rberkner,
חיפשתי שוב ומצאתי לינק לגריל שיש לי, מסתבר שהוא כבר לא ממש מיוצר, אבל אתה יכול לראות את המפרט שלו.
http://www.outbackasia.com/en/archived- ... ck-cuisine
אם אתה אכן מדבר על שימוש אינטנסיבי (ולפי השושלת שלך - אתה כנראה מדבר על כזה שימוש) עוד כמה נקודות שחשובות לי, ושאני יודע לשים אליהן לב במידה וארכוש היום גריל.
1. שטח צליה: שטח הצליה אצלי מספיק ל-25 אנשים די בקלות, השיא שהגריל האכיל הוא כ-70 אנשים והוא עבד די קשה (מבחינת בשר זה היה 27 ק"ג בשר נטו + שטויות שרצו על הגריל כמו חצילים וכו').
2. ניקוז שומן - כבר דיברתי על זה.
3. משטחי עבודה גדולים בצדדים - זה לא מחליף את ה"שולחן של המנגליסט" אבל זה עוזר מאוד ואני משתמש המון בשני המשטחים בצדדים.
4. שטח אחסון - אני לא אקנה שום גריל בלי שטח אחסון מתחתיו.
5. פיצ'פקס קטנים כמו המתלים שעליהם אני שם קבוע את סט הכלים, מתלה למגבת וכו'.
6. רשת חימום / הפשרה (אפשר לראות אותו בתמונות למעלה עם הגזרים עליו) שימוש מאוד לפיתות, חימום חוזר, חימום איטי וכו'.
7. מוט מסתובב לצלייה + מנוע - אמנם דורש ממך "קפיצת מדרגה" ביכולות הגסטרונמיות, אבל במקרה שלך - לא תהיה בעיה.
8. משטחי צלייה שונים ולא רק רשת (במקרה שלי יש אפשרות לרכוש משטחים מסוגים נוספים).
מחפש גריל גז טוב
לי יש לי יש
אמגזית מגה שף 3
עושה עבודה מצויינת - ברגע שלומדים לשלוט בחום (ולא נותנים לחום לשלוט בך)
http://www.amgazit.co.il/photoBlank.asp ... /mega3.jpg
עושה עבודה מצויינת - ברגע שלומדים לשלוט בחום (ולא נותנים לחום לשלוט בך)
http://www.amgazit.co.il/photoBlank.asp ... /mega3.jpg
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- rberkner (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 375
- הצטרף: ספטמבר 2005
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
טוב, קצת עדכונים.
נתחיל מאתמול אחרי הצהריים:
פתאום תקף אותי חשק חסר שליטה לקצת "על האש".
החלטתי שאני לא נותן לגריל שלי ללכת לעולמו כל כך מהר, במיוחד שאין עדיין תחליף.
השכבתי אותו על שולחן הניתוחים והתחלתי לעבוד.
בהתחלה - ניקוי של המבערים היצוקים עם מברשת פלדה מחוברת למקדחה. המבערים יצאו מבריקים.
שלב שני - בדיקת הדיזות של הגז. מצאתי 2 מתוך השש סתומות.
בקיצור החלטתי לפרק את כל המערכת ולבצע ניקוי כללי של הדיזות והצנרת.
אחרי שעתיים של עבודה, הכל היה מוכן.
מיותר לציין ששני קילו של אנטריקוט כבר התקרבו במהירות לטמפ' החדר...
חיבור של הווסת,
מדליק את המצית,
ו.... כלום. המת החליט שהוא מת לגמרי ולא מעניין אותו כלום.
אותה להבה פיצפונת שלא מצליחה לבעור יותר מדקה.
אז החלטתי שזו כנראה בעיית וסת.
הבאתי אחד אחר מההורים שלי - והפלא ופלא - כלום לא השתנה.
באותה הזדמנות גם המכסה נשבר.
בקיצור הוחלט על הלוויה מהירה וכואבת.
האנטריקוטים גמרו על המחבת עם מלח גס, פלפל שחור גרוס וקוניאק.
