H264 (או AVC) לכל פורמט אחר
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78781
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים
אוקיי,
סוף סוף אני מבין את הבעיה בהמרה (דרך כל התוכנות) מ-H264 (או AVC, כפי שאנחנו אוהבים לקרוא לו) לבין כל פורמט אחר.
כל התוכנות שקיימות כיום משתמשות ב LIBAVCODEC (כלומר, חלק מהבסיס של MPLAYER ו-FFMPEG). הספריה הזו מאוד חזקה, אבל החיסרון הגדול שלה הוא שבעצם כמעט כל התוכנות שעושות היום המרות מתבססות עליה...
בבדיקה שעשיתי, מתברר שהספריה עובדת על MBAF בלבד. MBAF זה סוג של קידוד פריימים מבוסס על מקרובלוקים.
הבעיה היא שהשידורים כיום באירופה משתמשים גם ב-MBAF וגם ב-PAFF המתקדם יותר (כלומר, שני סוגי בלוקים).
מכיוון שהספריה תומכת ב-MBAF בלבד, זה אומר שכרגע אי אפשר, ללא שינוי תוכנה משמעותי בספרית LIBAVCODEC, להמיר H264 שמקורו בשידורים דיגיטליים לכל פורמט אחר...
מצד שני, מי שקידד עם X264 או עם COREAVC, אוטומטית השתמש רק ב-MBAF, ולכן זה ניתן להמרה ללא בעיה מיוחדת.
מה שצריך זה לדחוף את כותבי התוכנה של MPLAYER ו-FFMPEG להוסיף תמיכת PAFF לתוכנות שלהן.
ברגע שיעשו את זה, תוכנות חינמיות כמו SUPER ו-MENCODER יוכלו אוטומטית להמיר תוכן H264 לפי הצורך.
אם יש למישהו כתובות או רעיונות כיצד לגרום לזה לקרות, אשמח לשמוע.
סוף סוף אני מבין את הבעיה בהמרה (דרך כל התוכנות) מ-H264 (או AVC, כפי שאנחנו אוהבים לקרוא לו) לבין כל פורמט אחר.
כל התוכנות שקיימות כיום משתמשות ב LIBAVCODEC (כלומר, חלק מהבסיס של MPLAYER ו-FFMPEG). הספריה הזו מאוד חזקה, אבל החיסרון הגדול שלה הוא שבעצם כמעט כל התוכנות שעושות היום המרות מתבססות עליה...
בבדיקה שעשיתי, מתברר שהספריה עובדת על MBAF בלבד. MBAF זה סוג של קידוד פריימים מבוסס על מקרובלוקים.
הבעיה היא שהשידורים כיום באירופה משתמשים גם ב-MBAF וגם ב-PAFF המתקדם יותר (כלומר, שני סוגי בלוקים).
מכיוון שהספריה תומכת ב-MBAF בלבד, זה אומר שכרגע אי אפשר, ללא שינוי תוכנה משמעותי בספרית LIBAVCODEC, להמיר H264 שמקורו בשידורים דיגיטליים לכל פורמט אחר...
מצד שני, מי שקידד עם X264 או עם COREAVC, אוטומטית השתמש רק ב-MBAF, ולכן זה ניתן להמרה ללא בעיה מיוחדת.
מה שצריך זה לדחוף את כותבי התוכנה של MPLAYER ו-FFMPEG להוסיף תמיכת PAFF לתוכנות שלהן.
ברגע שיעשו את זה, תוכנות חינמיות כמו SUPER ו-MENCODER יוכלו אוטומטית להמיר תוכן H264 לפי הצורך.
אם יש למישהו כתובות או רעיונות כיצד לגרום לזה לקרות, אשמח לשמוע.
- swedish_chef
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שיקולי עלות/תועלת
אני מודה... תגובה קצת לא לעניין (ואני לא רוצה להוציא את הרוח מהמפרשים):
גם אם התוכנות להמרה של קבצים מסוג H264 היו מבצעות את כל הפונקציות הנ"ל,בהתחשב בגדלי הקבצים שעליהם אנו מדברים, זמן וכוח העיבוד הנדרש, אני לא חושב ששווה להשקיע כל כך הרבה בהמרת הקבצים.
עדיף לדעתי להשקיע ב HTPC שינגן את אותם קבצים או לחכות ל HDTV Streamers מהדור הבא שאמורים לצאת עוד מספר חודשים.
גם אם התוכנות להמרה של קבצים מסוג H264 היו מבצעות את כל הפונקציות הנ"ל,בהתחשב בגדלי הקבצים שעליהם אנו מדברים, זמן וכוח העיבוד הנדרש, אני לא חושב ששווה להשקיע כל כך הרבה בהמרת הקבצים.
עדיף לדעתי להשקיע ב HTPC שינגן את אותם קבצים או לחכות ל HDTV Streamers מהדור הבא שאמורים לצאת עוד מספר חודשים.
-
oferlaor
- מנהל

