רכישת רובוט שואב אבק בארצות הברית
שלום,
אני נוסעת בחודש הבא לארצות הברית ורוצה לקנות רובוט שואב.
לאחר התלבטות נראה לי שאלך על ה- Neato Robotics XV-11 אם כי ייתכן שאחזור לרעיון המקורי של רומבה 770 או 780.
אשמח לעזרתכם לגבי מספר שאלות בעניין:
א. האם מישהו מכיר את הניאטו ? ממליץ עליו ?
ב. אם חוזרים לרעיון הרומבה האם סדרת ה- 700 עדיפה על סדרת ה- 500 ?
ג. מה עלי לעשות על מנת שמכשיר שנקנה בארצות הברית יתאים לשימוש בארץ ?
ד. מה עושים כשיש תקלה במכשיר ? האם יש חשמלאים טכנאים שיכולים לטפל בתקלות בארץ ?
כל אינפורמציה בעניין תתקבל בברכה,
זואי.
אני נוסעת בחודש הבא לארצות הברית ורוצה לקנות רובוט שואב.
לאחר התלבטות נראה לי שאלך על ה- Neato Robotics XV-11 אם כי ייתכן שאחזור לרעיון המקורי של רומבה 770 או 780.
אשמח לעזרתכם לגבי מספר שאלות בעניין:
א. האם מישהו מכיר את הניאטו ? ממליץ עליו ?
ב. אם חוזרים לרעיון הרומבה האם סדרת ה- 700 עדיפה על סדרת ה- 500 ?
ג. מה עלי לעשות על מנת שמכשיר שנקנה בארצות הברית יתאים לשימוש בארץ ?
ד. מה עושים כשיש תקלה במכשיר ? האם יש חשמלאים טכנאים שיכולים לטפל בתקלות בארץ ?
כל אינפורמציה בעניין תתקבל בברכה,
זואי.
גם אני משתמש בניטו כבר קרוב לחודש (נרכש בארה"ב). ממליץ לחכות למבצע כדי שמחירו יהיה מתחת ל320 דולר ואז אין צורך לשלם מכס.
אין לי ניסיון עם רומבה לכן אני לא יכול להשוות ביניהם. מה שבטוח - כל פעם שהניטו יוצא לעבודה הוא אוסף כמות אדירה של לכלוך.
אין לי ניסיון עם רומבה לכן אני לא יכול להשוות ביניהם. מה שבטוח - כל פעם שהניטו יוצא לעבודה הוא אוסף כמות אדירה של לכלוך.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46326
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
מעבר למה שאמרו קודמי, קיים דגם חדש בשם iRobot Scooba 390 אשר משלב שאיבה ושטיפה יחדיו. דגם זה עבר שינוי רציני מבחינת המבנה שלו, אם זה צבעים שונים לחלקים שצריך לנקות לבין אלו שלא ועיצוב שנראה יותר עמיד מאשר סדרת ה- 700. דגם זה לא הגיע לארץ ורכישה שלו מעבר לים תאלץ אותך להתאים מתאם עבור מתח החשמל בארץ אשר עולה כמה עשרות ש"ח. חומרי הנקיון הם מיוחדים למכשיר אך אני מאמין שאפשר למצוא חומרים מקבילים זולים יותר.
כמה הערות:ziv_r כתב:מעבר למה שאמרו קודמי, קיים דגם חדש בשם iRobot Scooba 390 אשר משלב שאיבה ושטיפה יחדיו. דגם זה עבר שינוי רציני מבחינת המבנה שלו, אם זה צבעים שונים לחלקים שצריך לנקות לבין אלו שלא ועיצוב שנראה יותר עמיד מאשר סדרת ה- 700. דגם זה לא הגיע לארץ ורכישה שלו מעבר לים תאלץ אותך להתאים מתאם עבור מתח החשמל בארץ אשר עולה כמה עשרות ש"ח. חומרי הנקיון הם מיוחדים למכשיר אך אני מאמין שאפשר למצוא חומרים מקבילים זולים יותר....
