המלצה על DSLR
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
התכוונתי למתאם K של פנטאקס.
חוץ מהמקורית 50ממ של Ricoh
70-140 single-touch של Vivitar
X2 converter של Tamron
ומספר עדשות מקרו, אבל זה כמובן לא רלונטי לגוף.
ידני, קצת ישן וארוך, זה נותן טווח נחמד עם איבוד איכות מינימאלי כשמרכיבים את שתי היחידות ומושכים למקסימום tele.
דרך אגב, שאלה נוספת כי אני חדש בתחום הלא-קומפקט: לאיזו מצלמת DSLR שליטה על הזום דרך הכפתורים?
תודה
70-140 single-touch של Vivitar
X2 converter של Tamron
ומספר עדשות מקרו, אבל זה כמובן לא רלונטי לגוף.
ידני, קצת ישן וארוך, זה נותן טווח נחמד עם איבוד איכות מינימאלי כשמרכיבים את שתי היחידות ומושכים למקסימום tele.
דרך אגב, שאלה נוספת כי אני חדש בתחום הלא-קומפקט: לאיזו מצלמת DSLR שליטה על הזום דרך הכפתורים?
תודה
- TsurTriger
- כתב צילום

אינני מכיר DSLR שהשליטה על הזום היא דרך כפתור כלשהו.
המנגון של הזום הוא מכני. ז.א על ידי הזזה ידנית.
אין מדובר על עדשות שלדעתי שווה בשבילן להתקבע על פנטקס. וזאת כי ההיצע שיש לקנון וניקון לדעתי גדול יותר.
האם שקלת את האפשרות למצלמת מל"מ (Mirrorless) במקום הDSLR?
אם לא, כדאי לשקול זאת.
יש מצלמות מל"מ, כגון הפוג'י X-E1, שבהחלט נותנות פייט גם לDSLR מכובדת כגון ה650D או אפילו ל7D.
בוא נתחיל מההתחלה: לאיזה שימוש המצלמה הולכת להיות?
צילום ספורט?
צילום מסיבות?
צילום כללי? (את המשפחה, טיולים, נוף וכדו)
המנגון של הזום הוא מכני. ז.א על ידי הזזה ידנית.
אין מדובר על עדשות שלדעתי שווה בשבילן להתקבע על פנטקס. וזאת כי ההיצע שיש לקנון וניקון לדעתי גדול יותר.
האם שקלת את האפשרות למצלמת מל"מ (Mirrorless) במקום הDSLR?
אם לא, כדאי לשקול זאת.
יש מצלמות מל"מ, כגון הפוג'י X-E1, שבהחלט נותנות פייט גם לDSLR מכובדת כגון ה650D או אפילו ל7D.
בוא נתחיל מההתחלה: לאיזה שימוש המצלמה הולכת להיות?
צילום ספורט?
צילום מסיבות?
צילום כללי? (את המשפחה, טיולים, נוף וכדו)
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
צור,
ראשית תודה רבה על התשובה.
למען האמת לא נסחפתי למצלמות מל"מ פרט לקטנות.
מטרת המצלמה היא לצילום כללי.
בימי חורפי הסתובבתי עם תיק צילום כמו צלם נשואל ג'אוגרפיק. כשבאו הילדים עברתי לקומפקט אוטומט מלא (לחיצה-פיתוח-הדבקה באלבום)
בזמן האחרון הבת שלי רכשה ניקון D3200 וזה נתן לי תאבון לחזור לצילום כיף.
גדי
ראשית תודה רבה על התשובה.
למען האמת לא נסחפתי למצלמות מל"מ פרט לקטנות.
מטרת המצלמה היא לצילום כללי.
בימי חורפי הסתובבתי עם תיק צילום כמו צלם נשואל ג'אוגרפיק. כשבאו הילדים עברתי לקומפקט אוטומט מלא (לחיצה-פיתוח-הדבקה באלבום)
בזמן האחרון הבת שלי רכשה ניקון D3200 וזה נתן לי תאבון לחזור לצילום כיף.
גדי
- TsurTriger
- כתב צילום

כיום יש מבחר לא קטן כלל מצלמות המל"מ, גם כאלה עם חיישן עם מקדם קרופ של 1.5, בדומה למצלמות קרופ DSLR.
אני חושב שהיום ההיצע של מצלמות המל"מ בעלות חיישנים גדול, עם מקדם קרופ של 1.5, בהחלט נותנות יופי של תמורה גם ביחס לDSLR. יתרה מזאת, גודלן הקטן יחסית מאפשר לזרוק אותה בתיק צד בלי יותר מדי בעיות. נכון, הן אינן בגודל של מצלמה קומפקטית, אך הן דקות בהרבה ממצלמות DSLR וקומפקטיות יותר.
אם היתי צריך היום מצלמה שמצד אחד איננה מתפשרת על איכות התמונה, ומצד שני נוחה ולא כבדה, היתי ככל הנראה הולך על מצלמה בסגנון הפוג'י X-E1.
אם מל"מ לא "עושות" לך את זה ואתה בכל זאת רוצה לחזור לDSLR, לצד היתרונות והחסרונות, היתי בודק את הקנון 600D (ההבדל בין 650D לבין 600D לא תמיד שווה את המחיר) או בניקון D3200/D5200/D5100/D3100 אין כמעט הבדל בין הדגמים.
קח את המצלמה שתהיה לך הכי נוחה ביד.
אני חושב שהיום ההיצע של מצלמות המל"מ בעלות חיישנים גדול, עם מקדם קרופ של 1.5, בהחלט נותנות יופי של תמורה גם ביחס לDSLR. יתרה מזאת, גודלן הקטן יחסית מאפשר לזרוק אותה בתיק צד בלי יותר מדי בעיות. נכון, הן אינן בגודל של מצלמה קומפקטית, אך הן דקות בהרבה ממצלמות DSLR וקומפקטיות יותר.
אם היתי צריך היום מצלמה שמצד אחד איננה מתפשרת על איכות התמונה, ומצד שני נוחה ולא כבדה, היתי ככל הנראה הולך על מצלמה בסגנון הפוג'י X-E1.
אם מל"מ לא "עושות" לך את זה ואתה בכל זאת רוצה לחזור לDSLR, לצד היתרונות והחסרונות, היתי בודק את הקנון 600D (ההבדל בין 650D לבין 600D לא תמיד שווה את המחיר) או בניקון D3200/D5200/D5100/D3100 אין כמעט הבדל בין הדגמים.
קח את המצלמה שתהיה לך הכי נוחה ביד.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום