שדרוג ראש
הי חברים, אני עידן אלתרמן ונכנסתי לאחרונה לענייני הוייניל והפטיפון. ברשתותי פטיפון sherwood pm 9805 ואני רוצה לשדרג את הראש למחט טובה בהרבה. חלק אמרו לי שהקונקורד לדוגמה, פחות טובה לשימוש ביתי ויותר למועדונים, חלק אמרו שזו עדיין מחט מעולה. אין לי בעיה להשקיע כסף אם זה ניכר באיכות ההאזנה. המלצות יתקבלו בברכה תודה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
ברוך הבא לפורום.
חבל שלא הצטרפת מוקדם יותר. אם היית נכנס לכאן ושואל לפני שרכשת את הפטפון סביר להניח שהיית מקבל אזהרה הולמת. עכשיו הידיים של כולם כאן, קצת כבולות. אין שום טעם להשקיע בראש יקר עבור הפטפון הנ"ל. 400 ש"ח לדעתי זוהי ההשקעה המקסימלית שתביא לשיפור משהו. לא חייבים ראש חדש למרות שהלהיט האחרון בתחום, ה-Shure M97xE נכנס בתקציב הזה, כולל משלוח עד הבית, ברכישה ב-eBay. אם אתה ממש רוצה ללכת על ה'קצה' (של התקציב) אפשר לשקול רכישה של Ortofon 2M Red או Stanton 681EEE (ששוב לא מייצרים אבל אפשר למצוא ב-eBay במחירים סבירים). עם זאת...
הקומבינה החביבה עלי במקרים כאלה היא ראש מיד שנייה עם מחט חדשה. ראשים ישנים של Shure כמו M95ED אפשר למצוא לפעמים במכרזים ולרכוש בהתמודדות עם סכום של $40. מחט חדשה מסוג N95 מתוצרת שוויצרית עולה בסביבות $14 נוספים ואני לא חושב שיש צירוף שווה יותר מבחינת VFM. זה רק מצריך קצת חיפושים וסבלנות. ישנן הרבה אופציות בתחום הזה והשמיים הם הגבול בכל מה שקשור לראשים לפטפונים - אבל בנתונים שהצגת - הייתי שוקל ברצינות להישאר בתחום התקציבים הנמוכים.
אחד מראשי ה'הפתעה' בתחום הכניסה הוא Ortofon Omega. הוא מפתיע מאוד בביצועים ביחס למחיר ולמעט העובדה המצערת שלא מייצרים אותו יותר - הוא נהדר למי שרוכש אותו מ-eBay בסכום של עד $50. לדעתי זהו האידיאל במקרה הנוכחי. יש כאן איזה שרשור די טרי - שבו מופיעים לינקים למכירות של ראש כזה ב-eBay. אם לא תמצא את השרשור עם המלצות נוספות - חפש בעצמך ב-eBay. אין בעיה למצוא.
חבל שלא הצטרפת מוקדם יותר. אם היית נכנס לכאן ושואל לפני שרכשת את הפטפון סביר להניח שהיית מקבל אזהרה הולמת. עכשיו הידיים של כולם כאן, קצת כבולות. אין שום טעם להשקיע בראש יקר עבור הפטפון הנ"ל. 400 ש"ח לדעתי זוהי ההשקעה המקסימלית שתביא לשיפור משהו. לא חייבים ראש חדש למרות שהלהיט האחרון בתחום, ה-Shure M97xE נכנס בתקציב הזה, כולל משלוח עד הבית, ברכישה ב-eBay. אם אתה ממש רוצה ללכת על ה'קצה' (של התקציב) אפשר לשקול רכישה של Ortofon 2M Red או Stanton 681EEE (ששוב לא מייצרים אבל אפשר למצוא ב-eBay במחירים סבירים). עם זאת...
