שלום לכם,
בתקופה האחרונה עקבתי באינטרנט אחרי המלצות ומאמרים על מצלמות P&S מתקדמות.
ידע מקצועי ועבר בצילום אין לי, אבל עם ידע בסיסי ורצון להתחיל ללמוד ומאוד אוהב את התחום.
בעוד כעשרה חודשים מתכנן טיול ארוך בדרום אמריקה, עד לא מזמן הייתי נעול על קניה של מצלמת רפלקס גוף פשוט יחסית קנון 600D ערכת קיט, ויתרתי על התענוג והחלטתי להתחיל יותר מלמטה.
קראתי הרבה השוואות בין הדגמים שאותם אציין אך עדיין לא הגעתי לסוף דעתי בנושא.
שיחקתי עם הקנון G12 ומאוד נהניתי, איכות תמונה טובה מאוד והרבה פיצ'רים, חשוב לי שהמצלמה לא תהיה משעממת. שאני כן אוכל להתעסק עם צמצם פוקוס מהירות חשיפה וכ'ו.
בחנות שבה התייעצתי המליצו לי על ה LX7 שגם נחטפת במהירות מדהימה מהמדפים. פנסוניק ידועים בהוצאת מצלמות איכותיות, אך לא אוכל לקבוע דעה חד משמעתית אם לא אשמע עצות מאנשים ששיחקו עם המצלמות/רכשו אותן.
מבחינת מפרט טכני החיישן זהה, אך הצמצם המקסימלי ב LX7 הוא 1.4 שזה מאוד מפתה.
מבחינת גודל ידוע לי שה G15 יותר גדולה, אך אם זה בא על חשבון האיכות אני מוכן להתפשר.
מאוד אהבתי את סידרת ה G של קנון ולכן הדגם עומד להשוואה במקום דגם דומה של ניקון.
המצלמה תשמש אותי בצילום נופים, פורטרטים וצילומי שיגרה. לרוב לא משתמש בזום.
חשוב לציין שקראתי את הביקורת באתר על ה LX7. כמו כן שמעתי על דגמים נוספים כמו s110 (עם חיישן יוצא דופן וצמצם טוב, יכול לשנות את התמונה?), וגם פוג'י X10
תודה רבה לעוזרים.
התלבטות לקראת רכישת מצלמה- LX7/G15?
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אינני מכיר אישית את הדגם של קנון, G15, אלא רק את הדגמים G11 וG12.
הפנסוניק, לדעתי, היא מצלמה מהנה יותר. בפרט בשילוב צמצם F1.4
אני מאמין שהיתי הולך על הLX7, אם מדובר על צילום כללי, indoors, צילום רחוב, צילום אנשים.
אם אתה רוצה מצלמה עם יותר זום, לדוגמה לצילום בעלי חיים, שתיהן לדעתי אינן מתאימות.
לדעתי הסידרת הS110 של קנון (אני מכיר את הS90\95) היא יותר למצלמה שנכנסת לכיס ומתאימה להורים או מצלמה שהיא "full automatic".
הפנסוניק, לדעתי, היא מצלמה מהנה יותר. בפרט בשילוב צמצם F1.4
אני מאמין שהיתי הולך על הLX7, אם מדובר על צילום כללי, indoors, צילום רחוב, צילום אנשים.
אם אתה רוצה מצלמה עם יותר זום, לדוגמה לצילום בעלי חיים, שתיהן לדעתי אינן מתאימות.
לדעתי הסידרת הS110 של קנון (אני מכיר את הS90\95) היא יותר למצלמה שנכנסת לכיס ומתאימה להורים או מצלמה שהיא "full automatic".
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com