ולגבי היורש:
אחרי ביקורים במספר אתרים שמוכרים גרילים - הכי רציניים נראים לי באמישראגז. מוצר שנראה מקצועי וכנראה שיהיה שרות לאורך זמן.
מחר אני גם אבדוק אצל היבואן של WEBER ואדווח מה הכיוון.
לא משנה איך מסובבים את זה, הגודל שאני מחפש + ההגדרות של SHED (כולל ניקוז נורמלי, ארון, רשת חימום ושיפוד)
מביאים את הנושא לאזור 5K.
אבל מי אמר שמחלת השדרגת תופסת רק בוידאו/אדיו?....
רוני
נתחיל מאתמול אחרי הצהריים:
פתאום תקף אותי חשק חסר שליטה לקצת "על האש".
החלטתי שאני לא נותן לגריל שלי ללכת לעולמו כל כך מהר, במיוחד שאין עדיין תחליף.
השכבתי אותו על שולחן הניתוחים והתחלתי לעבוד.
בהתחלה - ניקוי של המבערים היצוקים עם מברשת פלדה מחוברת למקדחה. המבערים יצאו מבריקים.
שלב שני - בדיקת הדיזות של הגז. מצאתי 2 מתוך השש סתומות.
בקיצור החלטתי לפרק את כל המערכת ולבצע ניקוי כללי של הדיזות והצנרת.
אחרי שעתיים של עבודה, הכל היה מוכן.
מיותר לציין ששני קילו של אנטריקוט כבר התקרבו במהירות לטמפ' החדר...
חיבור של הווסת,
מדליק את המצית,
ו.... כלום. המת החליט שהוא מת לגמרי ולא מעניין אותו כלום.
אותה להבה פיצפונת שלא מצליחה לבעור יותר מדקה.
אז החלטתי שזו כנראה בעיית וסת.
הבאתי אחד אחר מההורים שלי - והפלא ופלא - כלום לא השתנה.
באותה הזדמנות גם המכסה נשבר.
בקיצור הוחלט על הלוויה מהירה וכואבת.
האנטריקוטים גמרו על המחבת עם מלח גס, פלפל שחור גרוס וקוניאק.
ולגבי היורש:
אחרי ביקורים במספר אתרים שמוכרים גרילים - הכי רציניים נראים לי באמישראגז. מוצר שנראה מקצועי וכנראה שיהיה שרות לאורך זמן.
מחר אני גם אבדוק אצל היבואן של WEBER ואדווח מה הכיוון.
לא משנה איך מסובבים את זה, הגודל שאני מחפש + ההגדרות של SHED (כולל ניקוז נורמלי, ארון, רשת חימום ושיפוד)
מביאים את הנושא לאזור 5K.
אבל מי אמר שמחלת השדרגת תופסת רק בוידאו/אדיו?....
רוני
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 725
- הצטרף: מאי 2007
- מיקום: רמת השרון
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
גריל גז
טוב, אז בהמשך לשיחה בארוחת ערב שישי, לפני כשנה- עד אז לא היה לי כל מידע על גריל גז, והייתי מחסידי המנפנפים- עשיתי קצת שעורי בית בנושא לפני היציאה לשטח. (שווה לשמור לקריאה מעמיקה ) .
כללי
ברשת יש די הרבה כתבות וויכוחים בפורומים לגבי היתרונות חסרונות והבדלים העקרוניים בין גריל גז לגריל פחמים.
העקשניים טוענים שרק גריל פחמים משמר את הטעם המשובח שח בשר על הגריל. מנגד יש הטענים שבגריל גז טוב, ממש לא מרגישים בהבדל.
מה שכן, כולם מסכימים שגריל גז הרבה יותר נח ומתאים לגינה. הפחמים, מתאימים יותר לטיולים ופיקניקים.
עקרי המונחים הרלוונטיים בבחינת גריל גז.
עצמת חום- BTU- היא יחידה למדידת אנרגיה, אשר בגרילי גז משמשת למדידת עוצמת החום שמפיקים המבערים.
