הגיע הבזרה (07) , מטחנה בזרה תגיע עוד חודשיים.
לבינתיים אני משתמש במטחנה זמנית - גרינטה.
טוב זה הסט הראשון שלי ,מעולם לא החזקתי ידית חליטה והתוצאות בהתאם
קפה כל כך *** בחיים לא שתיתי
מים בצבע שחור , נחבר לסיפולוקס יהיה קולה.
יש לי כמה שאלות -
המטחנה - החלק העליון שלה מתברג בצעדים אני מניח כדי לקרב בין הדיסקיות.
שיחקתי להנאתי ופירקתי אותו מהמקום בהברגה שמאלה , אחרי זה הברגתי חזרה. השאלה ממתי מתחילים לספור את הצעדים ?
מבריגים עד הסוף ואז מתחילים לספור אחורה ?
כי יש כמה סיבובים שלמים עד שזה לא יכול יותר להתברג ולצעדים אני מניח אין משמעות בחלק מהסיבובים האלה השאלה ממתי.
האמת ניסיתי ואמשיך לנסות אבל אם אני רחוק סיבובים ולא צעדים יקח לי עוד הרבה ניסיונות להתכנס
מישהו מכיר ?
יאללה מתחילים
אל תתיאש מהר, יש פה כנופיית באר שבעים פעילה ותומכת...
http://www.htcafe.co.il/vt182149.%D7%91 ... 7%99%D7%9D
http://www.htcafe.co.il/vt182149.%D7%91 ... 7%99%D7%9D
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הכי קל זה לכייל דק כשהמטחנה עובדת על ריק עד שאתה שומע שהדסקיות נוגעות קלות אחת בשניה ואז מיד לעצור ולשחרר כמה קליקים אחורה עד שאין נגיעה.
שם אתה כבר דיי בכיוון עובי טחינה לאספרסו ונסה להגיע למצב שאתה חונק את המכונה או שיוצא לך קפה בטפטוף איטי ומשם שחרר קליק או שתיים לכיוון הגס עד שהקפה יזרום בזרזיף איטי ודק.
נסה להיות עקבי בכמות הקפה בידית, מלא עד שיש ממש גבעה בולטת של קפה בסלסילה, פזר עם האצבע את הקפה על פני כל הסלסילה ועם גב האצבע פנה בצורה ישרה את העודפים.
דחס הכי מאוזן שאתה יכול ולא חייב ממש חזק רק כדי שפני הקפה יהיו שטוחים ומאוזנים והקפה יידחס מעט פנימה - עוד מדד לכמות הוא כמה שוקע הטמפר בסלסילה, כמות נכונה תגרום לשקיעה של כמעט כל הפיסטון של הטמפר בתוך הסלסילה וזה המרווח שיהיה לאחר הדחיסה.
חשוב לא לשכוח לחמם את המכונה לפחות חצי שעה מראש, לפני החליטה לבצע קולינג פלאש של 6-7 שניות לפחות כדי לפנות מים רותחים ממחליף החום ואז להמתין כ 30 שניות ולחלוט.
בהצלחה.
שם אתה כבר דיי בכיוון עובי טחינה לאספרסו ונסה להגיע למצב שאתה חונק את המכונה או שיוצא לך קפה בטפטוף איטי ומשם שחרר קליק או שתיים לכיוון הגס עד שהקפה יזרום בזרזיף איטי ודק.
נסה להיות עקבי בכמות הקפה בידית, מלא עד שיש ממש גבעה בולטת של קפה בסלסילה, פזר עם האצבע את הקפה על פני כל הסלסילה ועם גב האצבע פנה בצורה ישרה את העודפים.
דחס הכי מאוזן שאתה יכול ולא חייב ממש חזק רק כדי שפני הקפה יהיו שטוחים ומאוזנים והקפה יידחס מעט פנימה - עוד מדד לכמות הוא כמה שוקע הטמפר בסלסילה, כמות נכונה תגרום לשקיעה של כמעט כל הפיסטון של הטמפר בתוך הסלסילה וזה המרווח שיהיה לאחר הדחיסה.
חשוב לא לשכוח לחמם את המכונה לפחות חצי שעה מראש, לפני החליטה לבצע קולינג פלאש של 6-7 שניות לפחות כדי לפנות מים רותחים ממחליף החום ואז להמתין כ 30 שניות ולחלוט.
בהצלחה.
טוב עידכונים ,
לפי עצותיו של כפיר הגעתי לרמת טחינה למיטב הבנתי טובה מאד.
