היי חברים,
קניתי את המכונה מיד 2 לפני כמה חודשים והאמת שאשתי ואני מאוד מאוד מאוד מרוצים מטעם הקפה,
מה שכן, למרות שהקפה טרי (סאפורה) ולמרות אין ספור ניסיונות טחינה הקפה נהיה "בלונדיני" מהר מדי, ללא קרמה סמיכה ולא שמנוני וסמיך כמו שאני רואה בהרבה מקומות, הבנתי שזה יכול להיות קשור בcooling flush שאין לי כל כך מושג מה זה ואיך ניתן לכוון אותו או לבדוק שהוא בכלל עובד,
יש למישהו רעיונות?
אודה לעזרתכם,
דודי
עזרה עם ה - cooling flush ברוקט צ'ליני
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הקפה יוצא בלונד בסלסלת סינגל או דאבל?
אתה מגיע ל 30 מ"ל ב 30 שניות או יותר מזה?
קולינג פלאש זה שוט מים שאתה עושה לפני החליטה.
הטמפרטורה במחליף חום עולה עם הזמן ולכן צריך להוציא את המים הרותחים מהמחליף ואז לחלוט.
קרא כאן: http://www.home-barista.com/hx-love.html
תן פולס מים עד שהזליגה תירגע ואז או שתחלוט שתחכה 30 שניות ואז תחלוט - מה שייצא יותר טוב.
אתה מגיע ל 30 מ"ל ב 30 שניות או יותר מזה?
קולינג פלאש זה שוט מים שאתה עושה לפני החליטה.
הטמפרטורה במחליף חום עולה עם הזמן ולכן צריך להוציא את המים הרותחים מהמחליף ואז לחלוט.
קרא כאן: http://www.home-barista.com/hx-love.html
תן פולס מים עד שהזליגה תירגע ואז או שתחלוט שתחכה 30 שניות ואז תחלוט - מה שייצא יותר טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- dudinka69 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 501
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
דבוטאנט - הבלונד מגיע עד 10 שניות מרגע החליטה,
ממה שאני מבין הקולינג פלאש זה משהו ידני שאני אמור לבצע ולא משהו שמוגדר במכונה או משהו שאפשר לכוון או שיכול להיות שכיבו אותו?
אני אנסה כמו שאמרת לאחר שהמכונה חמה (20-30 דק) אני אתן פולס של 30 שניות, אני אנסה לחלוט ישר לאחר מכן ואם זה לא יצליח אני אנסה שוב עם פולס של 30 שניות ואז להמתין 30 שניות ואז לחלוט,
כפיר - אני קונה מסאפורה את הקפה ולפי מה שרשום בשקית החליטה טרייה (מקווה מאוד ) לגבי הטחינה והדחיסה אני חושב שזה בסדר, אני נוגע בקפה לאחר החליטה ובודק שהוא לא רך רו קשה מדי,
אעדכן בהמשך,
תודה רבה
ממה שאני מבין הקולינג פלאש זה משהו ידני שאני אמור לבצע ולא משהו שמוגדר במכונה או משהו שאפשר לכוון או שיכול להיות שכיבו אותו?
אני אנסה כמו שאמרת לאחר שהמכונה חמה (20-30 דק) אני אתן פולס של 30 שניות, אני אנסה לחלוט ישר לאחר מכן ואם זה לא יצליח אני אנסה שוב עם פולס של 30 שניות ואז להמתין 30 שניות ואז לחלוט,
כפיר - אני קונה מסאפורה את הקפה ולפי מה שרשום בשקית החליטה טרייה (מקווה מאוד ) לגבי הטחינה והדחיסה אני חושב שזה בסדר, אני נוגע בקפה לאחר החליטה ובודק שהוא לא רך רו קשה מדי,
אעדכן בהמשך,
תודה רבה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
המדד הכי טוב זה הזרימה, זנב עכבר דקיק וכמות של כ 60 מ"ל ב 25-7 שניות לאספרסו כפול.
לגבי הקולינג פלאש, אם אתה לא תעשה אז הקפה שלך ישרף ויהיה טעם מריר ולא טעים, קשה לי להאמין שזה מה שגורם לבלונד.
לאחר 30 דקות של חימום המים מראש החליטה אמורים להיות רותחים מאוד וממש להתפרץ ולהשפריץ סביב ובגלל זה הקולינג פלאש כדי לנקז אותם לפני החליטה, אם זה לא קורה אצלך ייתכן שיש בעיה והדוד משום מה לא בטמפרטורה נכונה.
