התקנת מקרן + חיבורים
בוקר טוב לכולם,
יש לי כמה שאלות לגבי התקנה.
רכשתי לאחרונה את ה-OPTOMA HD70 - נראה מדליק.
http://www.optoma.co.uk/optoma/projecto ... ma&PC=HD70
כאשר יש לו בין היתר כניסות: HDMI x 1, VGA x 1, Component (3 x RCA), S-video x 1, Composite video x 1,
העמדתי גם HTPC, עם כרטיס מסך 7600GT עם יציאות HDTV, DVI.
כנראה שאני אתקין את המערכת אודיו + ה-HTPC + הDVD ואולי גם ממיר YES, ממול המקרן (ולא לידו) מה שאומר שמרחק הכבלים בין המקרן לשות' יהיה עד 15 מטר.
באיזה כניסות/יציאות מומלץ לדעתכם לחבר את המקרן לכל אחד מהמכשירים?
האם בכלל כדאי להתאמץ לשים את הכל קרוב יותר למקרן?
התקרה שלי יחסית גבוהה (3.20 מטר), חשבתי לתלות את המקרן על זרוע ברקן, ולא ע"י מוט תלייה, מה דעתכם? יש רעיונות אחרים?
יש לי כמה שאלות לגבי התקנה.
רכשתי לאחרונה את ה-OPTOMA HD70 - נראה מדליק.
http://www.optoma.co.uk/optoma/projecto ... ma&PC=HD70
כאשר יש לו בין היתר כניסות: HDMI x 1, VGA x 1, Component (3 x RCA), S-video x 1, Composite video x 1,
העמדתי גם HTPC, עם כרטיס מסך 7600GT עם יציאות HDTV, DVI.
כנראה שאני אתקין את המערכת אודיו + ה-HTPC + הDVD ואולי גם ממיר YES, ממול המקרן (ולא לידו) מה שאומר שמרחק הכבלים בין המקרן לשות' יהיה עד 15 מטר.
באיזה כניסות/יציאות מומלץ לדעתכם לחבר את המקרן לכל אחד מהמכשירים?
האם בכלל כדאי להתאמץ לשים את הכל קרוב יותר למקרן?
התקרה שלי יחסית גבוהה (3.20 מטר), חשבתי לתלות את המקרן על זרוע ברקן, ולא ע"י מוט תלייה, מה דעתכם? יש רעיונות אחרים?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
עם מרחק 15 מטר, אני חושב שהבעיה היחידה תהיה עם ה-HDMI, כל השאר בסדר.
כבל HDMI באורך 15 מטר יקר מאוד ואולי האות מכרטיס המסך לא חזק מספיק.
אם אתה תולה עם זרוע ברקן אתה צריך לתלות הפוך ולקדוח חורים בפלטה.
אם אתה תולה עם זרוע ברקן אתה צריך לתלות הפוך ולקדוח חורים בפלטה.
אלה אם הוא ישים את הזרוע נמוך אז הוא לא יצטרך להפוך את המקרןguyezra כתב:עם מרחק 15 מטר, אני חושב שהבעיה היחידה תהיה עם ה-HDMI, כל השאר בסדר.
אם אתה תולה עם זרוע ברקן אתה צריך לתלות הפוך ולקדוח חורים בפלטה....
תקרה כזו גבוהה היו עושים פעם, כנראה זו דירה מאד ישנה לפחות בת 50 שנה.
אני חושב שכמו ש guyezra אמר אם אתה שם אותו על זרוע אתה תאלץ להפוך אותו ולהקרין כלפי מטה, אחרת המקרן יהיה ממש נמוך וכל פעם שמשהו יקום מהכיסא אתה תראה את זה על המסך. רק תוודה שהזרוע מחוברת לקיר חזק עם ברגי עשר!!!
אני חושב שכמו ש guyezra אמר אם אתה שם אותו על זרוע אתה תאלץ להפוך אותו ולהקרין כלפי מטה, אחרת המקרן יהיה ממש נמוך וכל פעם שמשהו יקום מהכיסא אתה תראה את זה על המסך. רק תוודה שהזרוע מחוברת לקיר חזק עם ברגי עשר!!!
נערך לאחרונה על ידי shaymomo ב 07/11/2006 11:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
הבניין לפחות בן 100 שנה, אבל לפחות השכנים הספיקו להתחלף, וכולם מחכים כבר להצטופף יחד להקרנת בכורה - ככה שגם בעיית הקור תפתר.
החלטתי לתלות את המקרן עם מוט תלייה + מאריך מטר. ככה שזה יהיה בסביבות 2 מטר מהריצפה. את ה-HTPC + ה-DVD נשים בצד - אני מעריך 5 מטר למקרן, ככה שאני אוכל לעבוד בדיגיטלי.
ואת המגבר אודיו ואולי הממיר נשים ממול - מתחת למסך - שעוד לא קניתי.
למי ששאל קניתי את המקרן בקצת יותר מ-10K, ב-S.G, ליד כיכר דיזינגוף.