נסיעה לגרמניה - האם waze יעבוד ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זה נכון, אבל אתה צריך שתהיה לך גלישה סלולרית (הכי משתלם זה ע"י רכישת סים מקומי).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
חזרתי מספרד והוויז עובד, אבל בקושי. זה נובע מרשת סלולרית לא חזקה בכל המקומות וכמות אפסית של משתמשים. לא יודע לגבי המצב בגרמניה, אבל בלי רשת סלולרית טובה, אתה קצת בבעייה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כבר הייתי בספרד ואיטליה, כולל בספרד באיזור הפירנאים באיזה אתר סקי. בגדול זה עובד דיי טוב, כאמור מומלץ לרכוש סים מקומי (גם לראוטר שלך זה היה עדיף).
אם אתה לא מתכוון לעלות לאיזה נקודות נידחות (כמו האתר סקי) זה בסה"כ אמור לעבוד.
אתר ואם אני זוכר גם אפליקציה טובה לתכנון נסיעה זה via michellin (אלה של הגלגלים) - מאפשרים תכנון נסיעה כולל עליות אגרה וכביכול דלק.
אם אתה לא מתכוון לעלות לאיזה נקודות נידחות (כמו האתר סקי) זה בסה"כ אמור לעבוד.
אתר ואם אני זוכר גם אפליקציה טובה לתכנון נסיעה זה via michellin (אלה של הגלגלים) - מאפשרים תכנון נסיעה כולל עליות אגרה וכביכול דלק.
לא יודע לגבי גרמניה, אבל אם אין נפח משתמשים גדול, צריך לקחת את הוראות וויז בעירבון מוגבל.
חזרתי מסיציליה שם כנראה אין הרבה משתמשים, היה די ברור שנעשו כמה טעויות כמו סטיות מהכביש הראשי לסמטאות צדדיות כאשר זה היה קצר גאומטרית אבל ממש טפשי מעשית. בגדול זה עזר, אבל כמערכת תומכת, לא כמו בארץ וערים גדולות בארה"ב שאפשר לסמוך על זה לגמרי.
ניסיתי גם גוגל מאפס, וזה ממש דפוק, בעיקר בגלל ממשק משתמש נוראי.
חזרתי מסיציליה שם כנראה אין הרבה משתמשים, היה די ברור שנעשו כמה טעויות כמו סטיות מהכביש הראשי לסמטאות צדדיות כאשר זה היה קצר גאומטרית אבל ממש טפשי מעשית. בגדול זה עזר, אבל כמערכת תומכת, לא כמו בארץ וערים גדולות בארה"ב שאפשר לסמוך על זה לגמרי.
ניסיתי גם גוגל מאפס, וזה ממש דפוק, בעיקר בגלל ממשק משתמש נוראי.
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

משה טובה שהזכרת - באמת לא יודע מה עשינו לWAZE אבל בנסיעה האחרונה ביום האחרון - (כנראה אחרי משחק בהגדרת - סע בכבישי אגרה כן/לא) ונגיעה אחרת, הוא לקח אותנו רק דרך כבישים צדדיים - תכל'ס - זה היה תענוג לראות את איטליה ככה ביום האחרון - אבל זה היה מעט מתסכל.
מה שכן - אין ספק שחובה GPS בטיולים - ככה אין שום חשש מללכת לאיבוד. נסענו בדרכים נפלאות וידענו שהוא יוביל אותנו למקום שאנחנו צריכים להגיע.
אם אתה גם יודע מה הזמן ההגיוני או מה הדרך שאמורה פחות או יותר להיות (למשל כבישים ראשיים ידועים) אז אתה אמור לדעת מתי הוא מטעה אותך ומתי לא.
אין ספק - שאין שם כמעט משתמשים. כמעט לא ראיתי משתמשים על הכביש - כשראינו - היינו מאושרים.
מה שכן - אין ספק שחובה GPS בטיולים - ככה אין שום חשש מללכת לאיבוד. נסענו בדרכים נפלאות וידענו שהוא יוביל אותנו למקום שאנחנו צריכים להגיע.
אם אתה גם יודע מה הזמן ההגיוני או מה הדרך שאמורה פחות או יותר להיות (למשל כבישים ראשיים ידועים) אז אתה אמור לדעת מתי הוא מטעה אותך ומתי לא.
אין ספק - שאין שם כמעט משתמשים. כמעט לא ראיתי משתמשים על הכביש - כשראינו - היינו מאושרים.
- inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
בארה"ב הייתי צריך ליצור יוזר חדש בשביל לעבוד עם WAZE אבל בסופו של דבר לא הייתי מרוצה ועבדתי עם GOOGLE MAPS והיה מעולה, כמובן שהיתה לי חבילת גלישה. הניווט הרגלי בניו יורק עם הגוגל היה אדיר ונוח.
אגב מה הדרך הכי טובה לקנות סימים מקומיים (צרפת, גרמניה, אנגליה)?
