הגיע הזמן לדבר על חוקים במפגשי האונליין של GT5

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
שלח תגובה
H3avyM3tal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

ככה:

עד עכשיו לא היו ממש חוקים. בחרנו מסלולים, ובחירת המכוניות הייתה מאוד חופשית. מה שאישית לי מפריע זה שאנחנו כל הזמן בוחרים צמיגי R3, מה שאולי נותן לנו אחיזה טובה, אבל באמת שלא קשור למכוניות כביש לא משופרות (בטח ובטח כאלה עם 400~ כ"ס).

אני חושב שאנחנו צריכים לעשות הפרדה בין מכוניות מירוץ (ומכוניות עם RM), לבין מכוניות כביש.

אין הצדקה, לדעתי, לשים R3 על ניסאן GTR, או אפילו על מקלארן - אלו מכוניות כביש שבמציאות לא מגיעות עם סליקים. למכוניות המירוץ (קאסטרול סופרה JGTC ואחיותיה, מכוניות הפרוטוטיפ, או פורמולה) יש הצדקה. אם אנחנו רוצים שתהיה תחרות הגיונית איפשהו, אז אנחנו צריכים לעשות את ההפרדה הזו קודם כל.

אם אתם עדיין לא מרגישים שיש לזה מקום, ואתם לא מוכנים לוותר על האחיזה האימתנית של R3 (בחיי שהצמיגים האלה על הקאסטרול סופרה הופכים אותה למשהו מפחיד, תשאלו את ניקו (6) ), אז אני באמת ממליץ לכם לנסות לנהוג בפרארי עם S3 או S1 כדי להבין כמה זה שונה - ובשורה התחתונה יותר הגיוני, מציאותי ויותר תחרותי. בואו נשאיר את הסליקים למכוניות מירוץ! אמרו לא לסליקים על מכוניות כביש!

דבר שני - המכוניות.

אני אוסיף כאן עד יום שלישי לפחות שש מכוניות שאמליץ לרכוש, עם כל כיוונונים שבאים איתם (אתם כמובן רשאים לכוונן בעצמכם) ב-5 קטגוריות שונות. כל הטיונים שאביא לכאן הם מGTP, אז קרדיט עצום לאנשים שם
(ממליץ לכם להעיף מבט).

בשביל שתנסו איך זה לנהוג על S3, פשוט תקנו צמיגים ושימו על המכונית שלכם. זה יהיה מוזר.

עכשיו תקחו את הצמיגים האלה ותשימו על S2000, ותקנו את החלקים הבאים:
  • Tuning Shop
    Chassis Weight Reduction Stage 3
    Rigidity Improvement
    Window Weight Reduction
    Carbon Bonnet
    Engine Tuning Stage 1
    Sports ECU
    Sports Intake Manifold
    Racing Air Filter
    Titanium Racing Exhaust
    Sports Exhaust Manifold
    Catalytic Converter: Sports
    Fully Customisable Transmission
    Twin Plate Clutch
    Semi Racing Flywheel
    Carbon Propeller Shaft
    Fully Customisable LSD
    Fully Customisable Suspension Kit
    Sports Soft Tyres
בנוסף כמובן כנף קדמית ואחורית. בסוף לעשות החלפת שמן.

עכשיו לכיוונונים:
  • Body/Chassis
    Aerodynamics

Downforce: 0/20

Transmission
    Transmission
    (קודם לכוון מהירות מקסימום, ואז כל הילוך בנפרד)
    1st:-- 3.080
    2nd:-- 2.164
    3rd:-- 1.623
    4th:-- 1.281
    5th:-- 1.066
    6th:-- 0.913
    Final: 4.222
    מהירות מקס': 280 קמ"ש

Drivetrain
    Differential
    Initial: 0/24
    Accel:-- 0/40
    Braking: 0/11

Suspension
    Suspension
    Ride Height: -25/-25
    Spring Rate: 9.0/7.6
    Extension: 8/8
    Compression: 7/6
    Anti-Roll: 5/4
    Camber:1.6/1.2
    Toe: -0.10/-0.15

Brakes

Brake Balance Controller
    Brake Balance: 5/6
סוגרת 250 אם יש לה כביש, 311 כ"ס, 485PP. כיף טהור. אבל עולה 176 אלף אחרי כל החלקים.

