That's my brand new Rancilio Silvia and I-mini2 : New, with nylons

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 742
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

That's my brand new Rancilio Silvia and I-mini2 : New, with nylons

הודעה שלא נקראה #1 

גם אני נפלתי לטיפה המרה, ורכשתי סילביה ו- איי מיני

:D

אבל, כמה שאלות קטנות:

1. מדוע לא יוצא קיטור מהסטימר ?
(הוא יוצא, ונחלש עם הזמן עד שהוא מפסיק) כאשר בכלל לא סובבתי את הידית, כפתור הסטימר כבוי . (כל הכפתורים כבויים מלבד כפתור ההפעלה , וידית הסטימר סגורה. הסילביה מוציאה אדים מבלי שאני עושה משהו בכלל ).

2. מדוע מים לא יורדים כאשר אני לוחץ על כפתור "הכנת הקפה" ?

3. לא מצליח לסובב את ידית הסטימר.
בהתחלה היא כן הסתובבה לי..

4. אולי לא עשיתי Priming כמו שצריך ?

:מבולבל:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Engineer ב 27/11/2011 2:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1403
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

יפה , תתחדש! המטחנה בלבן יפה מאוד...
נתת למכונה להתחמם? יש מים רכים במיכל?

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 730
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

למוהנדס - תתחדייש !

אם אתה תושב המרכז, אתה מוזמן לביתי כדי לעבור שיעור-שניים על הדרכים לכיבוש המיסיס...בכבוד !

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

תתחדש יצא יפה עם המטחנה בצבע לבן...

לגבי ברז האדים לפעמים הוא תקוע וצריך פשוט לשחק איתו כמה פעמים לסגור ולפתוח, אני מניח שיוצאים אדים כי הוא לא סגור.

אתה צריך לתת מינימום 20-30 דקות למכונה להתחמם מראש לפני שאתה מכין קפה.

לגבי החליטה תבדוק שלחצת על הכפתור הנכון, יש אחד למעבר להקצפה ואחד לחליטה וכפתור בהדלקה/כיבוי של המכונה.

לאחר ההקצפה דאג להפעיל שוב את כפתור החליטה למספר שניות כדי להזרים מים חזרה לדוד.

חליטה תבצע לאחר גלישת טמפרטורה (יש מאמר ותיק בנושא).

בהצלחה ותקפיד על קפה טרי ואל תשאיר קפה במיכל המטחנה מעבר לאותו סשן כדי שלא יתיישן במהרה.

יש טמפר ?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 279 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

תתחדש, המכונה היא קילרית בפוטנציאל. קפוץ על הצעה כמו של דיש, יחסוך לך הרבה וייתן לך הרבה
what's next?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 952
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 273 פעמים
יצירת קשר:

מברוק

הודעה שלא נקראה #6 

ברוכים הבאים לעידן ה"השתעבדות" למיס סילביה :D
מברוק

לפי הצילום, נראה לי שברז הסטימר פתוח. במצב סגור החלק הכסוף שעליו אופקי ולא אנכי כמו בצילום.
נסה לסגור קצת יותר חזק, פתח וסגור מספר פעמים עד שישתחרר קצת.

לגבי תהליך הההשמשה שעשית, אם עקבת אחר ההוראות ויצאו מים מהראש ומהסטימר, הכל צריך להיות תקין.

אם רכשת בארץ, כדאי שתוריד ותעבור גם על המדריך באנגלית שניתן להורדה מאתר רנצ'יליו או במקרה הטוב הגיע באריזה.

תיהנה
אבי

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 742
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

סילביה המשתוללת זקוקה ל- "רגיעון" .

הודעה שלא נקראה #7 

gedkoz, נתתי למכונה להתחמם. יש מים במיכל. הם רכים כמו תינוק שזה עתה נולד :lol:
מסתבר שבאמת ברז הסטימר היה קצת פתוח.

מוזר שכשאני מסובב את הסטימר (כאשר רק מתג ההפעלה עובד כמובן) יוצאים פשוט מים (כמו זרם חלש מאוד של ברז) מהסטימר, זה אמור להיות ככה?

מדי כמה זמן המכונה מפיקה רעש לזמן קצר , זה רעש שנשמע כאילו שמישהו נתן מכה קלה מאוד על מתכת עם איזה מוט עץ (הד מתכתי כזה) זה גם אמור להיות נורמלי ?

mr_dish, הצעתך התקבלה במערכת :!: אשלח לך הודעה בפרטי.. :)

כפיר, תודה רבה !!
אכן יש טמפר. בקשר לגלישת טמפרטורה, מכיר את המדריך (Y)
עוד לא נתתי בראש עם הקפה, אלא רק הרצתי מים וקיטור.

coffeeavi, תודה רבה גם לך (Y)
אכן עשיתי לפי ההוראות - ההוראות שקיבלתי במדריך באנגלית פלוס ההוראות בעברית באתר של נני (שהן בעצם אותן הוראות ) . אכן עברתי על המדריך.

