שלום אני חדשה אשמח לעזרתכם בבקשה

מנהל: מנהלי קפה

שלח תגובה
irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 99
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שלום אני חדשה אשמח לעזרתכם בבקשה

לינק להודעה #1 

שלום רב!

ראשית אני שמחה שקיים פורום שיכול לעזור לי בנושא קפה שהתמכרתי אליו אז תודה.

אני כבר מספר חודשים מכורה להפוך של בתי קפה ולכן ניגשתי לחנות קפה והמליצו לי עם מקינטה ומקציף ידני של ביאלטי. לגבי המקינטה האספרסו יוצא חזק ואני תמיד מזמינה הפוך חלש מה אני יכולה לעשות כדי שהאספרסו יצא חלש?
עם המקציף הידני לא הייתי מרוצה הקצף לא יצא טוב בכלל אין לי מושג למה כי ביצעתי את ההקצפה כמו שהמוכר הדריך אותי אז לפני יומיים רכשתי מקציף חשמלי, עכשיו קראתי שהחלב צריך להיות בטמפרטורה מסויימת אולי בגלל זה ההקצפה לא יצאה טובה?
המקציף החשמלי שרכשתי הוא ידני ולפני השימוש עלי לחמם את החלב ולשאלה הכי חשובה לכמה זמן אני צריכה לחמם את החלב במיקרו?
אני מתכננת לקנות מד חום לחלב אשמח לקבל המלצה על מד חום לחלב.

תודה מראש וסליחה על אריכות הפנייה
אשמח לכל עזרה אפשרית,
שבת שלום ולילה טוב .אירית

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

Re: שלום אני חדשה אשמח לעזרתכם בבקשה

לינק להודעה #2 

שלום אירית וברוכה הבאה לפורום.
לגביי שאלתך:
לגבי המקינטה האספרסו יוצא חזק ואני תמיד מזמינה הפוך חלש מה אני יכולה לעשות כדי שהאספרסו יצא חלש?
...
תלוי במקינטה שקנית (האם היא לכוס בודדת ,שתי כוסות או 4...?)
ובכל מקרה פשוט תשימי פחות תמצית בכוס הקפה ההפוך שלך.

דרך אגב - הטעם של הקפה המופק ממקינטה שונה מטעמו של הקפה ממכונות בתי הקפה/מכונות ביתיות מקצועיות
אז קחי זאת בחשבון מבחינת רמת הציפיות.
עדיין...תוכלי לייצר כוס קפה איכותית וטעימה.

לגביי מקציף החלב - אין לי נסיון עם המוצר הזה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 99
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #3 

היי תודה על תגובתך המהירה
לגבי המקינטה היא לכוס אחד או שניים כי המקינטה קטנה.
המוכר בחנות אמר לי שחייבים למלא עד הסוף בקפה טחון האם זה אפשרי להפחית בקפה?

אשמח להצעה למכונה בייתית טובה שיכולה להביא תוצאות של בתי קפה אבל גם לא יקרה עד 1000 ₪ אם בכלל קיים בסכום זה

נראה לי שהתבלבלת עם שאלת המקציף אין לי בעייה עם המקציף התכוונתי לבעיית הטמפרטורה של חימום החלב כי המקציף אינו מחמם והבנתי שעל החלב לא לעבור את ה70 צלסיוס ולכן שאלתי כמה זמן אני צריכה לחמם את החלב במיקרו כדי שזה לא יעבור את הטמפרטורה המותרת

תודה רבה על תגובתך
בוקר טוב ויום נפלא אירית

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #4 

הי אירית,
ברוכה הבאה (Y)

ראשית, כדאי שתצפי בשני הסרטונים הבאים:
http://www.htcafe.co.il/article01665
http://www.htcafe.co.il/article01666

- המוכר צדק, אי אפשר לשים במקינטה פחות קפה, כי יתקבל משקה מאוד דלוח ולא טעים. בנוסף, *אסור* לשים פחות מים, כי לא תקבלי חליטה בכלל וסתם יווצר לחץ לא רלוונטי. זה אומר שאם המקינטה שלך היא למנה כפולה, תמיד צריך לחלוט מנה כפולה. את אוהבת קפה חלש, אז פשוט מזגי פחות קפה לתוך הכוס. זה אומר שאת מבזבזת מים וקפה טחון בחליטה במקינטה זוגית, ולכן כדאי לקנות מקינטה קטנה יותר.

