דיעה אישית: להתראות נעורים, שלום אהבה. עובר לאנדרויד

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #21 

theAman כתב:
Nissim כתב: כמה נקודות בדעה שלה דורשות התייחסות.
א. קשה להשוות בין 3G למערכת מתקדמת יותר הרצה על חומרה מתקדמת יותר על גלאקסי S
...
צודק ב-100%, ואכן, גם לא עשיתי השוואה שכזו, ההשוואה הייתה בין מ"ה ולא מכשירים או חומרה.
Nissim כתב: ב. אנדרואיד אולי גמישה יותר אבל הגמישות הזאת באה עם סיבוכיות שלא מתאימה למשתמש הממוצע. גם היום, רוב משתמשי האיפון לא מנצלים אפילו מ 20% מיכולתו.
...
שוב צודק, וכמו שציינתי במאמר, זו דעה אישית, לא לכל אחד זה מתאים - לי זה כן מתאים.
Nissim כתב: ג. הזכרת את הגמישות בהתקנת התוכנות ללא אישור אפל והאלטרנטיבה לדעתך היא אישור פרטני של כל הרשאה בעת ההתקנה.
כמי שפיתח והפיץ אפליקציות לשווקים עם מליוני משתמשים ועבר את דרך החתחתים של אישור אפליקציות אצל כל יצרן ומפעיל, אני יכול להגיד שאני עדיין מעדיף את אישור אפל ולא לתת למשתמשים לאשר אוסף של הרשאות שלעולם לא ברורות למשתמש הממוצע.
מנסיון, המשתמשים לא מבינים מה בדיוק לאשר ומה לא, ההתקנה צריכה להיות פשוטה מאוד.
...
ההתקנה מאד פשוטה, אם ע"י סריקת ברקוד, הורדה מהמרקט, דרך קובץ במייל או לינק מאתר כלשהו,
אוסף ההרשאות שאתה מתאר בצורה מפחידה כ"כ נראה כמו בתמונה המצורפת למטה, זו רשימה (במקרה הזה היא קצרה) של משאבים שהאפליקציה משתמשת בהם, תרצה לאשר, יופי, לא תרצה, אל תתקין, אני לא חושב שיש משהו פשוט יותר מזה.
אם למישהו זה מסובך, או נראה לו יותר מדי, כנראה שאנדרואיד לא מתאימה לו.
Nissim כתב: ד. אפל לא עוצרת במקום, גם אם מערכת ההפעלה לא שונתה מהותית, יש לזה סיבה טובה מאוד וסבירות גבוהה שלא תשאר בנחיתות.
...
נכון, אפל לא עוצרת במקום, אבל לי אישית, לא מתאים שהמערכת לא שונתה מהותית (יש מי שאוהב את זה).
אני גם לא פוסל אפשרות לחזור ל-iOS במידה ויהיה שינוי שיצדיק את זה מבחינתי, כרגע התפיסה הזו לא מתאימה לי.

alanby,
למרות שקצת הקצנת את הדברים (מאות reboots???), הנקודות שהעלית חשובות מאד, כפי שציינתי, לא לכל אחד זה מתאים, אני אוהב לחפור במכשיר, אבל יש מי שרוצה קופסה שעובדת (ועובדת טוב, כל המחמאות לאפל), לאדם כזה עדיף לרכוש אייפון.
כמובן שיש רשימה לא קצרה של למה כן כדאי אנדרואיד, אבל מטרת המאמר היא לא ליצור התנגחות בין 2 מחנות, אלא להביא סיפור מזווית אחרת, אישית יותר.

לגבי העדכונים והתלות בחסדיהן של החברות, זו אחת הסיבות שבגללן בחרתי בנקסוס ולא הלכתי על מכשיר יצרן, Pure Android.
...
זה ברור שהשוות בין מערכות ההפיעלה ,אבל השוות מערכת הפעלה שעברה חתיכת דייטה כדי לרוץ על המעבד הישן , וחווית השימוש בין ה3G לאיפון 4 רק מבחינת מערכת ההפעלה היא שונה לגמרי .

