המהירות בכביש 6 עולה ל-130 קמ"ש
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73259
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
http://news.walla.co.il/?w=%2F4700%2F2600452
מה דעתכם, סתם עוד דרך לעודד נסיעה בכביש אגרה? אם בכביש 6 מעלים, למה לא בשאר הכבישים באותה הרמה (כביש החוף בחלק מהמקומות, כביש חוצה צפון שלא נול באיכותו מכביש וכו)?
ד"א:
"במשרד התחבורה מציינים כי החלטת השר כץ התקבלה "לאחר שהתברר כי בכל אותם כבישים שבהם עלתה מהירות הנסיעה ל-100 או ל-110 קמ"ש לפני כשנתיים, לא נרשמה כל השפעה שלילית ולא חלה כל הרעה בבטיחות הנהגים". למעשה, במשרד אף מבהירים כי "בחלק מהכבישים שבהם עלתה מהירות הנסיעה אף נרשמה ירידה במספר תאונות הדרכים"."
מה דעתכם, סתם עוד דרך לעודד נסיעה בכביש אגרה? אם בכביש 6 מעלים, למה לא בשאר הכבישים באותה הרמה (כביש החוף בחלק מהמקומות, כביש חוצה צפון שלא נול באיכותו מכביש וכו)?
ד"א:
"במשרד התחבורה מציינים כי החלטת השר כץ התקבלה "לאחר שהתברר כי בכל אותם כבישים שבהם עלתה מהירות הנסיעה ל-100 או ל-110 קמ"ש לפני כשנתיים, לא נרשמה כל השפעה שלילית ולא חלה כל הרעה בבטיחות הנהגים". למעשה, במשרד אף מבהירים כי "בחלק מהכבישים שבהם עלתה מהירות הנסיעה אף נרשמה ירידה במספר תאונות הדרכים"."
-
Huber
- חבר במועדון HT

קרמריקה - בכמה כבישים אתה מכיר שמותר לנסוע 110? איך תסביר שברב כביש החוף עדין מוגבלים ל 100 (שלא לדבר על 90 או 80 בחלק מהמקומות, בעיקר ליד מצלמות מהירות). איך תסביר שבכביש חוצה צפון החדש והמרשים מוגבלים ל 100?
ההחלטה להעלות ל 110 בתחילת 2011 היא זו שהובילה להחלטה להעלות ל 120 (ראה ציטוט בתגובה המקורית שלי), אך מדוע רק בכביש 6 מעלים כרגע ל 120?
ד"א, צודק, הכותרת מטעה, זה אכן 120, אבל אם תיקח בחשבון שמתחילים לאכוף רק מ 10 אחוז מעל המהירות המותרת כפועל יוצא נהג שנוהג עד 130 לא יופעלו נגדו סנקציות/קנסות.
ההחלטה להעלות ל 110 בתחילת 2011 היא זו שהובילה להחלטה להעלות ל 120 (ראה ציטוט בתגובה המקורית שלי), אך מדוע רק בכביש 6 מעלים כרגע ל 120?
ד"א, צודק, הכותרת מטעה, זה אכן 120, אבל אם תיקח בחשבון שמתחילים לאכוף רק מ 10 אחוז מעל המהירות המותרת כפועל יוצא נהג שנוהג עד 130 לא יופעלו נגדו סנקציות/קנסות.
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
מתי נעבור כבר למהירות ללא הגבלה

לא הבנתי את מי זה מעניין אם מותר 100 או 110 "(הבדל ממש עצום..)"
צ'יטה על הדשבורד + אמצעי הגנה נוסף בטומבון הקדמי ומתאימים את מהירות הנסיעה לתנאי הכביש !
ואגב העלאת המהירות בחוק היא רק הוכחה נוספת שמהירות גבוהה בכבישים בטוחים היא גורם זניח ביותר
אם בכלל לתאונות הדרכים.
צ'יטה על הדשבורד + אמצעי הגנה נוסף בטומבון הקדמי ומתאימים את מהירות הנסיעה לתנאי הכביש !
ואגב העלאת המהירות בחוק היא רק הוכחה נוספת שמהירות גבוהה בכבישים בטוחים היא גורם זניח ביותר
אם בכלל לתאונות הדרכים.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אויי לא,
עכשיו יתחיל דיון על תאונות ומהירוית ומותר/אסור כיבוד חוק...
כמו שחלק משרשורי הטלויזיה יגיעו ל :
פלאזמה/lcd או Led הויכוח הנצחי
וחלק משרשורי הסלולרי יגיעו ל
אפל/אנדרואיד הויכוח הנצחי
ושרשורי סרטים ותכנים יגיעו ל :
מותר או אסור להוריד ומי העבריין
ושרשורי htpc סטרימר חיצוני/מובנה בטלויזיה
והאם אפשר להעביר hd ברשת אלחוטית
והאם הכבלים חשובים או לא ! (בסאונד וhdmi של שקל אחד מול 1000)
ושרשורי חילוניים דתיים ואמנה באלוהים ושירות בצבא
טוב , חפרתי ...אבל עולם כמנהגו נוהג ואין חדש תחת השמש !
טוב , חפרתי ...אבל עולם כמנהגו נוהג ואין חדש תחת השמש !
-
Huber
- חבר במועדון HT

