גוגל הסירה מהחנות שלה אפליקציות שנחשדות כנוזקות השואבות מידע אישי על המשתמש מהמכשיר
תגיות: אנדרואיד,נוזקות
50,000 הורדות לפני ההסרה (צילום: יחצנים)
50,000 הורדות לפני ההסרה (צילום: יחצנים)
גוגל הסירה 21 אפליקציות חינמיות מחנות האפליקציות שלה בחשד שמדובר בנוזקות, המעוניינות להגיע לליבת המכשיר ולשאוב ממנו מידע אישי על המשתמש ללא ידיעתו ואישורו. עד להסרה הורדו אפליקציות אלו על ידי משתמשים יותר מ-50,000 פעם בסך הכל.
רוב האפליקציות הללו הן שכפולים של אפליקציות פופולריות אחרות, או כאלו המטעות את המשתמש עם שם מסוים שאינו מבטא את מהותן האמיתית (למשל אפליקציית "שח", שאינה מכילה משחק שח-מט). לאחר שהמשתמש מוריד את הגרסה הפיראטית ומתקין אותה, הוכנה מנסה לשאוב מידע על המכשיר והמשתמש ואף יכולה לתפקד כ"דלת אחורית" המאפשרת גישה להאקרים אל המכשיר.
בניגוד לחנות האפליקציות של אפל, זו של אנדרואיד אינה "גן סגור" המצריך אישור קבלה של החברה, דבר המאפשר מקרים כאלו מעת לעת, אותם מנסה גוגל לתקן בדיעבד.
פרסומת
זו הרשימה של האפליקציות שהוסרו, שמומלץ שמשתמשי אנדרואיד שהורידו אותם יסירו את ההתקנה מהמכשיר:
* Falling Down
* Super Guitar Solo
* Super History Eraser
* Photo Editor
* Super Ringtone Maker
* Super Sex Positions
* Hot Sexy Videos
* Chess
* Falldown
* Hilton Sex Sound
* Screaming Sexy Japanese Girls
* Falling Ball Dodge
* Scientific Calculator
* Dice Roller
* Advanced Currency Converter
* APP Uninstaller
* PewPew
* Funny Paint
* Spider Man...
האם הורדתם אפליקציה מתחזה לאנדרואיד?
http://tech.walla.co.il/?w=/4/1799782
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
העצם מה באה לתת האפליקציה הזו?? גניחות של פריז הילטון, או הקלטות של זוגות אשר שהו במלונות הילטון השונים ברחבי העולם...richrach כתב:אני יכול לתת דעה רק על Hilton Sex Sound
...
טוב, נראה שכבר לא אוכל לדעת כי הסירו אותה מהמרקט....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
מרטין, למה אתה נלחץ מזה?
כשאתה מוריד דברים למחשב מישהו בודק לך אותם לפני כן?
זה בדיוק אותו דבר (רק שהתרגלת שבסלולרי יש מישהו שבודק לך לפני כן).
הורדתי כבר מאות אפליקציות (ואני לא מגזים), ואני לא ממש מוטרד מזה.
יש מספיק דרכים לבדוק את האפליקציה היא טובה או לא, החל מביקורות כתובות וכלה בשאלות בפורום.
יש מספיק דרכים לבדוק את האפליקציה היא טובה או לא, החל מביקורות כתובות וכלה בשאלות בפורום.
theAman
אותי זה גם די מלחיץ, ברגע שלמישהו יש גישה למכשיר הטלפון שלך בעצם יש לו גישה למס' הטלפון שלך, הודעות, נתונים שאתה יכול להכניס לאפליקציות כדוגמאת ארנק אלקטרוני ועוד.
הכי גרוע שבדרך לא דרך תינתן גם גישה לחשבון הג'ימייל שלך ....
אותי זה גם די מלחיץ, ברגע שלמישהו יש גישה למכשיר הטלפון שלך בעצם יש לו גישה למס' הטלפון שלך, הודעות, נתונים שאתה יכול להכניס לאפליקציות כדוגמאת ארנק אלקטרוני ועוד.
