קומפוסט קפה
אתמול פגשתי גנן לשעבר חובב קפה, הוא אומר ש"עוגות" הקפה שאנחנו מוציאים מהידית הן בעצם קומפוסט נפלא, מלא בברזל לצמחים.
האם מישהו שמע על זה משהו או ניסה בעבר?
אם זה נכון - יכול לשפר את איכות הגינה, לשמור על הסביבה ולהפחית את כמות הזבל.
בנתיים פיזרתי בעדניות, נראה מה יהיה.
האם מישהו שמע על זה משהו או ניסה בעבר?
אם זה נכון - יכול לשפר את איכות הגינה, לשמור על הסביבה ולהפחית את כמות הזבל.
בנתיים פיזרתי בעדניות, נראה מה יהיה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם זה יתייבש בלי עובש אז ברוח הראשונה הכל יעוף חזרה לבית שלך...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני, לפני חודשיים נתקעתי עם 5 קילו קפה טחון לטורקי שלא באו לקחת, ושפחתי את זה אל תוך העציצים בבית, אחרי כמה זמן ראיתי שהצמחים נראים טיפה פחות טוב, אז חשבתי שזה אולי בגלל החומציות, לכן קניתי קלציום קרבונט, ושמתי בצמחים, כדי לבטל את החומציות, אחרי כמה זמן ראיתי שזה נהיה יותר גרוע אז שמתי עוד, ולבסוף הצמחים נראים ששרדו את זה בינתיים למרות שלא ממש נראים משהו(אני לא התפלא עם הם ימותו), בכל אופן העוגיות עוברות חליטה בלחץ כך שזה לא ממש אמור להיות קשור, רק שאולי אפשר להבין מהסיפור הזה שיש בקפה משהו לא חומצי שהורג צמחים, אולי הקפאין עצמו או משהו אחר.
הייתה צריך לשים במקום זה קולומביה בקליה FC+.shtud כתב:אחרי כמה זמן ראיתי שהצמחים נראים טיפה פחות טוב, אז חשבתי שזה אולי בגלל החומציות, לכן קניתי קלציום קרבונט, ושמתי בצמחים,לביטול החומציות...
מנסיוני שימוש בעוגיות מעלה מאוד את החומציות של הקרקע ופוגע בצמחים.
במידה ויש לכם קומפוסטר בבית (ואני מנחש שלרוב העירונים בפורום אין כזה...)
ניתן לשלב שאריות קפה אבל גם אז רק ביחס מוגדר מכלל הזבל האורגני בקומפוסטר.
http://www.gardeningchannel.com/how-to- ... e-grounds/
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אני עושה את זה כבר המון זמן... גינון זה התחביב השני שלי...
בעקרון קומפוסט מורכב משני שליש רכיבים עשירים בפחמן (כמו קפה, עלים וענפים יבשים, ניירות וכו') ושליש רכיבים עשירים בחנקן (כמו ירקות, פירות, גזמים טריים וכו')..
אתה אמור לערבב אותם עם קצת אדמה כדי להכניס את הבקטריות שמפרקות את כל התערובת ומה שנשאר זה קומפוסט שבטוח להשתמש בו על הצמחים.
תהליך הפירוק מעלה את הPH (פחות חומצה יותר בסיס), השאיפה היא להגיע ל PH 5.5 אפשר להוריד את הPH עם חומץ או להעלות אותו עם סודה לשתיה במידה ובפירוק לא הגענו לPH הרצוי (זה תלוי ברכיבים שמכניסים).
התהליך הוא קצת יותר ארוך ממה שהסברתי אבל הבנת את העקרון: לא להשתמש רק בקפה ולא לשים אותו ישר על הצמחים...
בעקרון קומפוסט מורכב משני שליש רכיבים עשירים בפחמן (כמו קפה, עלים וענפים יבשים, ניירות וכו') ושליש רכיבים עשירים בחנקן (כמו ירקות, פירות, גזמים טריים וכו')..
אתה אמור לערבב אותם עם קצת אדמה כדי להכניס את הבקטריות שמפרקות את כל התערובת ומה שנשאר זה קומפוסט שבטוח להשתמש בו על הצמחים.
תהליך הפירוק מעלה את הPH (פחות חומצה יותר בסיס), השאיפה היא להגיע ל PH 5.5 אפשר להוריד את הPH עם חומץ או להעלות אותו עם סודה לשתיה במידה ובפירוק לא הגענו לPH הרצוי (זה תלוי ברכיבים שמכניסים).
התהליך הוא קצת יותר ארוך ממה שהסברתי אבל הבנת את העקרון: לא להשתמש רק בקפה ולא לשים אותו ישר על הצמחים...
זה נשמע כמו פרמדיק שעושה טיפול החייאה.shtud כתב:בימקום להשתמש בסודיום ביקרבונט(סודה לשתייה) השתמשתי בקלציום קרבונט, החשבון התיאורטי שלי היה שהסודה לשתייה תשאיר לי נתרן בעוד שהקלציום קרבונט משאיר סידן. כשמבחינת ניגוד החומצה שניהם אמורים לעבוד....
כן, אבל לא משנה כמה אני יתאמץ במקרה הטוב המטופל יהיה במצב "צמח"יוסיסופר כתב:זה נשמע כמו פרמדיק שעושה טיפול החייאה.shtud כתב:בימקום להשתמש בסודיום ביקרבונט(סודה לשתייה) השתמשתי בקלציום קרבונט, החשבון התיאורטי שלי היה שהסודה לשתייה תשאיר לי נתרן בעוד שהקלציום קרבונט משאיר סידן. כשמבחינת ניגוד החומצה שניהם אמורים לעבוד.......
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אני לכמה רגעים בדקתי שאני לא בפורום לפירוק והרכבת פצצות.יוסיסופר כתב:זה נשמע כמו פרמדיק שעושה טיפול החייאה.shtud כתב:בימקום להשתמש בסודיום ביקרבונט(סודה לשתייה) השתמשתי בקלציום קרבונט, החשבון התיאורטי שלי היה שהסודה לשתייה תשאיר לי נתרן בעוד שהקלציום קרבונט משאיר סידן. כשמבחינת ניגוד החומצה שניהם אמורים לעבוד.......
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני יודע שזה מומלץ, אבל אני לא עושה את זה.
לפני כמה שנים החלטתי להגדיל ראש, ודחפתי כפית סוכר לתוך העציץ שהיה לי בבית.
אני אחסוך מכם את פרטי הסיפור, רק אומר שלאחר שבועיים היה ריח נוראי של גרביים מסריחות בבית ולא הצלחתי למצוא מאיפה הוא.
... וגם שהריח הזה קשור לסיפור
... וגם שהעציץ, עליו השלום, לא גרב גרביים
לפני כמה שנים החלטתי להגדיל ראש, ודחפתי כפית סוכר לתוך העציץ שהיה לי בבית.
אני אחסוך מכם את פרטי הסיפור, רק אומר שלאחר שבועיים היה ריח נוראי של גרביים מסריחות בבית ולא הצלחתי למצוא מאיפה הוא.
... וגם שהריח הזה קשור לסיפור
... וגם שהעציץ, עליו השלום, לא גרב גרביים
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -