שלום,
קניתי לפני כמה ימים מכונה של נספרסו עם מקציף אירוצ'ינו נפרד ולמען האמת די התאכזבתי.
הקצף יוצא מאוד מאוד סמיך כך שהוא לא מתמזג עם הקפה ובתור בריסטה שרגיל לשלוט באיכות ההקצפה, לי אישית זה פוגע באיכות הקפה.
השאלה שלי היא כזאת:
האם ישנן שיטות לשלוט באיכות ההקצפה, או לחילופין האם ישנו מקציף נפרד אותו ניתן לקנות על מנת לשפר את איכות הקצף?
תודה מראש.
שאלה לגבי ההקצפה בנספרסו
המקציף שלהם דווקא מצויין יחסית למקציף אוטומטי. לא, לא תקבל הקצפה כמו בריסטה מנוסה במכונה ידנית, אבל בהחלט יש כמה דרכים לשלוט.
קודם כל, יש לך שני מקציפים, אחד סמיך יותר ואחד להקצפה הרבה יותר דלילה.
אם אתה שם כמות חלב לשני קפוצ'ינו, מומלץ להשתמש במקציף הסמיך. כשיש הרבה חלב יחסית, ההקצפה הרבה פחות סמיכה, והרבה יותר קרובה להקצפה אמיתית.
אם אתה שם מעט חלב יחסית, מומלץ להשתמש במקציף הדליל, וכמו-כן לעצור את ההקצפה בעצמך, ולא לתת למכונה לסיים.
אם זה לא מספיק עבורך, יש אפשרות שלישית, אך קצת מעיקה. אתה יכול (אני מניח, לא ניסיתי בעצמי) להתחיל תהליך חימום בלי שום מקציף בפנים, ולהוסיף את המקציף הסמיך באמצע התהליך. כך תקבל חלב חם מספיק מוקצף באיכות טובה ולא מדי סמיך.
לא מכיר מקציף חיצוני טוב יותר. האירוצ'ינו טוב יותר מכל הפטנטים האחרים שאני מכיר.
קודם כל, יש לך שני מקציפים, אחד סמיך יותר ואחד להקצפה הרבה יותר דלילה.
אם אתה שם כמות חלב לשני קפוצ'ינו, מומלץ להשתמש במקציף הסמיך. כשיש הרבה חלב יחסית, ההקצפה הרבה פחות סמיכה, והרבה יותר קרובה להקצפה אמיתית.
אם אתה שם מעט חלב יחסית, מומלץ להשתמש במקציף הדליל, וכמו-כן לעצור את ההקצפה בעצמך, ולא לתת למכונה לסיים.
אם זה לא מספיק עבורך, יש אפשרות שלישית, אך קצת מעיקה. אתה יכול (אני מניח, לא ניסיתי בעצמי) להתחיל תהליך חימום בלי שום מקציף בפנים, ולהוסיף את המקציף הסמיך באמצע התהליך. כך תקבל חלב חם מספיק מוקצף באיכות טובה ולא מדי סמיך.
לא מכיר מקציף חיצוני טוב יותר. האירוצ'ינו טוב יותר מכל הפטנטים האחרים שאני מכיר.