שלום לכולם,
חמותי קנתה רכב חדש, פורד קוגה.
בסוכנות מציעים 2600 שקל הטבת השקה של הרכב.
הם ממליצים לקחת מערכת ניווט מובנית לרכב ומצלמה אחורית.
רציתי לשאול האם ניתן להתקין לבד את מערכת הניווט לרכב(כבר יש מסך והכל באוטו,
אני משער שזה רק להתקין את התוכנת ניווט) או אם יש מקומות שעושים זאת במחיר זול.
ההתלבטות היא מתוך הנחה שבחוץ זה עולה הרבה יותר זול,( כמו למשל חיישני רוורס שבסוכנות עולים 1600 שקל ובחוץ הם עולים 300) ואת ה-2600 לשים על משהו אחר, כמו אזעקה.
תודה רבה.
התקנת מערכת ניווט מובנית ברכב
-
שלומיביתרי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
בארץ התקנת התוכנת ניווט דורשת התקנת רכיב (בעצם מחשב קטן) שמריץ את תוכנת הניווט עליו.
ברוב המכוניות מתקינים גם מפסק שמאפשר להחליף את התצוגה בין המערכת הרגילה לבין תוכנת הניווט.
ברוב המכוניות לא ניתן רק "להתקין תוכנת ניווט" אלא ההתקנה מחייבת את התקנת הרכיב הנוסף. (כיוון שתוכנות הנייוט הישראליות לא תואמות את המערכת המובנית ברכב).
* לעיתים המחיר אצל היבואן גבוה אף יותר. נובע בדכ מאי הימצאותו של מסך שמאפשר מגע (באודי לדוגמא) לבין מסכים שכוללים מגע ואז גם מתקינים שכבה שקופה של חומר פלסטי שמאפשר מגע על המסך עצמו. למיטב ידיעתי בפורד המסך הוא כבר מסך מגע ולכן אין צורך בזה (2600 לדעתי הוא מחיר סביר כשמתקינים אצל היבואן גי פי אס)
בהחלט ייתכן שאצל מתקין חיצוני זה יעלה פחות (מצד שני זה עלול לפגום לך באחריות על מערכת השמע והמסך אם חלילה תהיה תקלה - כל אחד יחליט אם החסכון במחיר שווה את זה). אני פחות מכיר מתקינים מומלצים בתחום, אז אתן לאחרים להתייחס להמלצות על מישהו ספציפי.
אני אישית די מתוסכל שהתקנתי גיפיאס מובנה כי בפועל אני משתמש רק בWAZE במכשיר הנייד, כיוון שהמובנה לא יודע להציג עומסי תנועה.
אגב, לפני כמה חודשים הודיע אחד המתקינים (אני חושב שרדיו מילאנו) שהם התחילו לשווק כבל שמאפשר להציג את המכשיר הנייד על המסך המובנה ברכב. זה גם כמה אלפי שקלים ולא בטוח שמתאים לכל רכב.
לגבי מצלמת רוורס - אני ממליץ בחום להתקין. זה מקל מאד על החיים ונוח לשימוש.
ברוב המכוניות מתקינים גם מפסק שמאפשר להחליף את התצוגה בין המערכת הרגילה לבין תוכנת הניווט.
ברוב המכוניות לא ניתן רק "להתקין תוכנת ניווט" אלא ההתקנה מחייבת את התקנת הרכיב הנוסף. (כיוון שתוכנות הנייוט הישראליות לא תואמות את המערכת המובנית ברכב).
* לעיתים המחיר אצל היבואן גבוה אף יותר. נובע בדכ מאי הימצאותו של מסך שמאפשר מגע (באודי לדוגמא) לבין מסכים שכוללים מגע ואז גם מתקינים שכבה שקופה של חומר פלסטי שמאפשר מגע על המסך עצמו. למיטב ידיעתי בפורד המסך הוא כבר מסך מגע ולכן אין צורך בזה (2600 לדעתי הוא מחיר סביר כשמתקינים אצל היבואן גי פי אס)
בהחלט ייתכן שאצל מתקין חיצוני זה יעלה פחות (מצד שני זה עלול לפגום לך באחריות על מערכת השמע והמסך אם חלילה תהיה תקלה - כל אחד יחליט אם החסכון במחיר שווה את זה). אני פחות מכיר מתקינים מומלצים בתחום, אז אתן לאחרים להתייחס להמלצות על מישהו ספציפי.
אני אישית די מתוסכל שהתקנתי גיפיאס מובנה כי בפועל אני משתמש רק בWAZE במכשיר הנייד, כיוון שהמובנה לא יודע להציג עומסי תנועה.
אגב, לפני כמה חודשים הודיע אחד המתקינים (אני חושב שרדיו מילאנו) שהם התחילו לשווק כבל שמאפשר להציג את המכשיר הנייד על המסך המובנה ברכב. זה גם כמה אלפי שקלים ולא בטוח שמתאים לכל רכב.
לגבי מצלמת רוורס - אני ממליץ בחום להתקין. זה מקל מאד על החיים ונוח לשימוש.
-
שלומיביתרי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אוקיי תודה רבה, לחמותי יש מכשיר נייד מיושן שאין בו waze, ולכן ההתלבטות היכן להתקין, האם בסוכנות או חיצוני, אבל לפי דברייך גם אם העלות בחוץ נמוכה יותר(כנראה שרק בכמה מאות שקלים ולא ב-1500 שקל למשל) אז לא כדאי לקחת את הסיכון עם האחריות על המערכת המובנית וכו׳..
תודה רבה!
תודה רבה!