עזרה עם ה - cooling flush ברוקט צ'ליני

מנהל: מנהלי קפה

dudinka69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 500
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

עזרה עם ה - cooling flush ברוקט צ'ליני

לינק להודעה #1 

היי חברים,
קניתי את המכונה מיד 2 לפני כמה חודשים והאמת שאשתי ואני מאוד מאוד מאוד מרוצים מטעם הקפה,
מה שכן, למרות שהקפה טרי (סאפורה) ולמרות אין ספור ניסיונות טחינה הקפה נהיה "בלונדיני" מהר מדי, ללא קרמה סמיכה ולא שמנוני וסמיך כמו שאני רואה בהרבה מקומות, הבנתי שזה יכול להיות קשור בcooling flush שאין לי כל כך מושג מה זה ואיך ניתן לכוון אותו או לבדוק שהוא בכלל עובד,
יש למישהו רעיונות?
אודה לעזרתכם,
דודי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #2 

הקפה יוצא בלונד בסלסלת סינגל או דאבל?
אתה מגיע ל 30 מ"ל ב 30 שניות או יותר מזה?

קולינג פלאש זה שוט מים שאתה עושה לפני החליטה.
הטמפרטורה במחליף חום עולה עם הזמן ולכן צריך להוציא את המים הרותחים מהמחליף ואז לחלוט.
קרא כאן: http://www.home-barista.com/hx-love.html
תן פולס מים עד שהזליגה תירגע ואז או שתחלוט שתחכה 30 שניות ואז תחלוט - מה שייצא יותר טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #3 

אין קשר בין בלונד שמגיע מוקדם לקולינג פלאש.

סביר להניח שכיול הטחינה או דחיסה והפיזור של הקפה בידית לא מספיק טובים ולכן זה קורה.

אופציה שניה ייתכן שלמרות מה שאתה חושב הקפה לא הכי טרי.

אתה מבצע חימום ראשוני של חצי שעה לפחות ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #4 

אם לא עושים בכלל קולינג פלאש העוגייה יכולה להיפרץ מוקדם יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

לינק להודעה #5 

אופציה נוספת - לחץ דוד נמוך מדיי .
יביא לחליטה בטמפרטורה נמוכה שתלך ותרד לאורך השוט.

כתלות בדגם , לחץ דוד לקבל 93 מעלות בראש החליטה צריך לעמוד על 1.0 bar.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

dudinka69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 500
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

לינק להודעה #6 

דבוטאנט - הבלונד מגיע עד 10 שניות מרגע החליטה,
ממה שאני מבין הקולינג פלאש זה משהו ידני שאני אמור לבצע ולא משהו שמוגדר במכונה או משהו שאפשר לכוון או שיכול להיות שכיבו אותו?
אני אנסה כמו שאמרת לאחר שהמכונה חמה (20-30 דק) אני אתן פולס של 30 שניות, אני אנסה לחלוט ישר לאחר מכן ואם זה לא יצליח אני אנסה שוב עם פולס של 30 שניות ואז להמתין 30 שניות ואז לחלוט,
כפיר - אני קונה מסאפורה את הקפה ולפי מה שרשום בשקית החליטה טרייה (מקווה מאוד :) ) לגבי הטחינה והדחיסה אני חושב שזה בסדר, אני נוגע בקפה לאחר החליטה ובודק שהוא לא רך רו קשה מדי,
אעדכן בהמשך,
תודה רבה

dudinka69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 500
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

לינק להודעה #7 

nimitzg כתב:אופציה נוספת - לחץ דוד נמוך מדיי .
יביא לחליטה בטמפרטורה נמוכה שתלך ותרד לאורך השוט.

כתלות בדגם , לחץ דוד לקבל 93 מעלות בראש החליטה צריך לעמוד על 1.0 bar.
...
היי,
הלחץ הוא בדיוק על 1.0 בר,
זה בסדר לא?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #8 

המדד הכי טוב זה הזרימה, זנב עכבר דקיק וכמות של כ 60 מ"ל ב 25-7 שניות לאספרסו כפול.

לגבי הקולינג פלאש, אם אתה לא תעשה אז הקפה שלך ישרף ויהיה טעם מריר ולא טעים, קשה לי להאמין שזה מה שגורם לבלונד.

לאחר 30 דקות של חימום המים מראש החליטה אמורים להיות רותחים מאוד וממש להתפרץ ולהשפריץ סביב ובגלל זה הקולינג פלאש כדי לנקז אותם לפני החליטה, אם זה לא קורה אצלך ייתכן שיש בעיה והדוד משום מה לא בטמפרטורה נכונה.

כמה קפה אתה שם ? אתה עקבי בכמויות ?

