אפשר לשאול על מזגן?
שמתי לב שאני כנראה אצטרך מזגן חדש לסלון והמקרן החדש שלי, כי הישן רועש מדי, אז אני מקווה שזה לפחות מקום חצי-נכון לשאול. אם לא - אשמח לבעיטה למקום נכון "יותר".
עכשיו, יש לי ידע די מעמיק בטכנולוגיה שמאחורי מזגנים (מדחס, מעבה, וכו') אבל די בסיסי כשזה מגיע לשוק המזגנים.
קודם כל, דירוג ה"יעילות" נראה לי כשרירותי לגמרי..
מזגן עם טכנולוגית "Inverter" (גם לא יודע אם זה טוב או לא) הצורך 700 וואט מקבל G ואחר שצורך 2,500 וואט ומקרר בערך פי שתיים מקבל B. לא ברור ולא עוזר לי כלקוח.
עכשיו, החדר שאני רוצה לקרר הוא סלון בגודל של 15 מ"ר, אבל אחד שמתחבר לחדר אוכל, למטבח, לחדר מזווה ולמסדרון שרב הזמן הדלתות לחדרים האחרים פתוחות.
אז הבנתי שאני צריך 30,000 BTU או 3 כ"ס ומעלה, אבל אני לא יכול להרשות לעצמי את זה.
בעצם, כל הסיבה שאני חושב לקנות מזגן חדש הוא שאני עדיין משתמש באחד משנות ה-80 (היה בחינם מההורים) שעושה כל כך הרבה רעש מבחוץ שהשכנים לא מרשים לי להדליק אותו אחרי חצות.. אז לא רק שזה נורא מעצבן כשחם בקיץ אוטוטו אבל מהחישובים שלי, אחסוך בערך 2,000 ש"ח השנה אם אשתמש במזגן חדש.
לכן, התקציב שלי הוא בין 2,000 ל3,000 ש"ח.
השאלה הגדולה היא.. טוב, יש שתיים אבל הראשונה היא - מה יקרה אם אקנה מזגן עם 15,000 BTU?
זאת אומרת, הוא יקרר, לא? פשוט ייקח יותר זמן או שאם אבקש ממנו 18 מעלות הוא יתן לי 22..? כי אין לי בעיה עם זה בכלל. כל עוד זה מתחת ל24.
והשאלה השניה היא - איזה דגם?
יש לי נטייה למשהו שלא מכוער, ולInverter אז בחרתי ב Super Inverter של Tornado. יש לו חוות דעת אחת חיובית ואחת שלילית בZap.
הקטע הוא, שיש עשרות דגמים לכל חברה והם כולם בערך זהים במפרטים שלהם ובמראה שלהים.
אז איפה אני מתחיל?
והקטע שאחרי, האם אוכל להתקין לבד אם אני בעצם רק לוקח את הישן, זורק לפח ומחבר את החדש? יש לי פחד מגבהים שאני אציין.
תודה לכל מי שעוזר!
עכשיו, יש לי ידע די מעמיק בטכנולוגיה שמאחורי מזגנים (מדחס, מעבה, וכו') אבל די בסיסי כשזה מגיע לשוק המזגנים.
קודם כל, דירוג ה"יעילות" נראה לי כשרירותי לגמרי..
מזגן עם טכנולוגית "Inverter" (גם לא יודע אם זה טוב או לא) הצורך 700 וואט מקבל G ואחר שצורך 2,500 וואט ומקרר בערך פי שתיים מקבל B. לא ברור ולא עוזר לי כלקוח.
עכשיו, החדר שאני רוצה לקרר הוא סלון בגודל של 15 מ"ר, אבל אחד שמתחבר לחדר אוכל, למטבח, לחדר מזווה ולמסדרון שרב הזמן הדלתות לחדרים האחרים פתוחות.
אז הבנתי שאני צריך 30,000 BTU או 3 כ"ס ומעלה, אבל אני לא יכול להרשות לעצמי את זה.
בעצם, כל הסיבה שאני חושב לקנות מזגן חדש הוא שאני עדיין משתמש באחד משנות ה-80 (היה בחינם מההורים) שעושה כל כך הרבה רעש מבחוץ שהשכנים לא מרשים לי להדליק אותו אחרי חצות.. אז לא רק שזה נורא מעצבן כשחם בקיץ אוטוטו אבל מהחישובים שלי, אחסוך בערך 2,000 ש"ח השנה אם אשתמש במזגן חדש.
