שאלה שעניינה אותי, האם כרטיס מסך הוא פקטור לאיכות תמונה טובה יותר ?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
Oxygen87 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בוקר טוב ושישי יפה לכולם :o

יש ברשותי כרטיס מסך לא הכי חדש (משהו כמו 4-5 שנים), רוב עיסוקיי במחשב הם סרטים וסדרות דרך נגן (Kmplayer MP אחד מהשניים)
השאלה שלי היא האם כרטיס מסך חזק יכול להשפיע לטובה על איכות התמונה ?
למשל, יש קטעים מגורענים בסרטים וחשבתי אולי לכרטיס מסך שלי קשה ובגלל זה התמונה לפעמים מגורענת.
האם זה הגיוני\נכון שכרטיס מסך מהשנה האחרונה יתן תמונה יותר טובה?

תודה :P

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #2 

קודם כל אני לא חושב שקיים הבדל באיכות אלא אם כן ישנם לאגים ותקיעות.

אם יש לך מסך איכותי למה לך לשבור את הראש בשביל 200 שח ? גש תקנה כ.מסך GT610 או 6450 ותהנה.

Oxygen87 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

LiorShap כתב:קודם כל אני לא חושב שקיים הבדל באיכות אלא אם כן ישנם לאגים ותקיעות.

אם יש לך מסך איכותי למה לך לשבור את הראש בשביל 200 שח ? גש תקנה כ.מסך GT610 או 6450 ותהנה.
...
אין לאגים ותקיעות, לפחות ממה שהעין שלי יכולה להבחין.
אבל הנקודות המעצבנות שלפעמים יש בסרטים, זה גורם לי לחשוב כאילו הכרטיס מסך שלי לא מצליח לפענח את התמונה באופן מספיק טוב. דרך אגב, אם זה משנה משהו, אני רואה סרטי ב-1080p אולי זה קצת "כבד" עליו והוא מגרען את התמונה בגלל הביצועים הנמוכים שלו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בודאי שיכול להיות הבדל במידה והנגן שדרכו אתה מנגן יודע להפעיל את ה-gpu בכרטיס מסך. במידה והפיענוח ועיבוד התיונה נעשה ב-cpu בתוכנה, אז לא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #5 

ההבדלים קיימים אך הם נובעים בעיקר בשל התנהגות כללית של הדרייבר ובמקרים מסוימים התנהגות ספציפית ל-GPU ספציפי.

כשהדרייבר מתפקד כראוי לכשלעצמו ואל מול הכרטיס אז לא אמור להיות הבדל במה שהכרטיס מוציא הלאה לתצוגה.

עם זאת, כרטיס בעל כוח עיבוד חזק יותר יוכל לבצע עיבוד תמונה יותר מתקדם על הוידאו כך שיכול בהחלט לתרום לאיכות התמונה אבל זה כבר לא עניין של הבדלי איכות אלא של כוח עיבוד.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

Oxygen87 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

MarioMan כתב:ההבדלים קיימים אך הם נובעים בעיקר בשל התנהגות כללית של הדרייבר ובמקרים מסוימים התנהגות ספציפית ל-GPU ספציפי.

כשהדרייבר מתפקד כראוי לכשלעצמו ואל מול הכרטיס אז לא אמור להיות הבדל במה שהכרטיס מוציא הלאה לתצוגה.

עם זאת, כרטיס בעל כוח עיבוד חזק יותר יוכל לבצע עיבוד תמונה יותר מתקדם על הוידאו כך שיכול בהחלט לתרום לאיכות התמונה אבל זה כבר לא עניין של הבדלי איכות אלא של כוח עיבוד.
...
תודה לכם. אז בעצם אם הבנתי נכון יש אפשרות שהכרטיס מסך יהיה הדומינינטי מבחינת עיבוד תמונה ? האם זה עדיף
על העיבוד תמונה מה-CPU ? או בקיצור GPU VS CPU ? במידה ואני מעמיד לעצמי כרטיס מסך דיי חזק.

ttttt
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0

שליחה #7 

חד משמעית כן כרטיס מסך עוזר לשיפור תמונה
אך זה תלוי איזה נגן יש לך גם כן , ופתיחת אופציות בו .

הנגן שלך מיושן ,לא איכותי

כרטיס מסך של AMD גם תומך בשיפור גמגומים וסטרימנג מאינטרנט
כאשר פותחים אפשרות זאת בדריייבר
אפשר לשפר גרעיניות ותמונה באופנים שונים דרך הדרייבר

בשביל התחלה תעשה טובה לעצמך ותקנה POWER DVD אולטרה

דרך הגב איזה כרטיס מסך ומעבד יש לך ?
זאת שאלה הכי חשובה

nat5050
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 339
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

הכי טוב סטרימר. מנסיון. כל השאר גמגמו לי.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1642
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #9 

יש הבדל בין כרטיסי מסך.
ככל שהכרטיס חזק יותר אפשר להפעיל פילטרים טובים יותר.