אגב מה הדרך הכי טובה לקנות סימים מקומיים (צרפת, גרמניה, אנגליה)?
אני אומר אחרת, מה שחובה בטיול זו מפה מנייר (ולהביט בשילוט בדרכים), הGPS הוא דבר נפלא אבל אי אפשר לסמוך עליו ב100% , שלא להזכיר שלמפה אין תקלות טכניות ובעיות קליטה.
השתמשנו בוויז (ובמקומות מסוימים גוגל מאפס, כשוויז פשוט לא הבין איפה הוא) אבל עם בקרת מפה תמידית. כשהייתה סתירה בין וויז לתמרור הכוונה, נסענו לפי השלט בלבד.
לזכות וייז הוא שבתוך עיירות (מדובר בסמטאות ברוחב מכונית בכל מיני זויות, הוא הוביל אותנו לנקודה לבסוף) , הבעייה הייתה בנסיעה בכבישים ראשיים שעוברים דרך כפרים ועיירות.
די משעשע שבלי פידבק מקהל משתמשים ההבדל בין כיכר, ל"היצמד לשמאל" ולפנייה הוא אקראי לגמרי. לפעמים היה "שמאלה ומייד שמאלה" שרק וויז ראה את זה, כי אני ראיתי שני כיכרות פשוטים.
פעם ראשונה שהתנסתי בנסיעה (להבדיל מהליכה רגלית) באופציית הניווט של גוגל מאפס. ממשק נוראי שהופך את העיניין לכמעט בלתי שמיש:
1) אין את הזום האוטומטי כמו בוויז שהוא חיוני, כי קל להבין את התמונה (בסופו של דבר, סע ישר) מאשר את המילים סביב צומת או כיכר.
2) הכל שם בראש אמריקאי. במקום שמאלה וימינה, נותנים שמות של רחובות וכיווני רוחות (צפונה ודרומה). מתאים מאוד לארה"ב, לגמרי לא רלוונטי באיטליה איפה שלרוב אי אפשר לדעת באיזה רחוב אתה נמצא. כל כביש בין עירוני רגיל זה strada provinciale וזה עוד נאמר במבטא אמריקאי ממוחשב.
השתמשנו בוויז (ובמקומות מסוימים גוגל מאפס, כשוויז פשוט לא הבין איפה הוא) אבל עם בקרת מפה תמידית. כשהייתה סתירה בין וויז לתמרור הכוונה, נסענו לפי השלט בלבד.
לזכות וייז הוא שבתוך עיירות (מדובר בסמטאות ברוחב מכונית בכל מיני זויות, הוא הוביל אותנו לנקודה לבסוף) , הבעייה הייתה בנסיעה בכבישים ראשיים שעוברים דרך כפרים ועיירות.
די משעשע שבלי פידבק מקהל משתמשים ההבדל בין כיכר, ל"היצמד לשמאל" ולפנייה הוא אקראי לגמרי. לפעמים היה "שמאלה ומייד שמאלה" שרק וויז ראה את זה, כי אני ראיתי שני כיכרות פשוטים.
פעם ראשונה שהתנסתי בנסיעה (להבדיל מהליכה רגלית) באופציית הניווט של גוגל מאפס. ממשק נוראי שהופך את העיניין לכמעט בלתי שמיש:
1) אין את הזום האוטומטי כמו בוויז שהוא חיוני, כי קל להבין את התמונה (בסופו של דבר, סע ישר) מאשר את המילים סביב צומת או כיכר.
2) הכל שם בראש אמריקאי. במקום שמאלה וימינה, נותנים שמות של רחובות וכיווני רוחות (צפונה ודרומה). מתאים מאוד לארה"ב, לגמרי לא רלוונטי באיטליה איפה שלרוב אי אפשר לדעת באיזה רחוב אתה נמצא. כל כביש בין עירוני רגיל זה strada provinciale וזה עוד נאמר במבטא אמריקאי ממוחשב.
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני נכנסתי מראש לאתרים של המפעילות לנסות להבין מה הולך.moco כתב:בהנחה שמדובר לביקור קצר, פשוט נכנסים לחנות של אחת הרשתות, מבררים מה יש וקונים.inonr כתב: אגב מה הדרך הכי טובה לקנות סימים מקומיים (צרפת, גרמניה, אנגליה)?......
בסוף - בשביל לא לבזבז זמן יקר - נכנסתי לחנות שהייתה בשדה התעופה וקניתי שם כרטיס סים. כביכול 20 יורו(איטליה) כולל הכרטיס והפעלה של 10 יורו לחודש גלישה ושיחות. אז יש לי עוד 10 יורו לפעם הבאה כביכול.
האתר הזה מרכז את עלויות כרטיסי PRE PAID SIM ברוב המפעילים בעולם:
http://www.prepaidgsm.net/en/operators.php
פשוט תבחר מדינה ותקבל את כל האופציות.
http://www.prepaidgsm.net/en/operators.php
פשוט תבחר מדינה ותקבל את כל האופציות.