרפי האוזמן שעשה עבודה מצוינת (שלא כמו השניים האחרים שמוזכרים כאן לעיתים שבפעמיים שתיקנו לי רמקולים בעבר - חתכו והדביקו את הטבעות כי לא היו להם טבעות בקוטר המתאים!
במקביל, החלטתי לראות את הקרוס שמותקן בהם - הוצאתי את הוופר שמתחתיו מותקן הקרוס בנוכחיים ויוק! אין שם קרוס...
פירקתי את הדופן האחורית, ראיתי קרוס ענק כמעט 30 ס"מ. פירקתי אותו ולהפתעתי גיליתי עליו רק קבלים, של elna מסוג שלדברי חבר מבין עניין הם מצוינים ועלו המון בזמנו. אבל, אין סלילים
ואז שמתי לב שיש יותר מדיי חוטים מיותרים שיוצאים מהקרוס שמובילים לתחתית מתחת לחומרי הבידוד. הוצאתי את הבידוד והייתי בשוק, הבנתי למה הסלילים לא הולחמו לכרטיס - אין מקום על הכרטיס לכאלו סלילים.
סלילים ענקיים אני מעולם לא ראיתי כאלו. בצילום שמתי מטבע של חמישה שקלים שתראו את קנה המידה לגודלם.
בשלב הבא אשרטט את הקרוס שמורכב בהם כדי להבין אם הוא על-פי התוכנית המקורית. וייתכן שגם אחליף קבלים בקרוס. הם נשמעים מצוין - שונה מהקיימים שלי, כנראה בגלל ההבדלים בקרוס.
הנה קצת תמונות
[/b]