שלום לכולם,
אני להערכתי כמעט שנה עם הרנצ'יליו סלביה V2 ואני בסה"כ מרוצה.
ההמתנה בין מחזור למחזור קצת מתחילה להפריע.
ובנוסף, יש בי הרצון לשפר את הסט.
כרגע אני עם מטחנה NEMOX ומרגיש לי שהמטחנה לא מספיק טובה. קליק ימינה הטחינה דקה מדי וקליק שמאלה הטחינה עבה מדי. לא מצליח להגיע עם המטחנה לשוט המושלם מבחינת זרימה (מקפיד על כל הכללים של ההידוק, שוקל את הקפה עם משקל ומקפיד על עקביות בשיטת העבודה).
האפשרויות:
אפשרות א':
1. שדרוג המטחנה למטחנה טובה יותר שתשמש אותי בעתיד גם בשדרוג המכונה (K3 תספיק?).
2. רכישת PID והתקנה על הסילביה כדי לקבל יציבות טובה יותר. (באמת שווה את ה150 דולר?)
אפשרות ב':
1. מכירת הסילביה ושדרוג לרוקט או בזרה Z10 בהנחה שזו תהיה מכונה שתשרת אותי למספר שנים בלי הדחף לשדרג שוב. כיום בדירה שכורה, ולכן עדיף מכונה ללא חיבור ישירות למים (סטודנט).
2. שדרוג המטחנה.
אני נוטה למזער נזקים ואפשרות א' קורצת לי יותר (אין לי כרגע חשק להוציא 7 אלף שקלים על אפשרות ב'). וגם אפשרות א' מרגישה לי נכונה יותר מבחינת שלבים.
השאלה, האם באמת אפשרות א' נראית סבירה\נכונה יותר?
האם מטחנה כגון K3 מספיק טובה גם למכונות עתידיות ברמה גבוהה יותר כגון Z10? אם לא, איזו מטחנה כדאי לקנות במינימום נזק לחשבון הבנק?
אני שותה רק אספרסו (הפסקתי לשתות חלב לפני שנה). כשחברים באים לבקר ואני מכין להם קפוצ'ינו. תדירות: כוס אספרסו כפול פעם ביומיים בממוצע.
התלבטות PID + מטחנה חדשה או מכונה חדשה
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
החלפת הסילביה דבר ראשון (bz10 בחירה מעולה) ואחר לחסוך לשדרוג המטחנה.
ברור שהנמוקס לא משהו ואתה צריך לחשוב על שדרוג בעתיד אבל עם כיוון נכון וקפה טרי תוציא שוטים מעולים פי כמה מהבצרה מאשר עם k3 והסילביה.
חוץ מזה שההרגשה לעבוד עם מכונה מקצועית וקלות הוצאת שוטים מעולים ובצורה חזרתית שווים את ההפרש הכספי.
ברור שהנמוקס לא משהו ואתה צריך לחשוב על שדרוג בעתיד אבל עם כיוון נכון וקפה טרי תוציא שוטים מעולים פי כמה מהבצרה מאשר עם k3 והסילביה.
חוץ מזה שההרגשה לעבוד עם מכונה מקצועית וקלות הוצאת שוטים מעולים ובצורה חזרתית שווים את ההפרש הכספי.
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
תודה כפיר על התשובה.
היוניקה, להבנתי, היא single boiler+PID ובסרטון הזה
שני דברים מפריעים לי
1. שזה ג'ויסטיק שהוא או "1" או "0". משמע, אין אמצע, רק מקסימום או כלום. (האם זה גם ככה בZ10?)
2. נראה שהטמפרטורה בזמן הקצפה יורדת יחסית מהיר (דוד קטן?). האם זה כך גם עם Z10 לדוגמה? אחרי הכל אני כן רוצה לשמור על האפשרות להכין קפוצ'ינו.
במה היוניקה עדיפה על הZ10?
היוניקה, להבנתי, היא single boiler+PID ובסרטון הזה
שני דברים מפריעים לי
1. שזה ג'ויסטיק שהוא או "1" או "0". משמע, אין אמצע, רק מקסימום או כלום. (האם זה גם ככה בZ10?)