הכי גרוע שבדרך לא דרך תינתן גם גישה לחשבון הג'ימייל שלך ....
- AviBiton
- גורו HTmobile

תדעו מה להתקין ומה לא, זה הכל.
תבדקו לפני, תקראו ביקורות ותעשו הכל, אין בעיה עם זה, אבל גם לא צריך לצפות שיעמוד שוטר בפתח ויאשר כל אפליקציה.
חוץ מזה, לכל משתמשי האייפון (וגם לי עדיין יש אייפון), איפה אותו שוטר נמצא כשאנחנו מתקינים אפליקציות פרוצות מ-Installous או דברים שלא עברו בקרה ונמצאים בסידיה?
גם במחשב שלי יש מידע שאני לא רוצה לשתף עם אף אחד, וגם שם אין לי שוטר, פשוט צריך להיות קצת יותר אחראיים ובוגרים.
תבדקו לפני, תקראו ביקורות ותעשו הכל, אין בעיה עם זה, אבל גם לא צריך לצפות שיעמוד שוטר בפתח ויאשר כל אפליקציה.
חוץ מזה, לכל משתמשי האייפון (וגם לי עדיין יש אייפון), איפה אותו שוטר נמצא כשאנחנו מתקינים אפליקציות פרוצות מ-Installous או דברים שלא עברו בקרה ונמצאים בסידיה?
גם במחשב שלי יש מידע שאני לא רוצה לשתף עם אף אחד, וגם שם אין לי שוטר, פשוט צריך להיות קצת יותר אחראיים ובוגרים.
- AviBiton
- גורו HTmobile

השיכפול לא יופיע באותו שם בדיוק, אלא עם קצת שוני, צריך לשים לב יותר.
לא שונה מלהיות קורבן לאתר פישינג, או להתקין תוכנה מזוייפת במחשב.
אני לא אומר שאפשר להשתולל ושלא יקרה כלום, אני רק אומר שלא צריך להיכנס לפאניקה בגלל זה.
לא שונה מלהיות קורבן לאתר פישינג, או להתקין תוכנה מזוייפת במחשב.
אני לא אומר שאפשר להשתולל ושלא יקרה כלום, אני רק אומר שלא צריך להיכנס לפאניקה בגלל זה.
- AviBiton
- גורו HTmobile

נכון, לא היה קורה אצל אפל, אבל בגלל זה אתה גם לא נהנה מהרבה דברים אחרים.
אלו 2 מערכות הפעלה והשקפות שונות, לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.
החיסרון של הפתיחות הוא מה שמתואר כאן (בין היתר, יש עוד חסרונות).
אבל זה לא שירשור מלחמה נוסף, אז נעצור כאן.
אבל זה לא שירשור מלחמה נוסף, אז נעצור כאן.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
ת'כלס צודק.MartinHSabag כתב:צחוק צחוק, אבל זה דבר מטריד מאוד.
בתור אחד שמוריד המון אפליקציות, הדבר הזה מטריד אותי ביותר במחשבה לעבור לאנדרואיד....
אמרתי שהפתיחות הזו היא יתרון אבל לא פחות חיסרון........
לא צריך לחיות בפראנויות וכל אפליקציה לבדוק. מספיק הכאב ראש הזה במחשב. לא צריך אותו גם בפלאפון...
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
צודק לכן עצרתי.theAman כתב:נכון, לא היה קורה אצל אפל, אבל בגלל זה אתה גם לא נהנה מהרבה דברים אחרים.
אבל זה לא שירשור מלחמה נוסף, אז נעצור כאן....
הורדתי את איש העכביש, וסיימתי אותו
מעניין האם זאת הגירסה שהורדתי.
למרות שלא הייתי מחובר לאינטרנט בזמן שהוא היה פתוח.
מעניין האם זאת הגירסה שהורדתי.
למרות שלא הייתי מחובר לאינטרנט בזמן שהוא היה פתוח.
ההבדל הוא, שב-PC אתה מוריד תוכנה מאתר מסויים. אתה יכול להתרשם מהאתר, או פשוט להוריד מאתריםtheAman כתב:מרטין, למה אתה נלחץ מזה?
