התלבטות PID + מטחנה חדשה או מכונה חדשה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

התלבטות PID + מטחנה חדשה או מכונה חדשה

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,
אני להערכתי כמעט שנה עם הרנצ'יליו סלביה V2 ואני בסה"כ מרוצה.
ההמתנה בין מחזור למחזור קצת מתחילה להפריע.
ובנוסף, יש בי הרצון לשפר את הסט.
כרגע אני עם מטחנה NEMOX ומרגיש לי שהמטחנה לא מספיק טובה. קליק ימינה הטחינה דקה מדי וקליק שמאלה הטחינה עבה מדי. לא מצליח להגיע עם המטחנה לשוט המושלם מבחינת זרימה (מקפיד על כל הכללים של ההידוק, שוקל את הקפה עם משקל ומקפיד על עקביות בשיטת העבודה).

האפשרויות:
אפשרות א':
1. שדרוג המטחנה למטחנה טובה יותר שתשמש אותי בעתיד גם בשדרוג המכונה (K3 תספיק?).
2. רכישת PID והתקנה על הסילביה כדי לקבל יציבות טובה יותר. (באמת שווה את ה150 דולר?)

אפשרות ב':
1. מכירת הסילביה ושדרוג לרוקט או בזרה Z10 בהנחה שזו תהיה מכונה שתשרת אותי למספר שנים בלי הדחף לשדרג שוב. כיום בדירה שכורה, ולכן עדיף מכונה ללא חיבור ישירות למים (סטודנט).
2. שדרוג המטחנה.

אני נוטה למזער נזקים ואפשרות א' קורצת לי יותר (אין לי כרגע חשק להוציא 7 אלף שקלים על אפשרות ב'). וגם אפשרות א' מרגישה לי נכונה יותר מבחינת שלבים.
השאלה, האם באמת אפשרות א' נראית סבירה\נכונה יותר?
האם מטחנה כגון K3 מספיק טובה גם למכונות עתידיות ברמה גבוהה יותר כגון Z10? אם לא, איזו מטחנה כדאי לקנות במינימום נזק לחשבון הבנק? :lol:

אני שותה רק אספרסו (הפסקתי לשתות חלב לפני שנה). כשחברים באים לבקר ואני מכין להם קפוצ'ינו. תדירות: כוס אספרסו כפול פעם ביומיים בממוצע.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

החלפת הסילביה דבר ראשון (bz10 בחירה מעולה) ואחר לחסוך לשדרוג המטחנה.

ברור שהנמוקס לא משהו ואתה צריך לחשוב על שדרוג בעתיד אבל עם כיוון נכון וקפה טרי תוציא שוטים מעולים פי כמה מהבצרה מאשר עם k3 והסילביה.

חוץ מזה שההרגשה לעבוד עם מכונה מקצועית וקלות הוצאת שוטים מעולים ובצורה חזרתית שווים את ההפרש הכספי.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אגב אם אתה לא מקציף חלב היוניקה של בצרה עם pid וראש e61 נמכרת במחיר קרוב ל bz10...

TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

תודה כפיר על התשובה.
היוניקה, להבנתי, היא single boiler+PID ובסרטון הזה

שני דברים מפריעים לי
1. שזה ג'ויסטיק שהוא או "1" או "0". משמע, אין אמצע, רק מקסימום או כלום. (האם זה גם ככה בZ10?)
2. נראה שהטמפרטורה בזמן הקצפה יורדת יחסית מהיר (דוד קטן?). האם זה כך גם עם Z10 לדוגמה? אחרי הכל אני כן רוצה לשמור על האפשרות להכין קפוצ'ינו.

במה היוניקה עדיפה על הZ10?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1399
הצטרף: ינואר 2007
מיקום: חדרה
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

ה-BZ10 זו מכונת HX עם בויילר 2 ליטר = מספיק גדול לצרכן ביתי.
היוניקה מתאימה יותר למי ש-90% מהזמן שותה אספרסו ואז ראש E61 (שאין ב-BZ10) בשילוב עם PID
יביא תוצאות עיקביות במינימום מאמץ. (אין גלישת טמפ' וכו')

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

הג׳ויסטיקים זה לא בדיוק 0/1 יש גם אמצע אבל צריך רגש ולהחזיק עם היד.

