[מדריך] איך לסנכרן את כל ה-XBMC בבית.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'

מנהלים: מנהלי וידאו, מנהלי HTPC ועיבוד תמונה

oron_s
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 157
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

[מדריך] איך לסנכרן את כל ה-XBMC בבית.

לינק להודעה #1 

אם יש לך יותר מXBMC אחד בבית בטח שמת לב לכך שאין תקשורת בין כל הXBMC שברשותך, כלומר אם ראית פרק/סדרה בחדר אחד בחדר השני הוא עדיין מופיע כunwatched, אם עצרת סרט בסלון ורצית להמשיך לראות אותו בחדר שינה אתה צריך לחפש את הנקודה ממנה הפסקת ידנית וכו'.
המדריך הזה בא לטפל בבעיות אלו.
המדריך גם נותן את האופציה לשמירת Thumbnails משותפת, כלומר עם XBMC אחד מעדכן את הספרייה שאר הXBMCים מתעדכנים אוטומטית.

לפני שנתחיל כמה הערות:
1. מי שיש לו רק XBMC אחד לא יקבל כלום מהמדריך הזה.
2.אני לא איזה מתכנת תותח. יכול להיות שיש דרכים טובות יותר לעשות את זה, ואם תתקלו בבעיה לא בטוח שאני אוכל לפתור אותה.
3. אני לא לוקח שום קרדיט במדריך הזה, פשוט חיברתי (ותרגמתי) כמה מדריכים ופוסטים בפורומים:
http://lifehacker.com/#!5634515/how-to- ... -the-house
http://lime-technology.com/forum/index. ... ic=11473.0
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=85654
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=80829

שלב 1

הדבר הראשון שצריך לדאוג לו הוא שהגרסאות של XBMC יהיו כמה שיותר זהות, כלומר אם אתה עובד עם SVN אז עדיף שכולם יהיו SVN עם אתה אם 10.1 עדיף שכולם יהיו עם 10.1 וכו'... אם יש לכם גרסאות ישנות של XBMC יכול להיות שתצטרכו לשדרג אותן.

לפני שבכלל נתחיל צריך קודם כל להסיר את מקורות המידע שלך בXBMC ולנקות את הספרייה. אני יודע שזה נשמע מפחיד אבל אם כמה פעולות הכנה תגלו שזה לא כל כך נורא. אם אתם עובדים עם תוכנת Metadata כמו Media Center Master או Ember ששומרות מידע בספרייה שלכם, אז פעולת הסריקה תקח סדר גודל של דקות (במקום שעות...) תלוי בגודל הספרייה שלכם. דרך נוספת היא לעשות Export לספרייה שלכם כנסו ל settings->video->Libary->Export Video Libary. יפתח החלון הבא:
תמונה
Single File ישמור את כל הDB בתוך תיקיה אחת וגם ישמור watch.
Separate יפזר את הDB לתוך ספריית הקבצים שלכם (Metadata).
אני חושב ש Single עדיף ומהיר יותר אבל זה נתון לבחירתכם.

הדבר השני הוא MySQL, אם אף פעם לא עבדתם עם SQL זה אולי נשמע מפחיד, אבל אני מבטיח שלא יותר מדי. תורידו את הגרסא המתאימה למערכת ההפעלה שלכם מכאן:
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/
חשוב מאוד להתקין את MySQL על מערכת שעובדת כמה שיותר (עדיף 24/7).
אני אנסה לתאר התקנה ב WIN7 בקצרה, כשנדרש לבחור סוג התקנה בחרו ב-Typical.
תמונה
בסןף ההתקנה תשאירו את האשף מסומן.
תמונה
אשף.
תמונה
הכניסו סיסמא ובחרו האם אתם רוצים לאפשר גישה מרחוק.
תמונה
לאחר שסיימתם להתקין הפעילו את MySQL Command Line Client. הכניסו את הסיסמא ממקודם ותגיעו למסך הבא:
תמונה
עכשיו הגיע הזמן ליצור יוזר וקצת DB. הכניסו את השורות הבאות:

קוד: בחירת הכל

create USER 'xbmc' IDENTIFIED BY 'xbmc';

create database xbmc_video;

create database xbmc_music;

GRANT ALL ON *.* TO 'xbmc';

select host,user from mysql.user;
 
SHOW DATABASES;
אחרי כל הכנסה אתם צריכים לקבל הודעת Query OK, ואם הכל כמו שצריך אתם צריכים לקבל חלון בסגנון הזה:
תמונה
סגרו את החלון וסיימנו את החלק של SQL. אם תהיה דרישה אני יפרסם איך להתקין MySQL על Unraid.

יש משתמשים שקבלו באגים אחרי שהתקינו את MySQL ב WIN7 בגלל הפירוואל של ווינדאוס. עדיף לפתוח את הפורט 3306 שם (אם מישהו מסתבך, אז אני אסביר).