2. נראה שהטמפרטורה בזמן הקצפה יורדת יחסית מהיר (דוד קטן?). האם זה כך גם עם Z10 לדוגמה? אחרי הכל אני כן רוצה לשמור על האפשרות להכין קפוצ'ינו.
במה היוניקה עדיפה על הZ10?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
אז אלך על אפשרות ב' כל עוד זה אפשרי, וכל עוד שאני רווק ואין לי הנהלה לקבל אישור תקציבי לפרוייקטים שכאלה .
אם אני מבין נכון, היוניקה היא סינגל בוילר עם PID וראש E61. מה שמקנה לה יציבות ושוטים מעולים של אספרסו. בגלל שהבוילר קטן יחסית, חצי ליטר, היא פחות יציבה ו"מתקשה" מעט עם הקצפות. אך עבור קפוצ'ינו פעם ב אפשר להסתדר.
מצד שני, הZ10 היא מכונה ורסלית יותר עם HX ובוילר גדול של 1.5 ליטר אך ללא E61 (אם אני מבין נכון שE61 זה אומר שיש גם פרי-אינפיוזאן?).
כאן אצטרך להחליט מה חשוב לי יותר.
בשביל ה Guilia, כמה מתיחת תקציב יש לעשות? אם מדובר על כמה מאות שקלים, ניחא. אבל אם מדובר על תוספת של 1500-2000 שח למחיר. אעדיף לשדרג את המטחנה.
איפה הרוקט יושבת מבחינה זו? האם יש להן מכונה טובה גם כן בטווח המחיר של כ5000 שח ביבוא אישי שכדאי לשקול?
האם את היוניקה ואת הZ10 אפשר לחבר ישירות למים כשארצה? או שהן רק עם מיכל מים שיש למלא כל כמה זמן?
שאלה אחרונה, האם מישהו הזמין את הZ10 או את היוניקה לאחרונה ביבוא אישי ויש לו המלצות קונקרטיות עבורי? (מאיפה להזמין, http://www.lagondola.it פה לא מצאתי את הZ10 לדוגמה). הבנתי שלהתעקש על חברת משלוחים אמיתית, רק לא TNT. איזה מסמכים להכין? מה לבקש מהחנות כדי לחסוך כאבי ראש בשחרור?
אם אני מבין נכון, היוניקה היא סינגל בוילר עם PID וראש E61. מה שמקנה לה יציבות ושוטים מעולים של אספרסו. בגלל שהבוילר קטן יחסית, חצי ליטר, היא פחות יציבה ו"מתקשה" מעט עם הקצפות. אך עבור קפוצ'ינו פעם ב אפשר להסתדר.
מצד שני, הZ10 היא מכונה ורסלית יותר עם HX ובוילר גדול של 1.5 ליטר אך ללא E61 (אם אני מבין נכון שE61 זה אומר שיש גם פרי-אינפיוזאן?).
כאן אצטרך להחליט מה חשוב לי יותר.
בשביל ה Guilia, כמה מתיחת תקציב יש לעשות? אם מדובר על כמה מאות שקלים, ניחא. אבל אם מדובר על תוספת של 1500-2000 שח למחיר. אעדיף לשדרג את המטחנה.
איפה הרוקט יושבת מבחינה זו? האם יש להן מכונה טובה גם כן בטווח המחיר של כ5000 שח ביבוא אישי שכדאי לשקול?
האם את היוניקה ואת הZ10 אפשר לחבר ישירות למים כשארצה? או שהן רק עם מיכל מים שיש למלא כל כמה זמן?
שאלה אחרונה, האם מישהו הזמין את הZ10 או את היוניקה לאחרונה ביבוא אישי ויש לו המלצות קונקרטיות עבורי? (מאיפה להזמין, http://www.lagondola.it פה לא מצאתי את הZ10 לדוגמה). הבנתי שלהתעקש על חברת משלוחים אמיתית, רק לא TNT. איזה מסמכים להכין? מה לבקש מהחנות כדי לחסוך כאבי ראש בשחרור?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
הי,
אז להעיד על היוניקה, אכן השוטים עקביים וטובים.
