חותמת THX

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לחלק מהרסיברים יש את החותמת ולחלק אין.
לחלק מהרמקולים יש את החותמת ולחלק אין.

מה המשמעות של חותמת ה- THX והאם ניתן לראות (בעיקר לשמוע) סרטים עם THX ללא תמיכה בהם (ברסיבר)?
האם החותמת מבטיחה תוצאות טובות יותר או פורמט סאונד אחר?

או שמדובר במותג כמו חותמת לאיכות המוצר ותו לאו.

אשמח לקבל פירוט בנושא :)

תודה רבה,
יותם.

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

המשמעות היא שהיצרן שילם כסף כדי שידביקו למוצר מדבקה.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

THX זה תקן לאיכות שלא מקובל על כולם, שאומר שאם כל המערכת היא בתקן זה ערבות לאיכות מסויימת.

אם ניתן להגיע לאיכות הנ"ל ללא THX זה כבר סיפור אחר.
או במילים אחרות האם חייבים THX להגיע לאיכות הזו ? פה כבר הדעות חלוקות והוויכוח נמשך AS WE SPEAK :wink:
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

THX

שליחה #4 

THX הוא הרבה יותר מתו תקן...
בכל הנוגע לרסיברים,
קצת היסטוריה מאיפה מגיע שיטת ה-post prossising שהינם מצבי שמע ולא תקנים למינהם...
כאשר הוא מגיע ב-4 תצורות עיקריות:
THX ULTRA/THX SELECT
THE ULTRA 2/THX SELECT 2

לגבי רמקולים/כבלים למינהם, החותמת היא יותר עבור תו תקן, שהמוצר עבר במעבדות של לוקאס וקיבל אישור, כמו תו תקן ISO :lol:

THX SELECT הוא יותר מתקן (כאשר יצא לראשונה בוריאציה הראשונה והבסיסית שלו ברסיברים בינוניים סמי יוקרתיים של אונקיו ב-1998 החל מאונקיו TX-DS676) ה-SELECT היה מעין גרסה פחות מחמירה מ-THX ULTRA (שהיה מיועד מבחינת איכות הגברה ובנייה ועיבוד פרוססינג לספינות הדגל- אז רק אונקיו אינטגרה,פיוניר ודנון זכו לסטרטיפיקציה זו)

כאמור SELECT 1 הינו היה ייעודי לחללים קטנים עד בינוניים (עד 7 מ"ר ) 2000 cubic feet
וכאמור הציע דרך נוספת לחוות שמע קולנועי בבית, כאשר עיבד מחדש בעזרת אקוליזציה מחודשת על הפורמטים הקיימים, בשם THX RE-EQ, בנוסף חיבר ויצר crosstalk (מעברי שמע ווקלי והתרחשויות על הבמה הקדמית בצורה הרמונית יותר וכמו כן סיפק Timbre Match מוצלח יותר עבור הרמקולים (חיבור טבעי בין כל הערוצים/רמקולים). באותה התקופה THX הגיע בתצורה אחת בלבד בשם THX CINEMA והיה מיועד רק עבור פסי קול קולנועים, החל מדולבי סראוונד 3.0 עד DTS 5.1

ULTRA בזמנו היה התקן המחמיר ביותר בציוד קולנוע ביתי(במיוחד ברסיברים), כאשר הציע וטיפל גם בגלים עומדים של ערוץ הסאב, החמיר יותר ב-Timbre Match וב-cross talk, פריסת סאונד טובה יותר, והיה מיועד לחללים גדולים עד 10 מ"ר מבחינת ההגברה ואיכות הבנייה ועמידה ויציבה ב-levelים גבוהים במיוחד...
הרסיבר שהכי הצטיין בזמנו והיה מקור הגאווה היה ONKYO integra TX-DS939 ששם עוד הופיע כ-THX בלבד ללא סיווג וקטגוריה והיה לרפרנס עד היום...

