PW8 כיול ראשוני YES IMPACT - שאלות

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
yugaz7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311

שליחה

כמה שאלות הבהרות:

כיוון ה-PICTURE ו-BRIGHTNES לפי העיגולים הלך בסדר, העיגולים בתוך הריבועים השחורים ניראו בלי כל בעיה אך הצבע האפור לא היה נקי, היה מלווה במאין קטמים??? העיגולים בתוך הרקע הלבן ניראו רק אחרי שהעלתי את INPUT LEVEL בהגדרות המתקדמות, שם האפור היה נקי !!!

ברגע שהעלתי את הקונטרס שמתי לב שבמעבר בין תחנות (יש רגע של מסך שחור) ראיתי הפרעות\רעשים??? טכנאי של YES מגיע בצוהרים. הממיר 3100, האם משהו נתקל בבעיה זו? האם יש ל-YES איזושהו חלק שמפחית\מונע את הרעשים הללו??? מציקקקקקק!!!

בנוסף, עליית הקונטרס גורמת לתופעת "נמלים" מוגברת בקטעים חשוכים??? פתרון???

למה נועד המסך עם גווני האפור וסקלת הצבעים??? יש לציין שראו את כל גווני האפור בצורה חדה וברורה. סקלת הצבעים ניראו בסדר, האם מסך זה מיועד לכיוון ה-COLOR בלבד? או שיש עוד פרמטרים שמעורבים בכיול?

במצב WARM הצבע הלבן מקבל גוון חום\אדמדם יותר (ממש בקטנה) האם כך צריך להיות? בנוסף האם יש דרך לשלוט\לכוון את רמת האדומים\חומים במצב זה?

אשמח לעוד ממצעים מאנשים שעשו כיוון ראשוני זה
תודה :)

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

שליחה

כתמים בתוך העיגול האפור על הרקע השחור הם ARTIFACTS של שידור דיגיטלי לדעתי (יש לי אותם גם כן).

אל תעלה את הINPUT LEVEL - לפחות לא ב100 שעות הראשונות- זה עלול לגרום לצריבה מוגברת.

להורדל ה"נמלים" תקטין את הSHARPNESS ל-0.
yugaz7 כתב:כמה שאלות הבהרות:

כיוון ה-PICTURE ו-BRIGHTNES לפי העיגולים הלך בסדר, העיגולים בתוך הריבועים השחורים ניראו בלי כל בעיה אך הצבע האפור לא היה נקי, היה מלווה במאין קטמים??? העיגולים בתוך הרקע הלבן ניראו רק אחרי שהעלתי את INPUT LEVEL בהגדרות המתקדמות, שם האפור היה נקי !!!

ברגע שהעלתי את הקונטרס שמתי לב שבמעבר בין תחנות (יש רגע של מסך שחור) ראיתי הפרעות\רעשים??? טכנאי של YES מגיע בצוהרים. הממיר 3100, האם משהו נתקל בבעיה זו? האם יש ל-YES איזושהו חלק שמפחית\מונע את הרעשים הללו??? מציקקקקקק!!!

בנוסף, עליית הקונטרס גורמת לתופעת "נמלים" מוגברת בקטעים חשוכים??? פתרון???

למה נועד המסך עם גווני האפור וסקלת הצבעים??? יש לציין שראו את כל גווני האפור בצורה חדה וברורה. סקלת הצבעים ניראו בסדר, האם מסך זה מיועד לכיוון ה-COLOR בלבד? או שיש עוד פרמטרים שמעורבים בכיול?

במצב WARM הצבע הלבן מקבל גוון חום\אדמדם יותר (ממש בקטנה) האם כך צריך להיות? בנוסף האם יש דרך לשלוט\לכוון את רמת האדומים\חומים במצב זה?

אשמח לעוד ממצעים מאנשים שעשו כיוון ראשוני זה
תודה :)
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

eugbuber,

(y)

צודק 100%, הלכלוכים בפנים הם מה-ENCODING ולא צריך להתייחס אליהם. בוודאי שלא להעלות את ה-BRIGHTESS עד שהם נעלמים, אלא להשאיר אותם במקומם. רצוי להגדיל את ה-GAMMA ככל הניתן (2.5 כמדומני זה המקסימום) ולהוריד את BLACK EXTENSION ל-0.

הפרעות ורעשים קיימים במעבר בין הערוצים, יתכן ו-BRIGHTNESS טיפה יותר נמוך יעזור כאן אם זה מפריע לך, אבל לא צריך להיות מוטרד מזה.

yugaz7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311

עופר שלום!!!

שליחה

שאלה בקשר ל-INPUT LEVEL ? כדי שיראו בכיול את העיגולים האפורים ברקע לבן הייתי צריך להעלות את הרמה ל-13 (-30 - +30 תחום)
אני עומד על 150 שעות, האם זה "מסוכן" לצריבה? ודבר נוסף, מתי מפעילים את שומר המסך? האם זה דומה לזה של מחשב שולחני רגיל? או שהוא נועד לחדש\לשמר את המסך, או משהו כזה...

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא לגמרי ברורה לי השאלה, אתה מפחד שזה יגמור לך את הפלאזמה?

חשוב לעשות הרצה, אחרי הרצה הסיכון בדברים כאלה הוא מעט פחות. בכל מקרה BRIGHTNESS לא משפיע כ"כ על צריבה (לא כמו "PICTURE" או "CONTRAST").

שומר המסך הוא אוסף פונקציות שמטרתן להפחית את הסיכון בצריבה. זה ממש לא כמו במחשב.

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”