אולי תנסה לעלות סרטון של הטחינה, דחיסה והחליטה וננסה לעזור...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #9 

קולינג פלאש זה הזרמת מים בדיוק כמו שאתה עושה קפה אבל בלי קפה.
תריץ מים עד שיפסיק הבלגן ותהיה זרימה של מים רציפה. זה יכול לקחת 10 שניות - לא 30. אחר כך תחלוט קפה או תחכה 30 שניות ואז תחלוט (30 שניות אחרי זסיימת עם הקולינג פלאש).
כמו שכפיר אמר - תנסה גם קפה אחר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dudinka69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 500
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

לינק להודעה #10 

כפיר_ש כתב:המדד הכי טוב זה הזרימה, זנב עכבר דקיק וכמות של כ 60 מ"ל ב 25-7 שניות לאספרסו כפול.

לגבי הקולינג פלאש, אם אתה לא תעשה אז הקפה שלך ישרף ויהיה טעם מריר ולא טעים, קשה לי להאמין שזה מה שגורם לבלונד.

לאחר 30 דקות של חימום המים מראש החליטה אמורים להיות רותחים מאוד וממש להתפרץ ולהשפריץ סביב ובגלל זה הקולינג פלאש כדי לנקז אותם לפני החליטה, אם זה לא קורה אצלך ייתכן שיש בעיה והדוד משום מה לא בטמפרטורה נכונה.

כמה קפה אתה שם ? אתה עקבי בכמויות ?

אולי תנסה לעלות סרטון של הטחינה, דחיסה והחליטה וננסה לעזור...
...
איזה זנב עכבר דקיק ואיזה בטיח :) נחל שורק אולי יותר מתאים,
בכל אופן אעשה כמה נסיונות, ואז אעלה סרטון,
תודה רבה לכולכם,

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #11 

תתחיל מלהוריד את עובי הטחינה עד שממש תחנוק את המכונה ויצאו טיפות ואז תן כיוונון קטן לכיוון הגס ונסה שוב.

המשך ככה עד שתקבל זרימה דקיקה ואחידה לאורך השוט, אני מניח שאז תראה שינוי מהותי בסמיכות ובעובי הקרמה.

כמובן שתשתדל להיות עקבי בכמות הקפה שאתה שם, אם יש לך משקל בדיוק של 0.1 גרם זה יעזור לך להיות עקבי אבל זה לא מאסט.

בהצלחה.

aviadrub
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 146
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #12 

הרגע קניתי משקל בדיל אקסטרים בדיוק של 0.01 גרם.
המשקל מתוכנן לעבודה עד למשקל של 100 גרם.
המחיר - 9.99$, סביר בהחלט...
בנוסף קניתי משקולת של 5 גרם לאיפוס המכשיר.
שני הלינקים מצורפים:

http://dx.com/p/precision-digital-pocke ... tion-15002
http://dx.com/p/professional-precision- ... 02&u=20010

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

לינק להודעה #13 

לאחר שהמכונה חמה,
הזרם מים ללא הידית.
אם המים יוצאים גועשים ועם אדים רבים
סימן שאין לך בעיה בלחץ הדוד.
אם המיים יוצאים בזרם אחיד מיד בשניה הראשונה ולא מעלים אדים , בהחלט יש לך בעיה של לחץ נמוך.

למרות זאת,אני נוטה להאמין שמדובר בטחינה גסה מאוד בשילוב טימפור לא נכון/חוסר טימפור.
עדכן בפרטים...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #14 

יש לך מטחנה או שאתה רוכש קפה טחון?
what's next?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1626
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

לינק להודעה #15 

היי,

במידה ועשית קולינג פלאש של בערך 5 שניות ואחרי 30 שניות אתה מפעיל את המשאבה שוב ויוצאים אדים ומים רותחים, זה אומר שהדוד בסדר וגם הלחץ בתוכו.
לאחרונה החלפתי מספר סוגי קפה בשביל לנסות קצת דברים חדשים, ועכשיו כשחזרתי לתערובת מוכרת (ולא חמצמצה), לא הצלחתי לקבל קפה נורמלי. תמיד יצא חמוץ..
האשמתי את הלחץ בדוד, את דני רופ שהוריד טמפרטורות ואת עצמי על זה שאני מפקשש בקולינג פלאש.
בסופו של דבר אמרתי לעצמי "אני מוציא עכשיו שוט שרוף מצידי - אבל לא חמוץ".
עשיתי קולינג פלאש קצר, ובמשך 30 שניות התעסקתי עם הטחינה, פיזור, ליטוף, מזמוז ודחיסה.
טחנתי 2 דרגות דק יותר כדי לחנוק למכונה את הנשמה (בכוונה) וכ 30 שניות מסוף הפלאש התחלתי לחלוט.
קיבלתי צבעים כהים, קרמה שומנית וטעם מעולה. הייתי בהלם (ומאושר).
מאחר ויש לי נסיון ארוך (ויקר) עם בלונד מהיר מדי, אני יודע בלונד מהיר וטעם חמצמץ נוצר או בגלל קפה ישן, או בגלל טמפ' נמוכה או בגלל טחינה גסה מדי. כיסית את 2 האפשרויות הראשונות, אז אני אומר שתכוון לדחיסה דקה יותר וטיפה פחות קפה.

לך תדע, אולי הטמפ' של הסביבה משפיעה יותר ממה שחושבים. אולי בחורף הפולים יותר או פחות שומניים וזה משפיע.. לא יודע..

אופיר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”