קו מכונות קפה

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
Elie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם יש משהו עם ניסיון בתחום זה, זכיין ו/או זכיין לשעבר של קו דומה ?
לי ברור שהמספרים שנזרקים לאוויר אינם מציאותיים, האם משהו יכול להאיר את עיניי??
התחום מאוד קוסם לי ואין לי בעייה לא לקצור רווחי "ענק" אלא להסתפק בהכנסה צנועה לאורך זמן.
...האם יש בזה עתיד????

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

כולנו פה חובבי קפה ביתיים לא עסקיים.
אבל, יש באתרי חדשות סטטיסטיקות על אחוזי הצלחה של בתי קפה - זה משהו כמו 10% אני חושב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Elie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

דבוטאנט ראשית תודה על המענה,
כוונתי לא הייתה זכיינות בתי קפה אלא קו מכונות לבתי עסק/פרטיים, גם אני חובב קפה וזה מה שקסם לי.
כך ששאלתי עדיין בתוקף אם למשהו יש את הידע/ניסיון בתחום
שבוע טוב

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #4 

Elie כתב:דבוטאנט ראשית תודה על המענה,
כוונתי לא הייתה זכיינות בתי קפה אלא קו מכונות לבתי עסק/פרטיים, גם אני חובב קפה וזה מה שקסם לי.
כך ששאלתי עדיין בתוקף אם למשהו יש את הידע/ניסיון בתחום
שבוע טוב
...
לאחר שפרשתי ממקום עבודתי הקודם,(רציתי מאוד את התואר עוסק בתחום :) )בדקתי את האפשרויות,הרבה בלונים מופרחים באוויר,אתה מקבל מכונות להצבה,מחפש משרד או מפעל שיסכים להציב אותן אצלו,אם הצלחתה הרווחתה.
אתה קונה מהחברה את הקפסולות,במחיר X,ומוכר אותן במחיר X +,בדרך כלל החברה המזכה לא תתן לך יותר ממספר מסויים של מכונות,למרות הבטחתם.

Elie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יוסיסופר
תודה על התייחסותך
שבוע טוב

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

אתה יכול גם לקנות מכונות שעובדות על אבקות , הבעיה היא בעסק הזה זה מציאת מקומות טובים , יש שניים שלושה כרישי ענק בעסק שמגובים ע"י חברות כמו קוקה קולה (אאל"ט), ועלית , ועוד חברה כזו , ויש כמה בינוניים .
אם מצאת מקום מצליח , אזי אתה צריך לדעת למי "לשלם" חלק מהרווחים, כי אחרת מישהו מהמקום ירצה את האווזה שלך , ואתה תשאר עם מכונות בלי מיקום .
בקיצור עסק עם תחרות מאוד אכזרית , שבו אתה מתחרה עם הספקים שלך שזה לא מצב טוב להיות בו .
בד"כ כול הספקים של מכונות קפה נעשו כאלו לאחר שהיה להם ליין ענק של מכונות ו/או זכו במכרז גדול מאוד (שאתה לא תוכל להכנס אליו כי אין לך גב כלכלי מספיק ולא יבוא סדיר של מכונות ), חלקם הם גם יבואנים של קפה לארץ .
אם אתה לא מתכנן להיות כריש בעסק ואין לך גב כלכלי מספיק גדול לא הייתי נכנס לזה עכשיו

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #7 

אני יכול לומר לך באופן כללי שממש לא חשוב במה העסק עובד , קפה , מוסך , או עורך דין , קודם אתה צריך לישאול את עצמך עם ניהול עסק מתאים לך , יש דברים משותפים בכמה רמות לכל עסק .

--קודם כל התנהלות מול רשויות, מע"ם , מס הכנסה , ביטוח לאומי , עקרונית את כל אלה ביחד אפשר ליפתור דיי בקלות אבל זה יעלה לך בערך ביין 600 ש"ח (עסק מורשה קטן ) לחודש לעד 1500 ש"ח בחודש לניהול חברה בע"ם קטנה מאוד .

המינוח "עוסק זעיר" לדעתי קטן מידי לניהול קו מכונות קפה .

-- ביטוח כללי , במיקרה של מכונות קפה אתה צריך ביטוח צד "ג" שמכסה אותך
1. במיקרה של שרפה כתוצאה מתקלה במכונה שלך .

2. במיקרה של היתחשמלות של לקחות .

3. במיקרה שלקוח קיבל קוויה מהמכונה כתצאה אפילו משגיאה או חוסר הבנה שלו עצמו.