1. ה- 390 חדש לחלוטין אך לא שונה בפעולתו מה-385 שנמכר בארץ. לשניהם יש את אותה יכולת שאיבה מינימלית.
2. ההבדלים הם בסימון הצבעים, זמן סוללה טוב יותר ותוספת בקבוקון יניקה (לא יודע מה זה אומר). לטענת irobot נעשו שיפורים בצנרת הפנימית שלו, כך שיתכן שפחות לכלוך יתקע בשטיפה.
3. ראיתי בפרסומים שבאפריל הוא אמור להגיע לאירופה ואסיה, אך בקהלת התעלמו משאלתי במייל האם יגיע לארץ בקרוב, רק ניסו לשכנע אותי לקנות את הדגם הקיים.
אני כשתי את הרומבה 780 - הדבר הזה פשוט מלקק את הריצפה , שווה כל שקל (והוא לא זול) המגדלורים שהוא מגיע איתם מאוד יעילים
הם קיימים כמובן רק בדגם 780 (וזה למה קניתי אותו) .
שמעתי שגם ה-NEATO מכשיר טוב .
אני בכל אופן הלכתי על בטוח (לא מזמן היו מבחני ניקיון והרומבה ניצח את כולם - בנוק אאוט ) מישהו באתר פרסם את זה - שווה לבדוק) .
לא ממליץ בשום אופן ללכת על דגמי ה-SCOOBA - המוצר עדיין לא מספיק בשל וריאלי אפילו לדירה קטנה (איכות שאיבה ושטיפה לפי האינטרנט לא משהו) .
IROBOT - נמכר גם בארץ וניתן לתקן אותו , לרכוש חלקי חילוף וכו'.. .
לגבי רכישה בארה"ב - אני רכשתי את שלי (ROOMBA 780 ) בארה"ב וביצעתי לספק שלו הסבה ל-220 וולט (5 דק' של עבודה ו-25 ש"ח רכיבים) .
אני בכל אופן הלכתי על בטוח (לא מזמן היו מבחני ניקיון והרומבה ניצח את כולם - בנוק אאוט ) מישהו באתר פרסם את זה - שווה לבדוק) .
לא ממליץ בשום אופן ללכת על דגמי ה-SCOOBA - המוצר עדיין לא מספיק בשל וריאלי אפילו לדירה קטנה (איכות שאיבה ושטיפה לפי האינטרנט לא משהו) .
IROBOT - נמכר גם בארץ וניתן לתקן אותו , לרכוש חלקי חילוף וכו'.. .
לגבי רכישה בארה"ב - אני רכשתי את שלי (ROOMBA 780 ) בארה"ב וביצעתי לספק שלו הסבה ל-220 וולט (5 דק' של עבודה ו-25 ש"ח רכיבים) .
האם ניתן לתקן בארץ רומבה שנקנה בארצות הברית ?
האם ניתן לתקן בארץ רומבה שנקנה בארצות הברית ?
האם האחריות שמקבלים תקפה גם בארץ ?
האם האחריות שמקבלים תקפה גם בארץ ?
לגבי תיקון - יש להם אפשרות לתיקון בארץ השאלה אם הם יסכימו לתקן רובוט שלא נקנה מהם ושיובא מחו"ל .
הייתי מציע לך להתקשר אל השירות שלהם ולהגיד שכבר יש לך רובוט שקיבלת מתנה מחו"ל והאם ניתן לתקן אותו בארץ .
האחריות של חו"ל עד כמה שידוע לי - לא תקפה לארץ .
הייתי מציע לך להתקשר אל השירות שלהם ולהגיד שכבר יש לך רובוט שקיבלת מתנה מחו"ל והאם ניתן לתקן אותו בארץ .
האחריות של חו"ל עד כמה שידוע לי - לא תקפה לארץ .