לכן, התקציב שלי הוא בין 2,000 ל3,000 ש"ח.
השאלה הגדולה היא.. טוב, יש שתיים אבל הראשונה היא - מה יקרה אם אקנה מזגן עם 15,000 BTU?
זאת אומרת, הוא יקרר, לא? פשוט ייקח יותר זמן או שאם אבקש ממנו 18 מעלות הוא יתן לי 22..? כי אין לי בעיה עם זה בכלל. כל עוד זה מתחת ל24.
והשאלה השניה היא - איזה דגם?
יש לי נטייה למשהו שלא מכוער, ולInverter אז בחרתי ב Super Inverter של Tornado. יש לו חוות דעת אחת חיובית ואחת שלילית בZap.
הקטע הוא, שיש עשרות דגמים לכל חברה והם כולם בערך זהים במפרטים שלהם ובמראה שלהים.
אז איפה אני מתחיל?
והקטע שאחרי, האם אוכל להתקין לבד אם אני בעצם רק לוקח את הישן, זורק לפח ומחבר את החדש? יש לי פחד מגבהים שאני אציין.
תודה לכל מי שעוזר!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
תן יותר פרטים על המבנה שעליך לקרר:
מיקום בארץ? קומה אחרונה? רעפים? שמש ישירה? הרבה חלונות? זכוכית כפולה?
מניסיון, 15000BTU מספיקים בהחלט בתנאים מסוימים.
ולגבי התקנה - לא ברור אם מה שיש לך עכשיו הוא מזגן מפוצל או לא. בכל אופן, המזגנים היום מגיעים עם גז מסוג אחר. לא הייתי מתפשר ולוקח מתקין מקצועי. חלק גדול מהבעיות בשנים הראשונות (אם וכאשר יש) נובעות מהתקנה לקוייה.
לגבי סוג, אני מקווה שהתלוצצת כשאמרת שאתה מתייחס לביקורות בזאפ.
ולגבי התקנה - לא ברור אם מה שיש לך עכשיו הוא מזגן מפוצל או לא. בכל אופן, המזגנים היום מגיעים עם גז מסוג אחר. לא הייתי מתפשר ולוקח מתקין מקצועי. חלק גדול מהבעיות בשנים הראשונות (אם וכאשר יש) נובעות מהתקנה לקוייה.
לגבי סוג, אני מקווה שהתלוצצת כשאמרת שאתה מתייחס לביקורות בזאפ.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
הייתי מגדיר את זה יותר כמו בכי, אבל כן.. כשאני קונה בארץ אני עד כדי כך נואש שחוות דעת בזאפ היא הדבר היחידי שנותן לי רגיעה מסוימת בנוגע למוצר שאני לא מבין בו עד כדי כך.. אלא אם כן זה מוצר חשוב, ואז אני יושב מול המסך שעות וימים עד שאני מבין אותו מכף רגל ועד ראש.איינשטיין כתב:תן יותר פרטים על המבנה שעליך לקרר:
לגבי סוג, אני מקווה שהתלוצצת כשאמרת שאתה מתייחס לביקורות בזאפ....
אבל כשבאמת אין לי זמן, אני כותב בפורום.
מיקום בארץ - גבעתיים.
קומה - לפני אחרונה.
רעפים - לא.
שמש ישירה - לא רואים אותה, אבל אין מצב להשאיר את הוילון פתוח אחרי השעה 14:00.
חלונות - לא הרבה, אבל באורך 2.5 מטר וכמעט מהתקרה עד הרצפה.
זכוכית כפולה - לא בטוח. בחדר השינה קשה פי שניים להזיז את החלון, אבל יש מצב ששם היא משולשת וכאן כפולה.
כן.. לא חשבתי על הגז. אני כבר מכיר מישהו באיזור, השאלה רק כמה זה אמור לעלות. לא אוהב להתעסק עם מכונאי כשאני לא יודע הכל על האוטו שלי.
בנוגע לBTU, הבעיה המרכזית היא שמסיבה כלשהיא לא מיצרים מזגנים רצפתיים יותר.. רק עילאיים. והעילאיים הם קצרים (אורך של מטר או קצת פחות), כך שאין מצב למצוא אחד עם 30,000 BTU אלא במחיר גבוה מאוד.