נ.ב.
האם זה בסדר שהפילטר רזין שוכב ולא עומד, או שזה לא משנה ?,
כשאני מוציא קיטור , האם הוא אמור להיות בקצב חזק ועקבי בהתחלה ואז להיחלש מבחינת עוצמה ? , (הוא חלש בהתחלה..).
(עשיתי את זה כפי הנדרש אבל.. ) מדוע עלי לחכות 20-30 דק' אם המנורה הכתומה נכבית אחרי זמן שהוא הרבה יותר קצר מהזמן הנ"ל ?

מתנצל על החפירות.
צרות של צעירים...
:wink:

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 952
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 273 פעמים
יצירת קשר:

הודעה שלא נקראה #8 

אם לא שואלים לא לומדים ! זה בסדר גמור לשאול :)

אנסה לענות לך
1. לסילביה דוד אחד שמשמש גם לחליטה וגם להקצפה, או שיש בו מים חמים (למצב חליטה) או שיש בו קיטור (למצב הקצפה)
(או באמצע כשהדוד נמצא באמצע תהליך אך זה לא רלוונטי לשאלה שלך)
לכן, אם אינך במצב הקצפה זה ממש בסדר שיוצאים מהסטימר מעט מים כשאתה פותח את הברז או לחלופין
יוצאים הרבה מים כשאתה מפעיל את מתג המים החמים (האמצעי) והמשאבה דוחפת מים.
2. לפני הקצפה, לאחר כ-30 שניות מהפעלת מתג ההקצפה מומלץ לפתוח לכמה שניות את ברז הסטימר כדי לנקז
מהצנרת מים שנשארו. סגור את הברז מיד עם הופעת הקיטור.
3. שים לב שכדאי להתחיל את ההקצפה ממש שניות לפני שנורית הדוד כבה, זאת כדי לאלץ את החימום להמשיך תוך כדי תהליך ההקצפה כדי לקבל רצף קיטור. בכל מכונה זה קצת שונה. אצלי למשל זה 1:40 דקות מרגע הדלקת מתג ההקצפה ולכן אני מתחיל להקציף כמה שניות לפני. (כן, צריך להצטייד בטיימר ולתזמן אותו עם הפעלת המפסק)
4. רעשים זה בסדר. יש רעש לפעמים כשגוף החימום עובד וודאי כשהמשאבה עובדת. אבל עד גבול מסויים.
אם זה מכות ורעשים חריגים כדאי לבדוק. לפעמים מההובלה המשאבה זזה ממקומה וצריך להחזירה למקומה.
המשאבה יושבת על תושבת מגומי מאחור. אם אתה חושש להתעסק, פנה לחנות.
5. פילטר שוכב זה בסדר גמור. אפילו רצוי, כך תמנע אפשרות סתימה של מעבר מים אליו.
6. קצב הקיטור הולך ונחלש. סילביה מפונקת ולא מוכנה לעבוד קשה :lol: אבל עם תרגול ונסיון תלמד
להפיק ממנה הקצפה שמתאימה בדיוק למה שתוכננה, ל-2 כוסות קפוצ'ינו רגיל.
עוצמת הקיטור תלויה כמובן בכמה אתה פותח את הברז, ולצורך הקצפה צריך לפתוח הרבה !
7. החימום הראשוני הארוך מיועד כדי לחמם את חלקי המתכת של ראש החליטה והפורטפילטר המחובר אליו ולא רק לחימום המים המתבצע בזמן קצר.
אל תשכח לחבר את הפורטפילטר לראש בזמן החימום.

ברשת וגם בפורום כאן יש מדריכים רבים (כולל ביוטיוב) להפעלת סילביה. חפש ולמד אותם. כולם בסופו של דבר די דומים.
ועוד שני דברים קטנים,
8. הזהר מחום :!: גם צינור הסטימר וגם חלקי מתכת אחרים כמו הראש ולפעמים הפורטפילטר מגיעים לחום גבוה ויכולים לגרום לכוויות. כדאי להיזהר ולהזהיר אחרים בסביבתך.
9. סילביה שתיינית ידועה... אם אתה עושה cooling flush, אזי כל 2 מחזורים של הכנת קפוצ'ינו (חליטה+הקצפה+שטיפת נקיון) כדאי שתבדוק את גובה המים במיכל, או עשה לך הרגל כל 2 הפעלות למלא מים.
זה לא נעים לגלות באמצע חליטה או הקצפה שאין מים. בלי מים סילביה לא זזה :roll: .

