שימוש בכפיסי עץ - מומלץ
אין ספק שגריל גז הוא מעולה להרבה דברים, נוח, פשוט להפעלה, ניתן לשליטה וכו'..
והאמת שבסופו של דבר גם הבשר בו יוצא טוב יותר מבחינת מידת העשייה, בגלל השליטה המלאה על החום.
אבל - בסטייקים, צלעות ודברים מסוג זה, מרגישים לעיתים את החוסר בטעם המעושן של הפחמים וחיפשתי דרך לשחזר את זה. קניתי כפיסי עץ היקורי (יש כמה סוגים), אילתרתי "קופסת עישון" מנייר אלומיניום, ומצאתי דרך לשים במנגל (יש מנגלים עם מקום ייעודי לכך, אצלי אין כזה). ההבדל מורגש מאוד, ולטעמי מוצלח יותר מפחמים... שווה לנסות.
והאמת שבסופו של דבר גם הבשר בו יוצא טוב יותר מבחינת מידת העשייה, בגלל השליטה המלאה על החום.
אבל - בסטייקים, צלעות ודברים מסוג זה, מרגישים לעיתים את החוסר בטעם המעושן של הפחמים וחיפשתי דרך לשחזר את זה. קניתי כפיסי עץ היקורי (יש כמה סוגים), אילתרתי "קופסת עישון" מנייר אלומיניום, ומצאתי דרך לשים במנגל (יש מנגלים עם מקום ייעודי לכך, אצלי אין כזה). ההבדל מורגש מאוד, ולטעמי מוצלח יותר מפחמים... שווה לנסות.
היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:
לוקחים נייר אלומיניום (רצוי מהסוג העבה והחזק) ומקפלים לשניים.
מקפלים את שני הצדדים, כך שלמעשה נוצרת מעין מעטפה, כשרק החלק העליון פתוח. מכניסים את העצים, וסוגרים גם את החלק העליון.
מחוררים צד אחד של ה"המעטפה", ושמים בגריל בין הלהבה לרשת כשהחורים כלפי מעלה.
אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה....
מקפלים את שני הצדדים, כך שלמעשה נוצרת מעין מעטפה, כשרק החלק העליון פתוח. מכניסים את העצים, וסוגרים גם את החלק העליון.
אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה....
אפשר תמונה?קרמריקה כתב:היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:
אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה.......
מעולה, תודה, אנסה בארוחה הקרובה.קרמריקה כתב:היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:
אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה.......
בפעם הבאה שנעשה על האש, מקווה לזכור לצלם..זבולון כתב:אפשר תמונה?קרמריקה כתב:היו הוראות על האריזה של הכפיסים, אבל זה די פשוט:
אני שמתי מעטפה קטנה יחסית, ושמתי בצד כך שלא יהיה ממש בין הלהבה לבשר (שלא יצור אפקט לא רצוי מבחינת פיזור החום), אבל שהעשן יורגש. עשה את העבודה..........
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תראה, אני לא כימאי, ולא קרוב לזה, אבל ההיגיון הפשוט שלי אומר כך:
נייר אלומיניום למיטב ידיעתי עשוי אך ורק מאלומיניום שהוא יסוד. טמפרטורת הרתיחה שלו היא מעל 2000 מעלות, וגם אם תשים את הנייר ישירות על הלהבה, קשה לי להאמין שתתקרב לטמפרטורה הזו.
בל"ג בעומר זורקים תפוחי אדמה עטופים בנייר אלומיניום ישירות למדורה ועל פניו לא נראה שמשתחרר ממנו משהו למזון.
במקרה הזה שמים נייר אלומיניום מעל הלהבה. הוא לא נוגע בלהבה ולא נוגע במזון עצמו. ההיגיון שלי אומר שאין סיכוי שמשהו ממנו מגיע למזון, אולי אני טועה, זה גם קורה לפעמים.
נייר אלומיניום למיטב ידיעתי עשוי אך ורק מאלומיניום שהוא יסוד. טמפרטורת הרתיחה שלו היא מעל 2000 מעלות, וגם אם תשים את הנייר ישירות על הלהבה, קשה לי להאמין שתתקרב לטמפרטורה הזו.
בל"ג בעומר זורקים תפוחי אדמה עטופים בנייר אלומיניום ישירות למדורה ועל פניו לא נראה שמשתחרר ממנו משהו למזון.