קחו אותה לסיבוב בנורדשלייפה, אני בטוח שתהנו. אני אחרי סיבוב מהיר סגרתי 7:35, ואפשר הרבה יותר מהר. היא צמודה לכביש כמו דבק, ואפשר אפילו לעשות איתה דריפטים. עוד סיבוב מהיר, הפעם על HSR ויצא לי 1:13.

תנסו אותה ונראה לאן נתקדם ברמת ה500PP קודם כל.

קרדיט ענקי להם.

adi518
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

יש משהו במה שאתה אומר. ועוד דבר שמפריע לי ואני בטוח שגם לאחרים זה שאנחנו לא שומרים על נהיגה "נקייה" .. חבר'ה, זה לא ניד פור ספיד ותחושת המהירות שונה לחלוטין. שאתה נוסע 80 זה נראה כמו 40 נכון, אבל העניין הוא שצריך להתרכז ולשים לב טוב טוב למד מהירות שלכם ולפי זה לתת אומדן של ברייקס \ גז בדגש על ברייקס !!! ותקחו לתשומת לבכם את ההמלצה של המשחק שמתחיל להבהב לכם שצריך להוריד להילוך ראשון \ שני. אנחנו רוצים שהרמה תהיה כמה שיותר טובה ורק אם כולם ישכילו להתייחס לברייקסים בכבוד זה יתחיל לקרות. אגב, במפגש האחרון הפנלטי נראה לי עשה יותר נזק מאשר תועלת. אנחנו צריכים לשקול מה לעשות עם זה פעם הבאה. לדעתי, כדאי לבטל לפחות עד ש PD יסדרו את זה...יש קטעים שמישהו נכנס בך ואתה מקבל את הפנלטי וכתוצאה מזה נדפק לך כל המירוץ.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #3 

outtanames, מסכים איתך לגמרי לגבי ניקיון המירוצים בדיוק במפגש האחרון בלה-סרטה יש את הפניה לפני הישורת,
כולם הגיעו ומישהו פגע בי מאחור עפתי לחול טובעני כזה, לקח לי משהו כמו 15 שניות לצאת ממנו, הלך המירוץ מבחינתי.
אני יכול לאמר שבסוזוקה ובספידווי היית י צמוד לתחת של הראשון הרבה זמן ובקלות הייתי יכול להוציא אותם מהמירוץ ויותר
מכך, יש מצב שכולתי גם לעקוף אבל חששתי מפגיעה אז ירדתי מכך.

לגבי צמיגים, אני מעדיף את המצב הקיים למרות שמכוניות כביש לא נעות על סליקס, אני חושב שרובנו נוהגים כל הזמן עם צמיגים אלו.
נקודה נוספת, אלו מכוניות כביש אבל על מסלול (i)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

המשתגר
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

כמה דברים:
הדברים שאתם מעלים בנוגע לצמיגים נכונים, אם כי הם דורשים רמה גבוהה יחסית של שליטה.
כלומר אנחנו בעצם מעלים את רמת הקושי. מבחינתי זה סבבה, אני רק חושש שהחלשים יותר יפגעו, ובנוסף זה יתן יתרון די משמעותי למי שנוהג עם הגה ופדלים ביחס למי שמשחק עם הבקר הרגיל.
בהקשר הזה אפשר גם ללכת צעד נוסף ולשחק ללא Traction Control.
(מי הכלל משחק כאן עם הגה ומי עם בקר? אני עם DRIVE FORCE GT).