מצורף קישור למאמר ישן שמצאתי (בזמנו כל כמה חודשים היו בודקים את הכרטיסים החדשים)
המאמר משווה ובודק את עיבוד התמונה לפי סט מבחנים אובייטקטי לכאורה (HQV)
http://www.anandtech.com/show/4479/amd- ... spective/3

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #10 

אוקיי, יש פה כמה אנשים שמטעים, ככל הנראה מחוסר ידע, אז אני אסביר:
לדיקודינג של סרטים יש שתי וריאציות עיקריות: חומרה ותוכנה.
בתוכנה, מדובר עם כל הדיקודרים הקלאסיים שמתחברים לנגנים כמו Divx, FFDshow וחבריהם.
יש דיקודר ממש טוב שגם עולה כסף שנקרא CoreAVC. הוא דיקודר שיכול להשתמש בתוכנה ובהאצת חומרה.
פה יש גם אפקט של Renderer שמציג את התמונה על המסך אחרי הדיקוד.Haali Renderer היא דוגמא לאחד ממש טוב והוא גם בא עם CoreAVC למייטב זכרוני.
עד פה, בגדול, אין משמעות לכוח העיבוד או כל דבר אחר של כרטיס המסך אלא למעבד וככל הנראה זה לא משהו שיזיז למעבד מודרני מבחינת ביצועים.

עכשיו לעיבוד ודיקודינג בחומרה: יש משהו שנקרא DXVA במחשבי Windows וזה אומר שימוש ב DirectX (שזו ספרייה לעיבוד גרפיקה של Microsoft) דרך הדרייבר של כרטיס המסך כדי לעשות דיקודינג לוידאו. הדרייבר משתמש בחתיכות חומרה יעודיות בכרטיס המסך ובאלגוריתמים יעודיים. Media Player Classic HomeCinema משתמש בזה בדיפולט וגם כותב כשהסרט עולה DXVA מתחת לסרט. גם XBMC משתמש כמעט או בכל בכל ה Pipe של עיבוד הוידאו מהדרייבר. כנ"ל PowerDVD. לעומת זאת, VLC משתמש רק בחלק מהעיבוד של הדרייבר וחלק מתבצע בתוכנה.
אינטל עשתה צעד מאוד גדול קדימה בתחום הזה בשנתיים שלוש האחרונות ו Nvidia די השלימה את הפער השנה. AMD עדיין מפגרים מאחור.
אין קשר ל"חוזק" של כרטיס המסך כי כמו שהסברתי, זה שילוב של חומרה יעודית שאינה החומרה שמעבדת תלת מימד ואלגוריתמים בחומרה ובדרייבר.

כשהיה לי כרטיס מסך של AMD בסלון (די חדש - 7770) אני השתמשתי בדיקודינג בתוכנה כי די שנאתי את העיבוד של AMD ולפני כשנה החלפתי מעבד בסלון למעבד אינטל עם גרפיקה HD4000 ואני משתמש בעיבוד חומרה בכל הנגנים: XBMC, PowerDVD ו MPC.

לסיום, יש פה מאמר בנושא מהזמן האחרון ואפשר למצוא עוד כאלה ברחבי האינטרנט:
http://www.tomshardware.com/reviews/vid ... 839-5.html

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #11 

כמו רוב הטכנולוגיות, החדשות טובות יותר ...כרטיס חדש של NVIDIA כגון GT-6XX יבצע רינדור טוב יותר מכרטיס ישן כדוגמת ה-GT-6X00 מה שמוביל לתמונה טובה יותר.
מה לעשות שהמפתחים עובדים על ה-GPU החדש ביותר וזונחים את הישנים (מבצעים להם רק תאימות ולא מעבר)
לגבי הגרעניות...רק משחק בהגדרות הנגן יפחית את הגרעיניות. רק שתדע הפחתת גרעיניות משמעותה ויתור קטן בחדות התמונה.
אין צורך לקנות שום נגן, מקסימום מורידים את הפילטרים שלו...חיפוש בגוגל יתן לך.
השוואה בין הקודקים השונים
[img2=550x550]http://madshi.net/madVR/chroma%20upscam ... on%201.png[/img2]

נסה את madVR
רוב הנגנים נתמכים (תמונה עם זום פי 4)
MPC-HC, Zoom Player, J.River Media Center 16, PotPlayer and KMPlayer
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146228
התקנת הקודק:
לפרוס בתקיה ב-C ולא למחוק אותה
remove the avcodec-mvr-XX.dll and avutil-mvr-XX.dll libraries and hit the install.bat batch file. That should then try to register the filter in the DirectShow system, as well as not let MadVR enable its internal decoders that are of no real use. Then open
קביעת הפילטר לדוגמה בנגן-MPC-HC
MPC-HC and go to View→Options→Playback→Output, and select MadVR.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”