הקומבינה החביבה עלי במקרים כאלה היא ראש מיד שנייה עם מחט חדשה. ראשים ישנים של Shure כמו M95ED אפשר למצוא לפעמים במכרזים ולרכוש בהתמודדות עם סכום של $40. מחט חדשה מסוג N95 מתוצרת שוויצרית עולה בסביבות $14 נוספים ואני לא חושב שיש צירוף שווה יותר מבחינת VFM. זה רק מצריך קצת חיפושים וסבלנות. ישנן הרבה אופציות בתחום הזה והשמיים הם הגבול בכל מה שקשור לראשים לפטפונים - אבל בנתונים שהצגת - הייתי שוקל ברצינות להישאר בתחום התקציבים הנמוכים.
אחד מראשי ה'הפתעה' בתחום הכניסה הוא Ortofon Omega. הוא מפתיע מאוד בביצועים ביחס למחיר ולמעט העובדה המצערת שלא מייצרים אותו יותר - הוא נהדר למי שרוכש אותו מ-eBay בסכום של עד $50. לדעתי זהו האידיאל במקרה הנוכחי. יש כאן איזה שרשור די טרי - שבו מופיעים לינקים למכירות של ראש כזה ב-eBay. אם לא תמצא את השרשור עם המלצות נוספות - חפש בעצמך ב-eBay. אין בעיה למצוא.
הי וסליחה אם אני לא בקיא עדיין בעניינים הטכנים. לא הבנתי עדיין איך עונים למישהו ספציפית. בכל מקרה, את הפטיפון רכשתי בתל אביב בחנות קילומבו (מקסימים ונחמדים) ונאמר לי שזהו פטיפון טוב למתחילים, ובכוונה רכשתי פטיפון עם ראש שניתן להחלפה (בניגוד ל ion שכולם רוכשים). הרסיבר שלי הוא ברמה גבוהה - קיימברידג אודיו, כך גם הרמקולים שלי הם של DALI . מוזיקה זה התחביב העיקרי שלי בחיים (חוץ מקוק וזונות) ולכן אין לי בעיה להשקיע אם יש תמורה לאזניים.
אם המסקנה היא שאני צריך להחליף את הפטיפון כדי לקבל תוצאה טובה אז אולי אשקול זאת. בכל מקרה, עלי לציין שאין לי ממש כוח להתחיל בחיפושים והשוואות מחירים, או קניה ב ebay למרות ההבדל במחיר. אני עצלן ואין לי זמן לזה, לכן מעדיף לרכוש בארץ. מה גם שהבנתי שכדאי שיתקינו לי ראש, כלומר אני מעדיף את הטיפול האישי מהמוכר בחנות. אבל האם לא כדאי לקנות ראש חדש ובשלב מאוחר יותר להחליף פטיפון ? הבנתי שאין עם זה שום בעיה
וכן, dragon, זה אני
אם המסקנה היא שאני צריך להחליף את הפטיפון כדי לקבל תוצאה טובה אז אולי אשקול זאת. בכל מקרה, עלי לציין שאין לי ממש כוח להתחיל בחיפושים והשוואות מחירים, או קניה ב ebay למרות ההבדל במחיר. אני עצלן ואין לי זמן לזה, לכן מעדיף לרכוש בארץ. מה גם שהבנתי שכדאי שיתקינו לי ראש, כלומר אני מעדיף את הטיפול האישי מהמוכר בחנות. אבל האם לא כדאי לקנות ראש חדש ובשלב מאוחר יותר להחליף פטיפון ? הבנתי שאין עם זה שום בעיה
וכן, dragon, זה אני
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
זה כבוד ו-alterman כתב: וכן, dragon, זה אני...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אם אתה עצלן ואין לך זמן לזה אתה מוזמן להיכנס שוב לאחת החנויות הנחמדות והמקסימות ולהתייעץ עם המוכר. אם העגל רוצה ללכת לשוחט מרצונו - אף אחד לא יעצור אותו כאן. אתה יכול להתקשר ל'אדר' בחשמונאים ולרכוש מהם ראש של Shure מדגם M97xE במחיר של כ-800 ש"ח. אתה גם יכול להכנס ל-eBay ולהזמין את אותו ראש ב-339 ש"ח עד הבית. אז זה יקח כמה ימים. תעשה קוק וזונות בינתיים.