כול עניין הביטוח לכמה מכונות אני מעריך עיניין של 3000 ש"ח בשנה .

-- עבודה מול לקוחות שונים , תשמע יש כל מיני סוגים של אנשים , יותר נחמדים או פחות נחמדים , אתה צריך לחשוב עם מתאים לך "ליקפוץ" לכל בעייה בכל שעה , אתה עקרונית מחוייב לתקינות המכונה 7\24 .

-- ניהול שוטף , ניהול תמחיר , ניהול זמן , שימור לקחות . בקרה ומעקב תמידי על ביצועיי העסק.

מקור כספי , תוך הבנת הצרכים של העסק בעיקר לטווח הארוך, נגיד מימון למיספר חודשים ראשונים , תוך הבנה והערכה באיזה שלב העסק מתחיל לשלם את עצמו , כלומר איפה נקודת ה"ברייק איוון" בעסק הזה , ותוך כמה זמן מגיעים אליה.

הגדרת הרכב הנכון לצרכי השרות של העסק הזה , והאים הוא יכול לשמש אותך גם ביום יום , כי אם כן, זה יכול לחסוך לך המון כסף , עקרונית רכב אתה צריך לתמחר בתור 5000 ש"ח בחודש לפחות . (עם הוא עובד רק לצרכי העסק)

הגדרה גאוגרפית של גבולות השרות של המכונת , תוך חיפוש לקחות קרובים עד כמה שניתן להגדרות שהיצבת.

נכונות להתמדה לטווח ארוך , כל עסק דורש זמן והתמסרות טוטלית , ביחוד עסק שהתמורה לכסף הלקוחות היא בתוך פחות מדקה.

עם הבנתה את כל מה שכבתי ואתה עדיין חושב על זה , אז קדימה לך על זה. בהצלחה.

אני יודע שזה ניראה לך אולי שהיגזמתי קצת , כולה 3-4 מכונות קפה , אבל ממש לא היגזמתי אני מחזיק עסק כבר 18 שנה , וזה לא קל

אבל מאוד מספק, מעניין ומאתגר.

Elie פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

גונן שלום,

ראשית תודה על הארותייך והערותיך לנושא שהעליתי.
האם אתה מחזיק קו מכונות קפה ?
בעיסקה המוצעת לי 30: מכונות קפה ומתוכן 20 יוצבו ע"י החברה הזכיינית.
שוב תודה על התייחסותך העיניינית.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #9 

אני ממש לא מחזיק קו של מכונות קפה , אבל כמו שכתבתי , יש דברים שהם משותפים לכל עסק , ובמהלך חיי, חוץ מהמסגריה בדרך כלל היה לי עוד עסק , -מיפעל לגופי תאורה , היתה חנות לאספקה טכנית וחומרי גלם (פלדות) , היתה מיצבעה אלקטרוסטטית באבקה. כאשר תמיד המסגריה מימנה את כל הניסיונות , שחלקם היצליח וחלקם נכשלו מסיבות שונות, בינהם העדר בקרה ותיכנון קדימה .

בקיצור לאורך הדרך היו כל מיני דברים , כאשר המסקנה היא שיש דברים שחוזרים על עצמם בכול עסק , רשויות המדינה , ביטוח , מימון ,תיכנון בקרה, וניהול ,
-מיזה מתחילים. יכול להיות שיש עוד כמה, אבל מניסיון שלי אלה העיקריים , עכשיו אתה מדבר כאן על 30 מכונת !

זה עסק גדול ! הוצאות ביטוח בעסק בסדר גודל כזה כולל רכב , וכולל מחסן , זה סדר גודל של מעל 15,000 ש"ח בשנה+- לפחות

ויש כמובן עד המון דברים שצריך ליבדוק , טנטיבית ניראה לי שזו כמות מכונות גדולה מידי להתחיל מימנה , עסק בענף שלא מוכר לבעל הביית צריך לדעתי להיבנות יותר לאט , וזאת אני אומר מבלי להבין כלל את ניבחי עיסקי הקפה.

תחשוב שהמסגריה הקטנה שלי שכיום בנוייה רק על פעילות של קבלני מישנה , מבוטחת ל צד "ג" בסדרי גודל של מעל מיליון דולר ככיסוי מקסימאלי פר תביעה , כאשר במהלך שנות הפעילות שלי, הביטוח שלי כבר שילם במיצתבר לצד "ג" יותר מחצי מיליון ש"ח עקב סיבות שונות ומשנות.

