10.03.12 - אופת בהופעה בהאנגר 11 - סקירה

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

אמש הופיעה אצלנו ענקית הדת' מטאל המתקדם משבדיה אופת'. זה היה ביקורה השלישי של הלהקה בארץ. והם היו גדולים.

האנגר 11 לא היה מפוצץ באנשים ,אבל בהחלט היה מלא להערכתי במשהו כמו 3000 רוקיסטים צמאים לעוד הרכב מטאל משובח שנחת אצלנו.....ולפחות לטעמי הם ענו על הציפיות.

אופת' בהחלט יכולה להיכנס אצלי לקטגוריה של הופעה מושלמת. האנגר 11 הוא מסוג המקומות שיכולים להיות בעיתיים מבחינת סאונד , אבל שמתאמצים לעשות עבודה נכונה וטובה.....גם בהאנגר 11 אפשר להגיד שהסאונד היה 11. יותר מ- 10.

עוצמה מדוייקת ונכונה ,שלא הייתה חזקה מדי ,אבל הייתה דייה כדי לבעוט בך ,באלאנס בהחלט מדוייק וטוב , והכל פשוט ישב מצויין, ונישמע חד.....ברור.....בועט.....ומשכנע.

אם עד הערב הזה אהבתי את אופת' , אחרי הערב הזה הפכתי למעריץ הרבה יותר אדוק שלהם. זו להקה מעניינת , מתוחכמת , יצירתית , מגוונת , מגובה בחבורת נגנים מבריקים , פשוט להקה מעולה ,שלא סתם נחשבת לאחת הלהקות המובילות והמוערכות ביותר בסצינת הרוק המטאלי המתקדם , ואולי לנציגה הבכירה ביותר של שבדיה בעולם המטאל.

אופת' בחרה הפעם פלייליסט מתוחכם מעודן ורך יותר , ובהחלט רבים מהקטעים של הלהקה היו מהסוג השקט יותר , והפחות בועט וגם פחות שירת הגראולינג שהם יודעים לעשות מצויין. והם קנו אותי בבחירתם.

ייתכן ומעריצים רבים של הלהקה חיכו ל " הפצצה " כבדה יותר ,אבל בעיניי אופת' " הפציצה " את ההאנגר, רק שהיא עשתה את זה בצורה מעודנת יותר ויפה.

מנהיג הלהקה הבלתי מעורער הוא סולנה ונגן הגיטרה.....מייקל אקרפלדט. שר מנגן....ומפלרטט עם הקהל.

מייקל .....איש חביב שהחליט גם להיות קצת סטנדאפיסט ,הירבה לקשקש ולצחקק עם הקהל ,כמעט אחרי כל שיר. הוא עשה את זה בחן ובהומור מתחכם. אותי הוא הצליח להצחיק בחן שלו.

אופת' פתחה את ההופעה עם קטע שקט ומצויין מאלבומם האחרון.....האריטייג' , וממשיכה עם מטאל פרוגרסיבי ,שלפרקים נישמע לי כמו דרים תיאטר , ולפעמים כמו שאמר לי " מעריץ אלמוני " שעמד לידי בשם עפר לאור......שהיה נדמה לו שהוא שומע את ג'טרו טול.
וזוהי גדולתה של אופת'. היא ממשיכה להיתפתח ולעשות דברים חדשניים יותר ומעניינים , היא נעה בין מקצבים שונים של ג'אז פיוז'ן.....רוק קלאסי.....ורוק מתקדם.....ודאת' מטאל , ועושה את זה בכישרון גדול ומהנה .

חבורת נגנים משובחת ,מתופף נפלא בשם מרטין אקסנרוט , שנע בין המקצבים הכי עדינים עם מברשות , ומחליף סוגי מקלות , אבל שולט במערכת התופים בוירטואוזיות מופלאה כמעט בכל סיגנון של הרוק.

הלהקה הוסיפה גם קלידן חדש.......מה שכמובן נותן לה את הנופך הנוסף והפרוגרסיבי.

פרדריק אקסון המצויין ,הוא הגיטרסיט המוביל , וביחד עם הבסיסט מרטין מנדס , הם הופכים לחבורת נגנים מגובשת ומיומנת , שבזכותם נחשבת אופת' ללהקה כל כך טובה.

ככל שהזמן חולף , חברי הלהקה מעבירים הילוך , והופכים כבדים יותר , ואז גם מגיעים קטעי הגראולינג של הסולן , אבל המוזיקה נישארת מלודית וחכמה.

הם מבצעים גם קאבר של להקת ריינבואו של רוני ג'יימס דיו ז"ל , אחד האמנים המשפיעים והאהובים על מייקל סולן הלהקה.

אופת' יורדת מהבמה אחרי בערך שעה וחצי של הופעה מרשימה ומקצועית , ואחרי שניות ארוכות מאוד ,לקריאות הקהל הם עולים להדרן....בו הם מבצעים קטע אחד בלבד וארוך בביצוע מדהים. deliverance.

למעלה משעה וחצי של הופעה מרשימה.....מגוונת.....ומקצועית , של להקה שהשאירה לפחות אצלי טעם ניפלא באוזניים ובלב.......ייתכן שחלק ממעריצי הלהקה חיכו לפלייליסט כבד יותר , אבל לטעמי אופת' השאירה טעם של עוד.........ואחרי למעלה מ 20 שנות פעילות ,היא עדיין יצירתית ומעניינת ,ונחשבת למותג שבדי משובח ביותר.

יופי של הופעה.......וביחד עם השבדית השנייה שהייתה פה ממש לא מזמן ארץ אנמי , קיבלנו הרבה חום משבדיה הקרה.

קטע ההדרן הניפלא של אופת'......

רפי_א
אופת' פותחת את ההופעה הניפלאה.......
 אופת' פותחת את ההופעה הניפלאה.......
אופת' . . . . על במה מלהיבה את כולם
 אופת' . . . . על במה מלהיבה את כולם
2 ממעריצי הלהקה . . . . שנהנו מערב מדהים וחולצה למזכרת
 2 ממעריצי הלהקה . . . . שנהנו מערב מדהים וחולצה למזכרת

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר