טורפטורה

מנהל: מנהלי קפה

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1453
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

לינק להודעה #31 

קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.
(Y) (Y)

אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...

שוב מזל טוב (f)

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 390
הצטרף: פברואר 2008
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

מוכן לקנות ממך

לינק להודעה #32 

עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.
...
אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #33 

מיץ_פטל כתב:קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.
(Y) (Y)

אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...

שוב מזל טוב (f)
...
הפתרון שלך הוא הבהמור - הקטע עם המוץ קצת מציק אבל התוצאה ברמה גבוהה מאוד, והקפה מחזיק לפחות שבועיים

bitfield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 618
הצטרף: אוגוסט 2007
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

Re: מוכן לקנות ממך

לינק להודעה #34 

avramm כתב:
עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.
...
אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?
...
פנו אלי כבר להחלפה. אני לא רוצה לקחת כסף, אשמח לתת לך 300 גרם מהנותר.
אני מאזור השרון, ובשעות היום ברחובות/נס ציונה.

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1453
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

לינק להודעה #35 

hosq כתב:
מיץ_פטל כתב:קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.
(Y) (Y)

אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...

שוב מזל טוב (f)
...
הפתרון שלך הוא הבהמור - הקטע עם המוץ קצת מציק אבל התוצאה ברמה גבוהה מאוד, והקפה מחזיק לפחות שבועיים
...
עידו, תודה.
המוץ לא מטריד אותי כל כך, אני יכול לקלות בחוץ - בגינה, ואני מניח שאפשר להעיף אותו "לכל הרוחות". הקפה משמעותית יותר מוצלח? הקלייה היא לכמות גדולה בהרבה? אני קולה בג'ין 250 גרם והייתי שמח לקלות במנה אחת כמות כפולה. האם זה מצליח בבהמור?

concordia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 352
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

לינק להודעה #36 

הבהמור הוא אחלה קולה..
לפני שהופיע הטורפטורה הכיוון היה בהחלט הבהמור. יש לי חבר שקולה בבהמור, הקליה אחידה, הפולים אפויים ומעבר לעזרה של שואב אבק-לא צריכה להיות בעיה. יש כרגע מחסור באירופה ויש הטוענים כי בדגם החדש יהיה אוסף מוץ משופר. אין אפשרות של להעיף את המוץ בחוץ-המכשיר דומה לטוסטר אובן כאשר בפנים מסתובבת רשת-תוף ומלמטה גופי קוורץ לחימום-קליה. המוץ נשאר בתוך חלל התנור ולכן ישנו אוסף מוץ פנימי וזו יחידה שיש לפרק ולהוציא. לא מומלץ לקלות בחוץ מכיוון שבקייץ אנו מחממים בכך את הקולה,ובחורף מקררים ומכיוון שיש ככ הרבה פרמטרים לקליה-חשוב לשמור על יציבות במקום הקליה עצמו. זהו פתרון טוב ואכן-הקפה מחזיק למעלה משבועיים והקולה עצמו כולל משלוח עולה פחות מאלפיים ש"ח. זאת קפיצה ושדרוג ל gene ואתה תהנה.

נ.ב

בדגם העכשווי היתה בעיה קלה עם קליה כהה אבל יש לבדוק זאת מול מישהו שקולה דרך קבע בבהמור(אדי למשל)

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 390
הצטרף: פברואר 2008
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

Re: מוכן לקנות ממך

לינק להודעה #37 

bitfield כתב:
avramm כתב:
עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.
...
אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?
...
פנו אלי כבר להחלפה. אני לא רוצה לקחת כסף, אשמח לתת לך 300 גרם מהנותר.
אני מאזור השרון, ובשעות היום ברחובות/נס ציונה.
...
תודה על ההצעה, היכן באזור השרון? אני על גבול רמת השרון.

bitfield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 618
הצטרף: אוגוסט 2007
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

לינק להודעה #38 

שלחתי בפרטי.

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 894
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

לינק להודעה #39 

concordia כתב:
דן-פורטו כתב:רק עצה אחת, Concordia, ברשותך. היישר מבית קופי-טק:
את צינור פליטת העשן רצוי לכוון כלפי מעלה (ולא כלפי מטה כפי שמופיע בתמונות).
הסיבה לכך היא פשוטה - עשן נוטה לעלות כלפי מעל.
אנחנו לא רוצים שיווצר מצב שבו העשן עולה מעלה, כלפי התנור, ואז או שהקלייה תיפגע/תוארך יתר על המידה (במקרה הטוב) או שרכיבים של התנור ייפגעו מהחום הרב (במקרה הרע).