באופן כללי יותר BTU משמעו עוצמת חום גבוהה יותר. ה-BTU צריך להיות פרופורציונלי לשטח הצלייה של הגריל,
על כל 1 סמ"ר של שטח צלייה הגריל צריך להפיק BTU 18 בקירוב.
לדוגמא, בגריל בעל שטח צלייה של 4864X ס"מ עוצמת החום המומלצת: BTU 56,000 = 18*64*48
*הערה: ה-BTU הוא קצת כמו המגהפיקסלים במצלמות דיגיטאליות. המספר הוא לא חזות הכל! מבערים טובים עם פיזור מלא חשובים לא פחות.
ועוד על ה- BTU, איילה וקוץ בה- ככול שה- BTU גבוהה כך צריכת הגז גדלה.
המבערים- מבערים איכותיים עשויים מנירוסטה – עמידים בעוצמות חום גבוהות, בעלי פיזור חום אפקטיבי ועמידים לאורך זמן. ככל שמספר המבערים גדול יותר כך השליטה בעוצמות החום טובה יותר.
בגרילים איכותיים ניתנת אחריות על המבערים. חשוב שהאחריות תהיה לכל הפחות ל-5 שנים.
שימו לב: כאשר המבערים אינם איכותיים צריכת הגז גדולה ולא כל הגז הנצרך מתורגם לחום.
מגני מבער- לא קיימים בכל גריל, אך תפקידם חשוב מאוד – הם ממוקמים בין מבער הגז לבין רשת הצלייה ויש להם שלוש מטרות שונות:
•לגרום לכך ששומן לא יטפטף על המבער ויסתום אותו,
•השומן שמצטבר על מפזר הלהבה מתאדה ומחזיר את הריח לבשר
•הם עוזרים בפיזור החום לרשת הצלייה.
הימנעו מקניית גריל גז ללא מפזרי להבה! אבני לבה הן מיושנות ואינן מספקות פתרון טוב.
כפתורי הפעלה- חשוב שכפתורי ההפעלה של המבערים ימוקמו במרכז הגריל ולא בצדדיו משתי סיבות: כפתורים הממוקמים בצידי הגריל "גוזלים" שטח עבודה חשוב לגרילמן (על חשבון מדפי הצד) , וכאשר כפתורי ההפעלה ממוקמים בצידי הגריל. המשמעות היא שהמבערים מונחים לרוחב הגריל ולא לאורכו - לחץ הגז קטן יותר ופיזור החום בנקודות הקצה אינו אפקטיבי.
רשתות הצלייה- לא פחות חשובה, הרשת צריכות להיות מסיבית לאגירה ופיזור חום. הטובות, עשויות מנירוסטה או מיציקת ברזל עם ציפוי פורצלן שמאפשרים ניקוי קל. רשתות כאלו הן גם עמידות לשנים רבות וההנאה מהן מובטחת.
•רשת קומה נוספת – רשת רחוקה מאש המבערים והיא נועדה לשמירה על חום הבשר העשוי לאחר הצלייה ולהפשרת פיתות ובשר לפני בישול.
•פלאנג'ה – משטח יציקת ברזל אטום האוגר חום רב והוא מיועד להכנת מאכלים שונים כגון מעורב ירושלמי, מוקפצים, המבורגרים, דגים וכדומה.
ניקוז שומנים– בעת הבישול בגריל גז נוטף שומן מהבשר אל חלל הגריל. גרילים איכותיים יצוידו במערכת נשלפת לניקוז שומני הגריל.
מדחום– מאפשר צלייה אפקטיבית ומדויקת, בעזרתו נוכל לדעת מה הטמפרטורה בחלל הגריל.
גלגלים ויציבות גריל הגז– גלגלים חשובים לניוד הגריל. במיוחד כשהוא חם. בגריל גדול יחסית, מומלץ מבנה בעל 4 גלגלים. יש לבחון את יציבות הגריל על ידי נענוענו, ואת יכולת המדפים לשאת משקל.
