צריך עזרה עם מזגנים בדירה חדשה - צריכת חשמל
שלום לכולם,
יש לי שאלה לגבי מזגנים לדירה החדשה שלי
יש 2 אופציות כפי שהבנתי - לשים 2 מזגנים של תדיראן/אלקטרא 4 כ"ס ו5 כ"ס (יש 160 מר לקרר, עם 7 שרוולים), או לשים מולטי אינוורטר.
השאלה היא לגבי הצריכה של החשמל, נאמר לי ע"י יועץ מיזוג - מקווה שזה תואר אמיתי, שה5כ"ס לוקח בערך 3 ש"ח לשעה וה4 לוקח בערך 2.
ה5 ימזג סלון גדול ומטבח + מסדרון וה-4 ימזג חדרים - לפי פרופיל השימוש שלי - והעלות המשוערת הגעתי ל41 ש"ח ליום עלות חשמל.
עכשיו אם נשים מולטי אינוורטר - אמר היועץ כל חדר יהפוך ל15 א"ג (9מר, 10 מר, 12 מר 10 מר) והסלון אולי פי 4 -5 כלומר בערך 7 ש"ח ליום לפי פרופיל שימוש.
האם הערכים של המחירים לשעה נשמעים הגיוניים? אני מחפש לדעת את זה כדי לדעת לחשב את ההפרש הכדאי בין הפתרונות, כי יש הפרש גדול , השאלה אם הנתונים שניתנו לי נכונים?
יש מישהו שמבין בזה ויכול לעזור פה? (גם בפרטי יהיה נהדר)
יש 2 אופציות כפי שהבנתי - לשים 2 מזגנים של תדיראן/אלקטרא 4 כ"ס ו5 כ"ס (יש 160 מר לקרר, עם 7 שרוולים), או לשים מולטי אינוורטר.
השאלה היא לגבי הצריכה של החשמל, נאמר לי ע"י יועץ מיזוג - מקווה שזה תואר אמיתי, שה5כ"ס לוקח בערך 3 ש"ח לשעה וה4 לוקח בערך 2.
ה5 ימזג סלון גדול ומטבח + מסדרון וה-4 ימזג חדרים - לפי פרופיל השימוש שלי - והעלות המשוערת הגעתי ל41 ש"ח ליום עלות חשמל.
עכשיו אם נשים מולטי אינוורטר - אמר היועץ כל חדר יהפוך ל15 א"ג (9מר, 10 מר, 12 מר 10 מר) והסלון אולי פי 4 -5 כלומר בערך 7 ש"ח ליום לפי פרופיל שימוש.
האם הערכים של המחירים לשעה נשמעים הגיוניים? אני מחפש לדעת את זה כדי לדעת לחשב את ההפרש הכדאי בין הפתרונות, כי יש הפרש גדול , השאלה אם הנתונים שניתנו לי נכונים?
יש מישהו שמבין בזה ויכול לעזור פה? (גם בפרטי יהיה נהדר)
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
ההמלצה שלי היא מזגנים קטנים ונפרדים לכל חדר שינה (בהנחה שאין בעית מקום).
מזגן אחד גדול לסלון+מטבח+מסדרון (על פניו נשמע לי שתוכל להסתפק במזגן קטן יותר מ-5 כ"ס).
אישית לא התחברתי לכל הטכנולוגיה של האינוורטר, לא השתכנעתי שהעלות היקרה יותר של המזגנים מצדיקה את רכישתם. בעיקר אחרי שנגמרת האחריות ותהיה תקלה. מזגן לא קונים לשנה אחת. אז אני ממליץ על מזגנים "רגילים".
מזגן אחד גדול לסלון+מטבח+מסדרון (על פניו נשמע לי שתוכל להסתפק במזגן קטן יותר מ-5 כ"ס).
אישית לא התחברתי לכל הטכנולוגיה של האינוורטר, לא השתכנעתי שהעלות היקרה יותר של המזגנים מצדיקה את רכישתם. בעיקר אחרי שנגמרת האחריות ותהיה תקלה. מזגן לא קונים לשנה אחת. אז אני ממליץ על מזגנים "רגילים".
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- זהביתדיראן
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי אלון,
לפי הערכות שעשינו, הערכים של המיני מרכזי נשמעים הגיוניים בהחלט ( 6 ₪ בסך הכולל).
לגבי האינוורטר, הנחת העבודה שלנו שלחדרי השינה נדרש כ 0.4 ₪ לכל חדר שינה ז"א 1.6 ₪ + סלון 1.4 ₪ = 3 ₪.
אם מזגני תדיראן הם אופציה מבחינתך,
לחדרים תתאים מערכת מולטי אינוורטר 1:4 עם 4 יחידות פנים דגם 10i .
http://www.tadiran-group.co.il/index.aspx?id=4262
לסלון ולמטבח מיני מרכזי דגם ווינד אינוורטר 50 (דירוג B ).
http://www.tadiran-group.co.il/index.aspx?id=4193
מקווה שעזרתי,
זהבית - מנהלת קשרי לקוחות
תדיראן-גרופ
לפי הערכות שעשינו, הערכים של המיני מרכזי נשמעים הגיוניים בהחלט ( 6 ₪ בסך הכולל).
לגבי האינוורטר, הנחת העבודה שלנו שלחדרי השינה נדרש כ 0.4 ₪ לכל חדר שינה ז"א 1.6 ₪ + סלון 1.4 ₪ = 3 ₪.
אם מזגני תדיראן הם אופציה מבחינתך,
לחדרים תתאים מערכת מולטי אינוורטר 1:4 עם 4 יחידות פנים דגם 10i .
http://www.tadiran-group.co.il/index.aspx?id=4262
לסלון ולמטבח מיני מרכזי דגם ווינד אינוורטר 50 (דירוג B ).
http://www.tadiran-group.co.il/index.aspx?id=4193
מקווה שעזרתי,
זהבית - מנהלת קשרי לקוחות
תדיראן-גרופ
alon24 כתב:שלום לכולם,
יש מישהו שמבין בזה ויכול לעזור פה? (גם בפרטי יהיה נהדר)...
תודה לכל העוזרים
אני כנראה אלך (יש לי פגישה מחר עם מישהו אחר) על מזגנים של gree multi inverters (לא יודע דגם מדויק). שעולים פי 2 אבל עם כל היתרונות של אינוורטר, ואפשרויות השליטה בכל חדר.
מקווה שתוך 4-5 שנים יחזיר את עצמו בחשמל...
אני כנראה אלך (יש לי פגישה מחר עם מישהו אחר) על מזגנים של gree multi inverters (לא יודע דגם מדויק). שעולים פי 2 אבל עם כל היתרונות של אינוורטר, ואפשרויות השליטה בכל חדר.
מקווה שתוך 4-5 שנים יחזיר את עצמו בחשמל...