במקרה הזה שמים נייר אלומיניום מעל הלהבה. הוא לא נוגע בלהבה ולא נוגע במזון עצמו. ההיגיון שלי אומר שאין סיכוי שמשהו ממנו מגיע למזון, אולי אני טועה, זה גם קורה לפעמים.
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
קרמריקה כתב:תראה, אני לא כימאי, ולא קרוב לזה, אבל ההיגיון הפשוט שלי אומר כך:
במקרה הזה שמים נייר אלומיניום מעל הלהבה. הוא לא נוגע בלהבה ולא נוגע במזון עצמו. ההיגיון שלי אומר שאין סיכוי שמשהו ממנו מגיע למזון, אולי אני טועה, זה גם קורה לפעמים....
לפי ההגיון הזה גם מונוסודיום גלוטמט לא מזיק.
מה? איך זה דומה? את האלומיניום אתה לא אוכל, את ה-MSG כן (ואגב, עוד אין מחקר אחד שהוכיח באופן מובהק שMSG מזיק).Avi_h כתב:קרמריקה כתב:תראה, אני לא כימאי, ולא קרוב לזה, אבל ההיגיון הפשוט שלי אומר כך:
במקרה הזה שמים נייר אלומיניום מעל הלהבה. הוא לא נוגע בלהבה ולא נוגע במזון עצמו. ההיגיון שלי אומר שאין סיכוי שמשהו ממנו מגיע למזון, אולי אני טועה, זה גם קורה לפעמים....
לפי ההגיון הזה גם מונוסודיום גלוטמט לא מזיק....
אם תשים MSG מעל הלהבה ומתחת למזון ולא תאכל אותו, אני מניח שלא יהיו השפעות שלו במזון.
אם תשים חתיכות אלומיניום בתוך האוכל שלך, אני די בטוח שתגרום נזק כלשהו.
- Avi_h
- חבר ותיק

MSG היה רק דוגמה.
כל מה שציינתי הוא שסוג המדידה שנתת לא יכול להוות טיעון בעד או נגד. אתה לא יודע מה שמים בנייר אלומיניום. יכול להיות שיש שם שמינית אחוז סרטניום מועשר בשביל היציבות של הנייר ובעוד 50 שנה לכולנו יהיה זנב כתוצאה מכך.
הטיעון של "נראה לי בסדר" הוא סבבה אבל לא באמת מדעי.
כל מה שציינתי הוא שסוג המדידה שנתת לא יכול להוות טיעון בעד או נגד. אתה לא יודע מה שמים בנייר אלומיניום. יכול להיות שיש שם שמינית אחוז סרטניום מועשר בשביל היציבות של הנייר ובעוד 50 שנה לכולנו יהיה זנב כתוצאה מכך.
הטיעון של "נראה לי בסדר" הוא סבבה אבל לא באמת מדעי.
72o
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אפשר לדאוג באותה מידה מהעץ. שרף עצים גם יכול להיות רעיל, לא לדבר על שאריות מהנגריה שיכילו גם דבר נגרים...
בטח אפשר לשים עלי בננה טריים במקום מייר אלומיניום.
בטח אפשר לשים עלי בננה טריים במקום מייר אלומיניום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
זו דוגמא לא טובה, כל הבדיקות המדעיות שבוצאו ל MSG הכיחו כי הוא לא מזיק! ואין לו תופעות לואי (להוציא אנשים בסיכון, כגון: נשים בהריון וכדו' שהומלץ לא להרבות בשימוש).MSG היה רק דוגמה....
- Avi_h
- חבר ותיק

אני שמח שמכל הדיון הזה בחרת את העיקר.BreezeNET כתב:זו דוגמא לא טובה, כל הבדיקות המדעיות שבוצאו ל MSG הכיחו כי הוא לא מזיק! ואין לו תופעות לואי (להוציא אנשים בסיכון, כגון: נשים בהריון וכדו' שהומלץ לא להרבות בשימוש).MSG היה רק דוגמה.......
מבחינה בריאותית עדיף כמובן גריל גז נטו בלי עשן עצים שמכיל הרבה יותר רעלים, וכמה שפחות שומן שרוף.
למי שלא עושה על האש הרבה זה לא משמעותי, אבל בשימוש תכוף הנזק מצטבר.
למי שלא עושה על האש הרבה זה לא משמעותי, אבל בשימוש תכוף הנזק מצטבר.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde