התלבטות לפני רכישה של שואב אבק רובוטי

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
nevrspakofme פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכל חברי הפורום, את האשכול אני פותח אחרי שקראתי וראיתי לא מעט סרטונים. גיבשתי כבר דעה מסויימת(שמבוססת על הצרכים שלי) אבל היא לא באמת שווה משהו בלי שאנשים ינסו לחורר אותה.

*נתונים,שטיחים כמעט ואין,חיות בינתיים אין,גודל דירה עד 100 מטר מרובע.
יש 3 יצרנים מובילים בתחום:רומבה,ניטו, ולאחרונה נתקלתי גם בICLEBO

מבחינת מחיר: הרומבה 650 עומד על 2295 ולניטו יש מחיר דומה של כ 2387 שקל ואילו הICLEBO מצפין לכיוון ה2870

לשלושת המכשירים יש אחריות של שנתיים(הרומבה הוסיפו את זה לא מזמן)

מבחינת טכנולוגית ניקיון, הרומבה הכי טיפש(לפעמים אפילו לא מצליח לחזור לעמדת טעינה) ואילו 2 היצרנים האחרים משתמשים בסריקת החדר על מנת לא "לרוץ כמו תרנגולת ערופת ראש"

מבחינת שטח ניקיון שלוש הדגמים יעשו אצלי את העבודה.

מבחינתי ההושאה היא רק בין הניטו לICLEBO.
היתרונות: כנרא עושה עבודה טובה יותר בכל הנוגע לפינות וצמוד לקיר.
החסרונות של הICLEBO מסתכמים במחיר שהוא 483 מעל לניטו
לICLEBO אין ותק ויש נציגות מאוד מצומצת בארץ...ככה שלא בטוח שבעוד שנה יהיה מול מי לממש אחריות.
לא אהבתי את הצורה שבה המשווק בארץ בחר לעשות "השוואת רובוטים"
http://www.robo-team.co.il/robots_compare/
מצד אחד הוא הכליל את הניטו בהשוואה ומצד שני בפועל 95% מהמלל עוסק בהשוואה לרומבה.

לכן המסקנה האישית שלי היא ללכת על הניטו.
אשמח לשמוע תובנות.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

שאלה - אתה יודע שהניטו לא מתקרב לרהיטים ולקירות?
זו לפחות הייתה ההתרשמות שלי - הוא פשוט עוצר קצת לפניהם.

בדירות ממוצעות בגודלן, עם פיזור רהיטים סטנדרטי - אחוז הכיסוי של הרצפה יהיה חלקי מאוד אם הרובוט לא מגיע לכל מקום (זה דווקא יתרון של ה"ניווט שיכור" של הרומבה - שבכיסוי ממוצע, לא משאיר שום מקום לא מטופל).

savivs
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מצטרף לשאלה, אני בערך עם אותה התלבטות
דירה של 50 מטר מרובע בלי חיות ובלי שטיחים
אני פסלתי דווקא את הנייטו בגלל שקראתי ביקורות שאמרו שהוא לא מנקה טוב צמוד לקירות ופינות (שם מתרכז רוב האבק אצלנו). ובעבר קראתי ביקורת שהשוותה בין רומבה למכשיר אחר (לא זוכר איזה) שבה טענו שבגלל שהרומבה מתרוצץ ועובר על כל נקודה מספר פעמים מכיוונים שונים אז הניקיון שלא יותר אפקטיבי (עד כמה שאני זוכר דובר על לכלוכים על שטיח שהמעבר של הרומבה דומה לצורה בה מעבירים שואב מספר פעמים מכיוונים שונים)
על הנייר נראה כי הiclebo מנצח את שניהם בגלל שהוא מכיל גם את האופציות הקיימות בנייטו וגם את אלו הקיימות ברומבה (פרט לקירות האלקטרוניים והמגדלורים)
הבעיה העיקרית מבחינתי (פרט למחיר) היא שאין בכלל השוואות שבוצעו בין המכשיר הזה לרומבה ולניטו.
ראיתי בפורום הזה שתי הודעות ששיבחו את הiclebo אבל פרט אליהן לא מצאתי ברשת ביקורת והשוואות שבוצעו על ידי גורמים בלתי תלויים (מצאתי מספר סירטונים ברוסית אך לא הבנתי מה הולך שם)

ולכן פרט לכך שיש בעיה עם המשווק בארץ (חוסר ותק) מוזר לי שגם בעולם המכשיר לא נראה כל כך מוכר

אודה לתגובותכם

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

לפי מה שהבנתי מכמה חברים עם הניטו, יצא עדכון קושחה אשר מתקן את עניין הפינות! (הניטו מסתובב ונוסע לאחור לפינה.. :)..) ועכשיו הוא עושה גם את זה כמו שצריך.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #5 

לדעתי לדירה של 50 מטר מספיק רומבה הכי זולה. זה יספיק למרות כל החסרונות שלו, ויכול להבליט את היתרונות שלו.
לדירה של 100 מטר הייתי חושב 10 פעמים מה לקנות. אני לא בטוח שרומבה תכסה שטח כזה, ולאחרים יש חסרונות משלהם.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #6 

אצלי רומבה מכסה שטח של יותר מ-100 מ"ר, בלי שום בעיה. יש לי רומבה 770 כמעט שנה.
אין לי שום ניסיון או דיעה על הניטו.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”