אסור לנהל עסק ללא ביטוח ! זה אחד הדברים החשובים בניהול סיכונים בכל עסק ,אם אין תקציב לביטוח כדבר ברור , אין טעם להתחיל. כולל ביטוח אשריי במיקרה הצורך, על חובות של לקוחות.

עוד דבר , חפש ליקנות קו דומה מימשהו שכבר קיים כמה שנים, כך תוכל להחשף במהלך ניהול מסא ומתן לדוחות כספיים של עסק מהסוג הזה , ולאופי הפיעילות , מחזור כספי והוצאות מימון חומרי גלם, וביטוח, עדיף גם תמיד להתיעץ עם רואה חשבון מיקצועי , שמיתנהלים דרכו עסקים דומים .

כי אני בקושי בלחץ גמרתי 12 שנות לימוד , יש לי בעצם השכלה "ים תיכונית" . :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

Elie כתב:גונן שלום,

ראשית תודה על הארותייך והערותיך לנושא שהעליתי.
האם אתה מחזיק קו מכונות קפה ?
בעיסקה המוצעת לי 30: מכונות קפה ומתוכן 20 יוצבו ע"י החברה הזכיינית.
שוב תודה על התייחסותך העיניינית.
...
החברה הזכיינית מציבה מכונות גם לעצמה ? כי אם כן תבדוק היטב מה הם מציעים לך . אם זה מקום שעובד , תנסה לראות אם יש להם הנהלת חשבונות פר מיקום ולבדוק כמה הכנסה היגיעה מהמיקום שהם מציעים לך .

אתה צריך לקחת בחשבון שמבחינה עסקית מקומות לא טובים יאלצו אותך להוצאות ענק ויהיו לא ריווחיים , עכשיו כשיש לך רוב המקומות ריווחיים , אתה יכול להרשות לעצמך להכניס מכונות למקומות סדר ב' , אבל אם כולם יהיו שם , אתה יכול להיות בבעיה .

אחרי שתקח את המכונות שלך , לחברה יהיה אינטרס למצוא מקומות לזכיין הבא , לך יהיה קשה למצוא לבד מקומות טובים מאוד ל10 שלך .

אני במקומך , הייתי בודק וסוגר איכשהו מקומות , אם אין לי 10-15 מקומות פוטנציאליים טובים , לא הייתי נכנס לאופרציה הזו

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

שאפו גונן (Y)
בנית תוכנית עיסקית שלמה ב שירשור אחד :lol:

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #12 

הי אלי, לפני שתעשה טעות שתעלה לך הרבה כסף, תבדוק היכן מוצבות המכונות של קו החלוקה שלך, ראיתי חברה מוכרת שמפרסמת בלי סוף בעיתונים, ששמה מכונות של קפסולות בפלאפליות ובשניצליות, מוכרות כוס קפה ליום במקרה הטוב.
ולסיכום
שומר נפשו ירחק.

אם אתה מחפש קו מכונות, אזי תחבור לבית קלייה קטן או ליבואן מכונות אספרסו ותיצור איתו עסקה משתלמת.
זו דרך הרבה יותר טובה לדעתי.

מקווה שלא איחרתי בתגובתי וכבר קפצת על ה"מציאה"
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

NEGRO כתב:אם אתה מחפש קו מכונות, אזי תחבור לבית קלייה קטן או ליבואן מכונות אספרסו ותיצור איתו עסקה משתלמת.
זו דרך הרבה יותר טובה לדעתי.

מקווה שלא איחרתי בתגובתי וכבר קפצת על ה"מציאה"
...
ממה שאני זוכר כשניסיתי את השוק הזה, רוב האנשים שמוכרים מכונות , יש להם קווים משל עצמם , והם גם ניגשים למכרזים על המקומות הכבדים . אם אין לך מיקומים , או מישהו שמוכר מיקום טוב (ולא כזה שעוד מעט הם הולכים על משהו פרטי משלהם ), זה לא רצוי להכנס לזה

anisameah
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: ׳×׳Ÿ ׳—׳™׳•׳š
נתן תודות: 0

קו מכונות קפה

שליחה #14 

תברח מהקו מכונות קפה כמו מאש. מנסיון מר. וגם אתה יכול לצפות בכתבה בכולבוטק מה כתבו עליהם.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #15 

anisameah, ברוך הבא לפורום.

תוכל לספר קצת על הניסיון המר?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

uris
סמל אישי של משתמש