ארון אחסון– מומלץ, ניתן לאחסן בתוכו את כל הכלים הדרושים לגרילמן ואף את בלון הגז.
אחריות ושרות- האחריות המינימאלית שצריך לספק היבואן היא חמש שנים על הגריל וחלקיו השונים.
מומלץ לקנות גריל גז מיבואן של מותג מוכר המיוצר על ידי יצרן ידוע בעולם.
תקציב- אז כמה זה עולה לנו?! כאן המרווח הוא ממש גדול, ממאות ₪ ועד אלפים רבים.
בגדול אפשר בהחלט למצוא דברים טובים ומספקים בין 3-5 אלפי ₪
בהמשך קצת חומר על אך לגשת לנושא וגם מבחר מתכונים.
אך לבחור מנגל:
• גז או פחמים- שיקולים בעד ונגד: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=11&featid=6798
• אך לבחור את הגריל הנכון לך: http://gazz.co.il/page.php?p=12
• ועוד עייצס לבחירת גריל: http://www.kama.co.il/guides.php?id=5812
• אך לעובד עם מנגל, כללי: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=11&featid=7596
• מבחן הגרילים של ידיעות, מאי 2010: http://www.upsite.co.il/uploaded/files/ ... 19f21d.pdf
גרילים מובחרים: האתרים של הרול-רוסים:
http://www.weber.co.il/ProductsCat.aspx?id=2&cid=2
http://www.carmeldirect.com/?categoryId=44367
כללי
ברשת יש די הרבה כתבות וויכוחים בפורומים לגבי היתרונות חסרונות והבדלים העקרוניים בין גריל גז לגריל פחמים.
העקשניים טוענים שרק גריל פחמים משמר את הטעם המשובח שח בשר על הגריל. מנגד יש הטענים שבגריל גז טוב, ממש לא מרגישים בהבדל.
מה שכן, כולם מסכימים שגריל גז הרבה יותר נח ומתאים לגינה. הפחמים, מתאימים יותר לטיולים ופיקניקים.
עקרי המונחים הרלוונטיים בבחינת גריל גז.
עצמת חום- BTU- היא יחידה למדידת אנרגיה, אשר בגרילי גז משמשת למדידת עוצמת החום שמפיקים המבערים.
באופן כללי יותר BTU משמעו עוצמת חום גבוהה יותר. ה-BTU צריך להיות פרופורציונלי לשטח הצלייה של הגריל,
על כל 1 סמ"ר של שטח צלייה הגריל צריך להפיק BTU 18 בקירוב.
לדוגמא, בגריל בעל שטח צלייה של 4864X ס"מ עוצמת החום המומלצת: BTU 56,000 = 18*64*48
*הערה: ה-BTU הוא קצת כמו המגהפיקסלים במצלמות דיגיטאליות. המספר הוא לא חזות הכל! מבערים טובים עם פיזור מלא חשובים לא פחות.
ועוד על ה- BTU, איילה וקוץ בה- ככול שה- BTU גבוהה כך צריכת הגז גדלה.
המבערים- מבערים איכותיים עשויים מנירוסטה – עמידים בעוצמות חום גבוהות, בעלי פיזור חום אפקטיבי ועמידים לאורך זמן. ככל שמספר המבערים גדול יותר כך השליטה בעוצמות החום טובה יותר.
בגרילים איכותיים ניתנת אחריות על המבערים. חשוב שהאחריות תהיה לכל הפחות ל-5 שנים.
שימו לב: כאשר המבערים אינם איכותיים צריכת הגז גדולה ולא כל הגז הנצרך מתורגם לחום.
מגני מבער- לא קיימים בכל גריל, אך תפקידם חשוב מאוד – הם ממוקמים בין מבער הגז לבין רשת הצלייה ויש להם שלוש מטרות שונות:
•לגרום לכך ששומן לא יטפטף על המבער ויסתום אותו,
•השומן שמצטבר על מפזר הלהבה מתאדה ומחזיר את הריח לבשר
•הם עוזרים בפיזור החום לרשת הצלייה.
