יבוש הפולים בג'ין לפני קליה

מנהל: מנהלי קפה

שלח תגובה
eldza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: 14/03/2010 1:00

לינק להודעה

מוטי, אם הבנתי נכון מקריאה של 7 עמודים, זה מה שאתה ממליץ:
5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה
צריך עוד קצת פרופורציה כי בג'ין קשה לי לשמוע את הפיצוצים, כמה זמן לוקח עד פיצוץ שני ?
אלדד

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1403
הצטרף: 07/05/2010 0:00
מיקום: משגב,גליל

לינק להודעה

כנראה ירון צודק בקשר לחד שניים בפרופילי ״יבוש״ .... וגם אני כמו מוטי ממליץ לכל בעלי ג׳ן להתנסות בזה.
eldza זה הפרופיל, ופיצוץ ראשון מגיע ממש לפי הכתוב, ושני כ שתים וחצי דקות אחרי...

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה

(Y) יאפ, הוא מגיע ממש בנקודה הנכונה - כשמשתמשים ב-240 גר' ירוק.

אתמול קליתי סיבוב כזה. בטעות שמתי 250 גר' וגם היה מאוד קר.
אני לא יודע איך הקור משפיע כי הקולה הרי חם כשהפולים נכנסים, אבל הפיצוץ הראשון איחר בחצי דקה בערך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eldza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: 14/03/2010 1:00

לינק להודעה

תודה
אלדד

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 797
הצטרף: 09/01/2011 1:00
מיקום: מודיעין

לינק להודעה

הכנתי עכשיו ספל אספרסו לאחר קלייה עפ"י הפרופיל שהציע מוטי. זה היה ללא ספק האספרסו הטוב ביותר שהוציאה המכונה שלי.
אבל, אני לא בטוח שאצליח להתמיד עם השימוש בפרופיל מפני שהוא דורש בייביסיטינג לג'ין לאורך כל הקלייה לעומת השגר ושכח הרגיל. בד"כ אני מפעיל את הג'ין וחוזר לאחר 13 דקות לעקוב ולעצור בתחילת הפיצוץ השני (הזמנים משתנים מקלייה לקלייה מפני שאני קולה בחוץ ותלוי בטמפרטורת הסביבה).

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה

יופי!! (Y)
תענוג לשמוע.


לגבי הפרופיל: אני מסכים, גם אני התרגלתי לכיף של ה"שגר ושכח" בג'ין, ועכשיו צריך לעמוד לידו וזה מציק.
אפשר, לא בקלות, לחבר אליו ארדואינו ולייצר פרופיל קליה על הארדואינו שישלוט בג'ין.

אולי איזה אבשי אחד ירים את הכפפה :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eldza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: 14/03/2010 1:00

לינק להודעה

בכל זאת הזמנים לא מסתדרים לי
בשיטת "הפעל ושכח", הקליה אורכת אצלי כ-15.5 דקות.
בפרופיל של מוטי,
3.5 ד' על 150 + 5 על 250 + כ- 2.5 ב- 240 עד פיצוץ שני נותן 11 דקות.
כמובן שב-11 דקות הקפה לא היה מוכן ונאלצתי להמשיך.
מה אני מפספס?
אלדד

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה

:oops:
סליחה, טעיתי בתיאור ושכחתי שלב, בפוסט הזה שהבאת בציטוט והסתמכת עליו! 8O
לפני כן בשרשור תיארתי נכון...

סורי!

הנה הרשימה המסודרת:
[left]

Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 225 °C
[08:30] 250 °C
[11:30] 240 °C (first crack)
[14:00] (second crack, pull out)
[/left]
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה

מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8

היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.

באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.


החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eldza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: 14/03/2010 1:00

לינק להודעה

שוב תודה
אלדד

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4083
הצטרף: 17/04/2005 0:00

לינק להודעה

moti_r כתב:מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8

היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.

באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.


החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
תודה, נראה טוב.
דרך אגב, זה לא בגלל מגבלות האייפון, אלה מגבלות של המפתח...

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: 11/11/2004 1:00
מיקום: ישראל

לינק להודעה

אתה בטוח?

לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.

עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4083
הצטרף: 17/04/2005 0:00

לינק להודעה

moti_r כתב:אתה בטוח?

לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.

עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).
גם קול אפשר להעביר ברקע.
כמובן שהאופצייה החסכונית יותר, היא להשתמש בנוטיפיקציות.

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1451
הצטרף: 20/03/2010 1:00

לינק להודעה

קליתי לפי הפרופיל הזה. (Y)
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.

התערובת בה אני משתמש כעת היא תערובת הבית עליה כתבתי בעבר (עם הורדה קלה באחוז הרובוסטה):
40% ברזיל סרדו
40% אינדיאן פלנטשיין
15% אתיופיה דג'ימה
5% רובוסטה ג'אווה

תערובת זו משמשת כמעט באופן בלעדי לאספרסו אך מתאימה לדעתי גם לקפוצ'ינו.

תודה למוטי ולחברים על הנסיונות והדיווח המעמיק על הפרופיל הז\ה.

(Y)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: 13/12/2007 1:00

לינק להודעה

מיץ_פטל כתב:קליתי לפי הפרופיל הזה. (Y)
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.

(Y)
הפרמטרים של הקליה נשמעים נכון ומזכירים לי מאוד את הקליה שביצעתי אתמול.
גם לי הייבוש ארך בין 3 ל 4 דקות (תלוי בזן)
הקליות אצלי הסתיימו באזור ה 14:40 עד 16:30...שוב , תלוי בזן.

התערובת שבניתי אתמול כללה:
35 אחוז קולומביה סופרימו
40 אחוז בורונדי
10 אחוז אתיופיה סידאמו
15 אחוז תערובת של סומטרה+דג'ימה
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 14/02/2012 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית ”