שלום לכולם
רציתי להביא בפניכם דיון רציני שכבר דנים בוא מקום המדינה ....
כפי שחלקחם יודע או לא כבר מקום המדינה יצא חרם רציני על ביצוע יצירות קלאסיות של מלחינים שנמנים על התקופה ההיטלרית אנטישמים נאצים וכדומה ...
את האמת שהחרם הוא כרגע בעיקר על וואגנר !
כל שנה בערך בתקופה הזאת של יום השואה דיונים אלה עולים בפורומים שונים , בעיתונות וכדומה ...
הינה לינק של קצת מההסיטוריה של החרם על פי אחד מחברי פורום מוסיקה קלאסית בנענע :
http://forums.nana.co.il/Message/Messag ... ID=7232593
לאחר שקראתם את התגובה של מר לפרקון
תוכלו להגיב בשרשור זה על העולה בדעתכם ...ואיפה אתם נמצאים בחרם
בעד או נגד החרם (לכבוד יום השואה )
השאלה קצת כללית מדי, לכן איני יכול לענות. יש הרבה מלחינים שהיו נגועים בשנאת יהודים, מכיוון שזו היתה מושרשת בתרבות הארופית. יש כשניים שלושה מלחינים שיצירתם ופועלם מקושר באופן ברור לנאציזם (ווגנר, ברוקנר, ואולי שטראוס).
לגביהם אין לי התלבטות. מבחינתי לניצולי השואה יש ווטו בעניין. ממילא עוד מספר שנים כולם ימותו, עד אז אנו צריכים להתחשב בהם. אם הם טוענים שהדבר נורא מבחינתם אז בכל אירוע או מוסד ממלכתי אסור לנגן יצירות כאלה. לדוגמא - הפילהרמונית, שהיא מוסד יצוגי, לא צריכה לנגן את היצירות האלה.
באופן פרטי מותר לנגן ולהשמיע. לכן מה שעשה בארנבוים לפני מספר שנים בהופעה של תזמורת בית האופרה של ברלין בירושליים היה בסדר גמור. צעקות השבר של אנשים שלא יודעים בכלל מי זה ווגנר בעקבות הארוע היו טפשיות (זכורה לטוב התבטאותו של משה קצב לאחר מכן, שאמר שיצירות של מלחינים אנטישמיים כמו ווגנר ומהלר לא צריך לנגן..
).
[/b]
לגביהם אין לי התלבטות. מבחינתי לניצולי השואה יש ווטו בעניין. ממילא עוד מספר שנים כולם ימותו, עד אז אנו צריכים להתחשב בהם. אם הם טוענים שהדבר נורא מבחינתם אז בכל אירוע או מוסד ממלכתי אסור לנגן יצירות כאלה. לדוגמא - הפילהרמונית, שהיא מוסד יצוגי, לא צריכה לנגן את היצירות האלה.
באופן פרטי מותר לנגן ולהשמיע. לכן מה שעשה בארנבוים לפני מספר שנים בהופעה של תזמורת בית האופרה של ברלין בירושליים היה בסדר גמור. צעקות השבר של אנשים שלא יודעים בכלל מי זה ווגנר בעקבות הארוע היו טפשיות (זכורה לטוב התבטאותו של משה קצב לאחר מכן, שאמר שיצירות של מלחינים אנטישמיים כמו ווגנר ומהלר לא צריך לנגן..
[/b]
איני משתתף בהצבעה בגלל הניסוח של ההגדרות. שתי האפשרויות לא מתאימות.
אני נגד השמעת ווגנר על ידי מוסד ישראלי רשמי, אך זה לא בגלל שווגנר האיש היה אנטישמי. היו אנטישמים רבים אחרים.
הבעיתיות בווגנר זו הסימליות. ווגנר ויצירתו, שנים לאחר מות האיש, אומצו על ידי המימסד הנאצי כמייצגים את "הגזע הארי" ומה שמשתמע מכך. הבעיה היא הסמל, לא האיש ובוודאי לא המוזיקה.
אני נגד השמעת ווגנר על ידי מוסד ישראלי רשמי, אך זה לא בגלל שווגנר האיש היה אנטישמי. היו אנטישמים רבים אחרים.
הבעיתיות בווגנר זו הסימליות. ווגנר ויצירתו, שנים לאחר מות האיש, אומצו על ידי המימסד הנאצי כמייצגים את "הגזע הארי" ומה שמשתמע מכך. הבעיה היא הסמל, לא האיש ובוודאי לא המוזיקה.
משה