קלייה נעימה ומוצלחת לך,
דן
...
אז ראשית כל תודה דן :-) ואנחנו אגב שכנים, אני מבקר מידי פעם לחדש את מלאי הימן מוקה. בתצלום הצינור במצב בו אין קלייה-בזמן קליה אני מרים אותו כלפי מעלה-מטבעו הוא אלסטי ואני יכול לכוונו, ובסיום הקליה אני מקפל אותו בצורה בה הוא נראה בתמונה. מספר אנשים התקשרו עקב התצלום, וזה יפה ואכפתי ומקצועי כל כך ואני אני שב ואומר תודה. נכון להבוקר הרמתי את הצינו וקיבעתי אותו כך שהוא מגיע מפתח הצקלון ישר למעלה ואז ממש מתחת לתיקרה מסתובב כמו האות "ר" ימינה ומשם פונה החוצה. במהלך הקליה עם הסידור הקודם אותו ה "ר" היה פשוט נמוך יותר-אך לא נמוך מגובה הצקלון, מעריך את האכפתיות (i) ותודה לך ולבית קופי-טק על כל הדברים הטובים.
...

bitfield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 618
הצטרף: אוגוסט 2007
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

לינק להודעה #40 

ביקרתי היום אצל קונקורדיה, נהנתי מקפה מעולה מהסן מרקו, שנראית לי כפסגת המכונות שאפשר לשאוף אליהן בבית פרטי, וזכיתי לחוות את חווית הקלייה בטורפטורה (יפייפה!). הקולה ידני לחלוטין ונראה שיש עקומת לימוד לא קטנה, אבל הוא מאפשר לשלוט בכל פרמטר וההתעסקות היא תענוג גדול. רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה. מבחינתי זו הייתה חוויה מיוחדת במינה גם בזכות הקפה אבל בעיקר מהמפגש עם האדם.
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.

תודה רבה רפי!

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

לינק להודעה #41 

bitfield כתב: רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה.
...
קלייה ידנית היא עולם אחר.הדבר האמיתי.
נדרש זמן רב כדי להפנים את התהליכים הכימיים
והכרה של חומרי הגלם כדי לייצר קליה איכותית.
לפעמים תיאוריה שחשבת שהיא נכונה יום אחד מתנפצת לרסיסים אל מול העובדות ביום אחר.
בקיצור הדרך ארוכה אבל ללא ספק מהנה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

concordia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 352
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

לינק להודעה #42 

bitfield כתב:ביקרתי היום אצל קונקורדיה, נהנתי מקפה מעולה מהסן מרקו, שנראית לי כפסגת המכונות שאפשר לשאוף אליהן בבית פרטי, וזכיתי לחוות את חווית הקלייה בטורפטורה (יפייפה!). הקולה ידני לחלוטין ונראה שיש עקומת לימוד לא קטנה, אבל הוא מאפשר לשלוט בכל פרמטר וההתעסקות היא תענוג גדול. רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה. מבחינתי זו הייתה חוויה מיוחדת במינה גם בזכות הקפה אבל בעיקר מהמפגש עם האדם.
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.

תודה רבה רפי!
...
גם אני נהניתי מהביקור של רונן שהפגין הרבה ידע וכבר לא מעט נסיון, חלקנו שבחים ל la pavoni המיתולוגית והיה לנו שיח-קפה בזמן הקליה. לבסוף סיכמנו שאנחנו מעריצים את הנשים שלנו על שהן מוכנות לסבול את התחביב ההזוי הזה רווי המכשירים הרעשים והריחות(שלא לדבר על ההוצאות). לא קל.כן, אני מסכים-זה האדם שמשמעותי מאחרי כל זה בסופו של יום. ותודה רונן על הימן מוקה הנהדר אחד הזנים שהכי אהובים עלי .

danimili
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

לינק להודעה #43 

בהמשך לדיבור על ימן עדני מפורטופינו: קליתי אותו יחד עם ברזיל סרדו והוא קפה מעולה! אין מילים :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”