עכשיו פתחו את עורך הטקסט המעודף עליכם והכניסו את הקוד הבא:

קוד: בחירת הכל

<advancedsettings>
    <videodatabas&#101;>
        <type>mysql</type>
        <host>***.***.***.***</host>
        <port>3306</port>
        <user>xbmc</user>
        <pass>xbmc</pass>
        <name>xbmc_video</name>
    </videodatabas&#101;> 

    <musicdatabas&#101;>
        <type>mysql</type>
        <host>***.***.***.***</host>
        <port>3306</port>
        <user>xbmc</user>
        <pass>xbmc</pass>
        <name>xbmc_music</name>
    </musicdatabas&#101;>
</advancedsettings>
החליפו ***.***.***.*** עם כתובת ה-IP של המחשב ברשת שלכם שמארח את מסד הנתונים MySQL. שמרו את הקובץ בתור advancedsettings.xml. עליכם למקם את הקובץ advancedsettings.xml במיקומים ספציפיים בהתאם לאיזו פלטפורמה פועל XBMC.

עבור XBMC פועל ב- Windows 7:
העתק והדבק את הטקסט מתחת לשורת הכתובת של Explorer או תיבת הפעלה.
%APPDATA%\XBMC\userdata

עבור XBMC פועל ב- Apple TV 2 או Ipad/Iphone:
יש צורך sftp קובץ advancedsettings.xml לתוך הספריה הבאה של iOs שלך:
/private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/userdata/

עבור XBMC פועל ב- Mac OS x:
~/Library/Application Support/XBMC/userdata

עבור XBMC פועל ב- Ubuntu
~/.xbmc/userdata/Thumbnails

לאחר שהעתקת את הקובץ, עליך לייבא או הספריה שלך או להוסיף אותו מחדש את ל XBMCים שלך. לאחר שפעולה זו תושלם, בדוק האם כל ה XBMCים מסונכרנים (לא חובה לייבא את הספרייה אם ממשיכים לשלב 2).

אז מה יש לנו בסוף התהליך? אתה יכול למעשה "להפסיק ולחדש" סרטים או סדרות ולקבל חיווי אם ראית כבר את הפרק/סרט. אך שאר ספריה, metadata, פוסטרים ותמונות ממוזערות מאוחסנות בכל XBMC בנפרד. אם אתה מוסיף סרט בXBMC מסוים אתה צריך להוסיף אותו גם הXBMCים האחרים. לחלק מהאנשים זה מספיק אני רציתי שגם שאר הדברים יהיו משותפים.
בנקודה זאתי אפשר להפסיק עם המדריך למי שמספיק לו סנכרון בסיסי, מי שרוצה סנכרון מלא ימשיך לקרוא.

שלב 2:

הערה לפני שממשיכים, אם ההתקנות שלכם מחוברות באמצעות WIFI אז יכול להיווצר השהייה עד שהפוסטרים והתמונות שלכם יטענו. זה תלוי מאוד בסקין שאתם משתמשים (כמה Fanart יש בו וכו'), ובאיכות הסיגנל שלכם. בניסויים שעשיתי עם WIFI זה לא היה כל כך נורא...
אם אתם מחוברים קווי אז לא תרגישו בכלל שהמידע לא שמור מקומית.
לפני שמתחילים צריך עוד פעם לרוקן את הספרייות שלנו (אם ייבאתם אותם בסוף שלב 1).

בהתאם לפלטפורמות שXBMC מותקן אצלכם צריך לבצע פעולות מסויימות אבל העקרון הוא זהה. אנחנו נגרום לכך שבכל XBMC ספריית ה Thumbnails תצביע על ספרייה מרכזית אחת שנבחר. היא כמו MySQL צריכה להמצא במחשב שעובד הכי הרבה אצלכם (שוב פעם עדיפות ל 24/7). צריך לוודא שאף XBMC לא רץ כרגע.

Windows 7

Windows מאפשר יצירת symlinks. העתק והדבק את הטקסט מתחת לשורת הכתובת של Explorer:
%APPDATA%\XBMC\userdata
שמה את ספריית Thumbnails ל- Thumbnails-old.
לכו לCMD ע"י Start Menu > All Programs > Accessories הקישו מקש ימני בחרו "Run as Administrator".
עכשיו הקלידו:
cd %appdata%\XBMC\userdata
mklink /D Thumbnails \\192.168.0.201\Media\Thumbnails
כאשר 192.168.0.201 זה הכתובת IP ו Media\Thumbnails זה מיקום ספריית ה Thumbnails המרכזית שיצרתם.
אתם צריכים עכשיו לראות קיצור שמצביע לספרייה המרכזית שלכם.