אין לה חיבור ישיר למים אבל קח בחשבון שהמיכל של 3 ליטר מספיק להמון מכיוון שלא "מבזבזים" הרבה מים על קולינג פלאש וכאלה.
הסטיקים זה באמת מבאס, אם הייתה לי אפשרות (בזול) הייתי מחליף לברז סיבובי. (לא מסכים עם כפיק שאפשר באמצע, כי אז יש לך רק יד אחת פנויה וזה לא נוח).
תבדוק טוב את הפערים מהמחירים בארץ (מזומן) מול ייבוא אישי - תופתע לגלות שאין הרבה הבדל וזה נכון לרוב המכונות בטווח 5000 +-.
אז להעיד על היוניקה, אכן השוטים עקביים וטובים.
אין לה חיבור ישיר למים אבל קח בחשבון שהמיכל של 3 ליטר מספיק להמון מכיוון שלא "מבזבזים" הרבה מים על קולינג פלאש וכאלה.
הסטיקים זה באמת מבאס, אם הייתה לי אפשרות (בזול) הייתי מחליף לברז סיבובי. (לא מסכים עם כפיק שאפשר באמצע, כי אז יש לך רק יד אחת פנויה וזה לא נוח).
תבדוק טוב את הפערים מהמחירים בארץ (מזומן) מול ייבוא אישי - תופתע לגלות שאין הרבה הבדל וזה נכון לרוב המכונות בטווח 5000 +-.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לדעתי לך על ה BZ10, איכות הקפה ממש לא נופלת מ E61 ולצרכים שלך אין ממש יתרון להשקיע עוד 1500 שקל על ג'וליה ובאמת עדיף להשקיע את ההפרש במטחנה איכותית כגון ה K3.
אגב בטח שיש לקרלו את ה BZ10:
http://www.lagondola.it/product.php~idx ... 0+PM~.html
הוא גם נותן 5% הנחה עם קופון שמכניסים באתר, משלוח צפוי להיות 120 אירו רק תתעקש על DHL/FEDEX.
תבקש הצהרה על החשבונית שהמכונה מיוצרת באיטליה ושירשום "Coffee Machine" על ההצהרה.
אתה יכול לשלם באשראי או דרך פייפל (אם בחרת בפייפל וודא רק שמטבע ברירת המחדל של פייפל היא דולר) וכדאי לשלם ביורו כדי שתהיה לך המרה אחת ישירות מחברת האשראי לשקלים.
זהו מעבר לזה אין הרבה, בהצלחה.
אגב בטח שיש לקרלו את ה BZ10:
http://www.lagondola.it/product.php~idx ... 0+PM~.html
הוא גם נותן 5% הנחה עם קופון שמכניסים באתר, משלוח צפוי להיות 120 אירו רק תתעקש על DHL/FEDEX.
תבקש הצהרה על החשבונית שהמכונה מיוצרת באיטליה ושירשום "Coffee Machine" על ההצהרה.
אתה יכול לשלם באשראי או דרך פייפל (אם בחרת בפייפל וודא רק שמטבע ברירת המחדל של פייפל היא דולר) וכדאי לשלם ביורו כדי שתהיה לך המרה אחת ישירות מחברת האשראי לשקלים.
זהו מעבר לזה אין הרבה, בהצלחה.
הפיד לא יפתור סופית את בעיית היציבות אלא רק חלק ממנה ובעיקר יפתור אותך מהצורך לגלוש טמפ'רכישת PID והתקנה על הסילביה כדי לקבל יציבות טובה יותר. (באמת שווה את ה150 דולר?)...
יש שלש (אולי ארבע) סיבות למה הטמפ' בסילביה לא יציבה:
1 טרמוסטטים לא מדוייקים - גורמים לטמפרטורה לא יציבה בדוד - את זה הפיד יפתור
2 כניסת מים קרים לדוד בסמוך ליציאת מים חמים לראש חליטה - את זה הפיד לא יפתור (אפשר להוסיף סליל נחושת מחליף חום)
3 ראש חליטה לא רווי - כלומר לא נמצא מתחת לדוד ולכן קר יותר (מבודדים את ראש החליטה באמצעות ספוג סיליקון)
4 דוד קטן מדי כל חליטה להחליף 10%~ מהמים בדוד זה המון!