זה פשוט מצחיק שהמזגן ה"קטן" שלי בחדר השינה יהיה גדול מהזמגן בסלון..
המקסימום שאני אוכל לקנות הוא משהו מסגנון ה Tornado Super Inverter 22 עם 22,000 BTU.
השאלה היא - איך זה ירגיש עם האחד שמספק 9,800 BTU? לא יהיה קר בכלל?
שוב תודה.
אני הייתי שוקל שוב את ההחלטה לקנות מזגן אינוורטר. אומנם הקרור והחימום נעימים יותר אבל עלות התחזוקה לא סבירה.
לפני ארבע שנים קניתי מזגן מולטי אינוורטר של אלקו. המגן התקלקל פעמים. פעם בתקופת האחריות ופעם אחריה. בשני המקרים התקלה היתה בלוח האם של המזגן. לוח האם הוא יחודי לכל חברה. אין חלקים חלופיים. לוח אם (למזגן שלי) עלה 2400 ש"ח !!!!
לפני חצי שנה קניתי עוד שני מזגנים למרתף והפעם לא אינוורטר.
לפני ארבע שנים קניתי מזגן מולטי אינוורטר של אלקו. המגן התקלקל פעמים. פעם בתקופת האחריות ופעם אחריה. בשני המקרים התקלה היתה בלוח האם של המזגן. לוח האם הוא יחודי לכל חברה. אין חלקים חלופיים. לוח אם (למזגן שלי) עלה 2400 ש"ח !!!!
לפני חצי שנה קניתי עוד שני מזגנים למרתף והפעם לא אינוורטר.
אני לא רוצה לקנות Inverter בגלל שהוא יותר נעים. אני רוצה Inverter בגלל שהבנתי שהוא (לכאורה) יותר חסחוני בחשמל.benjamin כתב:אני הייתי שוקל שוב את ההחלטה לקנות מזגן אינוורטר. אומנם הקרור והחימום נעימים יותר אבל עלות התחזוקה לא סבירה.
לפני חצי שנה קניתי עוד שני מזגנים למרתף והפעם לא אינוורטר....
אם מטרת החיסכון בחשמל היא לחסוך כסף אז לא ברור שזה המצב. מזגן אינוורטר יותר יקר ועלות התחזוקה הרבה יותר יקרה מה שמקזז את החסכון בחשמל.Track כתב:אני לא רוצה לקנות Inverter בגלל שהוא יותר נעים. אני רוצה Inverter בגלל שהבנתי שהוא (לכאורה) יותר חסחוני בחשמל.benjamin כתב:אני הייתי שוקל שוב את ההחלטה לקנות מזגן אינוורטר. אומנם הקרור והחימום נעימים יותר אבל עלות התחזוקה לא סבירה.
לפני חצי שנה קניתי עוד שני מזגנים למרתף והפעם לא אינוורטר.......
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
גם אני הייתי בדילמה הזאת לפני כחצי שנה בערך
אינוורטר חוסך חשמל לטווח המאד רחוק אבל עלות התיקונים שלו מטורפת
( כמזגן חדש ) . לכן זה שווה ערך לפי דעתי האישית והלא מקצועית .
בנוגע ל-BTU מספיק לך מה שבחרת ... אני קניתי אלקטרה אם אני לא טועה והוא מספיק לי (סלון 20 מ' - קומת אחרונה בניין ישן ולקחתי מזגן שמספק בסביבות ה-17000
) והוא מספיק לי דיי והותר.
עצה שלי תלך למרכז אלקטרה תבדוק בסניפים באינטרנט (אין לי קשר לאלקטרה פשוט זה מה שאני בחרתי) תבקש מזגן שנוטה לכמה שיותר BTU שיספק בסביבות ה-15000 ומעלה...
מה שנכנס לך בתקציב ותזמין הבייתה,לגבי המתקין של אלקטרה או מישהו חיצוני לפי מה שנוח לך כמובן.
מקווה שעזרתי.
