אפל משנה את התנאים ליצרני תוכן שמספקים תוכן דרך אפליקציות

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78804
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #1 

בחודשים הקרובים צפוי מהפך מעניין בדרך שבה אפל מטפלת בכל נושא SUBSCRIPTIONS.

עד כה, הרבה מאוד מהנושא הזה נשאר אפור וחברות רבות מאפשרות ניהול של תוכן מחוץ לאקוסיסטם של אפל. דוגמא פשוטה היא ספרים של Amazon kindle. נניח ואני רוכש ספר כזה מאמזון ישירות, הרי הוא הופך להיות זמין מיידית גם לקליינט של קינדל שרץ תחת האייפד. אבל מה, אפל לא קיבלה את פיסת העוגה שלה!

עיתונים רבים מציעים גרסא אלקטרונית של המגזין שלהם דרך האייפד בחינם למנויים שלהם. את הכסף הם מרוויחים דרך המנוי והלקוח מקבל גרסא חינמית של התוכנה. נו, ואיפה אפל במעגל הזה?

אפל רוצה כמו בתכנים רבים אחרים להרוויח את ה-30% שלה, ומתכוונת לשנות את כל המודלים העסקיים של כל החברות הללו בכדי להשיג זאת. המנגנון שאמור לספק כל זאת הוא מנגנון SUBSCRIPTION חדש שמובנה לתוך iTunes ו-iOS כאשר הסכמי החוזים שאפל תאשר מעתה והלאה (אפליקציות קיימות צריכות לשנות את המודל עד לסוף יוני) תאפשר רכישות מנויים דרך המנגנון שלה ולא דרך מנגנונים עוקפי אפל.

כמה מגוחך שאפילו AT&T משתמשת במנגנון עוקף אפל במערכת ה-GPS שלה, למשל, אשר עולה 10$ לחודש דרך מנוי ה-AT&T בלבד !!

מדובר על הרבה מאוד יצרני תוכן שמושפעים מהמהלך הזה וכלל לא בטוח שהוא חוקי, מכיוון שהוא בעצם מאפשר לחברה שיש לה מונופול בכיוון אחד להפעיל לחץ בכדי לגרום למונופול בתחום חדש. אני בהחלט חושש שאפל כאן עשתה צעד אחד גדול לתוך האיזור השחור והרבה מעבר לאיזור האפור שבשנה האחרונה היא טיפה חזרה ממנו (עם אישור לאפליקציות FLASH ו-INTERPRETERS).

עוד מעניין שהחברות שמוכרות את התוכן כלל לא יקבלו את הנתונים על הלקוחות שרכשו את התוכן, שכן אפל תחזיק את הנתונים הללו אצלה. כך נוצר מצב שלקוח X שרכש מחברת Y תוכן או מדיה, כלל לא מוכר לחברה הזו אלא רק לאפל שיושבת בינהם. המצב מאפשר לאפל בקלות רבה לנתק לאט לאט את החיבור הזה וכך לקוח שמנוי על NETFLIX דרך האייפד עלול לקבל שכנועים אקטיביים למדי לעבור לשירות מקביל של אפל בדיוק בנקודת המכירה שכן הוא רואה לאורך כל מסלול הרכישה מסכים של אפל ו-NETFLIX כלל לא ידעו על כל הטרנזקציות שלו.

בנוסף, הדבר בהחלט יגרום לעליה במחירים של תוכן. אם תוכן נמכר כיום ב-NETFLIX ב-7 דולר לחודש מנוי, ואפל רוצה מזה 30% עבור לקוחות האייפד, המחיר בהכרח יעלה בעוד שהשירות של אפל שמתחרה בו ימשיך להיות במחיר קיים. כך נוצר לאפל יתרון לא הוגן שכן היא גם מפעילה חנות שמתחרה בתוכן הזה וגם מאלצת את החברות הללו לעבור דרכה ולשלם לה עבור תכנים שאין לה קשר אליהן.

זה לא יגמר טוב.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

נראה מה הצרכן יגיד על זה ואיך אפל תתקשר את זה . מה שכתבת כאן מובן לנו, אבל אנחנו זה לא הציבור. לאפל יש רקורד מעולה בהובלת מהלכים מכוערים מאוד שעברו בשקט ואף זכו לתגובות חיוביות. אני מהמר שזה לא יהיה שונה, אלא אם כן הצרכן יסתכל על החור של הגרוש ואז אפל תצטרך למצוא ערך מוסף לחיוב הזה.
Vocare Ad Regnum

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

תגובה ראשונה של חברה
http://www.engadget.com/2011/02/15/rhap ... es-statem/

אני מחזיק להם אצבעות אבל אני מאמין שאפל יתעלמו מהחברה כל עוד הם ישארו לבד.
אם אמזון וסוני (שתי חברות שיפגעו מהשינוי) יצטרפו אז זה כבר משחק שונה לגמרי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

דבר ראשון אני חושב שלאפל עלה יותר מידי הש*I לראש , הם מתעלמים מהעובדה שיש אנדרואיד , הם הולכים לכרות את הענף שעליו הם יושבים .

דבר שני , רפסודי אולי קטנה , אבל דווקה בגלל זה אם היא תגיע ללמונה על ההגבלים , הם יעזרו לה , ואז אפל תחטוף מנה הגונה

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

הנה מה שכתבתי אתמול בשרשור אחר, זה תקף גם במקרה הזה:
"אני חוזר ואומר שוב ושוב שיש להתייחס לגוגל, מיקרוסופט, אפל וכל תאגיד ענק אחר כאל אויב ואל כל שימוש בשירות או מוצר שלהם כאל שיתוף פעולה חד פעמי עם האויב למען טובת הכלל. "

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78804
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #6 

הבעיה כאן היא פחות בעיה של הלקוחות של אפל ויותר של החברות שעובדות עם אפל.

השאלה הגדולה היא האם ומתי יתערב הרגולטור בארה"ב כי פעולות כאלה הן פגיעה בעיקרון הקדוש של תחרות חופשית.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #7 

אי אפשר לא להעריך את התזמונים של גוגל.

http://googleblog.blogspot.com/2011/02/ ... anage.html

שלח תגובה