משהוא לא ברור לגבי דור נגני הHD.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי!,

לפני כחודש פורסם באתר המאמר הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

כאשר הפסקה שהטרידה אותי היא:
דרך חיבורי אודיו דיגיטליים. מקווה שלא התרגלתם יותר מדי לחיבורי קואקס או סיבאופטי, החיבור הטוב ביותר ל-HD DVD הוא אינטרקונקטים אנלוגיים.

DD+ ו-DTS HD כוללים רוחב סרט גבוה מכפי שבנמצא בחיבור אופטי או קואקס כמו שאנחנו מכירים אותו. עד שהנושא יטופל (או שימציאו חיבור חדש עבור זה), ניתן יהיה להשתמש בחיבורים אלה רק עבור יציאות סטריאו. הבעיה היא שהמכשיר מעביר דרכם את הרמקולים הקדמיים (לא את הסנטר), מה שגורם לחיבור זה להעביר את מוזיקת הרקע ללא הקולות של השחקנים הראשיים!
...
אם אני מבין נכון, זה אומר שחיבור אופטי לא נותן מספיק רוחב פס בשבל להעביר את האאודיו הזה.

עכשיוו זה ברור שהעברת מידע מעולם לא קשורה לתווח שלה, גם שתי קופסאות קוטג' יכולות להעביר טרהבייטים לשניה בתאוריה.
זה הכל תלוי באלגוריתם העברה שלך, ובאינקודר\דיקודר של התווח בין שני המקורות.
אבל זה ידוע שכיום לחיבור אופטי יש את הרוחב פס הגבוהה ביותר שניתן להשיג והוא כמעט בלתי נדלה.
אז יכול להיות שהאינקודר דיקודר ששמים בתקן של חיבור אופטי של רסיברים הוא כנראה מהפשוטים ביותר, אבל עדיין אני מוצא את זה מאוד קשה להאמין שחסר לו רוחב פס...

מישהוא יכול להסביר את הנושא?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

רוחב הסרט הוא עניין של הגדרה.

SPDIF (החיבור האופטי) מוגדר שהוא מעביר רוחב סרט מסויים בלבד וזה לא מספיק בשביל להעביר את מלוא המידע בפורמטים החדשים.

המגבלה היא לא החוט עצמו...

בשביל זה יצטרכו ליצור צ'יפים חדשים בשביל לפענח את המידע ואולי מחבר חדש וכבלים חדשים.

בינתיים או שעובדים דרך אינטרקוננקטים, או דרך HDMI (גם מוגבל עד לגירסא 1.3). בהמשך גם מבטיחים לנו שתהיה המרה בזמן אמת ל-DTS...

Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אם אני לא טועה HDMI מוגבל ל3Gbps שזה הרבה יותר מהמידע של הסרט והאאודיו יחד, איך ייתכן שהוא לא מסוגל להעביר?

ועוד שאלה, אם אני משתמש בHDMI, זה אומר שאני חייב רסיבר עם מיתוג של HDMI שיעביר אחרי זה לטלויזיה או שאני יכול לחבר מהנגן שני כבלים של HDMI אחד לטלויזיה ואחד ולרסיבר?

נ.ב
הדיסקים כרגע גם ככה לא ממצים את הקיבלות שלהם, ממה שראיתי סרטי HD DVD עומדים איפהשהוא על 11GB, זה משאיר עוד 4GB שלמים לעוד פסקול שיהיה נגיד DTS, בדיוידי פסקול של DTS תופס מקסימום 700MB (הכי גדול שאני אי פעם ראיתי) , למה לא פשוט להוסיף עוד פסקול?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #4 

omeckron,

אתה שוב מתבלבל בין רוחב פס תאורטי לבין פרוטוקול שמישהו קבע. ב HDMI 1.1 (שים לב, כל הכבלים של HDMI זהים, כלומר זה דורש תמיכה מצד הרסיבר והמקור) אין תמיכה בפורמטי האודיו החדשים.

ב-HDMI 1.3 הם נתמכים. מרבים המכשירים תומכים רק ביציאת אודיו אחת, כך שהכל חייב יהיה לעבור דרך הרסיבר או דרך מעבד כלשהו.

Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ברור שזה עיניין של פרוטוקול ולא עיניין חומרתי, גם ברור שהרוחב פס הוא תאורטי ויש איבוד, אבל גם אם מאוד רציני של 50% זה משאיר אותך בכל מקרה עם 1.5Gbps.

מה שכן אני לא מבין למה לא לפתור את זה פשוט עם שני פסי קול.

ד"א,
לא ברור לי איך זה הולך ברסיברים וטלויזיות, אבל תיהיה אפשרות לעדכון קושחה?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”