אינוורטר חוסך חשמל לטווח המאד רחוק אבל עלות התיקונים שלו מטורפת
בנוגע ל-BTU מספיק לך מה שבחרת ... אני קניתי אלקטרה אם אני לא טועה והוא מספיק לי (סלון 20 מ' - קומת אחרונה בניין ישן ולקחתי מזגן שמספק בסביבות ה-17000
עצה שלי תלך למרכז אלקטרה תבדוק בסניפים באינטרנט (אין לי קשר לאלקטרה פשוט זה מה שאני בחרתי) תבקש מזגן שנוטה לכמה שיותר BTU שיספק בסביבות ה-15000 ומעלה...
מה שנכנס לך בתקציב ותזמין הבייתה,לגבי המתקין של אלקטרה או מישהו חיצוני לפי מה שנוח לך כמובן.
מקווה שעזרתי.
כן, אבל איזה מזגן, ספציפית? רק לאלקטרה יש כמה עשרות בטווח המחירים שלי.netivi כתב:גם אני הייתי בדילמה הזאת לפני כחצי שנה בערך![]()
![]()
![]()
אינוורטר חוסך חשמל לטווח המאד רחוק אבל עלות התיקונים שלו מטורפת( כמזגן חדש ) . לכן זה שווה ערך לפי דעתי האישית והלא מקצועית .
![]()
בנוגע ל-BTU מספיק לך מה שבחרת ... אני קניתי אלקטרה אם אני לא טועה והוא מספיק לי (סלון 20 מ' - קומת אחרונה בניין ישן ולקחתי מזגן שמספק בסביבות ה-17000) והוא מספיק לי דיי והותר.
מקווה שעזרתי....
הם כולם די זהים, אז השאלה היא - איזה אחד טוב ואיזה אחד לא. מעצבן שאני צריך חוות דעת כדי לדעת.
נדמה שיש כמה דגמים רעים וכמה דגמים טובים, באותו במחיר. הם מנסים להתקיל אותי?
למה אלקטרה???
בשנתיים האחרונות תדיראן כבר עוברת את המוצרים של אלקטרה, אלקו ו-LG באיכות ותמורה לכסף. סדרה R היוותה סנונית ראשונה כאשר יש דגמים יותר יקרים אצל תדיראן, אבל אני לא מאמין שהם איכותיים בהרבה. סדרה I מחליפה את ה-R, אך אם עדיין יש R במחיר נמוך יותר אז אין סיבה לקנות את הדגם החדש יותר. יש רק מותג אחד שמתעלה בהכל על תדיראן - וזהו מיצובישי אלקטריק.
בשנתיים האחרונות תדיראן כבר עוברת את המוצרים של אלקטרה, אלקו ו-LG באיכות ותמורה לכסף. סדרה R היוותה סנונית ראשונה כאשר יש דגמים יותר יקרים אצל תדיראן, אבל אני לא מאמין שהם איכותיים בהרבה. סדרה I מחליפה את ה-R, אך אם עדיין יש R במחיר נמוך יותר אז אין סיבה לקנות את הדגם החדש יותר. יש רק מותג אחד שמתעלה בהכל על תדיראן - וזהו מיצובישי אלקטריק.
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

יש 2 דגמים לאלקטרה שמתאימים לך לפי הדרישות שציינת, אני ממליץ בגלל שקניתי ואני מרוצה ( מזגן שקט ונראה טוב )
והמחיר סביר יחסית למזגנים אחרים שאני לא מעוניין שיכנסו אלי הבייתה....
הדגמים זהים בתפוקה ובתכונות שלהם רק העיצוב שונה :
אלקטרה סופר 18 - תפוקה 15,350 BTU ( זה הבחירה שלי בגלל שהעיצוב שונה ויותר מתאים לי לסלון - יקר ב-200 ש"ח לפי מה שאני זוכר )
ואלקטרה קלאסיק 18 - תפוקה 15,350 BTU
שיהיה בהצלחה !
מקווה שהועלתי לך
אלקטרה סופר 18 - תפוקה 15,350 BTU ( זה הבחירה שלי בגלל שהעיצוב שונה ויותר מתאים לי לסלון - יקר ב-200 ש"ח לפי מה שאני זוכר )
שיהיה בהצלחה !
מקווה שהועלתי לך
נו אבל אתה רואה כמה זה מבלבל?netivi כתב:יש 2 דגמים לאלקטרה שמתאימים לך לפי הדרישות שציינת, אני ממליץ בגלל שקניתי ואני מרוצה ( מזגן שקט ונראה טוב )
שיהיה בהצלחה !