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #22 

IamEzio,

אני לא יודע מאיפה קיבלת את הרושם שההשוואה שלי נשענת רק על אייפון 3G.
תן לי קרדיט קטן שאני יודע לעשות השוואה רצינית בין מערכות, והאמן לי שבדקתי לא מעט מכשירים בימי חיי, גם את האייפון 4 (ואני לא מתכוון שהדלקתי וראיתי איך הוא עובד, אלא ממש בדיקה).

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #23 

eagle75 כתב:osherov,
אני מסכים עם מה שכתבת אבל אני עדיין חושב שיש יותר התעסקות הכרחית עם חלק ממכשירי האנדרואיד גם אם הם מגיעים עם עברית מהחברות הסלולריות.

אני אסביר בעזרת דוגמא למה אני מתכוון: שלשום בבוקר עליתי במעלית בדרך לעבודה. למעלית נכנסו שני אנשים נוספים, הראשון היה בחור צעיר והשניה אישה מבוגרת יותר משמעותית. להפתעתי המאוד רבה האישה המובגרת החזיקה בידה SGS. השיחה נסבה סביב המכשיר החדש שהיא קיבלה מהעבודה (להבנתי היא לא היחידה) וכמה הוא נהדר. בנוסף, היא התלוננה שהסוללה נגמרת לה ממש ממש מהר עד כדי כך שהמכשיר כמעט ולא שמיש בשבילה.
בשלב הזה, לא התאפקתי, ונכנסתי באמצע השיחה. הסברתי לה שהרום שהיא קיבלה מהחברה הסוללרית ישן ולא טוב ושהיא צריכה לעדכן אותו כדי לחוות את המכשיר כמו שצריך. כל מה שהאישה אמרה היה: "זה לא אייפון", ואז כששלפתי את ה SGS שלי כדי להראות לה שגם לי אין אייפון היא זרקה: "אה אני רואה שגם לך יש מכשיר כזה" וחזרה לדבר עם הבחור הצעיר לגבי כמה נורא שwaze גומר לה את הבטריה.

מבחינת אותה אישה, מה שהיא קיבלה זה מה שקיים. ברור לי שהיא לא תבצע עדכון רום ותשאר עם המכשיר ה"לא שמיש" הזה. לפי דעתי, האישה הזאת במפורש צריכה אייפון סגור ולא אנדרואיד פתוח. היא לא משתמשת ביתרונות שלו ורק סובלת מהחסרונות.
...
תיאור מדוייק לחוויות שעברתי השבוע.
לטעמי הספקיות הולכות להוציא את ה SGS כאחד הכשלונות הגדולים שהיו פה בתחום.
אנשים סובלים מהרומים של הספקיות - סוללה נגמרת מהר, לאגים ומסכים שחורים בתפעול. משהו שמאייפון 3GS כבר לא קיים באפל

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #24 

אבי מאמר מעולה! התגובות פה גם חשובות - ואני עוד צריך לסיים לקרוא אותן - ואז נגיב בהרחבה :) (נראה איך נקרא את זה על הבלקברי... עונש!)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #25 

MrMoris כתב:אפשר איזה טבלת השוואה ממצה בין המכשירי אנדרואיד הבולטים? נשבע לכם שחיפשתי שאינטרנט ופשוט טבעתי מעודף מידע.
אני נוסע עוד חודשיים לארה"ב וחשקתי במכשיר. הבנתי שאת הנקסוס S אפשר לקנות UNlock. לגבי השאר לא ברור לי.
כמה הנחה אפשר לקבל מחברות הסלולר אם מביאים אותו?
מה היציבות של העברית בו? אני לא חושב שאני מתכנן להחליף רומים כל שני וחמישי, אלא להביא את המכשיר למצב שאני אוהב ושיהיה יציב ופעם בכמה חודשים אולי לעדכן. זה אפשרי?
...
נסה לעשות השוואות ב-http://www.gsmarena.com/
יש שם מידע מקיף על כל מכשיר שתרצה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #26 

שלב א' - צריך לחלק את החיים לשניים - לפני סמארטפון ואחרי שיש סמארטפון. אין מה להשוות.
שלב ב' - בהחלט מה שאני מרגיש - בתור "חיצוני" יחסית לעולם הסמארטפונים, שאייפון מתאים לכולם, ואנדרואיד - לכל הגיקים. התחברתי מאוד למה שאריה (OSHEROV) אמר - יש בהחלט מצב שבחו"ל הכל נראה אחרת. זה הזכיר לי שקרובת משפחה הגיעה מארה"ב עם הMILESTONE - וראיתי אותה משתמש בו דיי בקלות.