כמה קפה אתה שם ? אתה עקבי בכמויות ?
אולי תנסה לעלות סרטון של הטחינה, דחיסה והחליטה וננסה לעזור...
לגבי הקולינג פלאש, אם אתה לא תעשה אז הקפה שלך ישרף ויהיה טעם מריר ולא טעים, קשה לי להאמין שזה מה שגורם לבלונד.
לאחר 30 דקות של חימום המים מראש החליטה אמורים להיות רותחים מאוד וממש להתפרץ ולהשפריץ סביב ובגלל זה הקולינג פלאש כדי לנקז אותם לפני החליטה, אם זה לא קורה אצלך ייתכן שיש בעיה והדוד משום מה לא בטמפרטורה נכונה.
כמה קפה אתה שם ? אתה עקבי בכמויות ?
אולי תנסה לעלות סרטון של הטחינה, דחיסה והחליטה וננסה לעזור...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- dudinka69 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 501
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
איזה זנב עכבר דקיק ואיזה בטיח נחל שורק אולי יותר מתאים,כפיר_ש כתב:המדד הכי טוב זה הזרימה, זנב עכבר דקיק וכמות של כ 60 מ"ל ב 25-7 שניות לאספרסו כפול.
לגבי הקולינג פלאש, אם אתה לא תעשה אז הקפה שלך ישרף ויהיה טעם מריר ולא טעים, קשה לי להאמין שזה מה שגורם לבלונד.
לאחר 30 דקות של חימום המים מראש החליטה אמורים להיות רותחים מאוד וממש להתפרץ ולהשפריץ סביב ובגלל זה הקולינג פלאש כדי לנקז אותם לפני החליטה, אם זה לא קורה אצלך ייתכן שיש בעיה והדוד משום מה לא בטמפרטורה נכונה.
כמה קפה אתה שם ? אתה עקבי בכמויות ?
אולי תנסה לעלות סרטון של הטחינה, דחיסה והחליטה וננסה לעזור......
בכל אופן אעשה כמה נסיונות, ואז אעלה סרטון,
תודה רבה לכולכם,
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תתחיל מלהוריד את עובי הטחינה עד שממש תחנוק את המכונה ויצאו טיפות ואז תן כיוונון קטן לכיוון הגס ונסה שוב.
המשך ככה עד שתקבל זרימה דקיקה ואחידה לאורך השוט, אני מניח שאז תראה שינוי מהותי בסמיכות ובעובי הקרמה.
כמובן שתשתדל להיות עקבי בכמות הקפה שאתה שם, אם יש לך משקל בדיוק של 0.1 גרם זה יעזור לך להיות עקבי אבל זה לא מאסט.
בהצלחה.
המשך ככה עד שתקבל זרימה דקיקה ואחידה לאורך השוט, אני מניח שאז תראה שינוי מהותי בסמיכות ובעובי הקרמה.
כמובן שתשתדל להיות עקבי בכמות הקפה שאתה שם, אם יש לך משקל בדיוק של 0.1 גרם זה יעזור לך להיות עקבי אבל זה לא מאסט.
בהצלחה.
הרגע קניתי משקל בדיל אקסטרים בדיוק של 0.01 גרם.
המשקל מתוכנן לעבודה עד למשקל של 100 גרם.
המחיר - 9.99$, סביר בהחלט...
בנוסף קניתי משקולת של 5 גרם לאיפוס המכשיר.
שני הלינקים מצורפים:
http://dx.com/p/precision-digital-pocke ... tion-15002
http://dx.com/p/professional-precision- ... 02&u=20010
המשקל מתוכנן לעבודה עד למשקל של 100 גרם.
המחיר - 9.99$, סביר בהחלט...
בנוסף קניתי משקולת של 5 גרם לאיפוס המכשיר.
שני הלינקים מצורפים:
http://dx.com/p/precision-digital-pocke ... tion-15002
http://dx.com/p/professional-precision- ... 02&u=20010
לאחר שהמכונה חמה,
הזרם מים ללא הידית.
אם המים יוצאים גועשים ועם אדים רבים
סימן שאין לך בעיה בלחץ הדוד.
אם המיים יוצאים בזרם אחיד מיד בשניה הראשונה ולא מעלים אדים , בהחלט יש לך בעיה של לחץ נמוך.