מקווה שהועלתי לך...
הנה, הElectra Breeze 21 באותו המחיר
http://www.am-avi.co.il/?view=products&id=531783
והנה הElectra Classic 21
http://www.am-avi.co.il/?view=products&id=353159
שלא לדבר על ה Electra Super 21 שעולה רק איזה 200 ש"ח יותר!
http://www.am-avi.co.il/?view=products&id=353176
מה זה אומר? הוא יותר טוב? למה הוא באותו מחיר..?
הבריז והקלאסיק הם מזגנים שמיוצרים במיקור חוץ במפרט הרצוי לאלקטרה. לכן יש הבדל בעלויות. למרות זאת המחיר הזול אינו בהכרח חיסרון אם תסתכל באחד המאפיינים של בריז
Clean פונקציה לניקוי הסוללה מהצטברות אבק ומניעת עובש
לאחר כיבוי המאיץ במאדה ממשיך אוטומטית לעבוד למשך פרק זמן נוסף - לצורך ייבוש מלחות שיורית. בדרך כלל אחרי כ-10-15 דק' הפעולה מסתיימת. עם שימוש קבוע תופעת ריחות הלוואי של מיקרובים ועובש מצומצמת בהרבה לעומת מזגנים שלא מבצעים פעולה כזו (אפשר לעשותה לבד באופן יוזמתי עם העלאת טמפ' ל-30 בקירור ולכבות עם טיימר אך זה מטריח ולא נוח כלל).
אני ממליץ להתבסס על שני דגמים קטנים של 10000 תפוקה, שיותקנו במרוחק זה מזה בסלון ומטבח. זה ינמיך את רמת הרעש באופן משמעותי ואם אחד מהם הגיע לאיזון טמפ' והשני ממשיך לקרר ולהיפך, החיסכון בחשמל עשוי להיות כמעט זהה למזגן אינוורטר עם יציבות בטמפ'.
Clean פונקציה לניקוי הסוללה מהצטברות אבק ומניעת עובש
לאחר כיבוי המאיץ במאדה ממשיך אוטומטית לעבוד למשך פרק זמן נוסף - לצורך ייבוש מלחות שיורית. בדרך כלל אחרי כ-10-15 דק' הפעולה מסתיימת. עם שימוש קבוע תופעת ריחות הלוואי של מיקרובים ועובש מצומצמת בהרבה לעומת מזגנים שלא מבצעים פעולה כזו (אפשר לעשותה לבד באופן יוזמתי עם העלאת טמפ' ל-30 בקירור ולכבות עם טיימר אך זה מטריח ולא נוח כלל).
אני ממליץ להתבסס על שני דגמים קטנים של 10000 תפוקה, שיותקנו במרוחק זה מזה בסלון ומטבח. זה ינמיך את רמת הרעש באופן משמעותי ואם אחד מהם הגיע לאיזון טמפ' והשני ממשיך לקרר ולהיפך, החיסכון בחשמל עשוי להיות כמעט זהה למזגן אינוורטר עם יציבות בטמפ'.
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

Track כתב:נו אבל אתה רואה כמה זה מבלבל?netivi כתב:יש 2 דגמים לאלקטרה שמתאימים לך לפי הדרישות שציינת, אני ממליץ בגלל שקניתי ואני מרוצה ( מזגן שקט ונראה טוב )
שיהיה בהצלחה !
מקווה שהועלתי לך...
הנה, הElectra Breeze 21 באותו המחיר
http://www.am-avi.co.il/?view=products&id=531783
והנה הElectra Classic 21
http://www.am-avi.co.il/?view=products&id=353159
שלא לדבר על ה Electra Super 21 שעולה רק איזה 200 ש"ח יותר!
http://www.am-avi.co.il/?view=products&id=353176
מה זה אומר? הוא יותר טוב? למה הוא באותו מחיר..?...
דווקא לא מבלבל
לגבי הלינק שצירפת - עדיף לקנות מבית אלקטרה מאשר כל מיני חנויות וירטואליות ( לפי דעתי האישית כמובן )
תלך לאלקטרה רק להתרשם ולקבל הסבר ( זה לפחות לא עולה כסף במדינה שלנו )