המדיניות של eBay היום מבטיחה כמעט אפס הונאות ותקלות משלוח וזה עדיף במונים על כל מיני תאבי בצע מקומיים. קצת שיקול דעת צרכני עוד לא הרג אף אחד. יש כאן, כנראה, מספיק חברים באזור ת"א שהיו מוכנים לקפוץ אל עידן אלטרמן ולסייע לו בהתקנת ראש - בחינם.
את הטעות עם הפטפון כבר עשית למרות שהיה אפשר להימנע ממנה. פטפון גרוע הוא הסיבה מספר אחת לאכזבה ראשונית מהתחום האנלוגי. קל בהרבה להגיע לאיכות שמע בציוד דיגיטלי. זה גם זול יותר. ישנם מקומות שבהם היית יכול לקבל עצה 'אודיופילית' פלצנית שהיתה משדרגת לך את הפטפון, את הראש, את הרסיבר את הרמקולים, וסביר להניח שגם את הסלון. אני מציע לך, במגבלות שהטלת עלינו עם הפטפון החצי אפוי הזה, לעשות שדרוג הדרגתי, מעין בקרת נזקים קטנה, במקום לקפוץ מעל הפופיק עם שדרוג כולל של פטפון.
אם תרכוש ראש הולם, שאת יתרונו יוכל הפטפון שלך לחשוף, תוכל אולי להתרשם ביתר חיוב מאוסף התקליטים שלך. במקרה הכי גרוע, תוכל להעביר את הראש לפטפון הבא. לעומת זאת, החלפת הפטפון בשלב הטרומי הזה - לא בטוח שתיתן לך שילוב חיובי או רצוי. רכוש לך קצת ניסיון חוזר בתחום הזה, גבש דעה לגבי ה'סאונד' הרצוי לך - וקבל כלים להחלטות שיהיו מבוססות על סמך ניסיונך ולא על סמך עצות של מוכרים בחנויות. מחירו של פטפון עשוי להגיע לשבר ממחירו של ראש. אין גבול להוצאות הכלכליות שאפשר להיגרר אליהן בקלות. התחל בקטן עם מה שכבר יש לך.
את הטעות עם הפטפון כבר עשית למרות שהיה אפשר להימנע ממנה. פטפון גרוע הוא הסיבה מספר אחת לאכזבה ראשונית מהתחום האנלוגי. קל בהרבה להגיע לאיכות שמע בציוד דיגיטלי. זה גם זול יותר. ישנם מקומות שבהם היית יכול לקבל עצה 'אודיופילית' פלצנית שהיתה משדרגת לך את הפטפון, את הראש, את הרסיבר את הרמקולים, וסביר להניח שגם את הסלון. אני מציע לך, במגבלות שהטלת עלינו עם הפטפון החצי אפוי הזה, לעשות שדרוג הדרגתי, מעין בקרת נזקים קטנה, במקום לקפוץ מעל הפופיק עם שדרוג כולל של פטפון.
אם תרכוש ראש הולם, שאת יתרונו יוכל הפטפון שלך לחשוף, תוכל אולי להתרשם ביתר חיוב מאוסף התקליטים שלך. במקרה הכי גרוע, תוכל להעביר את הראש לפטפון הבא. לעומת זאת, החלפת הפטפון בשלב הטרומי הזה - לא בטוח שתיתן לך שילוב חיובי או רצוי. רכוש לך קצת ניסיון חוזר בתחום הזה, גבש דעה לגבי ה'סאונד' הרצוי לך - וקבל כלים להחלטות שיהיו מבוססות על סמך ניסיונך ולא על סמך עצות של מוכרים בחנויות. מחירו של פטפון עשוי להגיע לשבר ממחירו של ראש. אין גבול להוצאות הכלכליות שאפשר להיגרר אליהן בקלות. התחל בקטן עם מה שכבר יש לך.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
את הרסיבר ואת הרמקולים רכשת גם מתל אביב לא? בסוף רחוב דיזינגוף...?alterman כתב:הי וסליחה אם אני לא בקיא עדיין בעניינים הטכנים. לא הבנתי עדיין איך עונים למישהו ספציפית. בכל מקרה, את הפטיפון רכשתי בתל אביב בחנות קילומבו (מקסימים ונחמדים) ונאמר לי שזהו פטיפון טוב למתחילים, ובכוונה רכשתי פטיפון עם ראש שניתן להחלפה (בניגוד ל ion שכולם רוכשים). הרסיבר שלי הוא ברמה גבוהה - קיימברידג אודיו, כך גם הרמקולים שלי הם של DALI . מוזיקה זה התחביב העיקרי שלי בחיים (חוץ מקוק וזונות) ולכן אין לי בעיה להשקיע אם יש תמורה לאזניים.