- עצה שלי: התחילי לשתות קפה חזק יותר :) היתרון כפול: גם מונעים בזבוז, וגם מתמכרים מהר מאוד לקפה, נשארים ערים הרבה יותר זמן ומתחילים לבזבז סכומי כסף לא הגיוניים על ציוד ביתי... 8)

- אכן, אסור לחמם את החלב מעל 70 מעלות. קשה לי להעריך כמה זמן את צריכה לחמם את החלב במיקרו - זה תלוי במיקרו ובכמות החלב. הכי קל לא לנסות ולתקן. אם יש לך מד טמפ' זה יקל על התהליך (ואם לא אז אפשר לרכוש כזה בכמה עשרות שקלים בחנויות קפה או להשאיל ממישהו). אם לא, אז נסי לעקוב אחרי הטיפים שנתתי בסרטון השני - אדים עולים מהחלב וריח ברור של חלב חם. אם את גרה בקומה גבוהה ובטוחה שלא יתפסו אותך, אז אני ממליץ לעשות את מה שאני עשיתי בתחילת הדרך: שופכים את החלב החם מלמעלה על עוברי-אורח למטה. אם הם רק צועקים "מה זה צריך להיות??" כנראה שהחלב לא חם מספיק. אם הם צורחים כמו משוגעים במשך מעל דקה (כדאי למדוד עם סטופר) החלב חם מדי. אנחנו מנסים לכוון לצרחות נוראיות "אני נשרף אני נשרף" במשך 25 שניות בערך.

- לגבי מכונה: אפשר בהחלט להשיג מכונת קפה מצויינת במחיר הזה (גאג'יה קולור, למשל), אבל מאוד לא כדאי להשתמש במכונת קפה בלי מטחנה צמודה. מטחנה טובה היא חשובה יותר מהמכונה, אפילו, ועולה כ-1000 ש"ח. למעשה, במידה ואת רוצה לשדרג את איכות הקפה שלך, הייתי ממליץ לקנות מטחנה טובה ולא מכונה, כי קפה שנטחן טרי בצמוד להכנתו עם מקינטה יהיה בד"כ יותר טעים מאשר קפה טחון ישן במכונת קפה. כמובן שאם את יכולה לרכוש גם מכונה וגם מטחנה, תקבלי קפה בליגה אחרת לגמרי בבית.



*הקטע ההוא עם החלב הרותח על אנשים מלמטה - באחריותך האישית בלבד :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 99
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #5 

צהריים טובים!

היי תודה על תגובתך המהירה,המועילה והמשעשעת :D
תודה על הקישורים המאוד עוזרים שנתת לי אז שאפו על כך

לפני כשעה הכנתי לי קפה הפוך שהתענגתי עליו כן זה לא היה מושלם כמו של בית קפה אבל היה מאוד לטעמי.
רק חבל על הבזבוז כי זרקתי את רוב האספרסו כי מה לעשות שאני רק אוהבת חלש וחזק מר לי מידי
נראה לי שאלך לקנות מקינטה לכוס אחד.

תודה על ההמלה שלך למכונת קפה אבל לגבי מטחנה ראיתי גם ב 300-400 שקל האם הם פחות טובים?
ראיתי גם באלפי שקלים זה מטורף אבל זה כבר שיהיה לי מקום מיוחד לתענוגות הקפה כי לפי הדפדוף שעישיתי פה וראיתי תמונות זה ממש מפלצות ענק שדורשות מבנה מיוחד.

