שאלה.... מה הפורמט הטוב ביותר לאחסון מוסיקה על המחשב.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אם אתה פיוריסט, לך על wav או flac ללא אובדן איכות. הבעיה - היכולת לתייג את הקבצים מוגבלת והנפח הנדרש גדול.
אם אתה מוכן להתפשר מעט על האיכות ובתמורה להרוויח קבצים קטנים יותר, גמישות בניגון על מכשירים שונים ותיוג מצויין לך על m4a אם אתה איש אפל (קידוד סטנדרטי של itunes) או mp3 סטנדרטי אם אין לך מכשירי iOS.
בכל מקרה אם אתה בוחר בקבצים הדחוסים הללו, המלצתי לבחור בקידוד vbr ובעברית קידוד בביט רייט משתנה.
אם אתה מוכן להתפשר מעט על האיכות ובתמורה להרוויח קבצים קטנים יותר, גמישות בניגון על מכשירים שונים ותיוג מצויין לך על m4a אם אתה איש אפל (קידוד סטנדרטי של itunes) או mp3 סטנדרטי אם אין לך מכשירי iOS.
בכל מקרה אם אתה בוחר בקבצים הדחוסים הללו, המלצתי לבחור בקידוד vbr ובעברית קידוד בביט רייט משתנה.
FLAC הוא רק מקודד אחד lossless מתוך רבים, אבל הוא הנפוץ ביותר מבחינת זה שהוא נמתך ע"י מכשירים רבים. אם אתה מתכוון לשמוע את המוזיקה באמצעות נגני חומרה (רסיבר, סטרימר נגן נייד) כדאי שתברר (או שתשקול לפני הרכישה) באיזה מקודדים lossless הם תומכים כדי לבחור את זה שמתאים לצרכים שלך.
אבל זה לא מתחיל ונגמר במקודד. מה לגבי התוכנה שממירה את הדיסק לקובץ דיגיטלי? מכיוון שאתה לפני פרויקט המרה קטן, אני ממליץ לך בחום להשתמש ב- Exact Audio Copy. אם תקנפג אותה נכון (וזה לא טריביאלי, סיפור של איזה חצי שעה עבודה) - תוכל להיות בטוח ש:
1. גם דיסקים סרוטים יומרו בלי שגיאה.
2. לא רק שהמוזיקה תשמר בפורמט גידיטלי, גם מבנה הדיסק (המרווחים בין השירים) יישמרו בקובץ נוסף (cue sheet).
3. עם ה- cue sheet תוכל באמצעות EAC גם לצרוב חזרה עותק 1 ל- 1 (כולל הרווחים בין השירים) של הדיסק.
4. בתוכנות נגן מתאימות שתומכות ב- cue sheets תוכל לנגן את הדיסק עם הרווחים הנכונים בין השירים.
זה http://blowfish.be/eac/ האתר שבו תמצא את ההוראות איך לקנפג את EAC כמו שצריך. זה סיפור ארוך - אבל לדעתי שווה את זה אם הדגש העיקרי שלך זו איכות ההמרה.
(אני משתמש ב- FLAC ו- EAC והכל מקונפג נכון לפי המדריך)
אבל זה לא מתחיל ונגמר במקודד. מה לגבי התוכנה שממירה את הדיסק לקובץ דיגיטלי? מכיוון שאתה לפני פרויקט המרה קטן, אני ממליץ לך בחום להשתמש ב- Exact Audio Copy. אם תקנפג אותה נכון (וזה לא טריביאלי, סיפור של איזה חצי שעה עבודה) - תוכל להיות בטוח ש:
2. לא רק שהמוזיקה תשמר בפורמט גידיטלי, גם מבנה הדיסק (המרווחים בין השירים) יישמרו בקובץ נוסף (cue sheet).
3. עם ה- cue sheet תוכל באמצעות EAC גם לצרוב חזרה עותק 1 ל- 1 (כולל הרווחים בין השירים) של הדיסק.
4. בתוכנות נגן מתאימות שתומכות ב- cue sheets תוכל לנגן את הדיסק עם הרווחים הנכונים בין השירים.
זה http://blowfish.be/eac/ האתר שבו תמצא את ההוראות איך לקנפג את EAC כמו שצריך. זה סיפור ארוך - אבל לדעתי שווה את זה אם הדגש העיקרי שלך זו איכות ההמרה.
(אני משתמש ב- FLAC ו- EAC והכל מקונפג נכון לפי המדריך)
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
-
Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש לך במקרה קובץ קונפיגורציה (בכל תוכנה שמכבדת את עצמה יש אופציה ליצא קונפיגורציה) שאתה יכול לייצר ולשלוח לי ?שלגון כתב:FLAC הוא רק מקודד אחד lossless מתוך רבים, אבל הוא הנפוץ ביותר מבחינת זה שהוא נמתך ע"י מכשירים רבים. אם אתה מתכוון לשמוע את המוזיקה באמצעות נגני חומרה (רסיבר, סטרימר נגן נייד) כדאי שתברר (או שתשקול לפני הרכישה) באיזה מקודדים lossless הם תומכים כדי לבחור את זה שמתאים לצרכים שלך.
(אני משתמש ב- FLAC ו- EAC והכל מקונפג נכון לפי המדריך)...
תודה,
רון.
יש, אבל מכיוון שחלקים מהקונפיגורציה תלויים בדגם המסוים של הכונן האופטי שיש לך במחשב לא נראה לי שכדי להעביר קונפיגורציה ממחשב למחשב.Ron_G כתב:יש לך במקרה קובץ קונפיגורציה (בכל תוכנה שמכבדת את עצמה יש אופציה ליצא קונפיגורציה) שאתה יכול לייצר ולשלוח לי ?שלגון כתב:FLAC הוא רק מקודד אחד lossless מתוך רבים, אבל הוא הנפוץ ביותר מבחינת זה שהוא נמתך ע"י מכשירים רבים. אם אתה מתכוון לשמוע את המוזיקה באמצעות נגני חומרה (רסיבר, סטרימר נגן נייד) כדאי שתברר (או שתשקול לפני הרכישה) באיזה מקודדים lossless הם תומכים כדי לבחור את זה שמתאים לצרכים שלך.
(אני משתמש ב- FLAC ו- EAC והכל מקונפג נכון לפי המדריך)...
תודה,
רון....
ואין לך "געוואלד געצרוכען"