מהפכת ה-2 נשענה והגיע בעקבות הוצאת הסרט STAR WARS אימת הפנטום לאקרנים, שם דולבי בשיתוף עם THX הוסיפו ערוץ נוסף (מטריצה מהימין והשמאל הקיימים מאחור) ה-תחושת מאחור והלמעלה (above the lisnter) זכו למהפכה בכל הקשור לתחושת סראוונד all over.
בכדי לשמר זאת בסביבה הביתית, THX בשיתוף דולבי החליטו שהם יוצרים גרסת 6.1 ערוצים (5.1 עם ערוץ פאנטום מאחור שבכדי להשמיע אותו יש צורך בהגברה נוספת)
מאוחר יותר THX החליטה שלא דיי ברמקול אחד נוסף מאחור (בזמנו BACK CENTER) והחליטה ששניים עדיף, בשביל פיזור מוצלח יותר ומעטפת טובה יותר ותחושת סראוונד ב-360 מעלות.
אמנם השניים האילו בעלי אותו סיגנל מונופוני ומטריצה של ה-SIDES.
והגיע בעיבוד post prossesing בשם THX SURROUND EX ומאוחר יותר גם כ-DOLBY EX. ועוד יותר מאוחר DTS החליטה שהיא מקליטה סרטים מחדש עם ערוץ נוסף מוקלט ומוצפן בפס קול בשם DTS ES discrete 6.1.

THX ULTRA 2 הפך להיות הסרטיפיקציה הגבוהה ביותר בשל עיבוד הפרוססור (ULTRA 2 בעל אותם ערכים כמו ULTRA 1 רק עם עיבוד חכם ומחמיר יותר מהוריאציה הראשונה)...
כאשר U2 לקח את הערוץ האחורי מאחור (המונע מונופוני ע"י שני רמקולים) ובעזרת אלוגוריתם מיוחד פיצל את הסיגנל לאות סטיראופוני.
ז"א 7.1 אמיתי וכמו הווריאציות הקודמות עד 5.1 ערוצים, ULTRA 2 עיבד עד 7.1 ערוצים כל סיגנל החל מ-2 ערוצים עד 7.1 ערוצים וכיום גם 9.2 ערוצים ובפרוססורים אחדים גם 11.2.

כיום כמובן ישנם פסי קול לא מעטים בפורמט הבלוריי שהוא בעל תוכן מוקלט של 7.1, שם THX ULTRA 2 הופכת להיות ULTRA 1 ובעצם לא מתערבת בעיבוד הסיגנל האחורי...

SELECT 2 הוא כאמור כמו ULTRA 2 אבל שוב עם פחות החמרה ונגיעות...
אבל עדיין כבודו במקומו מונח כדרך מעולה לחוות 7.1 מכל פורמט 5.1...

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

Re: THX

שליחה #5 

itay123 כתב:THX הוא הרבה יותר מתו תקן...
בכל הנוגע לרסיברים,
קצת היסטוריה מאיפה מגיע שיטת ה-post prossising שהינם מצבי שמע ולא תקנים למינהם...
כאשר הוא מגיע ב-4 תצורות עיקריות:
THX ULTRA/THX SELECT
THE ULTRA 2/THX SELECT 2

לגבי רמקולים/כבלים למינהם, החותמת היא יותר עבור תו תקן, שהמוצר עבר במעבדות של לוקאס וקיבל אישור, כמו תו תקן ISO :lol:

THX SELECT הוא יותר מתקן (כאשר יצא לראשונה בוריאציה הראשונה והבסיסית שלו ברסיברים בינוניים סמי יוקרתיים של אונקיו ב-1998 החל מאונקיו TX-DS676) ה-SELECT היה מעין גרסה פחות מחמירה מ-THX ULTRA (שהיה מיועד מבחינת איכות הגברה ובנייה ועיבוד פרוססינג לספינות הדגל- אז רק אונקיו אינטגרה,פיוניר ודנון זכו לסטרטיפיקציה זו)

כאמור SELECT 1 הינו היה ייעודי לחללים קטנים עד בינוניים (עד 7 מ"ר ) 2000 cubic feet
וכאמור הציע דרך נוספת לחוות שמע קולנועי בבית, כאשר עיבד מחדש בעזרת אקוליזציה מחודשת על הפורמטים הקיימים, בשם THX RE-EQ, בנוסף חיבר ויצר crosstalk (מעברי שמע ווקלי והתרחשויות על הבמה הקדמית בצורה הרמונית יותר וכמו כן סיפק Timbre Match מוצלח יותר עבור הרמקולים (חיבור טבעי בין כל הערוצים/רמקולים). באותה התקופה THX הגיע בתצורה אחת בלבד בשם THX CINEMA והיה מיועד רק עבור פסי קול קולנועים, החל מדולבי סראוונד 3.0 עד DTS 5.1