הימנעו מקניית גריל גז ללא מפזרי להבה! אבני לבה הן מיושנות ואינן מספקות פתרון טוב.
כפתורי הפעלה- חשוב שכפתורי ההפעלה של המבערים ימוקמו במרכז הגריל ולא בצדדיו משתי סיבות: כפתורים הממוקמים בצידי הגריל "גוזלים" שטח עבודה חשוב לגרילמן (על חשבון מדפי הצד) , וכאשר כפתורי ההפעלה ממוקמים בצידי הגריל. המשמעות היא שהמבערים מונחים לרוחב הגריל ולא לאורכו - לחץ הגז קטן יותר ופיזור החום בנקודות הקצה אינו אפקטיבי.
רשתות הצלייה- לא פחות חשובה, הרשת צריכות להיות מסיבית לאגירה ופיזור חום. הטובות, עשויות מנירוסטה או מיציקת ברזל עם ציפוי פורצלן שמאפשרים ניקוי קל. רשתות כאלו הן גם עמידות לשנים רבות וההנאה מהן מובטחת.
•רשת קומה נוספת – רשת רחוקה מאש המבערים והיא נועדה לשמירה על חום הבשר העשוי לאחר הצלייה ולהפשרת פיתות ובשר לפני בישול.
•פלאנג'ה – משטח יציקת ברזל אטום האוגר חום רב והוא מיועד להכנת מאכלים שונים כגון מעורב ירושלמי, מוקפצים, המבורגרים, דגים וכדומה.
ניקוז שומנים– בעת הבישול בגריל גז נוטף שומן מהבשר אל חלל הגריל. גרילים איכותיים יצוידו במערכת נשלפת לניקוז שומני הגריל.
מדחום– מאפשר צלייה אפקטיבית ומדויקת, בעזרתו נוכל לדעת מה הטמפרטורה בחלל הגריל.
גלגלים ויציבות גריל הגז– גלגלים חשובים לניוד הגריל. במיוחד כשהוא חם. בגריל גדול יחסית, מומלץ מבנה בעל 4 גלגלים. יש לבחון את יציבות הגריל על ידי נענוענו, ואת יכולת המדפים לשאת משקל.
ארון אחסון– מומלץ, ניתן לאחסן בתוכו את כל הכלים הדרושים לגרילמן ואף את בלון הגז.
אחריות ושרות- האחריות המינימאלית שצריך לספק היבואן היא חמש שנים על הגריל וחלקיו השונים.
מומלץ לקנות גריל גז מיבואן של מותג מוכר המיוצר על ידי יצרן ידוע בעולם.
תקציב- אז כמה זה עולה לנו?! כאן המרווח הוא ממש גדול, ממאות ₪ ועד אלפים רבים.
בגדול אפשר בהחלט למצוא דברים טובים ומספקים בין 3-5 אלפי ₪
בהמשך קצת חומר על אך לגשת לנושא וגם מבחר מתכונים.
אך לבחור מנגל:
• גז או פחמים- שיקולים בעד ונגד: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=11&featid=6798
• אך לבחור את הגריל הנכון לך: http://gazz.co.il/page.php?p=12
• ועוד עייצס לבחירת גריל: http://www.kama.co.il/guides.php?id=5812
• אך לעובד עם מנגל, כללי: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=11&featid=7596
• מבחן הגרילים של ידיעות, מאי 2010: http://www.upsite.co.il/uploaded/files/ ... 19f21d.pdf
גרילים מובחרים: האתרים של הרול-רוסים:
http://www.weber.co.il/ProductsCat.aspx?id=2&cid=2
http://www.carmeldirect.com/?categoryId=44367
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 725
- הצטרף: מאי 2007
- מיקום: רמת השרון
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
פרק ב' המומלץ אחרי סיור השטח
עשתי סבב שטח להלן עקרי הממצאים:
הייתי אצל היבואן של וובר: http://www.bbq.co.il/home-page.asp
ואצל היבואנים של גראנד-הול: http://www.carmeldirect.com/
וובר
דיברתי עם משה איש מכירות מנוסה מאד, (דתי עם זקן בכלל מרגישים שם כמעט כמו ב- B&H ).