צריך להתרגל לעוצמת ההקצפה ואין צורך בשום מצב אמצע, אפשר להוציא יופי של הקצפה עם עצמה מלאה גם לכמות קטנה - זה רק לימוד טכניקה ותירגול.

אם חשוב לך ההקצפה קח את ה bz10, היוניקה טובה מאוד לאספרסו בלבד והקצפה בקטנה פעם ב...

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

PID עם המשחק כל פעם,מצב הקצפה ,מצב חליטה ,לא נראה לי .
תמתח קצת את התקציב ורכוש את הדבר האמיתי מכונת Giulia .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

הי,

אישית אני חושב שתמיד כדאי למכור את הציוד הקיים ולהשתדרג.

שידרוגים ותוספות למכונה קיימת הם לדעתי יקרים מדיי לעומת התועלת, למרות ש-PID זה בהחלט מעולה (גילוי נאות, אני בעל UNICA).

בקיצור, תשדרג. והכי גבוהה שאפשר.

TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אז אלך על אפשרות ב' כל עוד זה אפשרי, וכל עוד שאני רווק ואין לי הנהלה לקבל אישור תקציבי לפרוייקטים שכאלה :lol: .
אם אני מבין נכון, היוניקה היא סינגל בוילר עם PID וראש E61. מה שמקנה לה יציבות ושוטים מעולים של אספרסו. בגלל שהבוילר קטן יחסית, חצי ליטר, היא פחות יציבה ו"מתקשה" מעט עם הקצפות. אך עבור קפוצ'ינו פעם ב אפשר להסתדר.
מצד שני, הZ10 היא מכונה ורסלית יותר עם HX ובוילר גדול של 1.5 ליטר אך ללא E61 (אם אני מבין נכון שE61 זה אומר שיש גם פרי-אינפיוזאן?).
כאן אצטרך להחליט מה חשוב לי יותר.

בשביל ה Guilia, כמה מתיחת תקציב יש לעשות? אם מדובר על כמה מאות שקלים, ניחא. אבל אם מדובר על תוספת של 1500-2000 שח למחיר. אעדיף לשדרג את המטחנה.

איפה הרוקט יושבת מבחינה זו? האם יש להן מכונה טובה גם כן בטווח המחיר של כ5000 שח ביבוא אישי שכדאי לשקול?
האם את היוניקה ואת הZ10 אפשר לחבר ישירות למים כשארצה? או שהן רק עם מיכל מים שיש למלא כל כמה זמן?

שאלה אחרונה, האם מישהו הזמין את הZ10 או את היוניקה לאחרונה ביבוא אישי ויש לו המלצות קונקרטיות עבורי? (מאיפה להזמין, http://www.lagondola.it פה לא מצאתי את הZ10 לדוגמה). הבנתי שלהתעקש על חברת משלוחים אמיתית, רק לא TNT. איזה מסמכים להכין? מה לבקש מהחנות כדי לחסוך כאבי ראש בשחרור?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

הי,

אז להעיד על היוניקה, אכן השוטים עקביים וטובים.

אין לה חיבור ישיר למים אבל קח בחשבון שהמיכל של 3 ליטר מספיק להמון מכיוון שלא "מבזבזים" הרבה מים על קולינג פלאש וכאלה.
הסטיקים זה באמת מבאס, אם הייתה לי אפשרות (בזול) הייתי מחליף לברז סיבובי. (לא מסכים עם כפיק שאפשר באמצע, כי אז יש לך רק יד אחת פנויה וזה לא נוח).

תבדוק טוב את הפערים מהמחירים בארץ (מזומן) מול ייבוא אישי - תופתע לגלות שאין הרבה הבדל וזה נכון לרוב המכונות בטווח 5000 +-.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

לדעתי לך על ה BZ10, איכות הקפה ממש לא נופלת מ E61 ולצרכים שלך אין ממש יתרון להשקיע עוד 1500 שקל על ג'וליה ובאמת עדיף להשקיע את ההפרש במטחנה איכותית כגון ה K3.