אני חושב שכדי בשלב ראשון לשלב משהו כמו מרוץ אחד כזה בכל מפגש ולראות איך זה מתקדם.

יותר מזה, כדאי לעשות לו"ז מפורט לכל מפגש, שכולל מסלול סוג רכבים הגבלות ועוד...
אני אשמח לקחת על עצמי לבנות לו"ז כזה, אבל אני חושב שעדיף שאחד הותיקים יעשה את זה, וכדאי כמה שיותר מהר, שנוכל להכין רכבים וכו'.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

לגבי הניקיון בנהיגה - צריך להבין שמי שכמוני עוד לא וותיק במשחק - לא לגמרי שולט באותה רמה כמוכם, לא זוכר בדיוק את הפניות, ובגלל שאנחנו נוסעים אחריכם - גם לא רואים את הסימון של המסלול. לפחות זה מה שאני מקווה שרוב האנשים עושים.

כשנשתפר - יהיה יותר טוב. :)

יכול להיות מעניין סוגיית הצמיגים.

H3avyM3tal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

המשתגר כתב:כמה דברים:
הדברים שאתם מעלים בנוגע לצמיגים נכונים, אם כי הם דורשים רמה גבוהה יחסית של שליטה.
כלומר אנחנו בעצם מעלים את רמת הקושי.
...
אני לא חושב שזה מעלה את רמת הקושי באופן משמעותי בכלל. תנסה את זה עם הטיון שנתתי בהודעת פתיחה. זה הרבה יותר כיף, הרכב מרגיש יותר טוב. סליקים של R3 במשחק הזה יותר מדי צמודים לכביש. אני יכול לנסוע בלי חשש בכלל כמה גז לתת במכוניות הנעה אחורית כמו הקלסוניק, זה כמו איזו כוח בונוס למכונית שלך ששומר עליך בפניות.

זה לא שונה בצורה דרסטית נניח מצמיגי ספורט על מכוניות כביש בכ"ס מסוים, אבל זה בהחלט שונה על מכוניות עם למעלה מ500 כ"ס. שם יש כבר לגיטימציה להשתמש בסליקים, אבל אפילו כאן ההבדל בין מכונית JGTC לבין פרארי F40 הוא שמיים וארץ, למרות שלF40 יש יותר כ"ס. שים עליה סליקים והיא תהיה יותר צמודה לכביש, אבל שים עליה S3 והיא יותר הגיונית מבחינת איך מכונית כביש חזקה מתנהגת (לפחות במשחק).

אני חושב שזה מוריד ערך מסוים, אבל זה אני.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #7 

אפשר הסבר קצר לחובבנים שביננו? :-) מה זה סליקים, R3, ושאר המושגים שנזרקו? :D

H3avyM3tal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

tomer_h כתב:אפשר הסבר קצר לחובבנים שביננו? :-) מה זה סליקים, R3, ושאר המושגים שנזרקו? :D
...
סליקים ( Racing Slicks ) - צמיגים מיוחדים למכוניות מירוץ.
R3 - בGT זו הדרגה של הצמיג והקושי שלו. R - racing, 3 - Soft.
R1 זה הכי קשה, מתאים למירוצי סיבולת יותר כי הם נשחקים מאוד לאט ונותנים בתמורה אחיזת כביש למשך יותר זמן.
R3 מתאימים למירוצי בזק כי הם נשחקים מאוד מהר, אבל עד אז הם נותנים את אחיזת הכביש הטובה ביותר.

צמיגי S1\2\3 הם צמיגי ספורט, מתאימים יותר למכוניות כביש וגם מתאימים לנסיעה על מסלול (גם במשחק זה רשום).

כמובן ששחיקה רלוונטית רק אם האופציה במשחק מופעלת.

מה זה שאר המושגים?

עריכה:

בדקתי עכשיו שני טיונים לשתי מכוניות ברמת ה550PP.