למרות זאת,אני נוטה להאמין שמדובר בטחינה גסה מאוד בשילוב טימפור לא נכון/חוסר טימפור.
עדכן בפרטים...
הזרם מים ללא הידית.
אם המים יוצאים גועשים ועם אדים רבים
סימן שאין לך בעיה בלחץ הדוד.
אם המיים יוצאים בזרם אחיד מיד בשניה הראשונה ולא מעלים אדים , בהחלט יש לך בעיה של לחץ נמוך.
למרות זאת,אני נוטה להאמין שמדובר בטחינה גסה מאוד בשילוב טימפור לא נכון/חוסר טימפור.
עדכן בפרטים...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
היי,
במידה ועשית קולינג פלאש של בערך 5 שניות ואחרי 30 שניות אתה מפעיל את המשאבה שוב ויוצאים אדים ומים רותחים, זה אומר שהדוד בסדר וגם הלחץ בתוכו.
לאחרונה החלפתי מספר סוגי קפה בשביל לנסות קצת דברים חדשים, ועכשיו כשחזרתי לתערובת מוכרת (ולא חמצמצה), לא הצלחתי לקבל קפה נורמלי. תמיד יצא חמוץ..
האשמתי את הלחץ בדוד, את דני רופ שהוריד טמפרטורות ואת עצמי על זה שאני מפקשש בקולינג פלאש.
בסופו של דבר אמרתי לעצמי "אני מוציא עכשיו שוט שרוף מצידי - אבל לא חמוץ".
עשיתי קולינג פלאש קצר, ובמשך 30 שניות התעסקתי עם הטחינה, פיזור, ליטוף, מזמוז ודחיסה.
טחנתי 2 דרגות דק יותר כדי לחנוק למכונה את הנשמה (בכוונה) וכ 30 שניות מסוף הפלאש התחלתי לחלוט.
קיבלתי צבעים כהים, קרמה שומנית וטעם מעולה. הייתי בהלם (ומאושר).
מאחר ויש לי נסיון ארוך (ויקר) עם בלונד מהיר מדי, אני יודע בלונד מהיר וטעם חמצמץ נוצר או בגלל קפה ישן, או בגלל טמפ' נמוכה או בגלל טחינה גסה מדי. כיסית את 2 האפשרויות הראשונות, אז אני אומר שתכוון לדחיסה דקה יותר וטיפה פחות קפה.
לך תדע, אולי הטמפ' של הסביבה משפיעה יותר ממה שחושבים. אולי בחורף הפולים יותר או פחות שומניים וזה משפיע.. לא יודע..
אופיר
במידה ועשית קולינג פלאש של בערך 5 שניות ואחרי 30 שניות אתה מפעיל את המשאבה שוב ויוצאים אדים ומים רותחים, זה אומר שהדוד בסדר וגם הלחץ בתוכו.
לאחרונה החלפתי מספר סוגי קפה בשביל לנסות קצת דברים חדשים, ועכשיו כשחזרתי לתערובת מוכרת (ולא חמצמצה), לא הצלחתי לקבל קפה נורמלי. תמיד יצא חמוץ..
האשמתי את הלחץ בדוד, את דני רופ שהוריד טמפרטורות ואת עצמי על זה שאני מפקשש בקולינג פלאש.
בסופו של דבר אמרתי לעצמי "אני מוציא עכשיו שוט שרוף מצידי - אבל לא חמוץ".
עשיתי קולינג פלאש קצר, ובמשך 30 שניות התעסקתי עם הטחינה, פיזור, ליטוף, מזמוז ודחיסה.
טחנתי 2 דרגות דק יותר כדי לחנוק למכונה את הנשמה (בכוונה) וכ 30 שניות מסוף הפלאש התחלתי לחלוט.
קיבלתי צבעים כהים, קרמה שומנית וטעם מעולה. הייתי בהלם (ומאושר).
מאחר ויש לי נסיון ארוך (ויקר) עם בלונד מהיר מדי, אני יודע בלונד מהיר וטעם חמצמץ נוצר או בגלל קפה ישן, או בגלל טמפ' נמוכה או בגלל טחינה גסה מדי. כיסית את 2 האפשרויות הראשונות, אז אני אומר שתכוון לדחיסה דקה יותר וטיפה פחות קפה.
לך תדע, אולי הטמפ' של הסביבה משפיעה יותר ממה שחושבים. אולי בחורף הפולים יותר או פחות שומניים וזה משפיע.. לא יודע..
אופיר