וכן, dragon, זה אני...
הי jexy . לא. אני מכיר את החנות. אבל רכשתי בחנות אודיופיל בחיפה
tnsilver - אם כך בסהכ אתה אומר שגם אם עשיתי טעות ברכישה (מודה, הייתי צריך ללכת על פטיפון טוב יותר) עדיין עדיף בשלב זה לשדרג את הראש ולא גם את הפטיפון, וכשאקנה פטיפון חדש (נגיד, טורנס סקסי ומעוצב, אשתמש בראש הזה?)
tnsilver - אם כך בסהכ אתה אומר שגם אם עשיתי טעות ברכישה (מודה, הייתי צריך ללכת על פטיפון טוב יותר) עדיין עדיף בשלב זה לשדרג את הראש ולא גם את הפטיפון, וכשאקנה פטיפון חדש (נגיד, טורנס סקסי ומעוצב, אשתמש בראש הזה?)
- tnsilver
- חבר מביא חבר

בדיוק כך. לא רק זאת, אלא שקיבלת המלצה לראש שישפר את הפלט של הפטפון הנוכחי, שלא יאכזב גם בפטפון הבא, ברמה גבוהה יותר (כך כולנו מקווים), וכל זאת במחיר הולם. win win!
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
ברוך הבא...
אל תתבאס יותר מדי מהפטיפון.
מצטרף להמלצה של החברים על ה M97xE בתור התחלה. ראש שנותן תמורה מעולה לכסף. תתחיל איתו על הפטיפון שלך. תראה איך הולך לך, אם אתה מתחבר קודם כל לתחום האנלוגי (שכיום הפך להיות פחות כלכלי מבעבר לאור העלויות הגבוהות של התקליטים והציוד), ולאחר מכן לצליל האנאלוגי הנפלא.
אח"כ תהיה יותר חכם לגבי מה אתה רוצה. אם תהיה מסופק מהתוצאה, או באם תרגיש שאתה רוצה להשקיע יותר. כמובן שהשמיים הם הגבול.
ואכן לא הייתי הולך על הקונקורד. היא מיועדת לתקליטנים, דורשת משקל גבוה יותר על התקליט, ולטווח הארוך, היא לא טובה לתקליטים. לא הייתי משתמש בה בשימוש ביתי.
תתחדש ותהנה
אל תתבאס יותר מדי מהפטיפון.
מצטרף להמלצה של החברים על ה M97xE בתור התחלה. ראש שנותן תמורה מעולה לכסף. תתחיל איתו על הפטיפון שלך. תראה איך הולך לך, אם אתה מתחבר קודם כל לתחום האנלוגי (שכיום הפך להיות פחות כלכלי מבעבר לאור העלויות הגבוהות של התקליטים והציוד), ולאחר מכן לצליל האנאלוגי הנפלא.
אח"כ תהיה יותר חכם לגבי מה אתה רוצה. אם תהיה מסופק מהתוצאה, או באם תרגיש שאתה רוצה להשקיע יותר. כמובן שהשמיים הם הגבול.
ואכן לא הייתי הולך על הקונקורד. היא מיועדת לתקליטנים, דורשת משקל גבוה יותר על התקליט, ולטווח הארוך, היא לא טובה לתקליטים. לא הייתי משתמש בה בשימוש ביתי.
