שאלות בעינייני color decoder

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
unsound_methods פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

1. מהו בדיוק ה color decoder ומה תפקידו?
2. מהם ה inputs וה outputs של המערכת הנקראת color decoder?
3. מהם הפרמטרים השולטים בתפקודו של ה color decoder?
4. באיזה אופן מכיילים אותם? כנגד איזה test patterns, או לחילופין - אילו מדידות צריך לבצע?
5. מהם R-Y AXIS ANGLE ו-B-Y AXIS GAIN ?
6. מדוע צריך לכייל grayscale ל D65 לפני כיול ה color decoder?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

1. ה-COLOR DECODER הוא רכיב אחד בתוך סדרה של רכיבים שתפקידם לקלוט את השידור האנלוגי ולהעבירו למסך כסיגנל דיגיטלי. הוא אחראי על המרות הצבעים. בד"כ מדובר על רכיב אחד שכולל בתוכו את ה-COLOR DECODER ועוד כמה דברים נוספים (כלומר, הוא לא דיסקרטי).

2. בד"כ הוא מקבל וידאו אחרי כמה פילטרים (COMB FILTER כזה או אחר). יש COLOR DECODERS אנלוגיים ויש דיגיטליים שהם חלק ממעגל ה-VIDEO ADC.

3. הוא יכול לשלוט על ה-PRIMARIES במידת מה (או ליתר דיוק, לקלקל אותם). הוא גם מושפע מה-COLOR וה-TINT CONTROLS.

4. יש COLOR DECODER CHECK ב-DVE למשל. ב-COLORFACTS פשוט מדובר בכיוון PRIMARIES ו-SECONDARIES (בד"כ פחות משפיע).

5. סביר להניח שמדובר במשהו אחר, בשליטה על Y/C DELAY באופן דיסקרטי פר צבע. בכל מקרה, אני לא מכיר. האם זה מה-SERVICE MENU?

6. אני לא חושב שזה נכון. זה לא צריך להשפיע זה על זה. אם מדובר על כיול PRIMARIES אז דווקא ההיפך הוא הנכון. אם מדובר על COLOR ו-TINT אז עדיף באמת לכייל קודם ל-D65 כי זה יכול להשפיע על התוצאות של COLOR ו-TINT...

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”