ULTRA בזמנו היה התקן המחמיר ביותר בציוד קולנוע ביתי(במיוחד ברסיברים), כאשר הציע וטיפל גם בגלים עומדים של ערוץ הסאב, החמיר יותר ב-Timbre Match וב-cross talk, פריסת סאונד טובה יותר, והיה מיועד לחללים גדולים עד 10 מ"ר מבחינת ההגברה ואיכות הבנייה ועמידה ויציבה ב-levelים גבוהים במיוחד...
הרסיבר שהכי הצטיין בזמנו והיה מקור הגאווה היה ONKYO integra TX-DS939 ששם עוד הופיע כ-THX בלבד ללא סיווג וקטגוריה והיה לרפרנס עד היום...

מהפכת ה-2 נשענה והגיע בעקבות הוצאת הסרט STAR WARS אימת הפנטום לאקרנים, שם דולבי בשיתוף עם THX הוסיפו ערוץ נוסף (מטריצה מהימין והשמאל הקיימים מאחור) ה-תחושת מאחור והלמעלה (above the lisnter) זכו למהפכה בכל הקשור לתחושת סראוונד all over.
בכדי לשמר זאת בסביבה הביתית, THX בשיתוף דולבי החליטו שהם יוצרים גרסת 6.1 ערוצים (5.1 עם ערוץ פאנטום מאחור שבכדי להשמיע אותו יש צורך בהגברה נוספת)
מאוחר יותר THX החליטה שלא דיי ברמקול אחד נוסף מאחור (בזמנו BACK CENTER) והחליטה ששניים עדיף, בשביל פיזור מוצלח יותר ומעטפת טובה יותר ותחושת סראוונד ב-360 מעלות.
אמנם השניים האילו בעלי אותו סיגנל מונופוני ומטריצה של ה-SIDES.
והגיע בעיבוד post prossesing בשם THX SURROUND EX ומאוחר יותר גם כ-DOLBY EX. ועוד יותר מאוחר DTS החליטה שהיא מקליטה סרטים מחדש עם ערוץ נוסף מוקלט ומוצפן בפס קול בשם DTS ES discrete 6.1.

THX ULTRA 2 הפך להיות הסרטיפיקציה הגבוהה ביותר בשל עיבוד הפרוססור (ULTRA 2 בעל אותם ערכים כמו ULTRA 1 רק עם עיבוד חכם ומחמיר יותר מהוריאציה הראשונה)...
כאשר U2 לקח את הערוץ האחורי מאחור (המונע מונופוני ע"י שני רמקולים) ובעזרת אלוגוריתם מיוחד פיצל את הסיגנל לאות סטיראופוני.
ז"א 7.1 אמיתי וכמו הווריאציות הקודמות עד 5.1 ערוצים, ULTRA 2 עיבד עד 7.1 ערוצים כל סיגנל החל מ-2 ערוצים עד 7.1 ערוצים וכיום גם 9.2 ערוצים ובפרוססורים אחדים גם 11.2.

כיום כמובן ישנם פסי קול לא מעטים בפורמט הבלוריי שהוא בעל תוכן מוקלט של 7.1, שם THX ULTRA 2 הופכת להיות ULTRA 1 ובעצם לא מתערבת בעיבוד הסיגנל האחורי...

SELECT 2 הוא כאמור כמו ULTRA 2 אבל שוב עם פחות החמרה ונגיעות...
אבל עדיין כבודו במקומו מונח כדרך מעולה לחוות 7.1 מכל פורמט 5.1...
...
תודה על הפירוט הנרחב , צריך להדביק אתזה איפשהו (Y) , רק לא הבנתי דבר אחד , לפי מה שאתה אומר זה לא ממש פועל ב 5.1? אצלי דווקא אני שומע קצת יותר חלש כשאני רואה סרטים עם THX..

matan5165
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 617
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #6 

אם אני זוכר נכון קראתי מאמר בנושא.

אני בטוח שקראתי, לא בטוח שזה היה פה.

תעשה חיפוש קצר.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #7 

matan5165 כתב:אם אני זוכר נכון קראתי מאמר בנושא.

אני בטוח שקראתי, לא בטוח שזה היה פה.

תעשה חיפוש קצר.
...
לא הבנתי למי ענית פה?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

THX כמו שנאמר זה תקן שהיצרנים משלמים עליו כסף. ברור שמערכת ללא "המדבקה" יכולה להפיק תוצאה זהה או
אפילו טובה יותר מכזו שכן כוללת. כל מקרה לגופו ו THX אינו צריך להיות פרמטר ברכישת מערכת אלא אם רוצים
להרכיב מערכת שלמה שמבוססת על התקן (רסיבר/מעבד/הגברה, רמקולים, הקרנה, עיבוד תמונה, אקוסטיקה ועוד).

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #9 

HazooM כתב:THX כמו שנאמר זה תקן שהיצרנים משלמים עליו כסף. ברור שמערכת ללא "המדבקה" יכולה להפיק תוצאה זהה או
אפילו טובה יותר מכזו שכן כוללת. כל מקרה לגופו ו THX אינו צריך להיות פרמטר ברכישת מערכת אלא אם רוצים
להרכיב מערכת שלמה שמבוססת על התקן (רסיבר/מעבד/הגברה, רמקולים, הקרנה, עיבוד תמונה, אקוסטיקה ועוד).
...
אז בעצם,
אחרי ההסבר הנפלא של itay123 ואחרי ההסבר שלך אני מסיק שלא מספיק שאני רוכש אונקיו 609
כי אם הרמקולים של MA Bronze אינם תומכי THX אני לא אוכל לנצל את הפורמט הזה כראוי?

נ.ב. אני מבין שגם ללא THX הסאונד (במידה והמערכת איכותית) יהיה איכותי...
אז באילו מקרים באמת ה- THX בא לידי ביטוי רק בסרטים שתומכים בו?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #10 

לא הייתי לוקח את זה רחוק מדי... כאמור, THX זה תקן המיועד לעוסקים בתחום הקולנוע והקולנוע הביתי. הוא צבר כזאת תאוצה (בעיקר בזכות ג'ורג' לוקאס, שטבע את התקן מלכתחילה...) שהוא "אומר משהו" גם להרבה צרכני קצה ולכן אפשר למצוא אותו היום גם על תוכן וציוד קצה המיועד לצרכנים "פשוטים" (דהיינו לא אנשי מקצוע מתחום הקולנוע).

יש לו משמעות קצת יותר גדולה אם באמת בונים חדר ייעודי לק"ב ומשקיעים בהתאמת כל החדר כולו (אקוסטיקה, כבילה ואלקטרוניקה) לתקן.

לצרכים שלך המשמעות של התקן זניחה - בערך כמו המשמעות של מדבקות בסגנון "Designed for Windows 7" או "Intel Inside" על מחשבים...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #11 

לצרכים שלך המשמעות של התקן זניחה - בערך כמו המשמעות של מדבקות בסגנון "Designed for Windows 7" או "Intel Inside" על מחשבים...
...
(Y)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

dgent
תודה על הפירוט הנרחב , צריך להדביק אתזה איפשהו , רק לא הבנתי דבר אחד , לפי מה שאתה אומר זה לא ממש פועל ב 5.1? אצלי דווקא אני שומע קצת יותר חלש כשאני רואה סרטים עם THX..
...

THX (לרוב בה כעיבוד THX SELECT 2)המצוי ברסיברים/פרוססורים גם "עממיים" יותר- באופן בסיסי ועקרוני יכול "לגעת ולהתלבש" על כל פורמט החל מ-2 ערוצים עד ל-11.2 ערוצים...וצפונה, תלוי בפרוססור...

HazooM
THX כמו שנאמר זה תקן שהיצרנים משלמים עליו כסף. ברור שמערכת ללא "המדבקה" יכולה להפיק תוצאה זהה או אפילו טובה יותר מכזו שכן כוללת. כל מקרה לגופו ו THX אינו צריך להיות פרמטר ברכישת מערכת אלא אם רוצים להרכיב מערכת שלמה שמבוססת על התקן (רסיבר/מעבד/הגברה, רמקולים, הקרנה, עיבוד תמונה, אקוסטיקה ועוד).
...
זהבהחלט נכון בכל הקשור לכבילה ורמקולים, מה שרשמת אינו תקף לרסיברים/פרוססורים, מפני שלהבדיל מכל מוצרי החומרה שמסביב (כבילה, רמקולים, מוצרים אקוסוטים הנושאים את תו התקן שהינו רק "חותמת" וטו לא וכל מרצ'נדייז אחר) בפרוססורים THX "מתערב" ובאופן מהותי בפסי הקול של הסרטים ובכלל, יש שיאהבו יש שפחות, זה הכל עניין של טעם, אני ב-99% מהמקרים יעדיף את החותם צליל של THX...

linyotam
אז בעצם,
אחרי ההסבר הנפלא של itay123 ואחרי ההסבר שלך אני מסיק שלא מספיק שאני רוכש אונקיו 609
כי אם הרמקולים של MA Bronze אינם תומכי THX אני לא אוכל לנצל את הפורמט הזה כראוי?

