מזגני אלקטרה/אלקו ובית חכם

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
שלח תגובה
barduck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה סיימתי לבנות בית חדש שכולל מערכת בית חכם. חלק מהמזגנים שהתקנתי בבית הם מתוצרת אלקטרה ואלקו. בדיעבד התברר לי להפתעתי שמזגני אלקטרה ואלקו הם מאוד לא ידידותיים לחיבור למערכת בית ואין שום פיתרון מניח את הדעת שמאפשר שליטה במזגנים, למשל לביצוע פעולה פשוטה של כיבוי כל המזגנים כאשר יוצאים מהבית.

מבירור עם חברת הבית החכם שביצעה את ההתקנה מתברר שהתשובות שמתקבלות מאלקטרה הן בנוסך "ככה זה ואין מה לעשות" ושאני לא הלקוח היחידי שנתקע עם מזגנים ללא יכולת לחבר אותם לבית החכם.

אולי יש מישהו כאן בפורום שהתנסה בחיבור מזגני אלקטרה/אלקו לבית חכם ומצא אילו פתרונות יצירתיים לבעיה?

ולמי שמתכוון לקנות מזגנים ורוצה לחבר אותם לבית חכם העצה שלי היא תבדקו טוב טוב לפני שאתם קונים אלקטרה.

rbroudo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אתה ממש לא לבד.

לצערי המצב דומה גם במזגני אינוורטר של מיצובישי ופוגיטסו.

די מדהים שגם במערכות מיזוג מתוחכמות ויקרות כיבוי מרכזי של כל היחידות הפנימיות לא מגיע כיכולת מובנה במערכת ודורש הוספת בקרים אופציונאליים בעלות של אלפי שקלים . :roll:

barduck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

למיצובישי יש לפחות איזשהו פתרון. לא פתרון מושלם אבל מאפשר לפחות לכבות את המזגנים. מתאם תקשורת עלה לי כ 500 ש"ח ליחידה (לא כולל עבודה).

אלקטרה לא נותנים נותנים שום פתרון, הם אפילו לא מבינים את הבעיה. מאז כל הסיפור הזה כל פעם שאני רואה פירסומת של אלקטרה אני מגחך. חזית הטכנולוגיה עאלק.

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”