2005 Subaru Impreza WRX STi Spec C Type RA

Nissan Skyline GT-R V-Spec II Nür (R34) ‘02

עשיתי הרצות על הרינג, ולמרות שלא עשיתי בדיקות מעמיקות, אני חייב לומר ששתי המכוניות יחסית שוות ברמה.
היתרון אבל הולך לניסאן, כי היא סוגרת 290 הרבה יותר מהר מהסובארו (שבכלל סוגרת 270), אבל בשביל זה צריך כביש ארוך (כמו המסלול טיסה לפני הסוף). אני צריך מישהו לבדוק איתו את שתי המכוניות על עוד מסלולים. אני מסתכל על עוד טיון אחד למכונית כדי שיהיו לנו לפחות שלוש מכוניות 550PP.

אם מישהו מעוניין לעשות איתי סבב בדיקות, אז אני מחובר עכשיו עד 16:00, ואחרי 10 אני פנוי שוב לבדיקות.

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #9 

אני מציע לכל מי שיש לו בעיה בלהחליט מתי להשתמש בבלמים, שיפעיל את ה race line. מה שיפה בקו הזה הוא שהוא משנה את הצבע שלו בהתאם למהירות הנהיגה כך שאם הוא אדום, אתה כנראה נוסע מהר מדי וכדאי מאוד שתאט. ברגע שהאטת מספיק, הקו ישנה את צבעו בחזרה לכחול. כמו כן, לחדשים שבינינו הוא יתן מושג יותר טוב על איך לקחת פניה והמשמעות של האפקס.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

tomer_h כתב:אפשר הסבר קצר לחובבנים שביננו? :-) מה זה סליקים, R3, ושאר המושגים שנזרקו? :D
...
לפי הנהיגה שלך אתה לא צריך הסבר (Y)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תודה על ההסבר, ענה על כל המושגים :)
niko כתב:
...
לפי הנהיגה שלך אתה לא צריך הסבר (Y)
...
אתה עוד לא יודע איך אני נוהג, אני מתכנן להגיע רק בשלישי הבא.. :wink:

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

8O
רגע, היה מישהו TOMERU,אני בטוח.........או שלא?
שאר החברים, לא זכור לכם שם כזה?
8)

H3avyM3tal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

niko כתב:8O
...
זה אני.

מישהו ניסה את הסובארו או את הניסאן?

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

H3avyM3tal כתב:
niko כתב:8O
...
זה אני.

מישהו ניסה את הסובארו או את הניסאן?
...
נא לא לבלבל בשמות :roll:
8)

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

H3avyM3tal כתב:
...
סליקים ( Racing Slicks ) - צמיגים מיוחדים למכוניות מירוץ.
R3 - בGT זו הדרגה של הצמיג והקושי שלו. R - racing, 3 - Soft.
R1 זה הכי קשה, מתאים למירוצי סיבולת יותר כי הם נשחקים מאוד לאט ונותנים בתמורה אחיזת כביש למשך יותר זמן.
R3 מתאימים למירוצי בזק כי הם נשחקים מאוד מהר, אבל עד אז הם נותנים את אחיזת הכביש הטובה ביותר.

צמיגי S1\2\3 הם צמיגי ספורט, מתאימים יותר למכוניות כביש וגם מתאימים לנסיעה על מסלול (גם במשחק זה רשום).

כמובן ששחיקה רלוונטית רק אם האופציה במשחק מופעלת
...
טוב, אז כבר מימשתי את השיעור הראשון :)

באחד המירוצים הראשונים בAspec יש את ה Nissan skyline (67) והיה סיוט לנהוג איתה, במיוחד אחרי שיפורים של המנוע.
כל פניה הכי קטנה, אפילו ב50 קמ״ש היא עשתה כמה צלחות... :)
החלפתי לצמיגי ספורט סופט (3) וההבדל עצום... מקום ראשון בקלות במירוץ.

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”