נ.ב. אני מבין שגם ללא THX הסאונד (במידה והמערכת איכותית) יהיה איכותי...
אז באילו מקרים באמת ה- THX בא לידי ביטוי רק בסרטים שתומכים בו?
...

אין שום צורך בשידוח רמקולים הנושאים בתקן עם רסיבר הנושא תקן...ותומך בעיבוד THX...
כמו שאמרתי קודם כן,התקן הוא יותר ביקורת איכות שממש לא מייחסים אליה ייחוס יותר מידי והיא ממש לא משקיפה דבר..אמנם ברסיברים עיבוד THX הוא הרבה יותר מעוד תו תקן והוא מעניק אינטרפרטציה אחרת לשמע...

epony
לא הייתי לוקח את זה רחוק מדי... כאמור, THX זה תקן המיועד לעוסקים בתחום הקולנוע והקולנוע הביתי. הוא צבר כזאת תאוצה (בעיקר בזכות ג'ורג' לוקאס, שטבע את התקן מלכתחילה...) שהוא "אומר משהו" גם להרבה צרכני קצה ולכן אפשר למצוא אותו היום גם על תוכן וציוד קצה המיועד לצרכנים "פשוטים" (דהיינו לא אנשי מקצוע מתחום הקולנוע).

יש לו משמעות קצת יותר גדולה אם באמת בונים חדר ייעודי לק"ב ומשקיעים בהתאמת כל החדר כולו (אקוסטיקה, כבילה ואלקטרוניקה) לתקן.

...

אור אתה בהחלט צודק, בעניין "טיפול" החדר THXית...ברגע שהחלל מטופל אקוסטית, כולל שכבות ההפרדה האקוסטית בקירות, טיפול בתקרה/רצפה, באופן ש-THX קב ל"ניצול" ושמיעת כל התדרים כפי שמהנדס הקול תיכנן זאת בחדר האולפן כאשר הוקלט הסרט...החדר חייב להיות מטופל נכון, ואז עיבוד ה-THX המצוי ברסיברים, יקבל את המשמעות האמיתית שלו, והשמע יישמע כפי שהאדון המולטי מיליארדר לוקאס "חזה" :wink:

דווקה בחללים קטנים יחסית פיזית, ה-THX המצוי ברסיברים בהחלט מוסיף ובא לידי ביטוי הרבה יותר מאשר בחללים גדולים במיוחד..שוב יש שייתחברו יש שלא. (Y)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #13 

אתה צריך לשמוע את הסרט מלחמת הכוכבים בפורמט הזה וביחוד את המרוץ באמצע הסרט ואז תתעלף ותראה שthx זה משהו אמיתי ולא רק תו תקן כמו שחושבים. מאיפה אתם מביאים את ההמצאות האלה .וthx לא קשור לרמקולים בכלל .

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #14 

עליתי למעלה לא ראיתי שאיתי כתב את זה , אתה רואה לא סתם אני מקשקש. עכשיו רק ראיתי מה שאיתי כתב . הסבר מעלף איתי.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9614
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #15 

THX זה יפה ואפילו מצויין
וככל שהתקן מחמיר(THX ULTRA 2 PLUS )זה אומר שהמכשיר עומד בתקנים הגבוהים ביותר(במעבדה של לוקאס)
כולל עמידה בחללים גדולים ביותר(לבתים הכוונה)
ועובדה שהתקנים הללו נמצאים יותר במכשירי הדגל יותר מאשר לפשוטים
וקשה למצוא היום DVD למשל עם תקן כזה גבוה
אם זה הכרח ובל יעבור?לא
אם זה לא מזיק?-בטוח
השאלה אם אתה סומך יותר על הבדיקות של לוקאס והחותמות שלו
או על המהנדסים של אותה חברה (שלא פנו אליו ..)
או על שניהם......
אם יש הבדל שמציע לאוזן ?
אם יש לך גנים של עטלף או קרוב רחוק ערפד סביר להניח שתרגיש
אם שמיעה לא הצד החזק שלך תוכל לוותר על גורג ......
אבל לראות חותמת כזו על המכשיר יכול לעשות רק טוב(לעיניים...)
אגב יש גם חותמת THX למסכים (כלומר לצבעים שעברו את התקן..)
ולחיצה על כפתור הTHX בשלט
נותן את הצבעים האופטימלים המסך
שוב לפי ראות לוקאס........