תודה רבה לך מקרב לב שאפו על האתר המגניב הזה שניתן ללמוד הרבה לכל חובבי הקפה ואני רק בהתחלה כי קראתי פה שהשגעון מתפרע ובשביל קפה מוציאים סכומי עתק אבל אין ספק שזה שווה את זה

תודה רבה יום מקסים ושבוע טוב אירית

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #6 

בכיף (Y)

לגבי מטחנות: אפשר בהחלט להסתפק במטחנת להבים פשוטה (מטחנת תבלינים ב-100 ש"ח) עבור מקינטה.
יש מטחנה שמומלצת כאן מאוד בשם אורביט - היא כבר טובה יותר ממטחנת להבים כי אפשר לקבוע את גובה הטחינה והוא נשאר קבוע (בניגוד למטחנת להבים שבה גובה הטחינה תלוי בכמות הזמן שבה טוחנים את הקפה, כמו במעבד מזון).

חפשי בהיסטוריה של הפורום: "מטחנת להבים" ו-"אורביט" ותראי מידע. האורביט נחשבת לטובה, אבל יש גם חוו"ד של משתמשים שמעידים שהיא לא איכותית במיוחד.

המטחנות שדיברתי עליהן (כ-1000 ש"ח) הן בליגה אחרת והן טובות אם תרצי בעתיד לשדרג למכונה. היות ושאלת על מכונה, כיוונתי אותך למטחנה כזו. אבל אם יש סיכוי טוב שתשארי הרבה זמן עם מקינטה, אז מטחנה פשוטה תספיק בהחלט.

אל תוותרי על מטחנה! מבטיח לך שהקפה יהיה הרבה יותר טעים, כי תטחני אותו טרי.

איפה את קונה את פולי הקפה שלך? יש כל מני תערובות טריות שאפשר לקנות, ואפשר למצוא תערובות פחות "כבדות" ומרות מאחרות. היות ואת שותה קפוצ'ינו, אז תערובות חמצמצות (קוראים לזה "ייני" מלשון יין, או "פירותי" או "חיוני") תשתלבנה טוב עם החלב ותרגשנה פחות כבדות בפה.

שלחי תמונות של הציוד. את מוזמנת אל שרשור ההיכרות שלנו!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 99
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #7 

היי שוב תודה על תגובתך המהירה
עדיין אין לי מטחנה בנתיים אני רכשתי קפה טחון בוואקום אז זה קצת חדש לי.
אבל אשמח כן לטחון טרי טרי על המקום וכרגע מטחנה בתקציב של 300 שקל יותר מתאים לי מאשר מטחנה ב 1000 שקל
אני אבדוק לגבי המטחנה שציינת. האם זה בעייה לטחון ?איך אני אדע כמה דק לטחון אשמח למדריך בנושא זה.

לגבי פולי קפה היכן ניתן לרכוש פולי קפה? ואיך אני אדע במה לבחור? כי אני יודעת שישנו מגוון עצום
עם יש לך מדריכים בנושא זה אשמח לקבל אותם

תודה רבה על עזרתך הנדיבה והמועילה
ערב נעים ושבוע טוב ומקסים אירית.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #8 

אפשר להתחיל לקנות קפה בבית קפה שאת בדרך כלל יושבת בו.
קשה להמליץ כי באמת יש מגוון אינסופי אבל יש כמה מקומות שקולים לפי דרישה ושולחים כמו קפהבוטיק ועוד שמוזכרים בשרשור איפה אפשר לשנות קפה.
למקינטה צריך לטחון לגודל קצת יותר גדול מגרגר סוכר (טחינה יחסית גסה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 592
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: מרכז הארץ, בקעת אונו
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

לינק להודעה #9 

ברוכה הבאה לפורום.

מניסיוני אפשר לחמם חלב במיקרוגל. במיקרוגל שלי מספיק 60-65 שניות למנה אחד
Life is too short for bad coffee

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4697
הצטרף: ינואר 2005
מיקום: Privilege 15
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

לינק להודעה #10 

בעבודה אני משתמש במיקרוגל לחימום חלב, 72 שנ' במיקרו שם נותנות חלב בטמפ 68 מעלות (תקחי פעם מדחום ותמדדי)
ופתרון נוסף, להתיידד עם מישהו עםמכונה ונצלו עד תום.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”