אגב בטח שיש לקרלו את ה BZ10:

http://www.lagondola.it/product.php~idx ... 0+PM~.html

הוא גם נותן 5% הנחה עם קופון שמכניסים באתר, משלוח צפוי להיות 120 אירו רק תתעקש על DHL/FEDEX.

תבקש הצהרה על החשבונית שהמכונה מיוצרת באיטליה ושירשום "Coffee Machine" על ההצהרה.

אתה יכול לשלם באשראי או דרך פייפל (אם בחרת בפייפל וודא רק שמטבע ברירת המחדל של פייפל היא דולר) וכדאי לשלם ביורו כדי שתהיה לך המרה אחת ישירות מחברת האשראי לשקלים.

זהו מעבר לזה אין הרבה, בהצלחה.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

רכישת PID והתקנה על הסילביה כדי לקבל יציבות טובה יותר. (באמת שווה את ה150 דולר?)
...
הפיד לא יפתור סופית את בעיית היציבות אלא רק חלק ממנה ובעיקר יפתור אותך מהצורך לגלוש טמפ'
יש שלש (אולי ארבע) סיבות למה הטמפ' בסילביה לא יציבה:
1 טרמוסטטים לא מדוייקים - גורמים לטמפרטורה לא יציבה בדוד - את זה הפיד יפתור
2 כניסת מים קרים לדוד בסמוך ליציאת מים חמים לראש חליטה - את זה הפיד לא יפתור (אפשר להוסיף סליל נחושת מחליף חום)
3 ראש חליטה לא רווי - כלומר לא נמצא מתחת לדוד ולכן קר יותר (מבודדים את ראש החליטה באמצעות ספוג סיליקון)
4 דוד קטן מדי כל חליטה להחליף 10%~ מהמים בדוד זה המון!
לדעתי הקיטים האלה יקרים ביחס לתמורה, פעם כשהסילביה הייתה זולה יותר והרכבת קיט בעצמך ( בהרכבה עצמית: כ 120 דולר להקצפה\חליטה וחלקים מעולים ו60 דולר רק לחליטה וחלקים יותר זולים) זה מאוד משתלם היום עדיף פשוט להמשיך הלאה
לכן לדעתי עדיף קודם כל לשדרג למטחנה טובה יותר (כזאת שתשאר לעתיד) ורק אם אז אתה עדיין לא מרוצה להמשיך לשקול שדרוג לסלביה

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

המטחנה שלך כנראה עשתה את שלה.
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

נותר לי רק לאחל לך בהצלחה עם ביצוע ההזמנה...
ראיתי שהכל כבר סגור ואכן כדאי יהיה בשלב מוקדם או מאוחר להחליף את המטחנה.

אגב, רשמת מתישהו שהסמיאוטומטיקה קורצת לך מבחינת מראה. אם היא קורצת מאוד, אולי שווה לבדוק את האפשרות לרכוש אותה (מצטער שאני בכל זאת מכניס רעש למערכת). למיטב ידיעתי, בארץ היא מתומחרת מאוד גבוה ובחול המחיר הוא "לא נורא". בעלי נסיון כמו כפיר יוכלו לרשום אם האיכות של הקפה ממנה נופלת בהרבה/משתווה או עולה על זאת של הבזרה.

TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

hosq, אכן המטחנה עשתה והיא תוחלף. השאלה הייתה מה קודם כדאי להחליף? מכונה או מטחנה.

מיץ_פטל, למרות שהבאזרה נראית כמו הבחירה הרצויה- עד שלא ביצעתי את ההזמנה וראיתי חיוב, שום דבר לא סגור סופית.
הסמיאוטומטיקה לדעתי אחת המכונות היפות שיצא לי לראות. ראיתי אותה אצל מרטין בבית ופשוט התאהבתי. באמת יפה רצינית זו. אלגנטית ומרשימה. אך לאחר שהתייעצתי עליה בנושא, התרשמתי מכך שהיא כמו אלפה רומיאו: נוסעת פגז (מכינה אספרסו מעולה) אך דורשת יחס מיוחד וצמוד יותר כדי לתחזק אותה.
פחות הפריע לי שהגוף שלה פשוט רותח מחום כשהיא עובדת.
אבל, בסופו של דבר, עצם זה שהיא נוטה יותר להתקלקל, החלטתי לוותר עליה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”