הקפדתי על כל מילה בהודעה כמו חייל צפון קוריאני ואכן יש תוצאות , הורדתי בערך 400 גרם קפה בניסיונות אבל בכיף.
בסלסלת דאבל יוצא קפה נהדר. זמן חליטה בערך 30 שניות ,העוגיה אחידה לגמרי שטוחה מלמעלה בלי מכתשים בהקשה על הנוק בוקס יוצאת כמקשה אחת, לא יבשה מדי ולא רטובה , קפה חום אדמדם המון קרמה. לא חמוץ בכלל , נוטה למריר.
סלסלת סנגל - אנ לא יודע אם זה בגלל שאין לי טמפר בגודל המתאים (יש לי 58 מ"מ עץ לפי המחיר הוא כנראה מהמובחרים) אבל מחר אנסה לעבוד עם הטמפר המאפן שמסופק עם המכונה. עצות פה יתקבלו בברכה כי המצב קשה.
רוב הניסיונות לא צלחו - או שהכל יצא דרך התלת , או שיצא קפה שרוף.
ההקצפה חזקה מאד מה זה הדבר הזה, מחר אני מחבר לעצמי מצנח.
אני עובד עם קנקן 330 קלאסי (צר למעלה רחב למטה עם פיה) - אכן דרוש אימון רב.
החלטתי לעצב לעצמי בובת קרטון של הקדימה שלי כמו של השוטרי תנועה , אישתי תראה בעיקר את הגב בשבועות הקרובים.
לפי עצותיו של כפיר הגעתי לרמת טחינה למיטב הבנתי טובה מאד.
הקפדתי על כל מילה בהודעה כמו חייל צפון קוריאני ואכן יש תוצאות , הורדתי בערך 400 גרם קפה בניסיונות אבל בכיף.
בסלסלת דאבל יוצא קפה נהדר. זמן חליטה בערך 30 שניות ,העוגיה אחידה לגמרי שטוחה מלמעלה בלי מכתשים בהקשה על הנוק בוקס יוצאת כמקשה אחת, לא יבשה מדי ולא רטובה , קפה חום אדמדם המון קרמה. לא חמוץ בכלל , נוטה למריר.
סלסלת סנגל - אנ לא יודע אם זה בגלל שאין לי טמפר בגודל המתאים (יש לי 58 מ"מ עץ לפי המחיר הוא כנראה מהמובחרים) אבל מחר אנסה לעבוד עם הטמפר המאפן שמסופק עם המכונה. עצות פה יתקבלו בברכה כי המצב קשה.
רוב הניסיונות לא צלחו - או שהכל יצא דרך התלת , או שיצא קפה שרוף.
ההקצפה חזקה מאד מה זה הדבר הזה, מחר אני מחבר לעצמי מצנח.
אני עובד עם קנקן 330 קלאסי (צר למעלה רחב למטה עם פיה) - אכן דרוש אימון רב.
החלטתי לעצב לעצמי בובת קרטון של הקדימה שלי כמו של השוטרי תנועה , אישתי תראה בעיקר את הגב בשבועות הקרובים.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
שמח לשמוע שהסתדרת, ככה לומדים הכי טוב...
לגבי הסינגל, תוודא שאתה לא מעמיס מידי קפה וסביר להניח שתצטרך לטחון מעט יותר דק ביחס לדאבל.
קשה להוציא שוטים טובים בסינגל לפחות על ההתחלה ואתה לא צריך להסתער ישר על הכל בבת אחת.
אני מציע להתרגל לדאבל קודם ולתרגל וללמוד לחוש את המכונה ובכלל את כל התהליך כדי שתוכל להבין מיד מה לא טוב ואיך אפשר לתקן - אין תחליף לנסיון לא משנה כמה יסבירו לך איך.
אל תפחד להתנסות ולטעות, תשנה דברים ונסה להבין כיצד החליטה מושפעת.
תקפיד תמיד על שימוש בקפה טרי ככל האפשר ואל תאחסן אותו בהופר אלא מלא כמות ליום אחד...
בצע שגרת ניקוי קבועה בסיום כל סשן והקפד לעבור גם על הגומיה של ראש המכונה וכמובן בקפלאש כל שלושה שבועות בערך.
בהצלחה והמון הנאה מהסט.
לגבי הסינגל, תוודא שאתה לא מעמיס מידי קפה וסביר להניח שתצטרך לטחון מעט יותר דק ביחס לדאבל.
