התלבטות אחרונה- מקציף

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לשרשור הקודם, בדקתי כמה אפשרויות והיתי בביקור בנספרסו כדי לטעום את הקפה ולבדוק את מידת ההקצפה של המכונות ושל המקציף החיצוני.
מבחינת הקצפה הלטיסימה פלוס לא בשבילי. הקצף אוורירי מדי ולא קרמי כמו שאני אוהב.
ולכן, המוכר המליץ לי לקנות או את המכונה U או את ה פיקסי ולהוסיף מקציף.
(ירדתי כרגע ממכונות ידניות, יותר מדי התעסקות בשבילי בתור סטודנט).

הפיקסי והU עולות כ680 שקל בלי מקציף (פלוס שובר על סך 200 שקלים לרכישה בנספרסו) ועם מקציף הן עולות כ950 שקלים (גם פלוס שובר בסך 200 שקלים לקניה חוזרת בנספרסו).

השאלה: האם המקציף של נספרסו (למעשה במחיר של 290 שקלים) הוא טוב ביחס למחיר שלו?
אם לא, האם יש מקציף אחר מומלץ?

תודה על העזרה,
צור.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

ronenkotigaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

תוצאות דומות להקצפה של הלטיסימה.

TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #3 

אני חולק עליך.
בדקתי את שתי האלטרנטיבות הללו בהקצפות, ובאופן ברור המקציף החיצוני מקציף באופן טוב יותר (בהרבה) לעומת הלטיסימה פלוס. גם החלב קרמי יותר, גם פחות בועות וגם להערכתי הוא טיפה חם יותר.
בנוסף, בלטיסימה פלוס אין אפשרות רק לחמם חלב ולא משנה עד כמה תסובב את כפתור מידת ההקצפה יצא חלב מוקצפף.
לעומת זאת, עם מקציף חיצוני אפשר לשים את הקפיץ החלק (למעשה ראש ללא קפיץ) שנועד רק לערבוב אשר יוצר שכבת קרמה עדינה למי שאיננו מעוניין בהקצפה רבה.
ביום חמישי שמתי פעמיי עד לקריון רמת אביב ובחנתי באופן אישי את הנושא הזה.
זה מתוך ניסיון והתנסות בזמן אמת, כאשר שתי אלטרנטיבות ההקצפה אחת ליד השנייה.

בנוסף, לטענה זו קיבלתי גם גיבוי מנציגות השירות הטלפוני וגם מהבחור שהסביר לי על המכונות כשביקרתי במרכז השירות שלהם.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

ronenkotigaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

טוב, זו דעתי, בהצלחה.

TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #5 

האם דעתך מבוססת על סמך ניסיון או סמך מה ששמעת מכאלה שיש להם?
כי ההבדל באמת משמעותי ולהערכתי קשה שלא לשים לב אליו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

ronenkotigaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

נסיון, אם כי אני משוחד ומשווה כל מקציף כזה להקצפה אמיתית של מכונה ידנית, לכן לדעתי הם דיי דומים.

Joha132
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #7 

הייתי באותה נקודה בשבועיים האחרונים, ולפני כשבוע מצאתי בדיל היומי של וואלה שופס מקציף אינדוקציה Twister Pro.

בין כה וכה, ההתלבטות שלי הייתה בין מקציפי הנספרסו החיצוניים (חשוב לי להדגיש שהגעתי ביניהם למסקנה אחת - רק הארוצ'ינו פלוס הכסוף. אשמח לפרט אך אין טעם לכך) והתלבטות בנוגע לTwister Pro (מקציף אינדוקציה)
לאחר שנוכחתי לדעת כי מחיר הTwister pro הוא כ500 שקלים לאחר הנחה, ומחיר הארוצ'ינו הוא 390 (לפני הנחה) החלטתי ללכת רק בגלל המחיר על הארוצ'ינו (ומהבחינות האחרות דווקא על הטוויסטר).
להפתעתי מצאתי את הדיל בוואלה שופס - מקציף טוויסטר פרו ב350 שקלים..

אין לי כלכך ניסיון עם המכשיר, פעמיים הדגמת המוצר מול הארוצ'ינו (שאלתי בנקודת מכירה האם אפשר לנסות, אפילו הבאתי איתי חלב מהבית!)

שניהם מקציפים מעולים, אני נוטה יותר לכיוון הTwister שמגיע לנקודת הרתיחה עם החלב, והקצף הרבה יותר דומה לקפוצ'ינו לעומת הארוצ'ינו שמזכיר במעט קצף גילוח (כך קראו לו בפורום).
היתרון בטוויסטר - אורך חיים גדול יותר, מיכל החלב מנירוסטה וניתן להוציאו לשטיפה. לנספרסו תצטרך ממש עדינות לנקות כדי לא לשרוט בקרקעית המכשיר ולהזהר לא להרטיב, ולדעתי האישית החלב עם מרקם יותר מתאים וקרוב..
לנספרסו יתרון - קטן הרבה יותר וקומפקטי (טויסטר גדול בגודל מכונה), ולהערכתי מהיר יותר (לטוויסטר 90 שניות)

עוד תוכל לראות כאן:
http://www.htcafe.co.il/vt175608.%D7%9E ... 7%99%D7%9C

לסיכום:
שניהם מעולים, כל אחד עם היתרונות שלו, דרכי הפעולה מעט שונות אך תוצאות זהות לכאן או לכאן..
אני אישית (אולי קצת משוחד כי בסופו של דבר לקחתי את הטוויסטר) חושב שהטוויסטר יתן תוצאות יותר קרובות לקפה האמיתי, ז"א להקצפת חלב עצמה. אך שוב זה רק בגלל הדיל שהגיע לאותו המחיר אחד כנגד השני, לולא דיל זה הייתי בוחר בארוצ'ינו - ובאמת שמה שתבחר ישרת אותך נאמנה ויתן לך תמורה מעולה.. כמובן עם התחזוקה הנכונה..

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”