לפי מה ש"אומרים" ככל שהאורך של הכבל יותר קצר הוא מעביר את המידע יותר מהר.
אני לא יודע אם זה נכון אבל לפי התאוריה עדיף לקחת בדיוק את האורך שצריך ולא יותר.
בעיקרון אין בעיה שהם לא יהיה שווים, חבל שגם הכבל השני יהיה 5.5 מ' זה סתם יהיה בזבוז.
יש שתי אפשרויות:
1) אם אתה מאמין שלכבל אין השפעה על הצליל, כלומר כל כבל שתשים ישמע בדיוק כמו כבל אחר, אז גם אם תשים סנטימטר מכבל X בצד אחד וחמישה מטר מכבל X או Y מצד שני, תקבל אותה תוצאה.
2) אם אתה חושב שלכבל כן יש השפעה על הצליל, אז מן הסתם לכבל קצר תהיה פחות השפעה מלקבל ארוך. זה אומר שמרחקים שונים יתנו צליל שונה וכל רמקול שיחובר כך ישמע קצת אחרת.
Sheffield-Tunes כתב:לפי מה ש"אומרים" ככל שהאורך של הכבל יותר קצר הוא מעביר את המידע יותר מהר.
בעיקרון אין בעיה שהם לא יהיה שווים, חבל שגם הכבל השני יהיה 5.5 מ' זה סתם יהיה בזבוז.
...
מהר יותר? סיגנל חשמלי זז במהירות האור (פלוס מינוס)...
2 מטרים הבדל עלולים לגרום להבדל בסאונד בעיקר כשמדובר בכבל גרוע במיוחד (דק ומחומצן)...
Sheffield-Tunes כתב:לפי מה ש"אומרים" ככל שהאורך של הכבל יותר קצר הוא מעביר את המידע יותר מהר.
...
מהר יותר? סיגנל חשמלי זז במהירות האור (פלוס מינוס)...
2 מטרים הבדל עלולים לגרום להבדל בסאונד בעיקר כשמדובר בכבל גרוע במיוחד (דק ומחומצן)...
לדעתי בכל אופן...
...
שים לב שבכוונה אמרתי שכך "אומרים" גם אני לא נוטה להאמין לזה אבל תתפלא לשמוע שאומרים את זה בהמון מקומות.
דרך אגב אני תמיד רואה באתרים של חברות שמיצרות כבלים, נתונים של מהירות האור באחוזים זה לא חדש.
בעיקרון - אורכים זהים.
אולם הבדלים כאלו הם זניחים באותות שאנחנו מדברים עליהם.
מיקום לא מדוייק או ישיבה שלך לא במרכז בין הרמקולים בסד"ג של סנטימטרים ישפיעו פי כמה מהבדלים של שני מטרים בכבל.
מעניין אם כל אלו "שחשוב להם שהכבלים עברו הרצה של אותם שעות" לא שומעים את המערכת אלא אם הראש שלהם מקובע עם CLAMP לנקודת ה-SWEET SPOT, אחרת, אוי ואבוי להשפעה על הסאונד....
MartinHSabag כתב:
מעניין אם כל אלו "שחשוב להם שהכבלים עברו הרצה של אותם שעות" לא שומעים את המערכת אלא אם הראש שלהם מקובע עם CLAMP לנקודת ה-SWEET SPOT, אחרת, אוי ואבוי להשפעה על הסאונד....