לדעתי הקיטים האלה יקרים ביחס לתמורה, פעם כשהסילביה הייתה זולה יותר והרכבת קיט בעצמך ( בהרכבה עצמית: כ 120 דולר להקצפה\חליטה וחלקים מעולים ו60 דולר רק לחליטה וחלקים יותר זולים) זה מאוד משתלם היום עדיף פשוט להמשיך הלאה
לכן לדעתי עדיף קודם כל לשדרג למטחנה טובה יותר (כזאת שתשאר לעתיד) ורק אם אז אתה עדיין לא מרוצה להמשיך לשקול שדרוג לסלביה
נותר לי רק לאחל לך בהצלחה עם ביצוע ההזמנה...
ראיתי שהכל כבר סגור ואכן כדאי יהיה בשלב מוקדם או מאוחר להחליף את המטחנה.
אגב, רשמת מתישהו שהסמיאוטומטיקה קורצת לך מבחינת מראה. אם היא קורצת מאוד, אולי שווה לבדוק את האפשרות לרכוש אותה (מצטער שאני בכל זאת מכניס רעש למערכת). למיטב ידיעתי, בארץ היא מתומחרת מאוד גבוה ובחול המחיר הוא "לא נורא". בעלי נסיון כמו כפיר יוכלו לרשום אם האיכות של הקפה ממנה נופלת בהרבה/משתווה או עולה על זאת של הבזרה.
ראיתי שהכל כבר סגור ואכן כדאי יהיה בשלב מוקדם או מאוחר להחליף את המטחנה.
אגב, רשמת מתישהו שהסמיאוטומטיקה קורצת לך מבחינת מראה. אם היא קורצת מאוד, אולי שווה לבדוק את האפשרות לרכוש אותה (מצטער שאני בכל זאת מכניס רעש למערכת). למיטב ידיעתי, בארץ היא מתומחרת מאוד גבוה ובחול המחיר הוא "לא נורא". בעלי נסיון כמו כפיר יוכלו לרשום אם האיכות של הקפה ממנה נופלת בהרבה/משתווה או עולה על זאת של הבזרה.
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
hosq, אכן המטחנה עשתה והיא תוחלף. השאלה הייתה מה קודם כדאי להחליף? מכונה או מטחנה.
מיץ_פטל, למרות שהבאזרה נראית כמו הבחירה הרצויה- עד שלא ביצעתי את ההזמנה וראיתי חיוב, שום דבר לא סגור סופית.
הסמיאוטומטיקה לדעתי אחת המכונות היפות שיצא לי לראות. ראיתי אותה אצל מרטין בבית ופשוט התאהבתי. באמת יפה רצינית זו. אלגנטית ומרשימה. אך לאחר שהתייעצתי עליה בנושא, התרשמתי מכך שהיא כמו אלפה רומיאו: נוסעת פגז (מכינה אספרסו מעולה) אך דורשת יחס מיוחד וצמוד יותר כדי לתחזק אותה.
פחות הפריע לי שהגוף שלה פשוט רותח מחום כשהיא עובדת.
אבל, בסופו של דבר, עצם זה שהיא נוטה יותר להתקלקל, החלטתי לוותר עליה.
מיץ_פטל, למרות שהבאזרה נראית כמו הבחירה הרצויה- עד שלא ביצעתי את ההזמנה וראיתי חיוב, שום דבר לא סגור סופית.
הסמיאוטומטיקה לדעתי אחת המכונות היפות שיצא לי לראות. ראיתי אותה אצל מרטין בבית ופשוט התאהבתי. באמת יפה רצינית זו. אלגנטית ומרשימה. אך לאחר שהתייעצתי עליה בנושא, התרשמתי מכך שהיא כמו אלפה רומיאו: נוסעת פגז (מכינה אספרסו מעולה) אך דורשת יחס מיוחד וצמוד יותר כדי לתחזק אותה.
פחות הפריע לי שהגוף שלה פשוט רותח מחום כשהיא עובדת.
אבל, בסופו של דבר, עצם זה שהיא נוטה יותר להתקלקל, החלטתי לוותר עליה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com