אוקיי, יש פה כמה אנשים שמטעים, ככל הנראה מחוסר ידע, אז אני אסביר:
לדיקודינג של סרטים יש שתי וריאציות עיקריות: חומרה ותוכנה.
בתוכנה, מדובר עם כל הדיקודרים הקלאסיים שמתחברים לנגנים כמו Divx, FFDshow וחבריהם.
יש דיקודר ממש טוב שגם עולה כסף שנקרא CoreAVC. הוא דיקודר שיכול להשתמש בתוכנה ובהאצת חומרה.
פה יש גם אפקט של Renderer שמציג את התמונה על המסך אחרי הדיקוד.Haali Renderer היא דוגמא לאחד ממש טוב והוא גם בא עם CoreAVC למייטב זכרוני.
עד פה, בגדול, אין משמעות לכוח העיבוד או כל דבר אחר של כרטיס המסך אלא למעבד וככל הנראה זה לא משהו שיזיז למעבד מודרני מבחינת ביצועים.
עכשיו לעיבוד ודיקודינג בחומרה: יש משהו שנקרא DXVA במחשבי Windows וזה אומר שימוש ב DirectX (שזו ספרייה לעיבוד גרפיקה של Microsoft) דרך הדרייבר של כרטיס המסך כדי לעשות דיקודינג לוידאו. הדרייבר משתמש בחתיכות חומרה יעודיות בכרטיס המסך ובאלגוריתמים יעודיים. Media Player Classic HomeCinema משתמש בזה בדיפולט וגם כותב כשהסרט עולה DXVA מתחת לסרט. גם XBMC משתמש כמעט או בכל בכל ה Pipe של עיבוד הוידאו מהדרייבר. כנ"ל PowerDVD. לעומת זאת, VLC משתמש רק בחלק מהעיבוד של הדרייבר וחלק מתבצע בתוכנה.
אינטל עשתה צעד מאוד גדול קדימה בתחום הזה בשנתיים שלוש האחרונות ו Nvidia די השלימה את הפער השנה. AMD עדיין מפגרים מאחור.
אין קשר ל"חוזק" של כרטיס המסך כי כמו שהסברתי, זה שילוב של חומרה יעודית שאינה החומרה שמעבדת תלת מימד ואלגוריתמים בחומרה ובדרייבר.
כשהיה לי כרטיס מסך של AMD בסלון (די חדש - 7770) אני השתמשתי בדיקודינג בתוכנה כי די שנאתי את העיבוד של AMD ולפני כשנה החלפתי מעבד בסלון למעבד אינטל עם גרפיקה HD4000 ואני משתמש בעיבוד חומרה בכל הנגנים: XBMC, PowerDVD ו MPC.
לסיום, יש פה מאמר בנושא מהזמן האחרון ואפשר למצוא עוד כאלה ברחבי האינטרנט:
http://www.tomshardware.com/reviews/vid ... 839-5.html