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
אני רכשתי את ה-Neato VX15 (שאגב זהה ל-VX-11 האמריקאי) והוא אצלי כחודש. בגדול אני מרוצה מיכולת השאיבה שלו, מאיתור החפצים/מכשולים ומהאלגוריתם החכם איתו הוא פועל, אבל חודש הוא לא מספיק זמן בשביל לגבש דעה אמיתית.
התלבטתי הרבה בינו לבין ה-770 ובסוף הלכתי על הניטו בגלל עוצמת שאיבה חזקה יותר.
אני עוד לא יודע לגבי הניטו, אבל אחד החששות הגדולים שלי מהרומבה נסוב על ענין הטיפול היומי/שבועי וזה שצריך לנקות לא מעט את הרובוט עצמו ולחלץ אבק ושיער מכל מיני חורים בתוכו, לפי עדותם של הרבה מאוד אנשים.
פירקתי מסקרנות את החלק התחתון של הניטו והכל שם נראה פשוט למדי, אם בעתיד אצטרך לנקות משהו מעבר למומלץ (מברשת/פילטר/תא אבק).
התלבטתי הרבה בינו לבין ה-770 ובסוף הלכתי על הניטו בגלל עוצמת שאיבה חזקה יותר.
אני עוד לא יודע לגבי הניטו, אבל אחד החששות הגדולים שלי מהרומבה נסוב על ענין הטיפול היומי/שבועי וזה שצריך לנקות לא מעט את הרובוט עצמו ולחלץ אבק ושיער מכל מיני חורים בתוכו, לפי עדותם של הרבה מאוד אנשים.
פירקתי מסקרנות את החלק התחתון של הניטו והכל שם נראה פשוט למדי, אם בעתיד אצטרך לנקות משהו מעבר למומלץ (מברשת/פילטר/תא אבק).
התפרסמה כתבה ב-the marker לפני חודש וחצי, והניטו נצח בביקורת, בזכות אמינות גבוהה ויסודיות בניקיון.movieman כתב:אני כשתי את הרומבה 780 - הדבר הזה פשוט מלקק את הריצפה , שווה כל שקל (והוא לא זול) המגדלורים שהוא מגיע איתם מאוד יעילים
אני בכל אופן הלכתי על בטוח (לא מזמן היו מבחני ניקיון והרומבה ניצח את כולם - בנוק אאוט ) מישהו באתר פרסם את זה - שווה לבדוק) ....
- danygreeni
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני אמנם פריק של טכנולוגיה, אבל אם יש משהו שלא ההיתי נותן לרובוט לעשות זה לנקות לי את הבית... לפני כמה חודשים קניתי שואב אבק תעשייתי ואין אפילו דרך להשוות בין עוצמת השאיבה שלו לעוצמת שאיבה של שואב אבק רובוטי...
אין מה להשוות בין שני הדברים כי הם לא מאותה קטגוריה וכלל לא נועדו לבצע אותה משימה.danygreeni כתב:אני אמנם פריק של טכנולוגיה, אבל אם יש משהו שלא ההיתי נותן לרובוט לעשות זה לנקות לי את הבית... לפני כמה חודשים קניתי שואב אבק תעשייתי ואין אפילו דרך להשוות בין עוצמת השאיבה שלו לעוצמת שאיבה של שואב אבק רובוטי......
רומבה לא נועד "לנקות לך את הבית" במובן הרגיל וגם לא מסוגל לעשות זאת. הוא נועד לשמור על רמת לכלוך נמוכה באופן קבוע על הרצפה בלבד. אותו אבק שמצטבר ומתחיל להתגלגל לאחר שבוע.
מי שרוכש רומבה עדיין צריך לנקות את הבית מידי פעם (לא הכל זה מרצפות), אבל מה, אפשר להוריד תדירות ובעיקר, אפשר להנות מרצפה יותר נקייה כל יום.
ברור שאיו מה להשוות עוצמת שאיבה שמופעלת על ידי סוללה לזו שמופעלת על ידי מתח הרשת, אבל מסתבר שלאבק הרגיל שעל המרצפות זה דווקא מספיק.
משה