קשה להוציא שוטים טובים בסינגל לפחות על ההתחלה ואתה לא צריך להסתער ישר על הכל בבת אחת.
אני מציע להתרגל לדאבל קודם ולתרגל וללמוד לחוש את המכונה ובכלל את כל התהליך כדי שתוכל להבין מיד מה לא טוב ואיך אפשר לתקן - אין תחליף לנסיון לא משנה כמה יסבירו לך איך.
אל תפחד להתנסות ולטעות, תשנה דברים ונסה להבין כיצד החליטה מושפעת.
תקפיד תמיד על שימוש בקפה טרי ככל האפשר ואל תאחסן אותו בהופר אלא מלא כמות ליום אחד...
בצע שגרת ניקוי קבועה בסיום כל סשן והקפד לעבור גם על הגומיה של ראש המכונה וכמובן בקפלאש כל שלושה שבועות בערך.
בהצלחה והמון הנאה מהסט.
המון תודה ! הקומפלימנטים לך אני מאד נהנה.
אין עדיין סט , המטחנה גרינטה מרגישה ***, ממש ***. מוציאה גושים גושים.
BB05 תגיע עוד חודשיים שלושה.
לגבי הציוד מסביב -
אני מניח שזה יכול לעניין פה אנשים - בסולתם רדד מוכרים קופסאות ואקום עם משאבה נפרדת.
יש לי אותם בדיוק משבת בערב אז אי אפשר כל כך לדעת כמה הן עמידות, אבל מהתעסקות איתן מהיומיים האחרונים ההתרשמות טובה מאד. ואקום חזק מאד. 2.3 ליטר.
(במבצע במקום 100 , 40 שקל כולל משאבה)
על הניקיון והתחזוקה אני מקפיד מאד. המים הם מקנקן בריטה יש לי סטוק של פילטרים.
ד"א כדאי לקנות גם פילטר רזין ? המכונה עצמה לא מגיעה עם שום פילטר.
הטבליות שקניתי לבאקפלאש הן duramachine של פסקל , נראה אם יעשו את העבודה.
אין עדיין סט , המטחנה גרינטה מרגישה ***, ממש ***. מוציאה גושים גושים.
BB05 תגיע עוד חודשיים שלושה.
לגבי הציוד מסביב -
אני מניח שזה יכול לעניין פה אנשים - בסולתם רדד מוכרים קופסאות ואקום עם משאבה נפרדת.
יש לי אותם בדיוק משבת בערב אז אי אפשר כל כך לדעת כמה הן עמידות, אבל מהתעסקות איתן מהיומיים האחרונים ההתרשמות טובה מאד. ואקום חזק מאד. 2.3 ליטר.
(במבצע במקום 100 , 40 שקל כולל משאבה)
על הניקיון והתחזוקה אני מקפיד מאד. המים הם מקנקן בריטה יש לי סטוק של פילטרים.
ד"א כדאי לקנות גם פילטר רזין ? המכונה עצמה לא מגיעה עם שום פילטר.
הטבליות שקניתי לבאקפלאש הן duramachine של פסקל , נראה אם יעשו את העבודה.
בריטה זה אולי קביל כפתרון זמני של מספר ימים.panko כתב:
על הניקיון והתחזוקה אני מקפיד מאד. המים הם מקנקן בריטה יש לי סטוק של פילטרים.
ד"א כדאי לקנות גם פילטר רזין ? המכונה עצמה לא מגיעה עם שום פילטר.
הטבליות שקניתי לבאקפלאש הן duramachine של פסקל , נראה אם יעשו את העבודה....
או פילטר רזין או חיבור ישיר למרכך.
כל פתרון ״יצירתי״ אחר מסכן את הפילגש שלך.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 22/02/2013 8:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
לפילגש שלי למיטב ידיעתי מהשלוש שנים האחרונות אין חיבור לפילטר רזין , לאישתי הנוכחית יש ..
טוב הלחצת. חשבתי שבריטה הוא המיטבי והרזין זה גיבוי.
אני רואה ברשת אחד ב20 ואחד ב45 , יש הבדל באיכות\גודל ?
http://www.secreto.co.il/?view=products&id=497687
http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=668
טוב הלחצת. חשבתי שבריטה הוא המיטבי והרזין זה גיבוי.
אני רואה ברשת אחד ב20 ואחד ב45 , יש הבדל באיכות\גודל ?
http://www.secreto.co.il/?view=products&id=497687
http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=668