מספר שאלות על ווידאו פרוססור...

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי , מה בדיוק עושה המכשיר ? כיצד הוא משפיע על שידורי YES , DVD משחקי XBOX (רגילים) , תכני HD ?
האם ישנו כרטיס כזה גם למחשב אשר משמם כ HTPC ?
האם זה משנה אם הטלויזיה היא פלזמה או LCD ?
ומה הופך אותו לכל כך יקר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

יש סוגים רבים של מעבדי תמונה במחירים שונים.

הייתי ממליץ שתכנס לפורום המדריכים, על נושא עיבוד תמונה ו-DEINTERLACING, יש שם מידע נוסף ולינקים למאמרים שכתבנו באתר בתחום מעניין זה.

אם אתה ספציפית מחפש נתונים על מעבד תמונה מסוג SCALER (יש עוד כמה סוגים), אז תתמקד תחילה ב-DEINTERLACING וב-SCALING בתור מילות החיפוש שלך בעמוד הראשי באתר.

השיפור שמכשיר כזה נותן לתמונה מ-YES או מ-DVD תלוייה מאוד באיכות המסך, באיכות המעבד ובאיכות המקור. בהחלט ניתן להגיע לשיפור משמעותי ביחס למה שרגילים (למשל עם מעבד תמונה כמו VP30+ABT102 ביחד עם מסך HDTV טוב וממיר טוב).

לגבי שיפור תכני HDTV, שם זה כבר דורש סוג אחר של מעבד, כזה שגם יודע לעבד HDTV. יש מעבדים שטובים יותר ב-SDTV (כמו ה-ABT שציינתי) ויש כאלה שמצטיינים בדברים אחרים (למשל LUMAGEN HDP PRO מצטיין באיזון צבע, ב-SCALING ובעיבוד HDTV) ויש כאלה שמצטיינים בשניהם אבל הם יקרים...

לגבי משחקים, זה לא מומלץ מכיוון שזה מאיט את עדכון הוידאו שלך (כלומר, זה פוגע בריפלקסים שלך כשחקן).

יש כרטיסים ותוכנות, אבל מה לעשות ומעבדים חיצוניים מתקדמים בגלל שיפורים בדחיסות הסיליקון, בעוד שבמחשבים העיבוד עדיין מנסים להדביק את הקצב עם הדור הקודם של מעבדי תמונה...

יש משמעות לגבי פלאזמה מול LCD, אבל בגדול זה משפר יותר ככל שהרזולוציה גבוהה יותר (כלומר יש עדיפות ל-LCD) וככל שהמסך גדול יותר (עדיפות לפלאזמה).

העלות היא פשוט בגלל שלא מדובר במכשיר CONSUMER, כלומר צרכן רגיל לא יכנס לטרקלין חשמל וישאל איזה מעבדים יש להם למכירה... מדובר במוצר מאוד יחודי, ושנמכר לרוב רק למביני עיניין או למתקינים מקצועיים, כחלק מהתקנה יקרה למדי עבור אנשים שהעלות היא פחות חשובה מהאיכות...

בכל מקרה, יש ירידה משמעותית במחירים. בעבר, מעבד מתחת ל-4000 דולר היה פשוט לא ראלי. כיום אפשר גם במחיר של כ-1000 דולר להשיג מעבד טוב (מעבד מצויין זה כבר סיפור אחר). לגבי ה-TOP OF THE LINE, גם שם המחירים ירדו, בעבר המחירים נעו סביב 60,000 דולר וכיום מדברים על כ-20,000....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

למדריכים...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

כן כן, עוד שאלה על פרוססורים

שליחה #4 

חברים (האמת, נראה לי שרק עופר ידע לתת את התשובה:) )

כעת בתוכנית שילוב של פלאזמה ומקרן.

פלאזמה - פנסוניק 50" מסדרת ויירה לכשתגיע
מקרן - ממש לא סגור כי עוד לא בחנתי נקח בתור דוגמה את פנסוניק 900

מבחינת אופי צפייה, הוא השתנה לאחרונה ל-
95% מחשב (divx)
3% יס
2% DVD

בפלאזמה אצפה במחשב וביס ובמקרן במחשב וב- DVD.

מקריאה בפורום אני למד שפרוססור נותן אפקט יחסית גדול על מקרנים (הגיוני בגלל גודל התמונה).

מה שאני רוצה להשיג זה:
1. שתי יציאות HDMI או DVI (אחת לפלאזמה שנייה למקרן) עם אפשרות למתג בשלט (שאפשר ללמד אותו את הפרונטו לדוגמה)
2. שיפור ב- Scaling ו- deinterlace
3. שיפור Artifacts MPEG עד כמה שאפשר (macroblocks וכו)

השאלה היא אם קיים מכשיר שעונה על כל הדרישות? ואם כן מהו ומה סדר גודל המחיר (ארה"ב)?

התקציב גמיש אבל לא 10,000$...

תודה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

איזה קטעים איתכם :) תמיד מתלוננים שאני חוטף שרשורים אז היום בכח הכרחתי את עצמי לפתוח חדש וראו זה פלא הוא הצטרף לכאן :)

רגע, ובכלל מה הקשר לפורום דיגיטלי? זה אמור להיות בוידאו כי זה לא רק דיגיטאלי.. טוב לא חשוב, העיקר שעופר יענה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

דבר ראשון, הפורום המתאים הוא עיבוד תמונה...

לגבי השאלות:

1. זה מה שקוראים מעבד לשני ZONES... מרבית המכשירים כוללים יציאות דיגיטליות ואנלוגיות, אבל לא שתי יציאות דיגיטיליות. לכן, צריך מפצל HDMI או DVI. עקרונית, בונים תוכנית עם מקרו בשלט חכם שדואג שכל מסך יקבל פורמט משלו ושרק הוא יהיה דלוק בכל זמן נתון. אפשר גם להשתמש במע' חכמה לשם כך.