תמשיך לשאול ולהתנסות...בסוף גם תיהנה
אבי

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 742
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

כשאתה באמת צמא- סילבי צמאה יותר...

הודעה שלא נקראה #9 

הסילביה אכן צמאה למים גם כשקר בחוץ :lol:

דבר מוזר (כנראה שפשוט עוד לא התרגלתי ) הוא,
שצינורית ההקצפה ממש ארוכה, לא ניתן להזרים מים עד הסוף לכוסות גבוהות יחסית,

בלי קשר לזה, הסילביה פשוט משפריצה (באופן שהוא די מוזר- לפחות מוזר לי) טיפות מים לכל עבר כמעט, כל זאת כאשר משחררים קיטור\מים, וזאת למרות ששמתי כלי קיבול (DURALEX) מתחת לצינורית כאשר הצינורית מופנית כלפי חוץ- מימין ל dip tray .

האם הדבר הגיוני ? :?
(אני צריך להרחיק את המטחנה מגברת סילבי, באופן משמעותי- שלא תירטב).

מדוע יש חלק מתכת כזה מתחת למיכל המים, יש לזה תפקיד מסוים ?

והאם כדאי בכלל להחליף , את ה steam tip לכזה עם מספר חורים רב יותר ? (ה steam tip שלי בעל חור אחד ).

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 457
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

הודעה שלא נקראה #10 

תתחדש!
המטחנה בלבן באמת תופסת את העין.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 952
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 273 פעמים
יצירת קשר:

Re: כשאתה באמת צמא- סילבי צמאה יותר...

הודעה שלא נקראה #11 

1. סילביה לא תוכננה לנפחים גדולים. מצא כוסות שכן יתאימו בגובה ותן לצינורית זוית.

2. השפרצה - זה פונקציה של עוצמה , כלי הקיבול וזויות. וכן, זה משפריץ לפעמים.
שחק עם כלי קיבול שונים עד שתגיע למינימום השפרצה.
נסה לכוון את הזרם לדופן הכלי ולא לחלק התחתון ונסה כלים רחבים יותר.
הרחקת המטחנה או העברתה לצד שמאל זה רעיון תמיד טוב
עבודה עם מטלית צמודה מומלצת כי כל הזמן אתה צריך לנגב (רק אם זה איכפת וחשוב לך....)

3. חלק המתכת מתחת למיכל הוא דופן פנימית שמפרידה בין אזורי הדוד/משאבה לחלק האחורי.
יש לחלק שיפוע שמטרתו להוביל מים שנזלו שם לאזור אחורי בשסי בו יש סדרת חורי ניקוז.
אם תראה מים יורדים באזור האחורי מתחת למכונה תבין שיש לך נזילה מאזור המיכל (או המשאבה שנמצאת מתחת לזה)

4. לגבי צינורית היציאה של הסטימר, אין כל בעיה עם חריר אחד. להיפך, זהו הדגם היותר חדש. מכונות ישנות יותר בסדרה זו נשלחו עם 3 חרירים.

יאללה, מה עם הקפה ?
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 27/11/2011 7:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59262
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 861 פעמים
קיבל תודות: 1620 פעמים
יצירת קשר:

הודעה שלא נקראה #12 

תתחדש ותהנה !
יופי של סט.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4091
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

הודעה שלא נקראה #13 

תתחדש!
שילוב יפה ואיכותי..

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1454
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

הודעה שלא נקראה #14 

מזל טוב ותתחדש, סט יפה, תמיד אהבתי את העיצוב של הסילביה.

השליטה בהכנת קפה דורשת זמן אימון וגם קצת ידע, ישמחו לעזור לך כאן לאורך הדרך.

מטחנה כה לבנה תדרוש ניקוי מתמיד... :-) , בהצלחה גם לגבי זה.

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 742
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

תודות , או : כולכם תותחי קפה, אחד אחד !

הודעה שלא נקראה #15 

פשש..
תודה רבה לכולכם על התמיכה, באמת שאין כמוכם :!:
:D

אין כמו חיזוקים חיוביים מצד המומחים בתחום !!
(Y)

coffeeavi, יש לי 1 ק"ג קפה, לתת איתו בראש, נראה לי, שלא אסיים את כולו היום :lol:
צריך להשאיר קצת למחר...

:קפה מהביל:
נערך לאחרונה על ידי Engineer ב 29/11/2011 2:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”