אורי, אין מה להתווכח, הנה התשובה:uris כתב:אויי לא,
טוב , חפרתי ...אבל עולם כמנהגו נוהג ואין חדש תחת השמש !...
מפי החמור בעצמו, צריך יותר מזה?
-
Huber
- חבר במועדון HT

אם כבר תעלה גם תמונת פרופיל שלך עושה DUCKFACE ונסגור את הסיפורuris כתב:ולמה אני כותב הרבה חחחח כמו ילדה בת 16 ....לא יודע...טוב נו יום מוזר שכזה....
כביש 2 לא מתקרב לאיכות של כביש 6.. כביש 6 אחד הכבישים הכי טובים שיצא לי לנהוג עליהם כולל אלפי קילומטרים באירופה. כביש 2 מאוד השתפר אבל הנתיבים עדיין צרים מידי, התאורה לא טובה מספיק, השיפועים חדים מידי ושינויי הגובה קיצוניים מידי. שלא לדבר כמובן על הרוח מכיוון הים שהיה רצוי מאוד לחסום עם שורה של עצים - זה פשוט לא כביש 6. (דווקא 431 מתקרה מאוד באיכות)
זה בהחלט צעד בכיוון הנכון ונקווה שבעוד כמה זמן גם יעלו ל130 ("140 בפועל"). פעם אחת נסעתי שם במהירות החוקית ועקפו אותי כולם כאילו כלום... אני בעצמי נוסע שם על 150-160 כשאין לי באוטו פחדנים שצורחים
ולגבי מצלמות מהירות... אני אתעצבן הרבה פחות אם הן היו גם אוכפות משמעת נתיבים. חוסר משמעת נתיבים מסוכן הרבה יותר (עקיפה מימין, בעיקר כשהרכב הנעקף הוא משאית) ממהירות מופרזת. יהיה קל פי 100 לנסוע במהירות של 90 קמ"ש אם לא יזגזגו לידך כל הזמן בצורה מסוכנת. מעבר לזה באזורים מסויימים אני פשוט מפעיל קרוז קונטרול.
זה בהחלט צעד בכיוון הנכון ונקווה שבעוד כמה זמן גם יעלו ל130 ("140 בפועל"). פעם אחת נסעתי שם במהירות החוקית ועקפו אותי כולם כאילו כלום... אני בעצמי נוסע שם על 150-160 כשאין לי באוטו פחדנים שצורחים
ולגבי מצלמות מהירות... אני אתעצבן הרבה פחות אם הן היו גם אוכפות משמעת נתיבים. חוסר משמעת נתיבים מסוכן הרבה יותר (עקיפה מימין, בעיקר כשהרכב הנעקף הוא משאית) ממהירות מופרזת. יהיה קל פי 100 לנסוע במהירות של 90 קמ"ש אם לא יזגזגו לידך כל הזמן בצורה מסוכנת. מעבר לזה באזורים מסויימים אני פשוט מפעיל קרוז קונטרול.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
בקורס נהיגה מונעת האחרון שהייתי המרצה היה בוחן תנועה שטען שדווקא כביש 5 הוא הכביש הכי טוב בארץ.
אני על כביש 6 נוסע 140-150. יש לי עוד כמה חודשים על תנאי אז אני משתדל לא להגיע למהירויות של שלילה (עד 155 + הורדה של 5 קמ"ש זה 750 ש"ח קנס).
כשיעלו את המהירות ל 120, יהיה אפשר לנסוע שם עד 165 קמ"ש מבלי להסתכן בשלילה. זה יפה מאוד.
dor8,
צ'יטה + משבש לא מנקה אותך מדבורות. תשים גם ולנטיין.
אני על כביש 6 נוסע 140-150. יש לי עוד כמה חודשים על תנאי אז אני משתדל לא להגיע למהירויות של שלילה (עד 155 + הורדה של 5 קמ"ש זה 750 ש"ח קנס).
כשיעלו את המהירות ל 120, יהיה אפשר לנסוע שם עד 165 קמ"ש מבלי להסתכן בשלילה. זה יפה מאוד.
dor8,
צ'יטה + משבש לא מנקה אותך מדבורות. תשים גם ולנטיין.