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

ADICT כתב:THX זה יפה ואפילו מצויין
וככל שהתקן מחמיר(THX ULTRA 2 PLUS )זה אומר שהמכשיר עומד בתקנים הגבוהים ביותר(במעבדה של לוקאס)
כולל עמידה בחללים גדולים ביותר(לבתים הכוונה)
ועובדה שהתקנים הללו נמצאים יותר במכשירי הדגל יותר מאשר לפשוטים
וקשה למצוא היום DVD למשל עם תקן כזה גבוה
אם זה הכרח ובל יעבור?לא
אם זה לא מזיק?-בטוח
השאלה אם אתה סומך יותר על הבדיקות של לוקאס והחותמות שלו
או על המהנדסים של אותה חברה (שלא פנו אליו ..)
או על שניהם......
אם יש הבדל שמציע לאוזן ?
אם יש לך גנים של עטלף או קרוב רחוק ערפד סביר להניח שתרגיש
אם שמיעה לא הצד החזק שלך תוכל לוותר על גורג ......
אבל לראות חותמת כזו על המכשיר יכול לעשות רק טוב(לעיניים...)
אגב יש גם חותמת THX למסכים (כלומר לצבעים שעברו את התקן..)
ולחיצה על כפתור הTHX בשלט
נותן את הצבעים האופטימלים המסך
שוב לפי ראות לוקאס........
...
שלומי היקר בקר טוב..

בהכל אני מסכים איתך (Y)
אין ספק ש-THX זה תו תקן בכל הקשור לוידאו, קומפוננטים, כבילה, מוצרים נילווים וכו...
אבל כאשר מדובר על post prossesing אשר נמצא ברסיברים/פרוססורים, ה-THX הוא הרבה הרבה מעבר לתקן...קרא את מה שרשמתי מעל...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #17 

מחזק את איתי - יש לי אונקיו 608 (לא בדיוק גדול הרסיברים שאי פעם נוצרו) עם הסמכת THX SELECT2 PLUS (שגם היא מן הסתם לא ההסמכה הכי גבוהה של THX), ואני יכול להעיד (גם בלי קשר משפחתי רופף לעטלפים ו/או ערפדים) שמצבי הסראונד עם ה-Post Processing של THX נשמעים באופן מופגן שונים מכל המצבים האחרים שיש במגבר שלי (כולל DD, DTS, DD EX, DTS ES, DD PL IIz DTS NEO וכיו"ב...)

אני אישית אוהב את חתימת הסאונד של מצבי ה-THX ברסיבר שלי, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית אני מניח.
מצד שני, להגיד שזו סיבה להוסיף כסף למגבר שיש לו THX - לא בטוח בכלל שזה שיקול מספיק חזק אלא אם הפערים במחיר זניחים או שיש פיצ'רים אחרים ששווים את ההשקעה וה-THX הוא בעיקר סוג של בונוס...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9614
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #18 

איתי מסכים אתך שלגבי פרוססין והגברה אפילו, הTHX משחק תפקיד נכבד
ואני רואה את זה ברסיוור שלי למשל שהוא מוסמך THX ULTRA 2
וזה בא לידי ביטוי בהגברה המשובחת שלו (למרות שאת לוקאס לא מעניין סוג ההגברה אלא מה היא יודעת לעשות לפי הדרישות שלו..)
וגם בפרוססין משובח
כמובן שהיום יש תקן מחמיר יתר כמו ULTRA 2 PLUS אך שוב הבדלים לא כבדים בין השתיים....
אגב גם עמידה בעומסים כבדים לאורך שעות במעבדה גם נלקח בחשבון כחלק מהתקן
לכן יש הרבה פארמטרים שנלקחים בחשבון בחותמת הזו 8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”