iOS

צריכים קודם כל לעדכן את גרסת XBMC ל- nightly build בגלל שSQL לא נתמך בגרסא הרשמית האחרונה. נכנס ב SSH למכשיר ונקיש:

קוד: בחירת הכל

cd /private/var/tmp

wget http&#58;//hadm.net/~keith/xbmc_atv2/latest_atv2.deb 
"appleTV"
wget http&#58;//hadm.net/~keith/xbmc_atv2/latest_ios.deb
"iphone/ipad"
dpkg -i latest_atv2.d4eb 
"appleTV"
dpkg -i latest_ios.deb 
"iphone/ipad"

apt-get -f install
מה שמסומן ב" " לא צריך להקיש רק בא לסמן את ההבדל בין ATV2 ל IPAD. עכשיו צריך לערוך את הקובץ advancedsettings.xml ממקודם ולהוסיף את השורות הבאות:

קוד: בחירת הכל

<pathsubstitution>
	 <substitute>
		 <fr&#111;m>special&#58;//masterprofile/Thumbnails</fr&#111;m>
		 <to>smb&#58;//192.168.0.201/Media/Thumbnails/</to>
</substitute>
</pathsubstitution>
כשההסבר על smb://192.168.0.201/Media/Thumbnails/ ניתן מקודם.

את ההסבר על XBMC Live, Mac OS X ו Ubuntu אני אעלה אם תהיה דרישה.

עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא ללכת לאחד מה XBMC שלך (וודא שאין עליו כלום כמו שהוסבר ממקודם), לייבא או להוסיף מהתחלה את הספרייה שלך.

אחריי שסיימת להוסיף אתה אמור לראות את הספרייה שלך בשאר ה XBMC שברשותך.
עכשיו כל פעם שתעדכנו את הספרייה שלכם באחד מה XBMC שאר ה XBMC יתעדכנו אוטומטית. אצלי זה מותקן על WIN7, Apple TV 2 ו Iphone.

אני מקווה שזה יעזור, נא זכרו שאני לא מומחה. אני אעזור כמיטב יכולתי.
נערך לאחרונה על ידי oron_s ב 04/05/2011 23:10, נערך 3 פעמים בסך הכל.

pixies
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32766
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 771 פעמים
קיבל תודות: 2243 פעמים

לינק להודעה #2 

oron_s, תודה על הכתיבה והתרגום של המדריך. הרשיתי לעצמי לתקן כמה שגיאות לשוניות קטנות, והוספתי לינק למדריך באגף XBMC של שרשור המדריכים בראש הפורום.
כל הכבוד על ההשקעה ותודה רבה על התרומה לקהילה ! (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oron_s
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 157
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

לינק להודעה #3 

pixies כתב:oron_s, תודה על הכתיבה והתרגום של המדריך. הרשיתי לעצמי לתקן כמה שגיאות לשוניות קטנות, והוספתי לינק למדריך באגף XBMC של שרשור המדריכים בראש הפורום.
כל הכבוד על ההשקעה ותודה רבה על התרומה לקהילה ! (Y)
...
העונג כולו שלי :) .

oron_s
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 157
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

לינק להודעה #4 

צלמתי קצת ווידיאו בשביל להמחיש את המהירויות אחרי התהליך (יש גם HD :lol: ).

HTPC WIN7 gigabit ethernet :


שימו לב שיש לי רק ראוטר שתומך ב 802.11g, אני מאמין שאם ראוטר שתומך 802.11n המהירות תשתפר.
עוד נקודה היא שהאפל TV לא כל כך מהיר בלי שום קשר לאיפה מאוחסן המידע.
אני מקווה שזה יעזור למי שחושש שהמהירות תפגע.

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 358
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

לינק להודעה #5 

אצלי זה פשוט לא עובד. למרות שהגדרתי הכל כפי שנאמר מה שקורה הוא שהוא מצליח לטעון מידע לחלק מהטבלאות ולחלק לא (למשל לטבלת path וטבלת tvshow המידע נטען אבל ל movies ו episodes המידע לא נטען).
אני גם לא יכול, בקונפיגורציה זו לחבר scraper עם מקור. כאשר אני מגדיר מקור ההגדרה נשמרת בדטהבייס אבל xbmc לא מצליח לקרוא אותה מהדטה בייס חזרה ולכן נראה כאילו אין scraper למקור. לפיכך אני לא יכול גם להוסיף מידע סרטים חדש.