אין ספק - שאייפון במיוחד בגרסה 4 - נותן כנראה חווית משתמש מעולם אחר מעבר לפשטות התפעול - גם ברמת איך זה נראה.

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #27 

כאחד שהעביר את הוריו ואחותו לAndroid- ממש אין צורך להיות גיק. מיותר לציין שאף אחד מהם לא התקין רום אלטרנטיבי או משהו כזה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #28 

drorar,
אנדרואיד זה שם קצת כללי :)
על איזה מכשיר אתה מדבר ודרך איזה מפעיל?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #29 

אבי,
אחלה מאמר, כיף לקרוא (Y)

שתי נקודות:
1) חביבי, יש לך הרבה זמן פנוי חיים :)
2) משתמע שמכשירי אנדרויד נועדו לעזור לגיק ממוצע לתעל את היצירתיות שלו. אני בטוח שזו לא כוונת גוגל כי זו הייתה התאבדות. הגמישות והפתיחות נועדה לאפשר אימוץ על ידי ים יצרנים - מה שבאמת מצליח בפועל. מה שיקבע את ההצלחה (והיא לא תהיה גורפת לאנדרויד, אלא ספציפית לכל יצרן וכל דגם) זה איך ישכילו היצרנים לממש את הקונפיגורציה האולטימטיבית out of the box .
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #30 

תודה על התגובות.

משה,
1 - הזמן הפנוי שלי מתחיל מ-23:00 צפונה (בערך עד 2:00). :) וגם אז יש עוד דברים אחרים לעשות.
2 - אמנם המכשיר מאפשר לגיק הממוצע לתעל את היצירתיות שלו, אבל אנדרואיד (ובמיוחד גירסה 2.3) כבר עובד מצויין Out of the box גם למשתמש שלא ממש מעוניין להשקיע זמן ומרץ במשחקים.
צריך רק להזין את פרטי חשבון הגוגל שלך, וזהו, You are set to go.
הכל מסתנכרן באותו רגע, אנשי הקשר, יומנים, אפליקציות (אם כבר רכשת במסגרת כלשהי), מפות, וכל מה שקשור לגוגל.

העובדה שיש פה חבורה של משוגעים, בכלל לא מצביעה על הכלל, כמו שאריה אמר, פשוט חבורת המשוגעים הזו היא הפעילה יותר ושעושה יותר רעש (האולטראס :lol: ).

knight123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

חיבור ל Popcorn Hour

שליחה #31 

קודם כל מאמר מעניין שמתאר את השלבים שכל מי שיש לו אנדרויד עובר :-)
הזכרת בכתבה שחיברת את הטלפון למכשיר ה Popcorn Hour איך עשית את זה?

תודה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

Re: חיבור ל Popcorn Hour

שליחה #32 

knight123 כתב:קודם כל מאמר מעניין שמתאר את השלבים שכל מי שיש לו אנדרויד עובר :-)

תודה
...
אתה יכול לתקשר עם המזרימדיה באמצעות FTP (אפליקציות לאנדרואיד לדוגמה: DroidFTP, File Expert ועוד רבות וטובות).

knight123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: חיבור ל Popcorn Hour

שליחה #33 

theAman כתב:
knight123 כתב:קודם כל מאמר מעניין שמתאר את השלבים שכל מי שיש לו אנדרויד עובר :-)

תודה
...
אתה יכול לתקשר עם המזרימדיה באמצעות FTP (אפליקציות לאנדרואיד לדוגמה: DroidFTP, File Expert ועוד רבות וטובות).
...
מה לגבי חיבור ב DLNA?
יש לי טאבלט שמריץ אנדרויד והיה מעולה אם יכולתי להזרים לו מדיה דרך ה PCH

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #34 

יש לי נקסוס S, אין לו אפשרות קישור ב-DLNA.
אני גם לא בטוח שלפופקורן יש את האפשרות (צריך לבדוק).

knight123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #35 

theAman כתב:יש לי נקסוס S, אין לו אפשרות קישור ב-DLNA.
אני גם לא בטוח שלפופקורן יש את האפשרות (צריך לבדוק).
...
\

אני יבדוק את זה ויעדכן

תודה

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”