יש מספיק דרכים לבדוק את האפליקציה היא טובה או לא, החל מביקורות כתובות וכלה בשאלות בפורום....
שאתה סומך עליהם. באנדרואיד, המשתמש הממוצע מוריד רק מהמרקט, וכול התוכנות נראות אמינות באותה מידה.
Batnun
.
mp3lll, MartinHSabag,
חזון אחרית הימים.....אני מסכים באופן מוחלט עם שניכם. אצל אפל מקרה כזה חד משמעית לא היה קורה (בטח לא בסדר גודל כזה). הדיון הזה של מה טוב יותר הוא לא פיסיקה גרעינית ולכן אין צורך להסביר ולנסות לשכנע אנשים למה הפתיחות של האנדרואיד זה יתרון או למה האטימות של האייפון זה יתרון. כל אחד מבין יופי את ההבדלים ויכול לעשות את השיקולים שלו לגבי מה עדיף לו (מרטין, אין לי ספק שהאייפון מתאים לך פי כמה מכל מכשיר אנדרואיד שקיים היום בעולם).
לעניינו, המקרה הזה הוא נקודת חובה לגוגל. לא ייתכן שקיימת אפליקצייה אותה התקינו עשרות אלפי אנשים והיא עדיין לא זוהתה כתוכנת ריגול והוסרה מהמרקט! (ואני לא מדבר על אפליקציות שנקראת Sex U Up). האשמה של מורידי האפליקצייה לא יכולה לכסות על גוגל במקרה הזה. תפקידה של גוגל (האבא והאמא של האנדרואיד) הוא לאפשר פתיחות באנדרואיד, אבל גם לייצר פיקוח שמנסה למנוע מאפליקציות סוררות לרוץ הרבה זמן במרקט במסווה של אפליקציות תמימות. אני מקווה שזה כבר ברור לכולכם שהאנדרואיד היא-היא המערכת השלטת וככזאת היא זאת שדרכה ינסו "האנשים הרעים" לעשות את המעשים האסורים שלהם. אסור שגוגל תישאר אדישה לזה (הם עושים הרבה צעדים בנושא הזה השאלה, היא האם זה מספיק...)
חזון אחרית הימים.....אני מסכים באופן מוחלט עם שניכם. אצל אפל מקרה כזה חד משמעית לא היה קורה (בטח לא בסדר גודל כזה). הדיון הזה של מה טוב יותר הוא לא פיסיקה גרעינית ולכן אין צורך להסביר ולנסות לשכנע אנשים למה הפתיחות של האנדרואיד זה יתרון או למה האטימות של האייפון זה יתרון. כל אחד מבין יופי את ההבדלים ויכול לעשות את השיקולים שלו לגבי מה עדיף לו (מרטין, אין לי ספק שהאייפון מתאים לך פי כמה מכל מכשיר אנדרואיד שקיים היום בעולם).
לעניינו, המקרה הזה הוא נקודת חובה לגוגל. לא ייתכן שקיימת אפליקצייה אותה התקינו עשרות אלפי אנשים והיא עדיין לא זוהתה כתוכנת ריגול והוסרה מהמרקט! (ואני לא מדבר על אפליקציות שנקראת Sex U Up). האשמה של מורידי האפליקצייה לא יכולה לכסות על גוגל במקרה הזה. תפקידה של גוגל (האבא והאמא של האנדרואיד) הוא לאפשר פתיחות באנדרואיד, אבל גם לייצר פיקוח שמנסה למנוע מאפליקציות סוררות לרוץ הרבה זמן במרקט במסווה של אפליקציות תמימות. אני מקווה שזה כבר ברור לכולכם שהאנדרואיד היא-היא המערכת השלטת וככזאת היא זאת שדרכה ינסו "האנשים הרעים" לעשות את המעשים האסורים שלהם. אסור שגוגל תישאר אדישה לזה (הם עושים הרבה צעדים בנושא הזה השאלה, היא האם זה מספיק...)