Itsik_G
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1178
הצטרף: יולי 2005
מיקום: מרכז הארץ
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

לינק להודעה #6 

sbentin כתב:אצלי זה פשוט לא עובד. למרות שהגדרתי הכל כפי שנאמר מה שקורה הוא שהוא מצליח לטעון מידע לחלק מהטבלאות ולחלק לא (למשל לטבלת path וטבלת tvshow המידע נטען אבל ל movies ו episodes המידע לא נטען).
אני גם לא יכול, בקונפיגורציה זו לחבר scraper עם מקור. כאשר אני מגדיר מקור ההגדרה נשמרת בדטהבייס אבל xbmc לא מצליח לקרוא אותה מהדטה בייס חזרה ולכן נראה כאילו אין scraper למקור. לפיכך אני לא יכול גם להוסיף מידע סרטים חדש.
...
אני זוכר שנתקלתי בבעיה דומה והיא היתה קשורה לנתונים בעברית. אם אני זוכר נכון (זה היה מזמן...) צריך להגדיר את הקידוד של ה DB כ- Latin1.

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 358
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

לינק להודעה #7 

ניסיתי הכל. קודם כל אני הגדרתי כ latin1. שנית אני גם בדקתי ברמה של תיקיות מקומיות באנגלית עם שמות של סרטים באנגלית וזה לא עוזר. ההתנהגות לא משתנה. הוא לא מצליח לקרוא נתונים מהדטהבייס ומצליח לרשום נתונים רק באופן חלקי. התקנתי אפילו מחדש xbmc על תחנה אחרת, בלי שום דבר בעברית אפילו לא ממשק, ההתנהגות לא משתנה.
אני פשוט מאוד מאוכזב מהנושא. דבר שאמור להיות טריוויאלי כמו עבודה מול דטה בייס נעשה בצורה חובבנית. בכלל הטיפול של xbmc בנושא של unicode ושפות זרות הדורשות יותר מ byte אחד לאות הוא עקב אכילס של התוכנה.

oron_s
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 157
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

לינק להודעה #8 

מה כתוב בlog של xbmc? איזה גרסא של xbmc אתה מתקין? בדקת שהפאירוול של ווינדאוס לא חוסם לך את הפורט של mysql?

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 358
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

לינק להודעה #9 

הפורט לא חסום מאחר וכפי שכתבתי חלק מהמידע נשמר חלק לא.
בינתיים השגתי התקדמות משמעותית. הבעיה העיקרית, אם כי תמוהה, זה ה file separator של windows: '\'. ברגע שהחלפתי הכל בספריה ל path עם '/' המידע בספריה עבר. עדיין יש מעט בעיות. אחרי שאפתור את כולן אעלה את המצב הסופי שעובד אצלי כדי שאחרים יוכלו להיעזר גם.

MarioMan
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
הודעות: 3533
הצטרף: מאי 2005
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 193 פעמים

לינק להודעה #10 

חצי-off: באיזה סקין אתה משתמש לקבלת ה-wall האלכסוני במסך הסרטים ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 358
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

לינק להודעה #11 

אני משתמש ב confluence וגם ב mediastream, אבל אני לא חושב שזה בעיה בסקין, זה בעיה יותר בלמטה ובעיקר לדעתי קשור ל Mysql. אם תרצה אני יכול לרדת יותר לפרטים כי נראה לי שאני כבר יודע איך לגרום לכך לעבוד

oron_s
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 157
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

לינק להודעה #12 

הבעיה הייתה בכתיב ב advancedsettings.xml ? או בתוך xbmc במיקום של הספריות?

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 358
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

לינק להודעה #13 

בהגדרת הספריות ב XBMC, כלומר הספריות רשת שלי היו למשל ב M:\movies, או אפילו לא ברשת C:\movies.

oron_s
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 157
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

לינק להודעה #14 

לפני הפתרון של mysql זה עבד עם '\'?
פעלת לפי כל המדריך? או רק את שלב 1?
איזה עוד בעיות יש לך? אולי אני יכול לעזור...

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 358
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

לינק להודעה #15 

בשלב זה הכל פתור. לשאלתך, כן לפני mysql זה עבד בכל מכונה בנפרד (ויש לי שלוש) ללא כל בעיה. הבעיה היא של mysql שלא מצליח לאתר רשומות שיש בהן את ה '\'. בדקתי את זה ב mysql ללא קשר עם xbmvc והייתה בעיה. כדי להעביר את הסימן יש בעצם להכפיל אותו, ההכפלה מתבצעת בצד ה xbmc ולדעתי זה משבש משהו.

בכל מקרה, הסרתי את ההגדרה של m:\movies דיסק הרשת והחלפתי ל smb://[name_of_server]/movies, החלפתי את ההגדרה בקובץ ה xml של ה export ל path החדש ב search/rep&#108;ace אח"כ ניקיתי את מסד הנתונים, אתחלתי את xbmc מחדש, עשיתי import והכל הסתדר. מה שכן, הייתי צריך לעשות refresh לכל התמונות fanart ו thumbs בגלל שה path הוא המפתח שלהן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”