תתחדש ותהנה
- natanzon24
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 255
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
ראיתי היום שמישהו מנצרת עילית אם אני לא טועה מוכר טורנס TD-145 עם ראש של shure m97xe ככה שזה כולל את כל מה שאתה מחפש, וכל זה במחיר של 750 שקלים שנראה לי מחיר הוגן ואולי אפילו נתון למיקוח.
תריץ בדיקה ותראה אם רלוונטי
תריץ בדיקה ותראה אם רלוונטי
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אני מבין שאתה רוצה לקנות בארץ. בין השורות אני יכול להבין גם (ואולי אני טועה) שלא בא לך להתחיל להתרוצץ עם מוצרי יד שניה.
אז אם בחדש עסקינן,
לעניין הטורנסים - הטורנסים של היום (כמו הרבה דברים בחיים) הם לא הטורנסים של פעם. החברה עברה מספר תהפוכות מאז. הדגמים הטובים הם מאוד יקרים. למשל כמו ה Thorens TD 309 , שיהיה לך מעוצב ונחמד, אבל מאוד יקר.
חוץ מהטורנסים, כמובן שאפשר למצוא פטיפונים חדשים, לא רעים, מעוצבים לבקשתך, במחירים יותר נוחים. של חברת pro-ject למשל שיש להם מספר דגמים בתקצבים שונים.
אז אם בחדש עסקינן,
לעניין הטורנסים - הטורנסים של היום (כמו הרבה דברים בחיים) הם לא הטורנסים של פעם. החברה עברה מספר תהפוכות מאז. הדגמים הטובים הם מאוד יקרים. למשל כמו ה Thorens TD 309 , שיהיה לך מעוצב ונחמד, אבל מאוד יקר.
חוץ מהטורנסים, כמובן שאפשר למצוא פטיפונים חדשים, לא רעים, מעוצבים לבקשתך, במחירים יותר נוחים. של חברת pro-ject למשל שיש להם מספר דגמים בתקצבים שונים.
אודיופיל
אם התחלת אצל אודיופיל בהגברה ממליץ שתמשיך אתו לפטיפון.בני מקצוען בתחום הפטיפונים..אני מציע לך לקחת רוורס עם הפטיפון שלך.לא להשקיע בו יותר .פטיפונים טובים היום נמכרים כשכבר מותקן עליהם ראש בד"כ ראש ברמה טובה.וגם אם תקנה פטיפון ללא ראש הוא יתקין ,יכוון ואף ישנע את הפטיפון לתוך הסלון.
את השרווד תנסה למכור ביד2 או אולי יסכים בני באודיופיל לזכות אותך במשהו.
את השרווד תנסה למכור ביד2 או אולי יסכים בני באודיופיל לזכות אותך במשהו.
yosis3 לא ממש בא לי לקנות שוב בחיפה (למרות שזו עיר הולדתי האהובה). בא לי לקנות במקום קרוב. בכל מקרה, שאלה לחברים כאן שייעצו לי בכזו מקצועיות ועניין - האם זה לא מיותר לרכוש רק ראש ומחט כאשר במילא אני רוצה לשרדג את הפטיפון שלי, בין השאר מסיבות אסטתיות. הבנתי שאם אני קונה thorens, לדוגמה, אני מקבל אותו יחד עם ראש מובנה.
אני לא רוצה להישמע כמקדם מכירות של אודיופיל.ממליץ שתיוועץ עמו טלפונית.אל תינעל על השם טורנס.החדשים אינם מזכירים את תפארת עברם,ולמצוא טורנס אמיתי של פעם במצב טוב,זה די קשה בימינו.ואם תמצא טורנס במצב פחות טוב תיכנס להשקעה כספית לא מבוטלת כדי להעמידו על רגליו.
לך, עדיף חדש.ומומלץ לא טורנס חדש.
בהצלחה
לך, עדיף חדש.ומומלץ לא טורנס חדש.
בהצלחה