המבחר שם גדול והם מייבאים גריל גז ממספר חברות ובטווח מחירים מ- 1000 ₪ ועד עשרות אלפים.
WEBER הם באמת ליגה מעולה במיוחד הדגמים המאוחרים יותר, הבעיה שהם (לטעמי) י ק ר י ם מ א ד.
לדגם שתמיר המליץ E310 , יש תת דגם spirit שעולה 3999 ₪. דגם בן- 16 שנה שחודש השנה.
לדברי היבואן, יש בעיות עם מכלולי הבעירה אחרי כ- 5 שנים.
לכן יצא הדגם E310 GENESIS, דגם משופר שבאמת נראה מעולה, אבל עולה- 5000 ₪ אחרי הנחה.
איתו זאת חתונה קתולית, לא מתקלקל ואחריות של מעל ל- 5 שנים.
אספקה חודש וחצי, הובלה והתקנה עולה עוד 350 ₪.
קבלו לינק לדגם ה-SPIRIT הרלוונטי: http://www.bbq.co.il/product.asp?pID=190&cID=87
גראנד הול
חברה הולנדית, היא המקבילה האירופאית לוובר האמריקאי.
להם, יש גריל אחר, שהיום הוא להיט חם אצל המבינים בפורומים.
http://www.carmeldirect.com/?categoryId ... emId=86274
דגם חדיש של חברה מובילה. טכנולוגיה מתקדמת, בבחינה מדוקדקת, אינו נופל כלל מהוובר.
מבערי נירוסטה בצינורות אחודים, פתחי גז מלבניים ולא עגולים, מפזרי חום, אחריות 5 שנים, מדפים מתקפלים ומבנה המאפשר ניידות.
המחיר 2850 ₪ למזומן במבצע עד ה- 30 אפריל, 2010. (בראשון למאי יעלה המחיר ל- 3999 ₪).
אספקה חודש וחצי, הובלה והתקנה עולה עוד 250 ₪.
אגב, במבחן הגרילים שנערך בידיעות לפני חודש, תפס מקום ראשון, עם ציון 9.5 (מעשר).
יבואני וובר לא השתתפו במבחן. (בשנה שעברה דגמי גראנד הול- קיבלו ציונים גבוהים יותר מהוובר...)
דגמים אחרים
בדקתי אצל היבואנים גם גרילים במחיר אטרקטיבי של עד- 2000 ₪.
אחרי שפירקנו אותו, ראיתי את ההבדל והיבואנים מודים שיש איתם בעיות במבערים, (לא מנירוסטה ולא בצינורות אחידים),
אחריות למבערים רק שנה/שנתיים (בד"כ תוך שנתיים הם "נגמרים". עלות החלפה כמה מאות שקלים).
יש דגמים עוד יותר זולים של גרילים, אבל אני לא הייתי שם בהם את כספי, ואחרי שנתיים שלוש מחפש גריל חדש.
יתרונות ה- T2 על ה- SPIRIT.
4- מבערי נירוסטה מתקדמים, לעומת- 3.
תפוקת חימום- 48K BTU, לעומת 36 BTU.
משטח צלייה- יציקת ברזל איכותית, לעומת משטח רשת מצופה פורצלן.
משטח צלייה מפוצל כולל פלנאצ'ה. (אפשר להחליף לעוד רשת בתוספת של 250 ₪).
שטח אכסנה קטן יותר- סה"כ 67 ס"מ בקיפול המדפים, לעומת 150 ס"מ.
מגש פנימי נוסף לניקוז נגר שומן.
מנשא לבלון גז 12 ליטר- לעומת 8 ליטר.
אחריות למבערים זהה אצל שניהם- 5 שנים.
הובלה והתקנה- 250 ₪ לעומת 350 ₪.
ומעל הכול- עד סוף החודש במחיר אטרקטיבי מאד, זול ב- 1250 ₪.