2. ב-SD או ב-HD ? ה-VP30+ABT102 מומלץ עבור מי שכרגע מתרכז ב-SDTV. ה-HDP PRO מומלץ למי שרוצה שילוב עם דגש על HDTV, ויש עוד מעבדים רבים שהם שילוב בין השניים אך יקרים יותר (ע"ע, VIGATEC החדש, ה-CRYSTALIO II, וה-DRAGONFLY).

3. זה כבר או דורש מעבד יעודי או כזה שיושב בין הממיר למעבד הראשי (ככה אני עובד) - ה-MOSQUITO וה-FLEA הם שתי אופציות למעבדי ביניים כאלה. אם אתה רוצה את זה בשילוב עיבוד תמונה אז אתה צריך את ה-DRAGONFLY שכבר זמן רב אמור להיות מוכן אבל לוקח לו המון זמן. כתבתי סקירה עליו והיא ברשימת המאמרים שצפויים להתפרסם בשבועיים הקרובים.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

אוקי, תודה, מתחיל להבין אבל:

1. אם אני משתמש באותה יציאה, לא תהיה בעיה שלמקרן ולמסך יש רזולוציה native שונה?

2. אני כנראה צריך את שניהם, כי מחשב זה HD מן הסתם ויס ו- DVD זה SD. חשוב לי שיעשה למחשב כי אני רוב הזמן צופה בו וחשוב שיעשה ל- DVD ויס כי הם יותר זקוקים לזה... מה מומלץ מבין השניים? (שיצאו כבר)

3. אוף. אז זה יהיה הדבר הבא.
HiFiMusic IL

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

oferlaor כתב:
זה כבר או דורש מעבד יעודי או כזה שיושב בין הממיר למעבד הראשי (ככה אני עובד) - ה-MOSQUITO וה-FLEA הם שתי אופציות למעבדי ביניים כאלה.
...
האם ניתן להשיג אותם בארץ ומה עלותם? צפיה בחלק מערוצי YES פשוט בלתי נסבלת בפלזמה "50 ...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

aloni,

1. יש פרוססורים שיש להם אפשרות להגדיר כמה פרופילים של OUTPUT RESOLUTION (למשל כל ה-LUMAGEN וגם ה-VP30 וה- HD+).

2. למה צריך מחשב בשביל HD?

vitalyi,

כרגע לא. רכשתי הישר מקנדה ביבוא אישי.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

הי עופר,

" 2. למה צריך מחשב בשביל HD?"

לא התכוונתי שצריך מחשב בשביל HD, התכוונתי שכאשר אני משתמש במחשב זה שווה ערך ל- HD (בגלל הרזולוציה), לכן אם הבנתי אותך נכון צריך Scaler של HD.

מכל השמות שנתת (אבל לא על כולם הצלחתי לקבל פרטים) הכי אהבתי את ה- CRYSTALIO, האם אתה מכיר אותו? או שיש לך אותו על מנת לתת חוות דעת משימוש אישי?
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

אין לי אותו, היה לי את ה - CRYSTALIO I.

ראיתי אותו בינואר, אבל רק גירסא מוקדמת שלו. החיסרון הגדול שלו הוא מחיר, הוא יקר מאוד (איזה 6000 דולר בחו"ל, לפני משלוח, ביטוח ומיסים!).

אגב, STREAMER של HD עושה עבודה מצויינת והעלות נמוכה כיום בהרבה ממחשב.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

באתר שלהם מפורסם 4500 לגירסה הנחותה ועוד 1000 לגירסה היקרה שהתוספת היא בעיקר נגן MPEG עם דיסק קשיח וכו'.

ראיתי אגב שיש לו שתי יציאות HDMI, זה פותר לי את הבעיה נכון?
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

4500?

מעניין, כנראה שחשבתי על פרוססור אחר.

אני ממש לא מתמצא בו, ואני לא נוטא להתבטא בדברים שאני לא מבין בהם..

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

וה DRAGONFLY עולה 3,500 כולל התוספת עבור תוספת לטיפול ברעש אנלוגי ו MPEG . הבנתי נכון שהמעבד הזה מבטל את הצורך למעבדים MOSQUITO/FLY?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

אולי פשוט מכרו אותו בסופו של דבר ביותר זול?

http://www.crystalio.com/spec.html

קראתי עליו כמה שעות היום ב- AVSForum ונראה שהחברה מתלהבים ממנו אבל הבנתי שלוקח לו הרבה זמן להגיע - 5 שבועות או משהו כזה...

מה שעוד מעניין זה שראיתי שהם טוענים שם שחיבור אנאלוגי (ה- RGB עם החמישה חיבורים) יותר איכותי מדיגיטאלי לדוגמא HDMI (הם לא דיברו ספציפית על המוצר הזה אלא באופן כללי), מה אתה אומר על זה עופר?
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

lito,

הוא לא עושה את כל מה שה-MOSQUITO עושה (למשל הורדת BLOCKS/MACROBLOCKS) וגם עושה את זה רק ב-SDTV (מבחינתי זה מספיק). לא התרשמתי מהעיבוד הספציפי הזה ב-DRAGONFLY, לדעתי ה-MOSQUITO עושה עבודה יותר טובה בתחום הזה.

aloni,

כאמור, מעבר להדגמה אחת שראיתי ב-CES, אין לי הרבה מה להוסיף...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

מה אתה אומר על נושא ה-

Digital vs Analog ?
HiFiMusic IL

שלח תגובה