מחפש מתכון לליקר אספרסו על בסיס שמנת [פוצל]

מנהל: מנהלי קפה

שלח תגובה
geva
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 220
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

לינק להודעה #1 

עוד שאלה ברשותכם-

אני רוצה להכין ליקר אספרסו על בסיס שמנת- למישהו יש מתכון?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר כבוד
חבר כבוד
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים

לינק להודעה #2 

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.a ... Id=1533188

הכנתי עם וריאציות קלות עם חברים לאיזה אירוע ויצא מצוין.

coffeeaddict
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: צפון
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

זו הזדמנות לפרוע חוב ישן

לינק להודעה #3 

התהליך מצריך: 250 סמ"ק אלכהול 96% , 200 גרם קפה קלוי, 120 גרם סוכר, מיכל שמנת מתוקה.
התהליך: משרים 100 גרם פולי קפה ב200 סמ"ק כהל, בצנצנת אטומה ובחושך. שוכחים לשבועיים, רק מנערים מדי פעם. לאחר שבועיים מסננים את הכוהל לבקבוק, ומשלימים ל-200 סמ"ק. מ-100 גרם קפה הנוספים חולטים 7 מנות אספרסו כפול, וממיסים בהם את הסוכר. מערבבים את הקפה והכהל, ומוסיפים מיכל שמנת מתוקה. התהליך הסתיים, ניתן להשלים לליטר עם מעט חלב, אם האספרסו יצאו לכם קצרים מדי. הליקר טעים כבר בשלב זה, אך אחרי שבוע טעמו משתפר עוד. את הפולים הרוויים באלכהול, ניתן לצפות בשוקולד, אחרי טימפור כמובן....מני...
הפולים נשארים פריכים כיוון שהכהל לא מכיל מים. שימוש בוודקה במקום כהל נקי, פוגם בפולים, והם ראויים לפח הליקר יוצא טעים מאוד גם באופציה זו.
תיהנו
אדי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

coffeeaddict
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: צפון
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

הליקר צריך להשמר במקרר

לינק להודעה #4 

אל תשכחו, מוצרי חלב....בקירור.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4085
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #5 

וראוי לציין שזה ליקר קפה שעולה על כל המסחריים בשוק בקלות....

geva
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 220
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

לינק להודעה #6 

(Y) תודה רבה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #7 

כן זה היה ממש טוב
תודה רבה
what's next?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר כבוד
חבר כבוד
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים

לינק להודעה #8 

מקפיץ שרשור ישן עם שאלה ל coffeeaddict -
התחלתי להכין את הליקר לפי המתכון שלך.
אתה ממליץ על שמנת 15% או 30% ומעלה?

תודה :)

coffeeaddict
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: צפון
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

לינק להודעה #9 

שמנת עמידה רגילה של תנובה, לדעתי זה 30%. ברור לך שזה מכיל את אבות המזון העקריים:
אלכהול, קפאין, שומן ופחמימות.
בברכה
אדי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר כבוד
חבר כבוד
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים

לינק להודעה #10 

תודה אדי.

כן, ברור לי :-)

אני מכין כמות כפולה, מתכנן לקפוץ לשוק בירושלים לקנות בקבוקונים ולחלק למשפחה :-)

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #11 

יש מתכון ויש מדריך מצולם:
http://www.htcafe.co.il/article02809
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”