חסרונות ה- T2 על ה- SPIRIT.
משטח צלייה- קטן באורך ב- 5 ס"מ. (ברוחב ה- T2 גדול ב- 1 ס"מ)
אחריות על כל הגריל גם 5 שנים, בוובר, אחריות גדלה למסבב (בלי המבערים) עד 10 שנים ועוד.
המלצות רק מהעיתון, ופורומים, לעומת המלצה חמה וניסיון ארוך ומוצלח מאד של גיסי עם הוובר.
הערה, יבואן גראנד- הול הסכים לתת מתנה, כיסוי איכותי בשווי 250 ₪ להזמנה מעל 3 יחידות T2.
מאמין שגם מיבואן וובר אפשר יהיה לקבל עוד משהו ברגע ההזמנה, למרות שבביקור לא הסכימו לעשות מחוות.
סיכום.
•הגראנד– הול והוובר שניהם איכותיים ביותר וליגה משל עצמם לעומד הדגמים הזולים שבסביבות 2000 ₪.
•איכות המכלולים הפנימיים- מבערים, מפזרי חום ומגשי השמן, הם קריטיים לשיקול בבחירה.
•עניין הבלון 12 ליטר, הוא מצויין ומאפשר במקרה שנתקעים, להחליף במקום את הבלון לבלון הספר הביתי!! מאד שימושי
•מחיר ה- T2 למזמינים עד סוף החודש, נראה הזדמנות שלא בטוח שתחזור על עצמה.
•המלצתי ללכת על דגם ה- T2 של גראנד- הול.
אז שורה תחתונה, המשפחה הלכה על ה- T2, אירגנו "קבוצת רכישה" ונכון להיום אחרי כשנה כולנו מרוצים מאד מהביצועים של הגריל.
אהה, ואני לא מצטער שירדתי מהנפנוף
מקווה שעזרתי למשהו במשהו.
הייתי אצל היבואן של וובר: http://www.bbq.co.il/home-page.asp
ואצל היבואנים של גראנד-הול: http://www.carmeldirect.com/
וובר
דיברתי עם משה איש מכירות מנוסה מאד, (דתי עם זקן בכלל מרגישים שם כמעט כמו ב- B&H ).
המבחר שם גדול והם מייבאים גריל גז ממספר חברות ובטווח מחירים מ- 1000 ₪ ועד עשרות אלפים.
WEBER הם באמת ליגה מעולה במיוחד הדגמים המאוחרים יותר, הבעיה שהם (לטעמי) י ק ר י ם מ א ד.
לדגם שתמיר המליץ E310 , יש תת דגם spirit שעולה 3999 ₪. דגם בן- 16 שנה שחודש השנה.
לדברי היבואן, יש בעיות עם מכלולי הבעירה אחרי כ- 5 שנים.
לכן יצא הדגם E310 GENESIS, דגם משופר שבאמת נראה מעולה, אבל עולה- 5000 ₪ אחרי הנחה.
איתו זאת חתונה קתולית, לא מתקלקל ואחריות של מעל ל- 5 שנים.
אספקה חודש וחצי, הובלה והתקנה עולה עוד 350 ₪.
קבלו לינק לדגם ה-SPIRIT הרלוונטי: http://www.bbq.co.il/product.asp?pID=190&cID=87
גראנד הול
חברה הולנדית, היא המקבילה האירופאית לוובר האמריקאי.
להם, יש גריל אחר, שהיום הוא להיט חם אצל המבינים בפורומים.
http://www.carmeldirect.com/?categoryId ... emId=86274
דגם חדיש של חברה מובילה. טכנולוגיה מתקדמת, בבחינה מדוקדקת, אינו נופל כלל מהוובר.
מבערי נירוסטה בצינורות אחודים, פתחי גז מלבניים ולא עגולים, מפזרי חום, אחריות 5 שנים, מדפים מתקפלים ומבנה המאפשר ניידות.
המחיר 2850 ₪ למזומן במבצע עד ה- 30 אפריל, 2010. (בראשון למאי יעלה המחיר ל- 3999 ₪).