swedish_chef,
ממש לא מסכים איתך. אם קובץ הוא בגודל 20M או 4G, מה זה משנה?
לגבי מעבר ל-HTPC, זה כמו להגיד שעד שמכוניות סולריות יהיו נפוצות, עדיף לטוס בדאון... HTPC זו חיה אחרת לחלוטין. AVC גם לא עובד משהו ב-HTPC. יש לי מחשב חזק מאוד עם פרוססור 3G, ו-AVC בקושי רץ אצלי במחשב ללא גמגומים אלא אם כן אני סוגר הכל ועושה רק את זה (ואז הגמגומים פחות חזקים)...
לגבי ההמתנה למכשירי HDTV מהדור החדש... זה עלול לקחת בין כמה חודשים לשנה. החומר קיים כבר עכשיו ואני רוצה לצפות בו עם הציוד שיש לי כבר...
ממש לא מסכים איתך. אם קובץ הוא בגודל 20M או 4G, מה זה משנה?
לגבי מעבר ל-HTPC, זה כמו להגיד שעד שמכוניות סולריות יהיו נפוצות, עדיף לטוס בדאון... HTPC זו חיה אחרת לחלוטין. AVC גם לא עובד משהו ב-HTPC. יש לי מחשב חזק מאוד עם פרוססור 3G, ו-AVC בקושי רץ אצלי במחשב ללא גמגומים אלא אם כן אני סוגר הכל ועושה רק את זה (ואז הגמגומים פחות חזקים)...
לגבי ההמתנה למכשירי HDTV מהדור החדש... זה עלול לקחת בין כמה חודשים לשנה. החומר קיים כבר עכשיו ואני רוצה לצפות בו עם הציוד שיש לי כבר...
- swedish_chef
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
מסכים, זאת בעיה שהתוכן בפורמט H264 מגיע הרבה לפני שנוכל לנגן אותו בצורה נורמאלית...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6049
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
בתור אחד שיש לו HTPC, אני בדילמה על העניין של ה AVC.
שדרוג לוח-מעבד-זכרון-כרטיס גרפי לעדכני ביותר היום, יעלה כ 5-6K!!
וגם אז, לא בטוח ש AVC ירוץ חלק.
אני מחכה שיצא כרטיס שתומך בדבר הזה בחומרה. ואז זה פתרון ל 5 שנים...
בנתיים, המרות זה הפתרון היחיד.
שדרוג לוח-מעבד-זכרון-כרטיס גרפי לעדכני ביותר היום, יעלה כ 5-6K!!
וגם אז, לא בטוח ש AVC ירוץ חלק.
אני מחכה שיצא כרטיס שתומך בדבר הזה בחומרה. ואז זה פתרון ל 5 שנים...
בנתיים, המרות זה הפתרון היחיד.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
קדימה, למקלדת?oferlaor כתב: אם יש למישהו כתובות או רעיונות כיצד לגרום לזה לקרות, אשמח לשמוע....
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
אציין שאם זו הבעיה, אזי היא רלוונטית רק לתכנים שהם interlaced (או בעלי פריימים/בלוקים שחלקם interlaced וחלקם לא).
תוכן שכולו progressive לא יסבול מבעיה זו. (האם תוכן כזה הוא פופולרי?)
תוכן שכולו progressive לא יסבול מבעיה זו. (האם תוכן כזה הוא פופולרי?)
-
oferlaor
- מנהל

emordeko,
אין כאלה כרטיסים. לטענת ELECARD אמור להיות להם גירסא ניסיונית של CODEC שאמור להשתמש גם בכרטיסי NVIDIA הקיימים, אבל זה גם עולה כסף וגם עדיין לא ראינו שזה עובד בשום מקום.
כרגע רק COREAVC עובד, אבל טוחן נורא במחשב ומתקשה בכ"ז לעמוד בקצב...
אין כאלה כרטיסים. לטענת ELECARD אמור להיות להם גירסא ניסיונית של CODEC שאמור להשתמש גם בכרטיסי NVIDIA הקיימים, אבל זה גם עולה כסף וגם עדיין לא ראינו שזה עובד בשום מקום.
כרגע רק COREAVC עובד, אבל טוחן נורא במחשב ומתקשה בכ"ז לעמוד בקצב...
עופר,oferlaor כתב:emordeko,
כרגע רק COREAVC עובד, אבל טוחן נורא במחשב ומתקשה בכ"ז לעמוד בקצב......
הכרטיס 7600GT שלי תומך H264....
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

יש מעט מאד 1080P, הרוב 1080i, דורש מעבד דואל קור עצבני.unsound_methods כתב:אציין שאם זו הבעיה, אזי היא רלוונטית רק לתכנים שהם interlaced (או בעלי פריימים/בלוקים שחלקם interlaced וחלקם לא).
תוכן שכולו progressive לא יסבול מבעיה זו. (האם תוכן כזה הוא פופולרי?)...
עם 720P אין בעיה, מעבד 3G מספיק טוב.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אז אפשר להסתפק ה המרת 1080 ל 720.
אלא אם כן יש לך רובי או שארפ 21...
אלא אם כן יש לך רובי או שארפ 21...
-
oferlaor
- מנהל

אור,
ניסית להריץ AVC כבד ולבדוק את ה-CPU LEVEL שלך?
לא ידוע לי על אף CODEC שיודע לפענח בחומרה עם הכרטיס. יתכן שאני טועה, אבל זה עדיין טרי מדי ואני יודע ש-NVIDIA עדיין טוחנים על זה (ELECARD טוענים שהם בכלל מסוגלים לפענח את זה בחומרה עם חומרת MPEG2 בלבד!).
ניסית להריץ AVC כבד ולבדוק את ה-CPU LEVEL שלך?
לא ידוע לי על אף CODEC שיודע לפענח בחומרה עם הכרטיס. יתכן שאני טועה, אבל זה עדיין טרי מדי ואני יודע ש-NVIDIA עדיין טוחנים על זה (ELECARD טוענים שהם בכלל מסוגלים לפענח את זה בחומרה עם חומרת MPEG2 בלבד!).