אספקה חודש וחצי, הובלה והתקנה עולה עוד 250 ₪.
אגב, במבחן הגרילים שנערך בידיעות לפני חודש, תפס מקום ראשון, עם ציון 9.5 (מעשר).
יבואני וובר לא השתתפו במבחן. (בשנה שעברה דגמי גראנד הול- קיבלו ציונים גבוהים יותר מהוובר...)
דגמים אחרים
בדקתי אצל היבואנים גם גרילים במחיר אטרקטיבי של עד- 2000 ₪.
אחרי שפירקנו אותו, ראיתי את ההבדל והיבואנים מודים שיש איתם בעיות במבערים, (לא מנירוסטה ולא בצינורות אחידים),
אחריות למבערים רק שנה/שנתיים (בד"כ תוך שנתיים הם "נגמרים". עלות החלפה כמה מאות שקלים).
יש דגמים עוד יותר זולים של גרילים, אבל אני לא הייתי שם בהם את כספי, ואחרי שנתיים שלוש מחפש גריל חדש.
יתרונות ה- T2 על ה- SPIRIT.
4- מבערי נירוסטה מתקדמים, לעומת- 3.
תפוקת חימום- 48K BTU, לעומת 36 BTU.
משטח צלייה- יציקת ברזל איכותית, לעומת משטח רשת מצופה פורצלן.
משטח צלייה מפוצל כולל פלנאצ'ה. (אפשר להחליף לעוד רשת בתוספת של 250 ₪).
שטח אכסנה קטן יותר- סה"כ 67 ס"מ בקיפול המדפים, לעומת 150 ס"מ.
מגש פנימי נוסף לניקוז נגר שומן.
מנשא לבלון גז 12 ליטר- לעומת 8 ליטר.
אחריות למבערים זהה אצל שניהם- 5 שנים.
הובלה והתקנה- 250 ₪ לעומת 350 ₪.
ומעל הכול- עד סוף החודש במחיר אטרקטיבי מאד, זול ב- 1250 ₪.
חסרונות ה- T2 על ה- SPIRIT.
משטח צלייה- קטן באורך ב- 5 ס"מ. (ברוחב ה- T2 גדול ב- 1 ס"מ)
אחריות על כל הגריל גם 5 שנים, בוובר, אחריות גדלה למסבב (בלי המבערים) עד 10 שנים ועוד.
המלצות רק מהעיתון, ופורומים, לעומת המלצה חמה וניסיון ארוך ומוצלח מאד של גיסי עם הוובר.
הערה, יבואן גראנד- הול הסכים לתת מתנה, כיסוי איכותי בשווי 250 ₪ להזמנה מעל 3 יחידות T2.
מאמין שגם מיבואן וובר אפשר יהיה לקבל עוד משהו ברגע ההזמנה, למרות שבביקור לא הסכימו לעשות מחוות.
סיכום.
•הגראנד– הול והוובר שניהם איכותיים ביותר וליגה משל עצמם לעומד הדגמים הזולים שבסביבות 2000 ₪.
•איכות המכלולים הפנימיים- מבערים, מפזרי חום ומגשי השמן, הם קריטיים לשיקול בבחירה.
•עניין הבלון 12 ליטר, הוא מצויין ומאפשר במקרה שנתקעים, להחליף במקום את הבלון לבלון הספר הביתי!! מאד שימושי
•מחיר ה- T2 למזמינים עד סוף החודש, נראה הזדמנות שלא בטוח שתחזור על עצמה.
•המלצתי ללכת על דגם ה- T2 של גראנד- הול.
אז שורה תחתונה, המשפחה הלכה על ה- T2, אירגנו "קבוצת רכישה" ונכון להיום אחרי כשנה כולנו מרוצים מאד מהביצועים של הגריל.
אהה, ואני לא מצטער שירדתי מהנפנוף
מקווה שעזרתי למשהו במשהו.
נערך לאחרונה על ידי barvfr ב 17/04/2011 23:47, נערך 6 פעמים בסך הכל.